Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Finala mică

Campionii au dus plăcerea sportului până în pânzele albe, șlefuind împătimirea, până când acesta a capătat forma unei meserii.

Dar ei rămân niște copii maturi, chit că umerii noștri de suporteri se ridică neputincioși. În cartea sa autobiografică, Alex Ferguson […]

Permalink to Finala mică
duminică, 20 mai 2018, 4:46

Campionii au dus plăcerea sportului până în pânzele albe, șlefuind împătimirea, până când acesta a capătat forma unei meserii.

Dar ei rămân niște copii maturi, chit că umerii noștri de suporteri se ridică neputincioși. În cartea sa autobiografică, Alex Ferguson povestește că a fost întrebat la finalul carierei care este meciul său preferat.

Spre surprinderea tuturor, a menționat o întâlnire contra celor de la West Bromwich Albion, încheiată cu o remiză de 5-5. „Pentru că tocmai acel 5-5 definește cel mai bine ceea ce a însemnat Manchester United pentru mine!. Îmi punea mereu inima la încercare.” Nimic despre duelurile din Champions League, nimic despre înfruntările contra celor de la Real, Barca ori alți coloși din fotbalul mare.

Alegerile favoriților noștri par uneori de neînțeles. Simona Halep are turneul ei separat cu Șarapova, iar una dintre finale s-a jucat ieri. Practic finala de la Roma contra Svitolinei a părut că s-a transformat, cel puțin în primul set, într-un meci demonstrativ sau cel mult în finala mică.

Cu victoria contra rusoaicei în buzunar, cu statutul de favorită la Roland Garros pe masă, Halep pare că nu a mai găsit motivarea. Reacția noastră din fotolii nu ar trebui să fie una de dezaprobare. Toți cei care urmărim tenisul Simonei de ceva ani, ne-am asumat că, în unele meciuri suntem pasibili de infarct.

Acel „Hai Simona”, de se aude de câțiva ani pe toate arenele, a părut azi, doar un avertisment că finala de la Roma avea o miză. Dar oare ce ar răspunde, cândva, Halep dacă ar fi întrebată care e meciul preferat al carierei? Poate că răspunsul va fi un meci de pe vremea când șlefuia în anonimat, și nicidecum vreo finală câștigată, cum ne-o închipuim noi, mereu învingătoare.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  20 mai 2018, 18:32

o sa raspunda negresit ...meciul cu Naomi Osaka ...

Geo (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 19:18

In Asia ,la pariuri, s-a "jucat" mult pe un meci lung... Urmarea o stie fiecare... Problema e si cum pierzi... Sa dai voleurile alea pe directia adversarei de cel putin 3 ori arata multe... In realitate tot mai multi inteleg ca nu putem avea pretentii mai sus de semifinale la un G.S. Revenind la Premier League, intr-adevar ultimul meci Tottenham - Leicester 5-4 intra in primele 3 ale acestui sezon... Dar cum orice roman e suporter Liverpool (mai degraba conjugati Liverpool in limba rusa, pentru cine stie...) Eurosportul a gasit de cuviinta sa dea meciul rosilor in direct, in ultima etapa si nu pe cel de pe Wembley... In general sunt antimadridist, dar cand vad cum se dau toti la o parte in fata lui Salah @comp (rusine M City) voi tine cu Real Madrid la Kiev !

