Cinci adevăruri despre Oţelul în Ligă

După participarea în Champions League, campioana României a fost aspru criticată. În virtutea dictonului conform căruia “nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită”, toturor celor care au făcut-o vreau să le amintesc cîteva lucruri de care nu ţin cont.

Oţelul a onorat competiţia. În sensul că s-au îmbrăcat frumos, exact cum cere regulamentul. Moldovenii au lăsat treningurile acasă şi s-au prezentat la meciuri în costume de firmă, la care NU au asortat pantofi cu bot de raţă sau cu ciucuraşi. Dimpotrivă! Nodurile tip Windsor de la cravatele lor îndrăzneţe şi butonii inspirat ataşaţi la cămăşi te cucereau. Imaginile cu băieţii noştri coborînd cu distincţie şi eleganţă din autocar direct pe covorul roşu al Ligii pe mine m-au făcut să fiu mîndru.

Oţelul nu a făcut România de rîs. Toţi s-au dus să muncească şi au făcut-o cinstit. Nu s-au raportat furturi din magazine la Manchester, nu s-a cîntat la acordeon pe străzile din Lisabona şi nu s-au spălat parbrize la semafoare în Basel. Pe lîngă toate acestea, românii nu s-au bătut între ei sau cu alţii şi nici nu s-au scăldat în fîntînile arteziene de prin oraşele pe unde au fost. Bravo lor!

Oţelul a jucat fotbal. Nu rugby, nu baschet, nu volei. Fotbal! Pe terenul dreptunghiular, acoperit cu iarbă, cu cîte o poartă la fiecare capăt, oţelarii au intrat într-o formulă de 11, alcătuind astfel echipa adversă. Elevii lui Dorinel au respectat întru-totul regulile jocului, în sensul că de mîini nu s-a folosit decît portarul, în timp ce restul au încercat să înscrie goluri prin introducera mingii în poarta la care au atacat. Sau ce naiba au făcut ei acolo.

Oţelul a reinventat noţiunea de fair-play. N-a bătut pe nimeni!!! Eleganţi peste măsură şi altruişti în exces, elevii lui Dorinel n-au obţinut absolut nici un punct, evitînd astfel să supere vreo echipă. Mai mult decît atît, au încasat goluri multe şi repede, iar de dat n-au dat decît trei, din greşeală. Personal, nu cred că trebuie să-i condamnăm pentru asta, e greu să te controlezi atunci cînd evenimentele se derulează în viteză şi mai ales cînd te afli sub stres. Era totuşi prima lor participare în Ligă.

Dincolo de aceste lucruri peste care s-a trecut mult prea uşor, campioana României a mai realizat ceva cu adevărat remarcabil.

Oţelul a introdus în premieră în Champions League spiritul olimpic. Important e să participi, nu să cîştigi. Aşa cum spunea Pierre de Coubertin, părintele renaşterii olimpice, “Spiritul sportivităţii este un spirit de nobleţe. A fi sportiv înseamnă a te învinge pe tine însuţi”. Gălăţenii au făcut-o cu graţie, la toate capitolele, cu simţ de răspundere şi cu foarte multă disciplină. Aici s-a văzut mîna celui supranumit “Neamţul”.

Fie doar şi pentru această ultimă realizare, cred ca Oţelul merită RESPECT. Pentru toate celelalte există Mastercard, aşa cum susţine reclama. Ce susţine Porumboiu mă lasă rece. :)

83 comments ↓

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 83 keltykus on 31.12.11 at 3:03 am

si cand o sa se desfiinteze ziarul, unde mai scrii ?

# 82 gyl on 28.12.11 at 8:28 pm

respect OTELUL GALATI!

# 81 Energyzatu on 15.12.11 at 6:56 am

otelu e singura echipa din romania care imi poate crea mai multa stare de voma decat steaua … an de an cu DINAMO isi da viata pe teren si cu steaua sau cu altele au picioarele legate … ei joaca la comision sunt obijnuiti sa joace pe procente pe prime dasta au salarii mici … daca sar calcula corect procentele si “primele” lor ar fii de departe cei mai bine platiti jucatori din ROMANIA

# 80 Energyzatu on 15.12.11 at 6:48 am

asta e fotbalul romanesc se joaca prin birouri pe bani multi nu pe teren … cat despre banii castigati de otelu din CL ??! voi nu va auziti ??! pai comisionu CCA unde e ??!

# 79 Energyzatu on 15.12.11 at 6:45 am

ai uitat de UNIREA - FC SEVILLA 1-0 … de cand am vazut grupa am spus … otelu poate sa scoata un egal acasa cu Basel … oricum in orice alta grupa ar fii picat tot acelasi era rezultatul … Nu poti sa ai pretentii de la o echipa care se bate la retrogradare devine campioana artificial (ajutata de CCA) sa faca vreun punct in grupele CL sau nici macar in EL

# 78 cris on 14.12.11 at 8:23 pm

ori cu otelul, ori fara, tot aia era in Ch L. Sa spui ca nu se putea mai mult inseamna ca esti irecuperabil. mai ales cand, din 10 participari romanesti anterioare, nimeni nu a facut 0 puncte. nimeni. niciodata.

# 77 dimi on 14.12.11 at 9:44 am

Normal ar fi fost sa amintiti ca Bucurestiul capitala tarii si fostului campionat de fotbal n-a mai castigat titlul de campion de mult timp si a ajuns o “provinciala” sa-l castige.Va ofticati ? Oricum echipele voastre (bucurestene) sunt defapt constituite cu jucatori din provincie ca voi nici cu 50 de ani in urma n-ati avut fotbalisti bucuresteni de Doamne ajuta ! Asa ca lasati-o in pace pe Otelul !

