Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Ultrașii tenisului

Un apreciat istoric român a tras concluzia într-un bestseller că sîntem ai nimănui

Permalink to Ultrașii tenisului
duminică, 5 iulie 2015, 9:16

Coada în traficul din provincie trece, ca și cel din Capitală, pe lîngă tot felul de blocuri, la ferestrele cărora chiar și orhideele inspiră resemnarea. Într-o parcare de autobuz, un autocar de Italia e îndesat cu plase de rafie pline cu te miri ce, de la pet-uri de bere pînă la sarmale înghețate. Diaspora așteaptă. Un hibrid cu scaun de copil și șofer din clasa medie claxonează taxiul pentru care chiar și turela pare prea grea. Copiii copiilor de pe străzi spală tot parbrize.

În 28 septembrie 1991 se încheia cea de-a patra mineriadă. Miron Cozma devenise peste noapte mai cunoscut decît Hagi. Cu o zi înainte, în România talciocurilor, actualele mall-uri, se năștea Simona Halep. Tenisul cu capetele studenților era la modă, democrația era doar zgura pe care alunecam.

Simona nu mai joacă la nivelul înalt care a propulsat-o atît de sus în WTA și, ca și în cazul lui Bute, eșecurile ei sînt văzute ca propriile noastre nerealizări. E mereu la fel. Cu Hagi nici nu a mai contat că a fost faultat sau nu în meciul cu Italia. România s-a revoltat pe machedonul care nu mai strălucea și, dintr-o dată, uitaserăm că Hagi nu avea unde să învețe, în centrul de performanță Luceafărul, limba română la nivelul lui Patapievici.

Fiecare victorie a Simonei a ridicat ștacheta așteptărilor din partea ei cu o treaptă și cu zece pentru noi. Nadia a fugit în timpul comunismului în timp ce noi ne pîram unii pe alții. Securiștii sînt de-ai noștri. Într-un sfert de secol de la revoluție nu am reușit să îi pedepsim, dar am reușit să ne detașăm în cîteva zile de o campioană care nu mai ține pasul cu Occidentul.

Dintr-o dată, Simona nu mai joacă pentru noi, ci doar pentru reclamele ei. O minge pierdută de ea nu ne mai face să ne mușcăm buzele, ci doar să constatăm cancanul.

Săptămîna trecută, Hummel Sigfried, un german de 87 de ani, s-a deplasat 200 de km, din Bavaria natală, în care orice boutique vinde brelocuri cu Bayern Munchen, pînă în Austria să vadă Steaua într-un amical, echipa pe care o simpatizează de o viață. Nu l-au oprit nici comunismul, nici Gigi Becali, nici absența ultrașilor, nici noul nume FCSB să fie suporter. Pun pariu că dacă simpatiza cu Halep, eliminarea prematură de la Wimbledon era un motiv în plus de a o susține. Să nu mai vorbim dacă mai era și nemțoaică! Poate era mai bine pentru toată lumea.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

kulcsar (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 9:58

Bravo! Poate te citeste si geambasu..

paul (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 10:15

Total de acord cu ideile de baza. Mici retusuri ar fi ca WTA nu e ATP, iar Bute nu a fost niciodata in primii 3 din lume, nici macar la categoria lui, cu atat mai putin overall. Deci, desi e si el de apreciat, e o diferenta ff mare intre performantele lor.

blaga nicolae (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 10:52

ROMANI N_O MAI PROMOVA_TI PE HALEP NICI EA NU PROMOVEAZA ROMANIA

danB (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 10:54

Bravo!Asa da comentariu…scurt si la obiect.Pe acelasi subiect colegul de redactie (dn Geambasu) are un comentariu critic, chiar acid.De ce oare? Si cu victorii si cu infrangeri tot Simona ramane ,ce-a ce ne-a dat dreptul sa speram in vremuri tulburi ale tenisului feminin. .E greu sa ajungi in top si e mai greu sa te mentii.De multe ori presiunea competitiei si forma momentului isi spun cuvantul. Succes Simona .

victor L (3 comentarii)  •  5 iulie 2015, 11:00

„Poate era mai bine pentru toată lumea.”
In special pentru dl Geambasu; nu se mai revolta pe Simona pentru spusele ei, ca nu datoreaza nimanui nimic, nici dlui Geambasu 😛
Ar trebui sa meditam calmi „dar daca nu e de locul 3?”
Dar fara jigniri.
Daca nu ne satisface Simona orgoliul, sa facem noi mai mult !

Maniero (3 comentarii)  •  5 iulie 2015, 11:14

Foarte bun, felicitari!

Dan (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 11:48

Si care-i point-ul ?

