Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

O recomandare

Cei de la Netflix au realizat un documentar despre "Bătrâna Doamnă"

Permalink to O recomandare
luni, 30 iulie 2018, 6:14

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care surprind ultimele două sezoane ale italienilor. Cu siguranţă, după transferul starului portughez, filmul va continua și va căpăta notorietate.  Episoadele vorbesc despre tradiție, blazon, familie și mentalitate, „despre perseverența noastră”, cum le spune într-o dimineaţă Massimiliano Allegri jucătorilor strânși în jurul lui. Mandzukic, care urma să joace fenomenal la Cupa Mondială, ține capul plecat și e foarte concentrat.

Poate că nu ar fi rău ca oamenii care se ocupă de destinele cluburilor din România să îl urmărească, ar avea numai de învățat. Ar face o incursiune în speech-urile antrenorilor de top, ale președinților, ale patronilor și ar înțelege că dimensiunea unui club pleacă și de la gesturile, din teren sau din afara lui, ale celor care îi slujesc culorile.

În 2006 Juventus a fost retrogradată în Serie B, iar Buffon, Nedved și Del Piero au ales să rămână alături de echipă. Ca o remarcă, Adrian Mutu s-a transferat atunci la Fiorentina, în prima ligă.

Chestionați în legătură cu alegerea lor de a continua alături de Juventus,deși ar fi putut ajunge la echipe de top precum colegii lor, jucătorii vorbesc de copiii care vin la stadion. Acestor puști ei consideră că le sunt datori să le rămână în continuare idoli. Del Piero se opreşte, emoționat, apoi apasă cuvintele și spune că nu a făcut un lucru extraordinar, ci, dimpotrivă, unul normal.

Juventus e un club a cărui poveste a început pe o bancă,  într-un parc, acum 120 de ani, iar astăzi arena inaugurată în 2011 pare o navetă spaţială aterizată într-un oraș cu cea mai bună înghețată din lume și în care limba română e a doua limbă oficială.

Legat de transferul lui Ronaldo la Juve, nu aș pune pariu că portughezul va fi mai iubit decât cei trei, chit că va mai marca din foarfecă, precum golul reușit de el chiar împotriva bianconerilor, în sferturile Champions League. Atunci, palmele suporterilor italieni care aplaudau execuția acopereau sunetul ploii torenţiale din Torino. Imediat, Ronaldo a dus mâna la inimă și a privit fascinat spre tribune. Câteva luni mai târziu, mânca într-un restaurant obișnuit din Torino, ca jucător al Bătrenei Doamne. Va fi o legendă sau doar un golgheter, probabil vom afla din episoadele viitoare.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

motanul incaltat (5 comentarii)  •  31 iulie 2018, 3:30

Chestia ca romana e a 2-a limba vorbita la Torino e o rusine nu o mindrie......Apoi distanta intre un club din Romania si Juventus e inimaginabila asa ca ce fac si cum se comporta antrenorii si staff-ul lui Juventus e ceva de pe alta planeta. Antrenorii de la noi stiu doar sa-si bage -macar de-ar avea ce -....Sunt doar o gramada de *** si *** care nu vor antrena niciodata in Italia. Nu vorbim de Juventus.....Daca tu crezi ca asta e limbaj defaimator , fa-le tu caracterizarea care o merita.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează