Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Alo, Simona?

Rămān la părerea că spectatorul romān pare un pic stângaci în fața marii performanțe sportive. Lipsa unor alte competiții pe meleagurile noastre în care să fie prezente vedete ale sportului mondial, plus absența sportivilor noștri la vârf internațional fac din […]

Permalink to Alo, Simona?
sâmbătă, 21 aprilie 2018, 5:36
Rămān la părerea că spectatorul romān pare un pic stângaci în fața marii performanțe sportive. Lipsa unor alte competiții pe meleagurile noastre în care să fie prezente vedete ale sportului mondial, plus absența sportivilor noștri la vârf internațional fac din confruntările gen Fed Cup adevărate descătușări de emoții.
Văzând dăruirea suporterilor și coregrafia de excepție, apoi ochii înlăcrimați ai Simonei, te întrebi de unde răsar totuși comentariile pe bloguri, de genul celor că Simona nu joacă pentru România, că e ghidată doar de rețetele financiare ale turneelor WTA și mai degrabă ar spune pas la meciurile în care trebuie să își reprezinte țara. Oare ele nu izvorăsc tocmai din lipsa exercițiului suporterului român de a digera marea performanță a unui sportiv autohton?
Paralelă cu fotbalul.
Amintiți-vă, deja celebră, reacția celor din echipa lui Burleanu la aflarea veștii că au triumfat împotriva unui fost component al Generației de Aur. Nu cred că Burleanu s-a referit la Dragnea cu ciuruitul, oricum neinspirată alegerea lui Lupescu cu apropierea față de politic.
Revenind la tenis.
Ca un fapt divers. În setul 2, într-un moment dificil pentru Simona, când părea că numărul 1 al tenisului a pierdut meciul din mână, l-am văzut în transmisiunea live pe Mara, într-un colț al lojei, vorbind relaxat la telefon.
Nu știu cât costă un bilet la lojă, dar nu cred că minutele de convorbire sunt incluse în prețul suspansului. Asta apropo de stângacia spectatorilor, de care vorbeam la începutul articolului. Nicio legătură cu cine a votat CFR la alegerile FRF.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Costy (2 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 18:07

Cristina Neagu joaca pentru CSM Bucuresti. Nu e lipsa, e invidie. Acum sa ma intorc sa citesc tot

pop ion (2 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 19:24

Desigur ca in fituica gsp nu putea lipsi un apropo sau un comentariu anti-cfr. Bravo, gsp, tineti-o tot asa si invatati-ne ce este fair-paly-ul si respectul fata de o echipa sau alta !

Ion Gheorghe (1 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 19:25

Intradevar, ma intreb si eu de unde pot aparea atatea comentarii rauvoitoare la adresa Simonei Halep ! Pentru prima oara in isorie Romania are un nr. 1 mondial femenin, dar o criticam cu rautate. Pe alt plan fetele fotbaliste se bucura ca un "Burleanu" castiga contra generatiei de aur, contra valorii si a performantei. Leul cazut in balta este acoperit de oracaitul broastelor - caci ele sunt numeroase !

victor L (3 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 20:44

Si eu ma intreb de unde vin indivizii care sint nemultumiti incontinuu de Simona. Pe Hot News am "meciuri" cu ei. Dar nu ma mai intreb. Am descoperit citind articolul de fata: o palma cu piciorul data ungurilor de la Cluj :P C-as-i in tenis :D

Ned (3 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 22:05

@ Ion Gheorghe: Fals ! fetele din fotbal daca au castigat ceve este batalia cu trecutul. Ceea ce este foarte bine ! Este o prostie ceea ce sustii

Ned (3 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 22:07

@ victor L: dupa cum te exprimi nu te diferi foate mult de indivizii aia nemultumiti de Simona. Ahh, ca o sustii pe Simona, asta este un detaliu.

