Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Baclavale bonito

Demult, pe cînd la comisioanele din transferuri nu se punea preţ pe bonul fiscal, MM Stoica îl căuta pe un anume fotbalist pe plajele Brazilei

Permalink to Baclavale bonito
marți, 30 iunie 2015, 5:27

Într-o dimineață însorită, a găsit nebunia driblingului într-un puști incapabil să își aibă singur de grijă în iarbă, din cauza staturii. Suit pe un scaun, cu mîna întinsă, pentru a ajunge la clanța vestiarului stelist, micul Elton era adus în Ghencea, pentru că oricine voia pe atunci un Ronaldinho.

Și astăzi, cînd fizicul dințosului îl face pe Rusescu să pară slăbit, orice ieșire la încălzire a lui Ronaldinho face mai mult decît oricare meci de campionat românesc. Tur-retur la un loc, contra joga-bonito.

Izolat, pentru o vreme, pe continentul unde fotbalul arde, cu tot cu inimi într-un felinar romantic cu rang de stea, pe străzile din periferie, cel mai mingicar dintre Zei, cel care își permitea să se antreneze ca Maradona, se întoarce în campionatul Europei. Cu celebrul șut, de pe loc, ce a plecat din zîmbetul de a juca fotbal, fix, de pe linia zidului chelsian construit de inginerul Mourinho, Ronaldinho încearcă în fotbal ce a încercat Mayweather în box. Să mai valoreze.

Turcia, tamponul dintre fanatismul lăsat în urmă de filtrul petrolului și Europa știrbă în rînjet, cu dintele Grecia lipsă în față, e din campionatul următor biroul lui Ronaldinho. Antalya, destinația în care puteai plăti cel puțin un desert cu baclavale cu moneda Hagi, are acum o nouă valută. Să îmi fie cu iertare, prea mărite rege machedon, dar între golul cu Columbia și Santiago Bernabeu în picioare, aplaudînd un barcelonez cu plete, care tocmai le-a ridiculizat galacticii, mă gîndesc încă ce să aleg. Are și patriotismul subiectivismul lui, dar rămîn obiectiv.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

seba (6 comentarii)  •  30 iunie 2015, 18:09

baiatul asta e zambetul fotbalului. as prefera sa vad un antrenament de-al lui ronaldinho decat un meci de champions league.

radu popa (1 comentarii)  •  1 iulie 2015, 7:30

imi place materialul tău, dar finalul îți prăbușește toată construcția. Hagi e un nume propriu în galeria mondială a fotbalului. dacă ai uitat, el a ridicat în picioare si Berbabeul și Barcelona. Adică, puțin cam mult pentru talentatul dințos.

Silviu Dumitru (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 14:33

Da, saracul Ronaldinho, daca ar avea macar jumatate din trofeele lui Gica :)))

NicU (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:04

e cel mai spectaculos fotbalist pe care l-am vazut vreodata.pacat ca s-a pierdut..

Comentează