Jean-Paul (3 comentarii)  •  20 mai 2018, 19:20

Sharapova nu mai este in forma de altadata si, aici, e vorba pe langa varsta si de problema readaptarii la ritmul intrecerilor, dupa ce ai stat 15 luni pe bara... In acst context, "nebunia"declansata in presa noastra dar si de Halep insasi, dupa victoria de ieri mi se pare un "chichirez" de prost gust. Sharapova nu era nicidecum intr-o forma de invidiat, adica neinvinsa de nu stiu cate luni de zile incat sa fie un eveniment nemaipomenit infrangerea ei. In plus, in primul set, Sharapova a alergat-o pe Halep ca pe hotii de cai, cum se spune in popor. In concluzie, a fost o simpla victorie, nici macar una in care sa fii egalat situatia in palmaresul tuturor intalnirilor dintre ele... Si acum, sa ne ocupam de finala: Halep a fost pur si simplu, facuta KO in primul set, noroc ca la tenis nu se termina meciul dupa o astfel de bataie... Setul 2 a fost mai calm, pe fondul relaxarii Svitolinei, dar jocul a curs tot intr-o directie unica. Per total, cum puteti, d-le Prepelita, sa fiti atat de partinitor incat sa catalogati meciul drept finala mica? Doar fiindca Halep a castigat meciul de ieri??? Doar fiindca Halep n-a mai avut taria si stiinta sa revina dupa ce a pierdut primul set? Dvs, ca jurnalist, ar trebui sa fiti cat se poate de impartial in relatarea meciului... Ieri, am dat efectiv tv-ul pe "mute" fiindca m-a enervat in ultimul hal comentatorul. Vedeam si eu la ce distanta de linia de fund ateriza mingea returnata de Halep, dar patimasul comentator avea impresia ca doar el vede meciul si ne dezinforma cum ca "milimetric, mingea returnata de Halep a depasit linia". In schimb, indiferent la ce distanta de linie cadeau mingile expediate de rusoaica, acelasi comentator suiera din toti plamanii ca mingea e aut. Un comentator tv ar trebui sa aiba bunul simt sa nu ne minta pe fata. Daca nu poate fi obiectiv, sa se lase de meserie..... Dvs ca autor de articole sunteti in aceeasi situatie, ca si comentatorul de care vorbeam. E dreptul dvs sa aveti o opinie, va respect acest drept, dar nu pot fi de acord sa ne livrati ode si parabole pe rol de cronici de meci...... Jurnalistii nostri folosesc termeni din box si lupte cand e vorba sa omagieze victoriile obtinute de Halep: "a zdrobit-o", ori "a spulberat-o" sunt cele mai frecvente expresii si nu inteleg de ce redactorii se excita parca folosind termenii razboinici, pentru a prezenta desfasurarea unui meci mai mult sau mai putin mediocru.....

itu52 (4 comentarii)  •  20 mai 2018, 20:11

Orice finală ai juca, motivarea nu dispare, organizatorii au grijă să dea învingătorului peste dublul sumei de finalist. La GS_uri diferențele sunt amețitoare, e vorba de milioane de euro. Nici traseul jucătoarelor până în finală nu poate fi invocat, mai ales că Simona a beneficiat de un abandon. Ceea ce nu înțeleg este această necesitate de justificare a eșecului, iar când vine de la oficiali, semioficiali sau direct de la jucători, este deranjantă. Diferențele în top 30 sunt mici, din punct de vedere tehnic și tactic, diferența o face forma de moment, nu neapărat sportivă. Svitolina este o jucătoare valoroasă, combină foarte bine tehnica cu forța în joc, oricând poate fi #1. Azi a câștigat cea mai bună, poate data viitoare, soarele strălucește pe strada noastră. Să ne bucurăm că este încă regină, meritat pentru că Madridul și Roma au pus la lucru toată floarea tenisul feminin. Personal am o nelămurire, pe care cineva din țara asta ar trebui să o explice, de ce Buzărnescu a trebuit să ajungă la 30 de ani ca să explodeze. Mi se pare românca cu cel mai complex joc, păcat că nu este la vârsta Svitolinei. De ce risipim așa ușor talentele, de ce nu le vedem când trebuie?

Bogdan (2 comentarii)  •  20 mai 2018, 20:56

E greu cand, intr-o tara de anonimi si frustrati, sunteti pus sa scrieti despre ce ar putea sa aduca, click-uri...ca sa va incasati leafa! Fata asta, parioare sau ba, albaneza, machidoanca sau cum o mai fac unii, va ajuta sa va luati salariul, iar pe ceilalti sa isi mai exerseze cat de cat scrisul si imaginatia... Sa-i fim recunoscatori Simonei Halep ca sta pe locul 1 mondial, ca in dreptul ei apare stagul Romaniei...daca dispare si ea o sa scrieti doar despre liga 1. Despre fetele ce au castigat Cupa EHF ati scris o zi, doua...nu le intrebati despre greutatile din handbal sau alte probleme. Aveti material de motivat copiii ca sa se apuce de sport, iar voi ziaristii, nu faceti nimic pentru insanatosirea societatii...ah! ba da! o barfiti si o criticati pe Simona, ca e pe 1...nu meritati nici un scuipat din partea ei, daramite interviuri! Sa va fie rusine

