Mult iubite selecţioner

Mircea Lucescu a anunţat că va intra în silenzio stampa pentru că presa nu-l ridică în slăvi pe Răzvan: “”Vreau să văd şi eu nişte articole laudative, entuziaste, de susţinere. Vreau să se transmită un mesaj pozitiv. Dar nu, la noi nu se poate aşa ceva”.

Ba se poate, Mister, cum să nu!? Mă urmăriţi?

Ca român, suporter şi jurnalist, aducînd prin aceasta servicii neamului din care mă trag, am privit într-o perspectivă istorică mandatul celui mai iubit fiu la echipa naţională. Dată fiind calitatea excepţională a omului care i-a ţinut în palmă destinul, naţionala a devenit din ce în ce mai admirată şi mai respectată. Pentru asta, vă mulţumim, domnule Răzvan Lucescu!

Iată de ce, pentru cei doi ani excepţionali, într-adevăr cei mai viteji, mai demni şi mai rodnici în zbuciumata ei existenţă, pentru aceşti doi ani minunaţi în care s-au făcut cîte nu s-au făcut în lungi perioade istorice, vă sîntem veşnic recunoscători: scriem, cîntăm şi VĂ APLAUDĂM. Sărbătorindu-vă pe dumneavoastră, ne sărbătorim, de fapt, pe noi.

*ROG CITITITORII SĂ SE RIDICE ÎN PICIOARE

Înfrîngerile pe bandă rulantă, cel mai slab start de campanie din istorie, locul 42 în clasamentul general al naţionalelor din Europa şi urna a patra valorică în care ne-aţi lăsat, NU CONTEAZĂ. Formarea “tricolorului de tip nou”, integral ancorat la impetuosul progres de azi al fotbalului mondial, pătruns de credinţa în muncă şi de veşnicul neastîmpăr creator, acesta mi se pare că a fost ţelul dumneavoastră suprem în gloriosul mandat. Şi asta contează cu adevărat!

Istoria a căpătat astfel noi dimensiuni, care trebuie să-şi găsescă materializarea în reconstrucţia de azi. Victor Piţurcă are răspunderea şi îndatorirea să păstreze şi să dezvolte fiinţa echipei reprezentative a neamului nostru. Tot ceea ce aţi realizat prin victoriile contra Bosniei şi Luxemburgului n-ar avea nici un sens dacă nu s-ar asigura vigoarea şi tinereţea ei.

Vă asigur, mult stimate selecţioner iubit, ctitor de istorie, că, în ciuda clevetelilor ce se fac auzite în unele cercuri ostile geniului dumneavoastră înfăptuitor, eu şi colegii mei sprijinim cu toată puterea moştenirea pe care ne-aţi lăsat-o: adevarata naţională de aur!

Şi dacă vreunul dintre noi va trăi o clipă de cumpănă, îl sfătuiesc să caute în numărul nemăsurat al înzestraţilor neamului. Acolo va găsi un barbat în stare să-i întărească sufletul şi să-i lumineze cugetul. Iar între aceştia, noi vă avem pe dumneavoastră, mult iubitule cîrmaci. Nădăjduim că la un moment dat vă veţi întoarce, istoria îşi cere geniile înapoi.

“Sînteţi fiul prea iubit/ Al acestui brav popor/ De luceferi străjuit / Şi de steagul tricolor”

Închei spunînd că această imagine simbol a selecţionerului neprecupeţind nici un efort pentru a se afla clipă de clipă în mijlocul naţionalei, pentru a-i cunoaşte năzuinţele, pentru a se sfătui cu istoria şi pentru a-i hotărî împreună cu Mircea Sandu destinul, mi se pare efigia cea mai de preţ a epocii de care deja de e dor şi pe care, cu drept cuvînt, o numim: “epoca Răzvan Lucescu”.