# 76 mihai on 13.12.11 at 7:05 pm

Otelul a fost rusinea competitiei CL ,restul ma lasa rece.Punct.

# 75 alex on 13.12.11 at 11:41 am

Da valy Macabi Haifa a fost uitata deoarece s-au revansat fata de fani. Au dat 4 vs o Haifa in 11 jucatori. Daca juca Haifa in 9 cum a facut Steaua poate dadeau mai mult de 5. De asemenea Steaua S-A CALIFICAT pe teren in CL.

Si toate lumea faca misto de Otelul pentru ca atunci cand a inceput competita ei ziceau ca nu o sa faca de ras asa cum s-a facut Steaua.
E uite ca mai putin decat Otelul nu o sa faca nimeni

# 74 andy_1982 on 13.12.11 at 10:59 am

hai mai, fii serios, Champions Leaguenu are nevoie de astfel de formatii.
ar trebui sa se descotoroseasca de echipe care fac 0 puncte si au 3.500 de oameni in tribunele unui stadion de 55.000 locuri.
rusine otelul.

# 73 caine rosu 18 on 13.12.11 at 10:03 am

Am vazut ca, pt multi, ironia ta e fina!? In realitate jignesti o echipa muncitoare, care e, totusi, campioana en-titre! Daca asta e opinia ta despre Otelul, ce zici de Zagreb? Din pacate, in ultimul timp nu stii altceva decat sa faci un misto de slaba factura!

# 72 cipic on 13.12.11 at 10:00 am

ce suficient esti , mai sendre!

# 71 valy on 12.12.11 at 1:30 pm

steaua a facut de 2 ori cate 1 punct. Acest punct, dublat insa si de niste infrangeri la scor se pare ca a fost suficient sa tina steaua departe de astfel de ironii de 2 lei. Pana la urma presa e subiectiva, steaua e steaua si otelul e otelul. Vad ca adevarata rusine Macabi- steaua 5-0 a fost rapid uitata. Tare bine e sa ai multi suporteri intre ziaristi ..

# 70 Cornel on 12.12.11 at 12:46 pm

Otelul a fost tinta tuturor ironiilor comentatorilor CL, in special cei englezi…de unde ati scos prostia asta ca ar fi iesit demn din CL ?! O echipa care se prezinta la un meci de Champions League doar pentru ca a fost programata conform regulamentului dar nu vrea nimic, nu arata nimic, nu are onoare si nici demnitate. Zicati ca sinteti mandri de Otelul ?! Sa va fie rusine !

# 69 gigi on 12.12.11 at 12:11 pm

RESPECT… Otelul-Galati

# 68 Un Nimeni Celebru on 12.12.11 at 11:21 am

Hahahaha, prea fina ironia :) ). Si totusi, daca galatenii tineau mortis sa-si afiseze nodurile tip Windsor de la cravatele lor indraznete, puteau sa participe la o prezentare de moda, nu in UCL. S-au prezentat la fel ca si elevii de la BAC-ul de anul asta. Mai un plocon la arbitrii pentru o nota de trecere, iar la examenul final, adica in UCL si-au aratat adevarata valoare.

# 67 yaruk on 12.12.11 at 11:10 am

a pierdut, asa e, dar nu s-a facut de ras si pe deasupra a castigat multi bani. Acesti bani ar trebui sa-i bage in infrastructura si sa promoveze cat mai multi localnici pentru ca acestia reprezinta mai bine spiritul galatiului ducand spre un fel de patriotism local.
E mult mai bine decat sa aduca vedete expirate prin alte parti.
Publicul trebuie sa ajute mai mult echipa ; peste un an valoarea acestei echipe va fi mult mai mare.

# 66 tVr on 12.12.11 at 7:35 am

Va dati seama cate puncte ar fi obtinut Otelul daca adversarele si-ar fi inscris niste autogoluri? Macar vreo 3… Articol ironic. Cum ar fi sunat acest articol daca in CL nu juca Otelul, ci o echipa de Bucuresti? Sau nici nu ar fi fost scris …

# 65 kyx on 11.12.11 at 9:04 pm

Ciprian on 11.12.11 at 3:19 am

Mr. Sendre, hai sa-ti spun ceva: Maccabi-Steaua, la pauza 3-0, la final 5-0; Otelul-Basel, la pauza 0-3, la final 2-3. Eu cred ca nici nu v-ati uitat la meciuri, mai ales cele cu Manchester. Va rog sa va abtineti si sa aduceti osanale doar echipelor bucurestene, ca acolo va pricepeti cel mai bine

Si reversul medaliei: Basel - Otelul 1-2, Steaua - Maccabi 4-2. Per ansamblu, cu aceeasi formatie, Steaua a luat 3 puncte, Otelul 0.
Sa stii ca a face comparatii intre Otelul si Steaua sau intre Otelul si alta echipa participanta este stupid; nici un meci nu seamana cu altul, nici un sezon nu este la fel ca altul.

# 64 jugaru lucian on 11.12.11 at 8:27 pm

Am vazut cum Otelul a dominat clar de tot o repriza intreaga pr Old Traford; neputinciosi nu i-am vazut decat pe alocuri . Stie cineva p echipa romaneasca care ar fi putut ocupa locul 3 in grupa asta? Poate Steaua sa se fi descurcat mai bine…vezxi Macabri-Steaua 5-0 ..cinci..

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.