Oncle Leo (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 12:29

A fost optiunea acelui german sa mearga in Austria sa vada Steaua,nu l-a obligat nimeni.Spre deosebire de voi ziaristii oamenii de rand au bun simt si nu calca in picioare un sp[ortiv cazut la pamant.Pe voi va excita mirosul de sange proaspat si va aruncati ca hienele la gatul victimei.Asta v-a spus Halep daca nu va duce capul sau,mai grav,va faceti ca nu e clar mesajul,eu joc tenis pentru mine nu pentru voi,eu tin steagul Romaniei mereu dupa marile victorii voi niciodata.Nu aveti nici un drept sa ma judecati,sa-mi spuneti ce sa fac,cum sa fac.Are dreptate.

Cip (2 comentarii)  •  5 iulie 2015, 12:33

PERFECT! Sa citeasca si dl. Geambasu!

radu (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 12:35

felicitari pentru articol , sunteti printre putinii ziaristi care nu a-ti venit cu un articol critic la adresa unui sportiv care ne-a adus multe bucurii , dar care nu mai este intr-o forma foarte buna din diferite motive , pe care incearca sa le gaseasca diversi experti care pana de ceva timp nu stiau decat de fotbal si atat , ce-ar fi trebuit sa faca sa vina in genunchi si sa-si ceara scuze pentru ca apierdut lucru care se intampla la toti sportivii , sau pentru ca a ajuns sa fie un nume in sportul romanesc , si nu vine in tara sa o urmareasca toti asa zis ziaristi .

Cip (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 13:05

Bravo Domnule!
In sfarsit un articol inteligent despre Halep si NOI.
Ma speli rusine colegului tau.

Eugen (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 14:17

Bun articol. Felicitari!
Te tog stai de vorba si cu domnul Geambasu, poate isi revine.

Catalynn (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 16:40

Coane Prepeliță, ruptura de care zici matale are legătura cu dezertarea de la Naționala, si cum pe asta nu o duce capul nici macar cat pe Hagi cand deschide pliscul, a pierit, proverbial, pe limba ei!
Atunci cand, dupa ce te-ai cățărat pe un val de simpatie cum ca tu ești mare patrioată, joci tenis cu Iohannis, ești invitata la tot felul de evenimente sportive doar pt a da autografe si a-ți mari notorietatea, ești susținuta de romani cu steagul național si restul apanajelor prin toată lumea, de la Dubai pana in California, desi la turneele WTA joci pt propriul buzunar nu pt Romania, si atunci cand Naționala era in pragul unei calificări extrem de importante tu zici ca e mai important pt cariera ta Porsche si promisiunile făcute lui Tiriac, te-ai lins tata pe bot de orice susținere, devi o paria unde o larga majoritate iti dorește sa iti frangi gâtul ca sa te înveți minte, iar cum Karma are felul ei misterios de a acționa uite ca sa si întâmplat. Acum zici ca tu nu datorezi nimănui nimic, foarte bine, nimănui nu ii mai pasa de tine si sigur nu-ți datorează nimic, nici macar respect!

ralffy_mr (2 comentarii)  •  5 iulie 2015, 17:58

poate ii faceti o trimitere colegului Geambasu ca nici el n-a mai luat un premiu de excelenta juranlistica cam de mult asa ca sa lase articolele cu si despre lectiile de viata pentru celor care crede el ca stie ce si de ce au gresit… (n.r. Simona) dar si altii…decat sa mai citesc neroziile sale mai bine ma las de citit.. 🙂

EMV (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 18:00

Plin de talc articolul. Bravo!

Bubucul (5 comentarii)  •  5 iulie 2015, 18:05

De-acord cu tine. Însă e un punct de vedere. Adică poți privi și așa.
Pe mine însă Simona m-a pierdut ca susținător al ei nu prin meciurile pierdute, ci prin unele decizii care le-am privit și le privesc în continuare ca fiind ale unui caracter îndoielnic. Apoi au apărut și declarațiile care au mi-au confirmat părerea. Totuși aștept o maturizare a ei măcar la nivel de declarații.

Eduard (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 18:35

Bun articol. Felicitari dle Prepelita!

e-voie (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 19:25

Sper sa citeasca cat mai multi, poate, ura va fi mai mica. De fapt se urasc pe ei, sunt dezamagiti si frustati de multi / multe si atunci traslateaza ura. Simona a cazut in aceeasi capcana a dezamagirii, fiindca ‘e a noastra’ si ea stie asta cel mai bine.