Eeee!? Ce zici, nea Mircea, merge? ;)

115 comments ↓

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

# 115 Adi on 02.07.11 at 1:29 am

Mircea are dreptate in felul lui. Presa din Romania e gata oricand sa publice cancanuri si scandaluri, barfe si zvonuri. Si asta cam face de multi ani, mai mult decat altceva. In sport, fenomenul e si mai acut. Si eu as vrea sa vad in presa, cand nationala se pregateste de meci, ca se scriu articole care sa o incurajeze, sa o sustina. Dar se scriu mai mult analize “destepte” si “realiste” despre cat de putine sanse avem, combinate cu declaratii ale celor suparati ca favoritii lor nu au fost luati in nationala. Asta nu e productiv decat pentru ratingul de presa, cat timp publicul e inca ahtiat dupa scandal, dar nu pentru nationala. Poate ca Razvan nu e selectionerul ideal, dar nici presa nu i-a dat vreo sansa, l-a desfiintat mai mereu, ca sa faca jocul altor factori mai banosi…

# 114 radu on 28.06.11 at 5:49 pm

pentru moromete…care a insirat echipa lui liverpool ca pe sfintele moaste…..a jucat o finala cu roma si s-a ajuns la penalty-uri….acea roma care a reusit sa treaca de steaua doar printr-un amarat de 1-0 pe olimpico si un 0-0 in ghencea….era steaua din 84′, un sezon inainte de a cuceri cupa campionilor mai moromete, anul cand la tine in sat aparuse ziarul “Reforma”…se dadea pamint

# 113 hofer on 24.06.11 at 1:35 am

No ja!
Lucescu va demonstrat ca stie meserie.
Razvan stie si el si o sa va demonstreze.
Nu gasesc ca este ideal ce se scrie pe aici si modul de interpretare.
No ja! nu are sens.
Va meritati soarta, de aceia e asa cum este in Romania, laudati pe Becalis si faceti mai departe ca nu pricepeti ce vedeti .

# 112 petre stelistu on 24.06.11 at 12:22 am

Moromete,balonul e rotund.

# 111 petre stelistu on 24.06.11 at 12:17 am

Aici unde locuiesc eu,Bogdane,a gresi e omeneste.Gata,sistemul comunist e istorie.Numai trebuie sa stai cu frica-n spate.Intradevar,nu am invatat asa de bine la scoala fiindca doream sa ating performantele celor de la Steaua din “86.Ei bine,dupa cum spune M.Lucescu,ei au avut noroc,eu nu,datorita accidentarilor si numeroaselor probleme medicale pe care le-am avut.Eu nu am ciuda pe antrenorul M.Lucescu,dar odata ce e antrenor profesionist,eu cred ca stie foarte bine cat de greu a fost ,este si va fi sa castigi un trofeu european.Cred ca stiti destul de bine ce echipe scoteau pe Dinamo din competitie,cu Lucescu pe banca.Asa ca,acele declaratii,despre performantele Stelei sunt date doar din invidie.Din punct de vedere tehnic si tactic,Ienei e peste M.Lucescu.Ce a fost a fost,M.Lucescu trebuia sa fie in silenzio stampa de vreo 3-4 ani.Probabil era mai bine pentru el si pentru fiusu.Problema cea mare e ca a revenit Piti si asta nu se gandeste la performante ci la jucatorii bisnitarilor Becali.Cu el pe banca,bisnitarii se apuca iarasi sa scuipe lumea si sa-si bata joc de nationala noastra.

# 110 costin on 23.06.11 at 2:48 pm

Bai ,nea MIrcea ! …chiar te-ai tampit de tot ? …ce naiba sa zicem “de bine” de fiu-tu …daca el e o nulitate !!! … vezi bine ca a facut numai prostii … vezi unde a ajuns nationala cu el la carma …! Nu-l mai tine in brate , ca e pe din-afara rau de tot !

# 109 Haplo on 23.06.11 at 1:20 pm

Nu inteleg de ce tot comparati cupele si analizati gramatica postarilor. Atat timp cat in articol nu se ironizeaza performatele unui antrenor (performante mari, nu neaga nimeni), ci se ironizeaza atitudinea sa (sa recunoastem ca penibila), ce rost au comentariile?
Razvan Lucescu a pierdut 2 ani. Mai bine spus ne-a pierdut 2 ani.

