Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

21 noiembrie

El Clasico, din 21 noiembrie, a fost ca un buchet de flori căzut pe podeaua plină de cioburi a unei cafenele din Paris

Permalink to 21 noiembrie
luni, 23 noiembrie 2015, 4:45

Ca telespectator, l-am pus într-o vază, pe pervazul amintirilor, pentru că simbolizează confirmarea. E cireașa de pe tort, că Europa nu va trage draperiile.

Golul de 3-0 al lui Iniesta, o înghețată topită în lapte fierbinte. Călcîiul lui Neymar, bățul de lemn gravat cu migală, cu care rămînem între degete, fără glas. E prea bun, prieteni! Ce exterior inventează la 1-0 rechinul Suarez, mingea e o placă de surf tangentă la valul uimirii din golful Bernabeu. Nici un fir de păr aiurea pe capul lui Ronaldo. Lăsați-l să fie frumos pentru domnișoare. Așa e în orice poveste citită de atîtea ori pînă devine fabulă. De fapt, niciodată în fotbal broasca țestoasă a lui La Fontaine nu a vrut să devină iepure. Ca fenomen, sportul ăsta e un ocean, iar ea nu e nevoită să alerge de bezmetică după faimă. În loc de carapace, are o minge.

Capitala Spaniei se ridică în picioare. Aplaudă adversarul. Fularele suporterilor madrileni legate la încheieturi în noduri pescărești de speranțe au mult polistiren în compoziție. Prea puțin bumbac, prea mult marketing. Transmisiunea tv devine un carusel prin lume, în care goana după aur uneori e prea evidentă. Da, e polistiren, lumea se schimbă, noi o schimbăm, dar nu e o iluzie. Uneori e tristă, uneori e frumoasă, precum bucuria sobrului Iniesta. Descătușarea lui nu era o reclamă.

L-am sunat, cîndva, pe Andrei Crăciun să mergem la o bere. Mi-a spus că sîntem pierduți și nimeni nu realizează, a închis telefonul și a scris la fel de bine ca pînă atunci. L-aș suna și azi, să îi spun ce știe, la fel de bine ca mine. Lui Ioan Chirilă, meciul ăsta i-ar fi plăcut prea mult. Mereu e un meci bun, într-un noiembrie trist.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Bubucul (5 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 16:02

Frumos!

WAX (3 comentarii)  •  28 noiembrie 2015, 0:35

sa tot scrii despre Barca. si ai si ce. la noi totul e cenusiu prin liga 1

Comentează