Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Rufele frăției

Tamaș și cu Rădoi se contrazic, care dintre ei doi a turnat mai mult. În pahare.

Permalink to Rufele frăției
joi, 12 mai 2016, 5:03

De gât sau nu, pe șapte cărări sau una singură, în zorii zilei sau în toiul nopții, iată câteva din misterele plecării celor doi foști colegi spre cantonamentul naționalei de-a lungul timpului. Să tot fie ani buni de atunci, ce mai contează acum, oricum nu ne calificam în vremea aia mai pe nicăieri. Ba uite că contează, chiar cu patos pentru cei doi.

Mereu l-am văzut pe Tamaș independent în teren de viața lui extrasportivă. De altfel, cred că i s-a potrivit ca o mănușă campionatul din Insulă. Îl văd pe Tamaș pierzând nopți, dar nu îl văd pierzând meciuri din cauza asta. Am senzația că poate juca la același randament, indiferent unde a dormit în noaptea de dinainte. Pe preș sau cu capul pe masă, între două sau mai multe perne naturale sau de silicon. Randamentul lui Tamaș a fost însă știrbit de accidentări. De departe, ruptura de ligamente e cea mai tare tărie pe care a băut-o.

Spre deosebire de el, Rădoi a fost văzut mereu ca un luptător. Ca un profesionist. Poate prea profesionist. Atât de profesionist încât la meciurile cu marile echipe devenea șters din prea marea dorință de a nu greși. Dorință care treptat s-a transformat într-o preocupare de a se transfera pe bani mulți la marile echipe. Din păcate pentru fotbalul nostru, seriozitatea lui nu a fost văzută decât ca o calitate banală pe care Vestul nu a vrut să plătească sumele cerute. Sume la care jucătorul visa împreună cu Gigi Becali sub o cumetrie care i-a umbrit imaginea fotbalistică și care a atins apogeul în momentul venirii sale ca antrenor la Steaua, fără nici o experiență pe banca vreunei echipe. Mai mult, venind din fotbalul arab.

Nu l-am văzut pe Rădoi asumându-și pierderea campionatului cu Steaua, din postura de antrenor. Bărbătește. Să explice că s-a pripit venind în locul lui Gâlcă, care îi oferise campionatul, și că punctele pierdute de Steaua în mandatul său au contribuit la pierderea primului loc. Desigur nu e singurul vinovat, dar e prezent pe lista eșecului. Preocuparea asta exagerată de nu greși, moștenită încă de pe vremea când era jucător, nu mai are legătură cu realitatea, în noua lui meserie. De aceea nici nu mă aștept să îi dea dreptate lui Tamaș. Ar fi ca o probă de Bacalaureat picată pentru el.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Fotbal curatbalcani (1 comentarii)  •  12 mai 2016, 19:10

Tamas se lauda ca a jucat la multe echipe în vest..pardon?? ai fost turist prietene tipic jucătorilor romani care doar sunt trecuți pe statele de plata ale vreunui club ca de jucat !! mai mult pe la nunti și tăiat de moturi. Cu Radoi prietene Tamas ai nimerit-o, omul chiar a păcălit fotbalu,pe unde a jucat el este un fel de prostituție fotbalistica, aici chiar ai dreptate dar despre fotbalul din vest lăsa să vb un Chivu (ch ligue)un Sapunaru(europa ligue)nu are rost sa-ți mai amintesc de cei 2 Gica..

ior….ga (1 comentarii)  •  12 mai 2016, 20:26

ma gandesc si la un alt un gica unu' zis gascanul sau doi ochi albastrii care, dupa nopti dormite numai el stia pe unde , a doua zi era capabil sa bata, de multe ori echipe mari. nu degeaba steaua si dinamo l-au ,,iubit" atat de mult ca nu l-au lasat sa joace in CM.

dorin sndu (1 comentarii)  •  12 mai 2016, 20:27

Intru totul adevarat comentariul si la obiect! Mai putin prioadele efectiv jucate de Tamas la echipele pe la care a trecut.

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  12 mai 2016, 21:16

...doi gladiatori ...sa nu se bata ...

Its1134 (1 comentarii)  •  12 mai 2016, 23:31

Na că a mai apărut unu. Cică Răzvan Pre-Pieliță, zis prepuț. Cam finuț cu Tamaș.. 'preteni' de pahar, șprițari amândoi? Vom vedea.

alex91ro (2 comentarii)  •  12 mai 2016, 23:45

Razvan, trebuia o statistica cu meciurile din Premier League, Primera Division si Ligue 1. Tamas are in aceste campionate 101 meciuri, poate in unele a jucat 3 minute cum zicea Radoi, insa 101 suna mult mai bine fata de marele 0 din dreptul lui Radoi, care sa fim seriosi a jucat la echipa nasului si a avut noroc de Olaroiu, si el si Becali, ca nu dadeau arabii atatia bani pe el niciodata. Prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul, ce replica imbecila si de prost gust din partea finutului.

