Veniţi la televiziune să apăraţi revoluţia!

Dacă procurorii interpretează visul corect, la anul scăpăm de Dragomir şi de Sandu

Azi-noapte, la 22 de ani de la Revoluţia din decembrie ‘89, am avut un vis ciudat. Se făcea că e 15 decembrie 2012, iar în jurul casei lui Adrian Mititelu din Craiova e agitaţie mare. Oltenia fierbe după ce dictatorii i-au desfiinţat echipa şi i-au confiscat jucătorii. Suporterii adunaţi în faţa locuinţei finanţatorului scandează lozinci împotriva FRF.

Susţinătorii lui Mititelu se mută apoi în centrul oraşului, unde sînt atent supravegheaţi de jandarmi. “Cetăţenii” se alătură şi ei mulţimii, iar poliţia începe să împartă amenzi. Brusc, se aud şi primele vociferări: “Jos Mircea Sandu!”. Pînă la incendierea tablourilor cu chipurile şefilor FRF şi LPF nu mai e decît un pas. Jandarmeria rămîne pe poziţii, însă refuză să riposteze.

Demonstraţiile continuă, oraşul arătînd ca după un bombardament cu confeti. Mircea Sandu află de situaţia încordată din Bănie şi pleacă într-o vizită oficială la Nyon, pentru a cere sprijin de la UEFA. Mitică Dragomir preia controlul, ştirea că în Oltenia e revoluţie propagîndu-se în ţară cu viteza luminii. Craiova este proclamat primul oraş liber de dictatura LPF şi FRF.

Revenit din Elveţia, Mircea Sandu se hotărăşte să se adreseze mulţimii de la balconul FRF. Acesta le vorbeşte panicat suporterilor despre acţiuni subversive care urmăresc să provoace dezordine şi să distrugă ce s-a construit. Din mulţime se aud fluierături, apoi revoluţionarii încep să scandeze în forţă: “ŞTIINŢA!, ŞTIINŢA!” şi “FOTBALUL NOSTRU NU MOARE”. Sandu ezită, dar decide să-şi continue discursul, întrerupîndu-se însă în momentul în care ultraşii încep să se agite. Dictatorul realizează că e filmat şi cere oprirea transmisiei, dar e deja prea tîrziu. Evenimentele se succed cu repeziciune. Vali Alexandru îi şopteşte la ureche să părăsească balconul, în timp ce Adalbert Kassai îşi pune piciorul în ghips într-un birou.

În Băneasa, postul GSPTV e ocupat de microbişti. Se zvoneşte că Dragomir a chemat din provincie cîteva zeci de autobuze pline cu apropiaţi.”Cea mai proastă meserie nu mai e la Jandarmerie” – se aude din mii de piepturi în faţa Casei Fotbalului, iar Jandarmeria fraternizează cu revoluţionarii.

Din informaţiile care parvin în redacţii, cei doi dictatori sînt văzuţi la Tîrgovişte, în apropierea stadionului pe care evoluează Chindia. Se pare că au ajuns acolo cu un elicopter pus la dispoziţie de Ioan Niculae, dar ştirea nu se confirmă. Ion Crăciunescu, Dan Petrescu şi Mircea Lucescu sînt aleşi în conducerea Frontului Salvării Naţionale a Fotbalului, în timp ce pe ecranul televiziunii sport.ro apare MIRA. În studioul DigiSport intră Constantin Iacov, un vechi disident, care strigă: “Fraţilor, am învins! Am învins!”. Suporterii sînt în delir. Silviu Tudor Samuilă face un apel la GSPTV: “Veniţi la televiziune să apăraţi Revoluţia! Sîntem informaţi că acoliţii regimului nu vor să cedeze puterea”. Dar o fac, iar dictatura, în sfîrşit, cade. Gică Popescu apare alături de Hagi în studio şi anunţă alegeri libere în 2013, în timp ce, afară, în aerul îngheţat de decembrie, suporterii scandează: “21-22, de acum încolo vom avea performanţe şi noi”. Apoi m-am trezit ca prostul.

40 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 40 FBI on 28.12.11 at 8:59 am

Vise Taică, vise…

# 39 @#20 on 21.12.11 at 8:54 pm

#20 cam are dreptate aici; din nefericire pentru noi, asa e. LPF e 100% un “club” privat, iar FRF a devenit privat odata cu obtinerea independentei financiare. Cata vreme mancau bani de la bugetul de stat, mai aveam dreptul sa reactionam (ai ar fi trebuit s-o facem atunci!),acum e prea tarziu. Indirect exista din cauza ca exista microbisti?fals, cel putin in Romania. Niciunul din cluburile noastre nu traieste din marketing si vanzari de bilete. Nimeni de aici nu recunoaste c-a intrat fara bilet cel putin o data, ca macar ocazional a provocat daune mai mari ca pretul biletului si ca si-a cumparat cel putin un articol cu insemnele clubului preferat fara licenta?Asta e, cata vreme nu participi financiar direct prin investitii nu contezi, si implicit opinia nu va interesa pe nimeni. E exact ca si cum nevasta unuia ar avea o mie de admiratori si pe sot ar trebui sa-l intereseze in ce pozitii le-ar placea admiratorilor s-o tavaleasca. Daca aia ar cotiza in permanenta la buget, s-ar putea sa le faca pe plac pe webcam :D , daca nu…usa inchisa si la bunul plac.