Ion Ardeleanu (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 21:03

Comenteza foarte multi habarnisti pe GSP, oameni care n-au practicat niciodata un sport de performanta. Mi-am dus copilul la tenis, este foarte greu, costa foarte mult, nu cred ca ne vom ridica pana undeva, dar am incercat. Sa ajungi unde este acum Simona Halep, care are sponsori si imagine, mi se pare imposibil. Acesti harbarnisti care o critica de fiecare data nu inteleg cat efort exista in spatele unor astfel de sportivi deosebiti. Tenisul nu este fotbal, unde daca din 11 unul joaca prost nu se simte, aici esti tu cu tine insuti, nu te poti minti, nu te poti ascunde. Doar sa fi in top 300 este o mare realizare, darmite sa fi pe primul loc de cateva luni. Cei care n-au practicat un sport de genul tenis normal sa aiba asteptari de spargatori de seminte in fata televizorului. Dar sunt zile cand nu merge, sunt zile cand adversarul slab devine Spartacus. Locul in clasamantu WTA se face prin castigare si aparare de puncte. Daca esti numarul 1 si te bate cineva nu inseamna ca este cel mai bun acela, din contra, intrebarea care se pune este de cel nu este acesta numarul 1? Totul este un joc al punctelor, iar Simona il cunoaste foarte bine. O admir, mi-ar placea sa pot sa-i strang mana si sa o felicit, din tara asta daramata s-a nascut totusi cineva care mai ridica sportul pe podium. Odata cu Topescu au fost ingropate si marile realizari ale Romaniei si ale minunatilor sai sportivi care ne-au facut sa fim patrioti.

Unu oarecare (2 comentarii)  •  20 mai 2018, 22:16

Respect @Bogdan si @Ion Ardeleanu. Asa o trateaza *** astea si pe Neagu. Fac misto. Din ala de doi bani. Il astept acum si pe *** geambasu sa-si verse veninul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (6 comentarii)  •  21 mai 2018, 1:23

Eu v-am spus de mult ca aceasta Halep e o jucatoare de locurile 20-30 ! Svitolina o bate si dac-o sculati din somn ... da, asta da tenismena de top ... Ea si-a ciupit milioanele (si sint de acord cu asta ) la turneele mai mici si ca sa v-arat ca sint un bun postac pot sa va spun ca si eu am ciupit bine azi pe 0-6 Halepian .... si nu e prima data . Nu mai pariati pe ea decit in primele doaua tururi ...

petrache (11 comentarii)  •  21 mai 2018, 3:48

Azi Svitolina a fost sclipitoare. Batea si pe Serena, si pe Venus, si pe Muguruza, si pe Woz. A fost calma, precisa, puternica, i-a intrat aproape tot. Simona - ca si toate celelalte jucatoare - nu joaca la perete. Toate depind de forma adversarului. Intr-o zi o bate Halep de Pliskova, in alta e invers. O data o rupe in bataie Osaka pe Simona, in alta zi Simona matura arena cu Osaka. Toate din top 20 sunt jucatoare de exceptie si au zile foarte bune si zile nemaipomenite - iar noi, chibitii, mai bine tacem din gura si le aplaudam nivelul - sau ne cautam de treaba in alta parte.

