Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Voleum mobile

Torțele de pe Parc des Princes au creat o ceață densă, numai bună pentru imponderabilitatea lui Cristiano Ronaldo.

Permalink to Voleum mobile
miercuri, 7 martie 2018, 4:08

De acolo, de sus, din aerul rarefiat al detentei portughezului, la primul gol al madrilenilor, echipa internațională a Qatar-ului a părut doar un sertar în care erau îngrămădite bijuterii, alandala. Degeaba au răscolit prin ea speranțele ultrașilor parizieni. Chit că ele îndemnau la coeziune între echipă și public pentru reușită, totul a părut fad, față de părul vopsit copilărește al CR-ului. La ieșirea de la vestiare, cadrele insistau doar pe vedetele francezilor Cavani și Mbappe, iar Ronaldo părea să aibă ochii unui debutant la prima echipă.

Ce vremuri trăim, stimați gesepiști, am ajuns să considerăm marele Real, un fel de Cenușăreasă a unei petreceri de gală, cu Nasser Al-Khelaifi în rolul autointitulat, de Mare Gatsby al fotbalului, invitând mapamondul să priceapă cum stau lucrurile. Și lucrurile au stat până au amuțit la ocazia lui Ramos. Apoi, ușor, ușor, s-au așezat pe cursul firesc al istoriei fotbalului. Un sport care, dincolo de aroganțe financiare, se joacă în echipă, de la maidan, până la Champions League.

Real Madrid a părut o brigadă de cercetași oraganizați, atenți la detalii și la puzderia de devieri, și care s-au grupat în jurul unui Ronaldo precum portughezii la Campionatul European. Parizienii au fost doar niște maratoniști, alergând cu pereseverența mesagerului atenian Fidipide, dar sfârșind prin a se rătăci. Nu bag mâna în foc că Neymar nu a ațipit la meci, observând că nici măcar bulevardul lăsat de Marcelo e mai degrabă ocolit, în loc să fie bătătorit de colegii săi. Și iată cum fotbaliști cumpărați cu echivalentul PIB-ului României sunt acum, practic, în postura unor operatoare call-center nevoite să explice clienților, cu multe ridicări din umeri, de ce extravagantul produs al companiei lor e așa șubred.

Zidane a părut același antrenor care ar fi oricând în stare să sacrifice totul pentru echipă. Inclusiv să călătorească în timp și să îl țină pe bancă pe jucătorul cu cel mai frumos gol din istoria Champions League, reușita din 2002 contra nemților de la Leverkusen, pe care aș da la schimb numai golul lui Hagi contra Columbiei. Cei care știu despre cine vorbesc înțeleg de ce voleul lui nu s-a oprit în vinclu, ci direct în vestiarul pe care doar el știe să îl resusciteze atunci când totul pare pierdut.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

Observator (8 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:30

Nu numai fotbalistii clubului parizian sunt supraapreciati, ci si antrenorul lor, care a reusit sa ... piarda titlul in fata lui Monaco si calificarea dupa un 4-0 cu Brcelona! Nu cred sa mai existe o asemenea "rasturnare" in istoria cupelor europene! Despre revenirea madrilenilor din aceasta perioada cred ca ar fi vrut sa scrie si dl. R.P.; va avea ocazia s-o faca, mai ales daca Realul va avansa in competitie! O.

aciduzzo (5 comentarii)  •  7 martie 2018, 16:48

JALNICA ECHIPA SI JALNICA PRESTATIE PSG!!! In Primera nici nu termina pe podium! R.P. se linisteste si el! Daca nu cumva l-a linistit deja Messi dupa executia de duminica trecuta cu marea echipa a lui Cholo care joaca de toate mai putin fotbal!

Razvan (1 comentarii)  •  7 martie 2018, 17:54

PIB-ul Romaniei este cu mult mai mare. Dar ce conteaza, milioane sau miliarde, pentru tizul meu este acelasi lucru.

Costin (2 comentarii)  •  7 martie 2018, 18:33

Nu pot uita, la propriu cel mai frumos voleu din fotbalul mioritic, cel al lui D Prodan. De atunci, jucatorii nu reusesc si nici nu mai incearca astfel de artificii poate din cauza faptului ca ridicarea balonului la voleu se face doar la tenis cu piciorul. Sau pentru ca mingea se ridics doar la fileu.

Che Guevara (10 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:13

Daca asta se intampla in Romania pe vremea lui Mitica Dragomir, le dadea Corleone 20 de miliarde amenda si un tur intreg suspendare. Tortele astea au devenit asa un fel de bau-bau. Cum aprinde unul ceva pe stadion trebuie sa vina pompieri din 5 judete cu sefi de tulumba cu tot. Presa a fost complice la isterii de acest gen si acum traim momente precum cel al lui Lucescu jr de la PAOK. Nu a fost nici un ranit, nu a murit nimeni. A fost un spectacl pirotehnic care s-a facut dintotdeauna pe stadioane. De ce trebuie sa intervenim si sa stricam bucuria publicului? De ce nu ne place libertatea?

dan (2 comentarii)  •  8 martie 2018, 15:51

@Che Guevara : libertatea de care vorbesti a lasat o fata fara vedere, la un meci in Giulesti (cred). Cita vreme pot exista victime, libertatea trebuie ingradita.