Dingo (1 comentarii)  •  13 mai 2016, 0:20

Nu stiti ca Mirel a luat Bac-ul in toamna, la Giurgiu? Pana la Ruse :)

Costy (2 comentarii)  •  13 mai 2016, 3:07

Corect. Totusi...in presa din Anglia Tamas a fost prezentat:"The Romanian international, new signing after an impressive EURO display", mai mult accidentarile l-au tinut departe de gazon decat viata extraspotiva....si asa "batran" nejucand la Cardiff, tot avea oferta de la Leeds United....o echipa imensa in Anglia...a ales Steaua pentru Euro...stiind ca nu va fi convocat si-a varsat si el offul pe cel care l-a dat afara, desi avea nevoie de el sa se califice de el...stiti rezultatul. Viata extrasportiva e una....ce face in teren e alta. Mirel...un fotbalist....."normal"...alde Chiriches si Rat nu le-a fost frica sa se duca....schimbari de antrenori, neacomodare etc.....dar au fost, nu au reusit...nici macar Popescu sau Dumitrescu nu au rupt gura targului in Anglia....Mutu e un caz special....Petrescu e Petrescu.......Tamas inca are cautare acolo...o fi aia nebuni. Revenind la Mirel.....un jucator mediocru...foarte bine spus cu frica de a nu gresi..in presa din Anglia ( se prezentau echipele din CL, si scriau jucator important/jucator de urmarit) Radoi, captain of the team, the voice of the controversial owner George Becali on the field.....ca sa vezi....Mirel a fost toata viata lui un "caine" ... lol

danny (1 comentarii)  •  13 mai 2016, 8:13

Tamas are o problema cu bautura si normal ca , cu Radoi si-a dat in petic deoarece Radoi nu avea licenta era prima experienta ca "antrenor" si nu a reusit sa se impuna in fata nici unui jucator. Tamas nu trebuia sa reactioneze cand a revenit Radoi Si Radoi ar trebui sasi aduca aminte ca el juca in Champions League dupa ce echipa fara el in teren se califica in grupe ca el era mai mult accidentat . A fost un jucator bun dar parerea mea de Stelist nici Tamas nu a fost un jucator de duzina . Ar trebui sa se abtina amandoi de la astfel de scandaluri media. sunt ca doi copii care se cearta pe inghetata.

vlad (1 comentarii)  •  13 mai 2016, 9:12

Tamas poate ca e un fotbalist bun. Dar cind e fundas, are o mare responsabilitate pe umeri. Nu e cel mai bun fundas roman, mai mult ii place sa avanseze in atac. Nu ar trebui sa ii raspunda lui Radoi, pentru ca, din pacate, lumea o sa-i asocieze numele cu aceste episoade (distrugerea unei usi, faptul ca a fost transferat la CFR si demis fara sa joace, faptul ca a fost dat afara de Radoi). Poate ca a facut o greseala cind a ales in iarna sa vina la Steaua, ii va fi greu sa mai joace si in sezonul viitor tot la Steaua. Radoi era mult mai potrivit ca un fotbalist care joaca la o singura echipa, dar a ales ce a ales... S-a grabit sa vina ca antrenor principal la Steaua, desi nu fusese nici secund...

eugen (1 comentarii)  •  13 mai 2016, 11:28

Buna aia cu pernele de silicon , e adevarat ca la unele meciuri Tamas avea o fata cam buhaita (acea buhaiala care nu e cauzata de efort ) , dar trebuie sa recunosc ca a jucat destul de bine , cu hotararea jucatorului care vrea sa demonstreze ceva (ca merita sa joace la Steaua , la Euro) !

gigelos (1 comentarii)  •  14 mai 2016, 13:48

Radoi , mare fotbalist ! Ha,ha,ha ! Tamas , mare fotbalist , alta gluma . Doua glume . Ceva notabil ? Zero barat . Despre ce vorbim ? Se cearta pentru amenda de 50.000 Euro aplicata de Radoi lui Tamas , bani care ajung la c.. , pardon preacuviosul Becali . Asta-i tot .Daca Becali vrea sa-i impace sa renunte la amenda .Am glumit .Acum 30 de ani astia doi jucau probabil pe la Jiul Petrosani

Comentează