IMGB (6 comentarii)  •  21 mai 2018, 5:47

Dac-am spus ca Halepa e de locurile 20-30 ...gata m-ai cenzurat bey Prepelitzo , n'asa ?

pietricica (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 10:48

Eu as zice ca ambele rezultate sunt normale astfel victoria asupra Sarapovei (care nu mai este la forma de dinainte de suspendare) este normala si o infrangere in fata Svitolinei care este mai buna decat Simona) e la fel de normala.

mihai (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 11:27

sa iei 6-0 in 19 minute cand esti numarul 1 mondial e rusinos. e penibil. Chiar daca e vb de un clasament conjunctural ,datorita reglementarilor bazate pe criterii ecomonice, cand esti nr. 1, nu ai voie sa faci asta. parerea mea. Una din regulile nescrise ale tenisului spune ca nu dai 6-0,6-0. Cam asta s a intamplat ieri. Elina a respectat regula. Mereu ma enervez cand ma uit la meciurile ei. Nu cred ca din ultimele doua meciuri poti face un clip de 1 minut cu lovituri direct castigatoare ale lui Halep. E greu si sa faci rezumatul meciurilor. Ea nu apare decat alergand ca un caine dintr un colt in altul al terenului. Despre meciul cu Masha, dupa ce rusoaica statuse pe teren 10 ore si Simona 2:10 minute pana in semifinala, sa comenteze fanii care n au tinut o racheta-n mana niciodata. E inadmisibil sa nu faci fata pe zgura unei jucatoare de 1.88, peste 30 de ani, cu o deplasare in teren cel mult mediocra. Sa nu rezisti in schimburile lungi de mingi. Si n a facut, atat timp cat a putut alerga rusoaica. Ma enervez si mi e rusine si din fotoliu cand ma uit la meciurile ei. :(

vasco (18 comentarii)  •  21 mai 2018, 11:34

Eu am gasit leacul : pur si simplu nu ma mai uit la meciurile ei.Nu ma intereseaza daca e pe locul unu sau daca pierde sau castiga vreo finala.E mult mai linistitor pentru si asa destul de agitata viata pe care o ducem.Sa-mi mai fac griji si emotii si pentru halep?De ce?

Marko (4 comentarii)  •  21 mai 2018, 13:21

Acum am inteles de ce Simona este un fenomen in Romania si chiar si peste hotare..eu o urmaresc doar de un an zile...Pai ati mai vazut un NR 1 sau NR2 mondial sa joace cu asemenea fluctuatii de forma de la o zi la alta?..probabil ca nu. Cand a ajuns scorul la 5-0 in primul set am plecat la masa...nu aveam la ce sa ma uit. In sinea mea ma gandeam, asta nu e meci demn de o finala de turneu WTA in care joaca cea mai "buna" jucatoare din lume cu o numeste lumea prin circuit..pana si Darren Cahill era NAUCIT de cat de slab a jucat in prima parte a meciului, l-am vazut cum si-a pus mainile in cap fiind scos din sarite dupa on-court coaching-ul aproape inutil (nu il asculta nimeni)..Parca era un meci in care juca Elina cu o jucatoare din afara topului 100. Dar am mai vazut filmul asta nu?! Nu e prima data, anul trecut tot cu Svitolina, tot in finala de turneu WTA la Toronto 6-1, 6-1, cu Muguruza la Cicinnati 6-0,6-1...smdp, acum totusi putem spune ca e un progres..6-4 in setul doi, dar per total pare sa fie ca un tipar mental de jucator pierzator in momentele cheie. Din atitudinea si limbajul corpului Simonei se vedea ca nu a venit la meci sa castige un trofeu ci doar sa faca act de prezenta...Ce este interesant este ca la GS-uri joaca la alt nivel de concentrare si intensitate.. =>> Sa fie Simona o jucatoare doar de GS?! Si de restul sa nu-i pese foarte mult... La conferinta de presa de dupa meci am citit o seninatate pe chipul ei aproape incredibila...parca ea castigase de fapt turneul. Acest lucru a aratat ca nu i-a pasat atat de tare de ce s-a intamplat in finala... Bineinteles ca dupa o prestatie in proportie de 70% dezamagitoare si lipsita de respect fata de spectatori, toti fanii ei, WTA, organizatorii turneului si tot cei implicati..putem spune ca a Simona a fost doar o fantoma pe teren pana la scorul de 6-0, 3-1 pt Svitolina. Si totusi, daca La Roland Garros face un turneu de exceptie si are si un traseu mai usor (fara svitoline, muguruze, smdp) Simona isi poate recastiga respectul in fata multora.. Sa fim realisti dar si optimisti in acelasi timp, Simona este o jucatoare de top 5 foarte talentata care a scris istorie pentru tara noastra si sa speram ca odata cu trecerea timpului, prin maturizarea ei emotionala si mentala va reusii performeze la cel mai inalt nivel pentru mult timp cu mai mult profesionalism si mai multa concentrare asa cum ii sta bine unui jucator de top. HAI Simona!