Ned (3 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 22:12

@ Razvan Prepelita: bine punctat despre Simona. Cat despre Lupescu...pfff...come on man ! Drop it ! :(

itu52 (4 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 22:42

Avem un lot valoros, dar din păcate cu bisericuțe. E ușor de observat rivalitatea dintre Sorana și Simona. Nu e de acum, e ceva latent, mocnește de câțva ani. Cu avantaj în ceea ce privește prezența și prietenii în tabăra rivalelor din top(Wozniacki,Ostapenko), Sorana lucrează la întărirea regulii în ceea ce privește capra vecinului la români. Pe de altă parte de ce să nu vedem și latura materialistă a Simonei. A fost interesată de această etapă de Fed Cup, pentru că îi oferă partenere accesibile de antrenament pentru sezonul de zgură, vital pentru ea pentru că are multe puncte de apărat. Partea proastă este că Segărceanu se poate trezi cu surprize atunci când îi e lumea mai dragă. Etapa viitoare dacă pică în preajma unui turneu bănos, pote fi afectată de accidentări stupide sau botoxuri cu iz de ranchiună. Cred că valoarea lotului și modestia adversarului impunea mai multă diplomație din partea antrenorului. Dacă tăcea filosof rămânea, ”dacă o să avem 3 - 0, atunci Sorana ...”.

Cosmo (3 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 23:25

Ori ești foarte bun, ori ești f slab. Pt că eu n-am înțeles deloc înspre ce bați. "Revenind la tenis, l-am văzut pe Mara vorbind la telefon, fara nicio legătură cu alegerile de la FRF." :)) Mai incerc maine, după niște cafele, să vad daca mă prind. :)

Sextus (1 comentarii)  •  21 aprilie 2018, 23:36

bai nene, mai lasa generatia de tinichea... despre ce aur vorbesti? nu a castigat nimic... singura generatie de aur a fotbalului romanesc este Steaua '86... punct... ce valoare, ce performanta..!? cine, Lupeste care din sindicalist a devenit trepadus al mafiotului Mircea Sandu..?? caracter zero... si fara fete si fara futsal Burleanu iesea din prima... felicitari fetelor care ne-au scapat de emotii...

seft (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 0:30

...,Simona merita tot respectul romanilor ADEVARATI!Eu am scris mai demult...:atentie mai mare la primul serviciu,la retur-pe cit posibil,plasat si mai multa rabdare in construirea punctelor...,SUCCES SIMONA!!!(serviciu plasat-adica sa nu-l dea in adversara...)

Englezu (4 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 7:04

Simona Halep este totuși nr.1 mondial. Dar tot atât de adevărat este și faptul că a refuzat să joace cu Canada și nu a participat la J.O. de la Rio. De aici pleacă aceste critici ale unora dintre noi. Și încă ceva : a pierdut un set cu 1-6 la o sportivă modesta ( locul 100 și ceva !). Asta explica multe dintre înfrângerile ei în momente de mare tensiune. Și, nu în ultimul rând, să nu uităm că e dintr-o familie de machedoni, pentru care banii sunt pe primul loc înainte de orice; chiar înainte de culorile țării ! Prea sunt multi critici ai Simonei, pentru a nu lua în seamă acest lucru ! Ii dorim succese in continuare și ... multi bani !

sundance kid (4 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 8:08

I s-a indeplinit dorinta Simonei sa joace Begu . " Oglinjoara, oglinjoara cine are funduletul cel mai frumos din tzara ? " . Simona .

Luca (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 8:23

Razvanel, dragule, articolul tau este mai mult decât inoportun...făcând aceste comparații, ai pus intr-o lumina defavorabila(ca sa fiu elegant in exprimare), aceasta competiție frumoasa care este Fed Cup, pe aceste fete talentate și nu in ultimul rând pe minunatii spectatori prezenți in singura Polivalenta din aceasta țara.Prezenta fotbalului nu avea ce sa caute in discuție, dar ai vrut cu orice pret sa știm, ca ai fost și u un susținător al poleitului cu aur Lupescu.Putinele comentarii răutăcioase la adresa Simonei, vin din invidie Razvanele, un sentiment dezvoltat de majoritatea oamenilor măcar de câteva ori in viața, dar pe care unii mai educați, reușesc sa îl controleze ca sa nu reguleze...dacă u nu i-ai aduce in discuție pe cei care nu reușesc sa își controleze invidie, nimeni nu ar sti ca exista și astfel nu au mai jigni spectatorul roman dornic de performanța...