# 108 Adi on 23.06.11 at 11:14 am

@88 petre stelistu on 22.06.11 at 10:21 pm ,
fara suparare Petre, verifica primul mandat al lui Piturca (1 an) versus mandat Razvanel (2 ani), o sa ramai un pic mirat cand vei vedea ca Piti are mai multe victorii intr-un an decat Razvanel in 2 ani.

# 107 moromete on 23.06.11 at 9:53 am

@DD

LIVERPOOL:

GK 1 Zimbabwe Bruce Grobbelaar
CB 2 Republic of Ireland Mark Lawrenson
LB 3 Republic of Ireland Jim Beglin
RB 4 Scotland Steve Nicol
LM 5 Republic of Ireland Ronnie Whelan
CB 6 Scotland Alan Hansen (c)
SS 7 Scotland Kenny Dalglish
RM 8 Australia Craig Johnston
CF 9 Wales Ian Rush
CM 10 Denmark Jan Mølby
CM 11 Scotland Kevin MacDonald

pe astia cand ii batea steaua daca ii prindea?=))

# 106 SPIDER on 23.06.11 at 9:36 am

F E L I C I T A R I . Cel mai tare articol citit de mine in ultima perioada. MIRCEA LUCESCU , { daca nu tinem cont de cariera lui de antrenor,} , pentru faptul ca de fiecare data cand echipa pierdea el il lauda pe junior, fiind de vina gazonul, vantul, adversarii care nu-l lasau sa joace, spectatorii, etc, merita o palma peste BOT . FELICITARI .

# 105 Terrier on 23.06.11 at 9:24 am

Va salut pe toti!
In primul rand, sunt socat de atitudinea pe care o are Nea Mircea fata de Romania!
Peste tot in lume, antrenorul care nu are rezultate este criticat. ORIUNDE!!!
Aici nu contestam valoarea lui Nea Mircea ca si antrenor, contestam validarea unui fiu de antrenor respectat, care a venit si a distrus nationala de fotbal a Romaniei! Suna cunoscut?
Da, pentru mine Razvanel, a distrus echipa nationala!
Selectia = 0 barat, rezultatele… hmmm… care rezultate? patetic.
Nu neg, Razvanel a facut si lucruri bune, neimplicandu-se in jocurile de culise cu neamul cel mai spurcat al Romaniei dar ATAT.
Nea Mircea la anii pe care-i are, ar trebui sa stea cuminte in banca sa ca nu i-a omorat nimeni fiul cu pietre in piata publica!
Ma bucur sa vad ca la articolul acesta a comentat si Nea Mircea (bogdan), frustrat ca insusi Don Lucescu de rezultatele altor antrenori si a unui club la care a vrut sa ajunga dar nu s-a putut.
Pentru oamenii de rand, conteaza mult mai mult caracterul si asumarea responsabilitatii, decat o cupa uefa.
Cu stima si deosebita consideratie,
T.S

# 104 apoca on 23.06.11 at 9:16 am

@DD daca tu crezi ca CCE fara englezi era mai tare decat CHL de acum - pentru ca avea numai echipe campioane - esti praf. Se jucau jumate din meciurile de acum iar campioana finlandei si a ciprului sunt 5 clase sub locul 4 din germania, anglia, spania, italia, franta, portugalia. Si n-as zice nimic daca n-ai insista sa ne arati cat de priceput esti tu la fotbal.

altfel ce sa zic … intotdeauna e mai simplu sa scriem foiletoane la misto despre jenei,kovacs si lucescu de la birou decat sa gandim putin si sa invatam din ce au facut ei … mai simplu dar si mult mai trist …