petrache (11 comentarii)  •  21 mai 2018, 15:51

Mare-i gradina ta Doamne! Avem si noi un numarul 1 mondial la un sport (nu am mai avut asa ceva de cand Gruia juca handbal si Nastase tenis) si avem o armata de oameni (care probabil nu au facut sport de performanta in viata lor) obsedati sa o critice si sa o injure. Ce o fi in capul lor?

Marko (4 comentarii)  •  21 mai 2018, 16:26

Observ prin social media si prin presa destul de multi oameni care fac aluzii la criticii Simonei ca nu ar avea dreptul sa-si dea cu parerea pentru ca nu sunt performeri sau experti in tenis...Le pot spune cu maxima precizie ca toti acesti oameni se afla intr-o eroare de gandire. Domnilor, asa cum si Simona a recunoscut intr-un interviu anul trecut, toti cei care s-au uitat la un meci de-al ei au dreptul sa-si exprime o parere, unii poate au cumparat bilete la meci, altii poate au trait cu emotie si au alocat cateva ore din timpul lor, una peste alta au investit timp, nervi, emotii, poate bani si si-au castigat acest drept.. Aici nu discutam de insulte sau injurii la adresa ei..acestea nu fac subiectul acestei discutii. Vorbim strict de cum a decurs meciul tragand niste concluzii. In concluzie, NU e nevoie sa fii EXPERT in tenis ca sa-ti dai o parere pertinenta si doar simplu fapt ca ai urmarit un meci cu Simona iti da dreptul sa-ti exprimi aceasta parere. Dintr-o alta perspectiva, dintr-un feedback negativ inveti, cresti, te dezvolti mai mult decat dintr-un feedback pozitiv..este dovedit statistic si orice om inteligent stie aceste lucruri. Simona poate si ar trebui sa foloseasca feedback-ul de orice fel in favoarea ei ca unealta de crestere si evolutie. Deci va rog sa reflectati putin la aceste lucruri...

zorrozabal (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 21:41

In 2014,Simona Halep-jucatoare de top 50-ajungea in semifinalele turneului de la Roma,cedand-asta e cuvantul-in fata faimoasei Serena W.cu 3-6,0-6!Dupa care,nu s-a mai oprit din ascensiune,pana pe locul 1!Dar...jocul ei nu a urmat acelasi traseu!Are un joc bazat pe multa risipa de energie,joaca de pe fundul terenului,cu lovituri in forta si retururi bune!Nu da mingi liftate,nu "baga scurte",nu lanseaza loburi!Cand ii intra primul serviciu si cand avea acele reactii rapide la loviturile adversarelor era imbatabila era suficient sa bata pe oricine!Dar...in ultimele turnee,se constata reactii intarziate iar atunci cand nu mai intra nici primul serviciu,Simona are un joc de numarul...0,1 mondial!Se pot remedia aceste deficiente?!Daren Cahill i-a zis ca poate sa se ajute singura!

petrache (11 comentarii)  •  22 mai 2018, 0:48

Domnule Marko. Va raspund pentru ca sunteti unul din "criticii" Simonei care scrie civilizat si la obiect. (Majoritatea "contestatarilor" folosec fraze de genul "e varza", " a ajuns #1 print conjunctura" etc...). Pe de o parte vad si eu la TV ca alte jucatoare se pare ca au o gama mai variata de lovituri, pe de alta parte imi dau seama ca, fiind jucator de weekend - si nu de competitie - nu am toti parametrii problemei. Cum de Simona a batut-o pe Pliskova de vreo 7 ori in ultimii 3-4 ani (si a pierdut doar de 2 ori)? E mai scunda, serviciu asa-si-asa, la fileu mai rar - dar castiga. Totusi nu poate sa fie vorba de bafta. E strategie, top-spin - nu stiu. Cu tot respectul, nici Dv nu stiti. Daca ar fi asa de simplu, n-ar fi stat 5 ani in primele 5 din LUME, si jumate de an pe locul 1 in LUME. Stie ea ce face; noi nu stim. Dace ne place ne uitam si ne minunam. Daca nu ne place e mai bine sa inchidem Tv-ul si sa ne abtinem sa dam sfaturi cuiva care, dupa calculele WTA - nu opiniile mele sau ale Dv - e prima in lume. PS: va rog sa nu-mi spuneti ca e locul 1 in lume din "conjunctura" sau "bafta". La tenis ca sa faci 7270 de puncte WTA intr-un an trebuie sa castigi o groaza de gameuri. :-)