dan (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 19:31

Nu . Nu asa. Mult prea departe de realitate. Faptul ca exista multi ce o injura pecum o aplaudau nu are legatura cu ceea ce gresit incerci sa spui. Mai exista oameni ce nu au aplaudat-o fanatic ci au apreciat tot ce a facut , ca a piedut sau nu. In articolul asta nu mentionezi acei oameni .Faci o generalizare prosta raportandu-te doar la fanaticii pro sau contra. Exista si alte categorii . De exemplu categoria celor ce a observat plata biletelor pentru doi antrenori la Singapore de catre federatie in conditiile in care chiar nu era un efort pentru familia Halep sa plateasca dar e mai bine gratis cand juniorii joaca fara rachete bune sau fara conditii. Aici este o problema de caracter . Nu am avut pretentia sa mearga la fed cup sau turneul de la Bucuresti asa cum nu am suportat patriotismul ieftin. Asa ca fiecare cu strategia lui dar sa lase patriotismul. Cand ai pretentii sa te aplaude lumea si te bucuri, da ceva in schimb. Daca nu, poti face precum Stefan Radu de exemplu si nimeni nu spune nimic. Dar poate asta este limita familiei iar dusul asta rece o sa-i ajute sa inteleaga ca lumea nu e proasta. Pentru mine e un sportiv bun dar nu va mai putea gasi in mine acel sustinator si asta nu pentru ca a pierdut sportiv ci pentru ca apierdut moral dand dovada nivelului familiei cu idei fixe ce nu poate sa vada nici macar in viitor avantajele manageriale si de imagine implicit. Nu poti vinde ceva prost decat de vreo doua ori , apoi lumea nu mai cumpara. Comentariile ei de acum nu fac decat sa dovedeasca lipsa de interes fata de cei carora pana acum le multumea. A ramas cu cei ce voteaza asa cum aplauda . Cu pleava

Kurz (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 20:38

Nu prea cred ca in Nurnberg, de exemplu, gasesti in toate boutiq-urile brelock-uri cu Bayern.
Eu nu gasesc nici macar in Neumarkt St. Veit, care are echipa doar in liga regionala.
Daca Hagi si Halep s-ar fi nascut in Germania cu siguranta ar fi emigrat in Romania fiindca in Germania n-ar fi putut face reclama nici macar la chibrituri.

maricel (1 comentarii)  •  5 iulie 2015, 21:42

Altii au avut nevoie de sute de ani pentru a ajunge unde sunt acum.Daca noi credem ca in cateva decenii am ajuns sa fim egalii lor, gresim.Pe timpul lui Ceusescu,se spunea ca suntem cu 40-50 de ani in urma occidentului.Probabil acum suntem cu 140-150.Pacat ca nu stim unde ne e locul!

jalabert (2 comentarii)  •  5 iulie 2015, 23:44

incetati cu rautatile la adesa simonei. sa o lasam sa se pregateasca in liniste pentru roland garros.

tango (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 0:54

bravo, felicitari!

pawn (3 comentarii)  •  6 iulie 2015, 1:07

pai cearta-te cu geambasu, nene, ca el tipa la halep, nu „romanii”, in general.
astia la gsp lanseaza cate o polemica, la care raspund tot ei…
probabil ca n-aveti idee cata lume nici nu stie cine e simona halep (de auzit or fi auzit, dar am colege de birou care cred ca e gimnasta).

ieremia.movila (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 6:46

sa se marite asta este problema

bash (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 6:53

Bravo! Daca tot sunteti colegi, da-i articolul si Geambasului, sa il citeasca. Si daca tot i-l dai, da-i si o palma peste cap.

birlic (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 7:39

si totusi, ce ati vrut sa spuneti in acest articol?

nimeni (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 9:56

atat de sus in WTA

bogdan (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 10:00

Frumos. Cind Simona joaca bine „joaca pentru noi”, cind joaca rau”joaca pentru reclamele ei”. Felicitari Razvan Prepelita.

Emilian (4 comentarii)  •  6 iulie 2015, 10:15

Superb articol! Felicitari!!

lemon (1 comentarii)  •  6 iulie 2015, 11:03

Bine scris. Și binevenit după vituperațiile lui Geambașu. Fiecare cu părerile lui etc dar cred că ai pus punctul pe i în relația românilor cu eroii sportivi. Mă întreb dacă nu există cumva un astfel de fenomen și în alte țări mai mici sau mai puțin dezvoltate (dar cu ambiții), precum România. Chestia asta că speranțele și frustrările unei țări sunt puse în cârca unor oameni care, în definitiv, sunt niște profesioniști ai sportului. De ce avem atâtea așteptări să ne „reprezinte”, de parcă i-am fi ales noi prin vot?

@bash :))) aș da bani să văd asta 🙂

spinoza (4 comentarii)  •  6 iulie 2015, 11:34

Bravooooo! Sa citeasca si CTP-ul articolul, apoi sa intrebe: Cine a aruncat cu piatra?

seba (6 comentarii)  •  7 iulie 2015, 10:18

ce ma bucur sa vad asa multi oameni, cu pareri pertinente, care o inteleg si o apreciaza in continuare pe simona!

Petrache (11 comentarii)  •  9 iulie 2015, 20:25

Kurz, nu e corect ce spui. Marcel Raducanu era apreciat in Germania, la Dortmund. Simona si Hagi ar fi fost apreciati si ei. Nemtii apreciaza munca cinstita si talentul.

Comentează