# 103 Bogdan on 23.06.11 at 8:57 am

@ petre stelistu si DD, constat fara prea mare surprindere ca aveti probleme serioase cu limba romana (”i-ti”, “sati”…), astfel incat capacitatea voastra de intelegere este inevitabil redusa…
DD, cel care intr-adevar nu are habar de fotbal si nu stie ce vorbeste esti tu! Te-ai umplut de un penibilul desavarsit si de ridicol la superlativ cu afirmatia imbecila “cupa campionilor europeni cum spui tu…asa cum se numea champions league atunci cand a castigat-o Steaua, era mai puternica decat este acum champions league”!!!? (lasa ca ai pus si o virgula intre subiect si predicat, asa, sa fie de la tine…). Da, o singura echipa din Spania, una singura din Italia, una din Germania etc. alcatuiesc o competitie muuuult mai puternica decat 4 din Anglia, 4 din Spania, 4 din Italia, 3 din Germania s.a.m.d., dupa mintea ta! Tu cu ce creier judeci, mai baiatule???! Lasa-te de comentarii, incearca la sapat santuri, ca acolo carte multa nu se cere…
Petre, “umbra a Cupei UEFA”??? Mai baiatule, in formatul asta Cupa UEFA e cu cel putin zece clase peste Cupa Campionilor luata de Steaua! Si pana si sfertul de finala din CL cu Sahtior e mult mai valoros - pentru cunoscatorii de fotbal, nu pentru voi… - decat acea anemica si diluata Cupa a Campionilor! Si ce il mai scoti si pe Iordanescu antrenor mare??? Nimeni din Europa nu a auzit de el!! A antrenat in Cipru si Grecia, unde s-a facut de ras la nationala! A luat Steaua gata facuta de la Jenei si Nationala de la Dinu; cand a trebuit sa formeze el o echipa a dat chix rasunator, la club cu Rapid si la Nationala in 2004 si 2006!
In rest, absolut de acord cu ce ai spus despre Piturca! “Performantele” lui inseamna un singur titlu in 5 ani la Steaua, exagerat de putin… Nu inseamna ca trebuia sa ramana Razvan, dar solutii de Nationala nu sunt doar “Hagi (??) - Iordanescu - Olaroiu”, cum voia sa ne faca sa credem Nasu’!!
TOvi, pe locul 5 in grupa si in situatia de a fi umiliti in ultimul hal ne-a adus Piturca, nimeni altcineva! 0 - 3 cu Lituania este infinit mai penibil decat orice alt rezultat din ultimii 20 - 30 de ani, inclusiv acel 1 - 1 cu Armenia (!) a lui Iordanescu…

# 102 marius on 23.06.11 at 7:39 am

pe langa performantele, vrem nu vrem, asta e adevarul, as vrea sa ne aducem aminte de momente gen Corvinul, Pisa, Brescia, Reggiana, parca stateau mai mult prin serie B
mircea lucescu uraste visceral Steaua si ii pare atat de rau ca nicio echipa din Romania antrenata de el nu a putut face o perfromanta ca cea din 1986, desi nici cea din 1987 nu e de lepadat

# 101 cristi galati on 23.06.11 at 7:23 am

felicitari!un articol extrem de ironic si acid,insa perfect adevarat!p.s.in curand la primele esecuri ale rapidului toata suflarea romaneasca va afla despre faptul ca marele lucescu jr.nu este lasat sa antreneze…si ca este asuprit de conducerea frf,el fiind ca intotdeauna singur impotriva tuturor!inca o data felicitari pt.articol!

# 100 Mihnea on 23.06.11 at 6:52 am

@hokerey:
prietene, iti multumesc frumos, comentariul tau mi-a dat materie prima de buna pentru o zi intreaga.
privea-i???

# 99 zizu on 23.06.11 at 6:47 am

decat neamul asta de ciobani ,care in afara de sa se laude singuri,sa injure si sa scuipe ca la usa cortului,sa beheia pe toate televiziunile plus o alta pleiada de calitati(ne mananca banii nostrii in parlamentul europei,au distrus fotbalul etc.)ai prefer pe oricare alti
altfel o sa fim priviti mereu ca tara din care vine “nebunul”