Jean Valjean (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 1:39

a mangaiat svitolina mingea ca un numarul unu adevart mondial 18 minute (astia spun 19 dar eu sunt sigur ca au fost 18) in care a reusit vreo doua puncte din 3 zeci si de mingi numarul unu declarat mondial e numarul zero defapt

sundance kid (4 comentarii)  •  22 mai 2018, 6:42

Domnule de acum incolo nu o sa mai vedem multa vreme o jucatoare care se afla pe pozitia 1 un an de zile . S-a schimbat totul . Din ce in ce avem mai multe turnee in W.T.A.

catyo (3 comentarii)  •  22 mai 2018, 8:48

Svitolina a fost avantajata din punct de vedere fizic fata de Simona, la fel cum Simona a fost avantajata fata de Sarapova. Nu avea cum sa o bata pe Svitolina, aflata in forma maxima. Asa este, finala ei a fost cu Sarapova. Si este in continuare Nr.1 mondial. Restul sunt speculatii.

mg (12 comentarii)  •  22 mai 2018, 12:19

Da, meciul cu Şarapova a fost cel mai important pentru Simona. E şi normal să fie aşa, având în vedere palmaresul direct. Odată cu victoria, Simona s-a deconectat de la acel turneu. Invonluntar a apărut o relaxare incontrolabilă. Mintea ei nu a mai fost pe teren. E o problemă psihologică. Omul nu e robot. Pe Svitolina a învins-o şi o s-o mai învingă. Pentru cei dezgustaţi de jocul Simonei : - uitaţi-vă fraţilor la meciurile celorlalte românce sau, de ce nu, ale vedetelor de peste hotare. Apropo, care e, după voi, cea mai bună la ora actuală ?

danny (1 comentarii)  •  24 mai 2018, 23:37

un site de 2 lei care e ros de invidie impotriva fetelor noastre inamicul unu e Simona 70/100 sint contra Halep..de ce?e foarte simplu italienii cred cà romànii pot fi doar zidari sau badante...pentru ei e rumena altele sint Petra ,Masha ,Osta masha ,,la tigre'' ,apoi buzarnescu a bàtut o italianca la Praga ,fatal error ''la fel Monica cu dopata masha ...un avocat obscur Antonio Garofalo chipurile ,,expert ''si a permis sà scrie in acest mod Povera Simona Halep (6,5) bravissima a spazzare via Osaka (4,5) e a fermare la rediviva Maria Sharapova (7,5) ma imbarazzante una volta di più giunta al momento decisivo. ati inteles a avut tupeul sà o opreasca pe sharapova...come mai??dacà era uràta ca amstrong ciclistul alt dopat dar vezi rusoaica e blondà ,1,88 insà fàrà steroizi serviciul ei e mai slab ca al lui SIMONA...Iar la comentariii acest site accepta doar cuvinte jignitoare pentru romànce mai ales Simona fiind capul lor de bàtaie..motivul e foarte simplu nu au o sportivà in primii 50 noi avem 4 in plus penneta s-a retras subito dupà ce a invins un slam pentru cà fiind retrasà nu e obligatà sà facà control antidoping,errani si ea suspendatà...insà acest garofalo isi permite sà ne jigneascà...efectiv am incercat sà pun comentariul meu dar mà blocheazà ,disqus''oare de ce ?ubitennis foloseste tot disqus...ne intoarcem in evul mediu. ''

Comentează