Che Guevara (10 comentarii)  •  10 martie 2018, 16:32

cine modereaza aici?

Che Guevara (10 comentarii)  •  10 martie 2018, 23:05

@dan atunci haideti sa interzicem Revelionul. Sigur exista mai multe accidente din cauza artificiilor de revelion decat din cauza tortelor de pe stadioane. Sau sa interzicem automobilele pentru ca, statistic, mai multi oameni isi pierd viata an de an in accidente auto decat de cancer sau de boli de inima. Si mai e o problema: cum se face ca tortele au fost mereu numarate la echipele care deranjau „sistemul” dar cand era vorba de Dinamo venea in fiecare caz Mitica Dragomir la TV si spunea ca nu se poate sa fie terenul echipei suspendat pentru gestul unor indivizi care au gresit si ei, si care oricum sunt copii de judecatori si au bagat materialele pirotehnice in stadion prin velodrom, sau le-au dat jucatorii in fulare pe care le-au aruncat in tribune. Nu am inteles niciodata care era logica lui Corleone dar de fiecare data Dinamo era iertata pe la comisii.

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  11 martie 2018, 20:27

Hagi ...un mare blatist...o sa piarda negresit in fata fcsb ului ...din lipsa de valoare ...

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  11 martie 2018, 21:47

...deja la pauza este 2-0 pentru fcsb ...

Vali (3 comentarii)  •  12 martie 2018, 7:40

@3003.Eu cred ca tu ai in portofel o poza cu Hagi.Cand nu il deschizi,il înjuri pe blocul GSP.Ce legătura are articolul, cu meciul de aseară ?E vid în capul tău.

Vali (3 comentarii)  •  12 martie 2018, 7:41

@3003.Eu cred ca tu ai in portofel o poza cu Hagi.Cand nu il deschizi,il înjuri pe blogul GSP.Ce legătura are articolul, cu meciul de aseară ?E vid în capul tău.

Che Guevara (10 comentarii)  •  12 martie 2018, 17:19

Si ce a jucat mut laudatul Ianis Hagi aseara? Parca tatal sau ii facuse statuie dupa ce l-a adus de la Fiorentina... Din pacate pentru fotbalul romanesc, Ianis apare in presa noastra prin articole de can-can, mai putin prin realizari profesionale. Tocmai am aflat ca a primit o masina BMW si desi unele articole ne lasau sa creada ca a fost o sponsorizare am aflat din alte ziare ca i-a cumparat-o tatal sau. Acum am aflat si ca s-a despartit de fata lui Tibi Lung (nepoata lui Silviu Lung). Acest lucru se leaga putin cu ultima conferinta de presa cand Gica Hagi invita tinerele domnisoare la Ovidiu. Dupa ce i-a cumparat masina acum vrea sa il si insoare pe fiu-sau. Peste un an-doi poate vrea sa si intre pe teren in locul lui sa bage goluri, Gica.

Ilie (2 comentarii)  •  13 martie 2018, 13:57

Daca cu banii poti cumpara aproape tot, o cultura de club, nu. Cu banii poti deci cumpara (aproape) tot, dar nu neaparat cistiga ..

vasco (18 comentarii)  •  28 martie 2018, 18:02

Cand aduni atatea vedete in vestiar e greu sa le si armonizezi,atat in teren cat mai ales pe statele de plata...Cam asta cred eu ca se intampla la PSG.Oameni cu caractere dificile precum Ibrahimovici si mai nou smecherul de Neymar strica atmosfera.Pacat de jucatori ca Di Maria sau Cavani..Mbape.

Che Guevara (10 comentarii)  •  29 martie 2018, 4:07

PSG se plimba prin campionatul Frantei. Cum sa ii motivezi cand ies sa joace in Europa? Sa le spui ca trebuie sa munceasca mai mult? Cum asa cand ei sunt cei mai buni si mai frumosi? Cand nu au rival pe plan intern apare o automultumire de gen Simona Halep. Deja oamenii nu mai au nimic de demonstrat si nici nu se mai straduiesc sa se autodepaseasca. Cu astfel de sportivi imbuibati cu bani nu poti ajunge niciodata sus. E nevoie de foame de trofee, de dorinta de performanta, de caractere de gen Gabriela Szabo. MAi tineti minte cum castiga ea fiecare cursa, fiecare medalie, fiecare trofeu si tot mai vroia. Tot avea impresia ca nu a obtinut destul si ca ea poate mai mult. Sportivi de tipul asta sunt foarte rari si pana nu ai cel putin 2-3 intr-o echipa nu ajungi nr.1 in fotbalul european.

Comentează