# 98 Cascaval on 23.06.11 at 1:06 am

F.bine, domnilor, ati gasit raul care a distrus fotbalul romanesc: Familia Lucescu. Nu fratii Becali, care au dirijat cum au vrut nationala Romaniei, aranjand blaturi si vanzari de meciuri cu Mutu si Marica, oameni care s-au trezit ca se apropie sau au 30 de ani si nu au facut decat sa tranteasca meciuri ca sa ii multumeasca pe Maaarii samsari ai fotbalului romanesc, care platesc zeci de mii de euro lunar ca sa ii improaste cu noroi pe Mircea si razvan Lucescu. Va felicit. Uitati ca nici nu a aparut Razvan la Nationala si fratii Fecali au invadat toate emisiunile TV Sport, apoi si ziarele de sport, urland ce dezastru va aduce Razvan, ce echipa proasta alcatuieste, ce slab este. Si asta doar pentru ca Razvan nu a vrut sa ii aduca la Nationala pe jucatorii fratilor Fecali, pe care acestia voiau sa ii vanda. Nu a mai existat niciodata un selectioner atat de hulit inainte de a juca macar un meci, batjocorit chiar si cand a facut meci egal cu Franta, doar pentru ca niste ziaristi ticalosi au acceptat sa primeasca o suta de euro ca sa scrie, fara mila si jena, toate elucubratiile. Va mai aduceti aminte cum l-ati executat pe razvan, scriind ca practica nu stiu ce fantezii sexuale, numai pentru ca a declarat unul din fratii Fecali ca stie el asa ceva. Blestemul acestor nenorociti de Fecali este ca NICIUNUL din ei, nici Gigi, nici Giovanni, nici Victor nu pot sa faca decat fete! TOATE acestea vor plati cat de curand pentru pacatele parintilor lor, si imi pare tare rau, dar asta e soarta ticalosilor. Dumnezeu ii loveste in ce le e mai drag lor, in copii. Sa dea domnul sa nu fie asa. Dar sa scrieti mereu ca Lucestii sunt tigani, vi se pare frumos ? Vi se pare omenesc ? Crestinesc ? Cei care il fac Il Muce pe Razvan au antrenat macar o echipa de scoala sau de comuna ? Au jucat fotbal in diviziile nationale, au antrenat acolo ? Au castigat un campionat sau o cupa a Romaniei ? Uitati-va mai bine in oglinda si va vedeti chipoul schimonosit de ura, care nu e ura voastra, ci cea indusa de clanul Fecali, ticalosii care au distrus spiritul fair play din fotbalul romanesc, puritatea, meciurile corecte, fotbalistii care joaca pentru spectacol, nu pentru betii, droguri si femei. Dumnezeu sa va ierte pe toti care va varsati veninul peste niste oameni care nu v-au facut niciun rau. S-au straduit sa faca bine in fotbal, sa aduca trofee so voua bucurii. Poate nu au reusit intotdeauna, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii jigniti, injurati, batjocoriti, murdariti la fiecare vorba, doar pentru ca va plateste cineva sau pentru ca asa stiti voi sa criticati lipsurile unor oasmeni care au vrut sa faca multe in fotbal, dar poate ca nu au reusit mereu. Cati antrenori din Romania au castigat Cupa UEFA, ca sa va bateti voi joc de Mircea Lucescu ? Cati antrenori din Romania au castigat atatea campionate de fotbal, fie si in Turcia, Ucraina sau Romania ? Ce lucruri bune au facut fratii Fecali pentru fotbalul romanesc ? cati bani au investit ei in stadioane, juniori, echipe de elevi ? 0 (zero) lei, asa cum sunt ei si ca oameni.

# 97 Coach on 23.06.11 at 1:00 am

Astia care nu au carte de F.E.F.S. si S.F.A. normal ca nu intzlege ce reprezinta Lucestii.Tehnicieni din tata in fu si ceva inteligentza peste media multora dintre tehnicienii romani.Oricand pot antrena in campionate valoric peste al Romaniei dar nu in al Romaniei.Sendre tata,vezi I.P-ul si continua.Ramai in fatza unui ecran care itzi manica ideile care rezoneaza cu strada si semaforul incalcat d efiecare pietin ce trece.Asa si tu.Ai trecut pe rosu pe rosu esti.

# 96 Eu on 23.06.11 at 12:55 am

Precizare:
Oricum, Steaua a castigat CCE, bravo ei! dar , conform sondajului/competitie initiata de acest site -cred- cea mai buna echipa din ISTORIA FOTBALISTICA A ROMANIEI a fost CRAIOVA MAXIMA!

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.