Unu oarecare (2 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 8:57

Nu sunt chiar asa de multi cei care ataca incontinuu pe bloguri. Doar par foarte multi pt ca sunt peste tot, pe toate forumurile unde se discuta despre Halep. Multi dintre ei au mai multe conturi. Grav este ca aceleasi personaje o ataca miseleste si pe Neagu, Nationala de handbal a Romaniei, pe Begu, pe oricare sportiva. Foarte rar se iau de barbati. Aceasta spune multe despre ei. Despre psihicul lor. Pe forum isi pot face de cap, sunt lasati in pace de moderatori, sa produca trafic.

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 8:59

...sa nu exageram ...sa nu generalizam ...

Sorinache (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 10:37

Ai umplut spațiul și nu ai scris nimic. Mare ziarist.

Costel (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:05

Cred că îți trebuie altă meserie prepelicarule

Popescu (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 23:56

Sa nu uitam ca Simona a refuzat, intr-o perioada, convocarea la lotul national, declarand ca este mai important sa castige un grand slam si ca Romania nu a facut nimic pentru ea. De aici si oprobiul multora

jos_cenzura (2 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 7:11

Totusi, ce mare performanta sportiva? A, la tenis feminin - un sport care, sa fim sinceri, nu se compara cu cel masculin. Parca tin minte ca aveam si campioane la ping pong la un moment dat, si o echipa destul de competitiva de fotbal a oamenilor fara adapost. Dar la sporturile care chiar conteaza (fotbal masculin, tenis masculin, etc) nu prea avem performanta - mai ales dupa generatia lui Chivu si Mutu. Parca mai misca Keseru prin Bulgaria si Olaroiu prin China, dar cam atat.

vasco (18 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 11:54

@pop ion,nu stiu de ce imediat cand e vorba despre cfr ,macar in treacat,se gaseste imediat un pop care sare in sus.Sunt baimarean,n-as vrea chiar deloc sa ia campionatul fecesebe,dar tie iti place ce joaca CFR la ora actuala?Au avut avans in campionat pe care l-au pierdut...nu joaca nimic.Desigur o sa-mi spui,intr-un mic acces paranoic ,cum ca cfr e furata de arbitri,de mitici,vechea placa a Clujului...dar totusi,daca era echipa cat de cat buna cfr trebuia sa ia campionatul la pas,prea slabe sunt toate celelalte.Dar asa...ne luam dupa Dan Petrescu,care justificandu-si esecul...ne ameninta ca pleaca din tara,ca nu e respectat...Respect ,pentru el,inseamna sa nu tragi chiar asa de tare impotriva cefereului,ca tot nu aveai nevoie de punctele alea...

Che Guevara (10 comentarii)  •  6 mai 2018, 23:10

Daca nu batea toba ca e mechidoanca nu avea nimeni nimic cu ea. Dar, dupa predecesorii puscariasi, aceasta provenienta ii face mai mult rau decat bine Simonei Halep. Lumea e satula de mafioti si e imposibil sa nu faci niste conexuni. Ii dorim tot binele din lume Simonei, asteptam pana iese la pensi sa castige si ea un turneu cat de cat important si cam atat. Banii ei sunt numai ai ei. Statul roman nu are nici un merit in promovarea si cresterea ei ca sportiv. Iar in ziua de azi esti fraier daca esti roman si atat. Trebuie neaparat sa apartii unei minoritati, ceva sa te scoata din multime. Altfel nu da nimeni nici mucii pe tine. In cazul lui Halep, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (10 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:29

Revin cu o explicatie: nu am nimic cu vreo minoritate. Atat ca acesti indivizi care au iesit ca paduchii in frunte fac de rusine toti machedonii de pe planeta. Si ma refer la *** puscariasi Becali. Tot ei l-au corupt si pe Popescu si Hagi greseste enorm ca graviteaza in jurul lor. Simona Halep atunci cand s-a asociat cu Hagi s-a asociat cu familia infractorilor dovediti Becali. Din aceasta cauza ea "se bucura" de un val de antipatie fara precedent. Este probabil cel mai important sportiv roman, dar nimeni nu o iubeste. Oamenii nu sunt prosti si nu pot fi prostiti cu tot marketingul din lume.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (10 comentarii)  •  9 mai 2018, 23:20

Acuzatiile pentru care mi-ati cenzurat comentariul anterior sunt probate si parafate prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Pentru cei care nu stiti: calitatea de condamnat al unei instante este egala cu calitatea de infractor de drept.

Comentează