# 38 Gigibelgia on 20.12.11 at 12:49 pm

Ai omis o scena antologica : Gica Popescu,flancat de Ioan Becali cu pistolul in mana,ii spune lui Craciunescu ” Ioane fa-te ca lucrezi “

# 37 flaviuSS on 20.12.11 at 10:39 am

Sper ca intr-o zi sa se adevereasca visul tau. Scriitura, la inaltime ca de fiecare data. Felicitari si succes in continuare. PS: il supraestimezi pe Samuila :) )

# 36 http://www.facebook.com/oltenia.craiova on 19.12.11 at 4:12 pm

Oltenia va avea echipa din primavara si se va chema OLTENIA CRAIOVA si va mosteni palmaresul Universitatii pana in urma cu 10 ani cand s-au creeat mai multe societati care nu au nimic in comun cu vechea societate, asta trebuie sa se intample.
FC mititelU Craiova nu mai reprezinta orasul si nici regiunea care umplea stadionul. E nevoie sa spunem echipei Olteniei pe nume : OLTENIA CRAIOVA

# 35 jOE on 19.12.11 at 1:27 pm

OAMENI BUNI !…PROCURORII SI DNA - NU AU VREME, NU AU TIMP DE VISELE VOASTREA - ALE NOASTRE… EI AU VISELE LOR…SA VANDA ROMANIA, SA FACA DIN ROMANIA MAFIA SI CARACATITA INTERESELOR LOR MURDARE… OAMENI FARA VALOARE,FARA SUFLET…ACESTIA SUNT PROCURORII SI DNA INVENTAT DE ILIESCU SI CONDUS DE BASESCU…RUSINE !….

# 34 bico on 19.12.11 at 9:30 am

apoi e desfiintata cfr cluj, echipa regimului, si marii fotbalisti romani sunt scosi pe taraba de unde realul si barcelona isi pot alege pe spranceana fotbalisti, messi pleaca la city de frica lui tanase iar ronaldo la milan pt ca realul il ia pe antal… pt intreaga cariera “dom.” profesor radulescu e recompensat cu postul de selectioner ,m. lucescu fiindu-i secund.

# 33 Odd_Cristian on 19.12.11 at 6:21 am

Cum ar trebui sa fie numit un pamflet realizat dupa un ‘carton’?! Vise reciclate maestre, asta e!

# 32 mistic on 19.12.11 at 12:14 am

Forza stiinta!

# 31 motanul incaltat on 18.12.11 at 11:16 pm

Asa cum spunea un banc pe care probabil il stii: “Vise taica,vise” .Sint suporter U ,sunt nascut in Craiova,dar ai gresit orasul.Din pacate revolutia nu va incepe din Craiova… Daca era incepea cind U a fost desfintata.Se pare ca si Timisoara a pierdut sansa.Ar mai fi Bucurestiul-dar ei n-au interes acum.Asa ca revino in lumea reala,unde exista o vorba: “Speri mata,dar speri degeaba”.Pune tu intonatia cum vrei…..In orice caz-un vis frumos,chiar dacaa nu-i Visul unei nopti de vara ci al unei nopti de iarna……

# 30 Dani on 18.12.11 at 10:40 pm

Nici nu vreau sa ma gindesc cit de rau ar duce-o fotbalul romanesc daca ar avea ca presedinte un sclav al familiei becali …scoate-l pe Gica Popescu din vis, ca devine cosmar!

# 29 teo on 18.12.11 at 10:02 pm

Felicitari , tinere ! SANDU si MITICA trebuie sa ne lase,ei sunt boala fotbalului romanesc.

# 28 utaaradan on 18.12.11 at 9:43 pm

eh,deh, ca’ politica, si’ sport, dupa ‘90 au ajuns la conducera ligii si frf, blatistii si esalonul doi din ,,sportivii” comunisti aserviti sistemului. fostii fotbalisti, cum spune unul mai sus, nu pot salva ,,sistemul”, pt. ca unii dintre ei faceau parte din acele echipe care beneficiau de sistem, hai sa nu pomenesc de acel celebru deja meci, cu multe minute de prelungiri, hagi, balint, in teren la F.C. BIHOR-steaua, prelungit pina a cistigat cine trebuia.

# 27 Mircea on 18.12.11 at 8:53 pm

Toata lumea stie…
Mitica-n puscarie !!

# 26 diss on 18.12.11 at 7:59 pm

Daniel loveste din nou!
Pacat ca te-ai trezit!

# 25 Cristian on 18.12.11 at 6:45 pm

Emeric Ienei, in rolul lui Silviu Brucan, anunta ca fotbalul romanesc are nevoie de 20 de ani sa devina competitiv…

# 24 george on 18.12.11 at 6:37 pm

doar fostii fotbalisti pot salva fotbalul romanesc, prin implicarea lor in fotbal atat la nivel de conducere cat si crearea unor scoli si academii de fotbal ptr copii

# 23 tudor on 18.12.11 at 6:37 pm

Bun articol,cu doua mentiuni : In fata la GSP TV s-ar aduna doar cei 150 de oameni ce mai urmaresc postul(cu tot cu angajati), iar Liviu Tudor SaMUILA,l-ar suna pe Jiji sa-l intrebe ce parere are despre tot ce se intampla.

PS.Vad ca ai trecut pe umor negru.Interesant

# 22 george on 18.12.11 at 6:35 pm

articolul e bestial

# 21 A.KASSAI on 18.12.11 at 6:35 pm

Ati uitat sa numiti completu de judecata.

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.