Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Jos mănușile!

De la înălţimea sa, Pantilimon nu simte că pătrățelele sale ar face înconjurul presei.

Permalink to Jos mănușile!
sâmbătă, 23 mai 2015, 9:25

Alege să nu își ridice tricoul ca Zicu, nici măcar după ce a salvat-o pe Sunderland de la retrogradare. În schimb, își dă jos, cu bucuria aia molipsitoare a fotbalului englezesc, mănușile și strînge pumnii din care se storc amintirile cu paradele pe care BBC le numește, cică atît de banal în fotbal, eroice.

După fluierul de final din meciul cu Arsenal, din deplasare, a se nota, altă banalitate, un lucru se petrece. Operatorii de televiziune încearcă să anticipeze zona de înălțime unde se va produce îmbrățișarea lui Gulliver cu liliputanul manager Advocaat, nimeni altul decît Cetățeanul de Onoare al istoricului Sankt Petersburg, numit de oficialitățile ruse după ce a cîștigat Cupa UEFA şi Supercupa cu Zenit. Și culmea!, cameramanii reușesc, imaginile se strecoară în România printre prim-planurile cu Halep și ștafeta luptei la titlu din campionatul nostru.

Pantilimon a plecat din România la Manchester City într-o mutare pe care noi, românii, o numim locul neașteptat de unde sare iepurele. A plecat cînd toți gelații noștri care marchează un gol cu călcîiul de sub gamba tatuată excesiv își revendică dreptul la statutul de vedetă.

Că tot e la modă vintage-ul, 1891 este anul cînd Sunderland cîștiga Premier League. Pe ăștia i-a salvat Cohhsteel, cum îl pronunță comentatorii din Insulă. Aaa, și pe noi în meciul cu Feroe, de curînd, să nu luăm gol de la niște amatori, fix pe National Arena. Ce vedetă mai e și Cohhsteel ăsta să își facă treaba în teren și cam atît! Nici un tricou jos, nici o ieşire, doar nişte mănuşi. Parcă zici că nu e de-ai noştri.

78,4% a fost procentul de parade reuşite al lui Pantilimon (Sunderland), cel mai bun în Premier; după el, Adrian (West Ham, 72,6%), Fabianski (Swansea, 72,4%), Courtois (Chelsea, 71,8%) şi Hart (Man. City, 71,6%)

Comentarii (5)Adaugă comentariu

pif (1 comentarii)  •  23 mai 2015, 10:18

unde a fost comentariul si herr prepalita dupa ce otelul galati si marius stan au furat titlul in fata politechnicii timisoara in poarta careia apara Pantilimon?

cristinel (1 comentarii)  •  23 mai 2015, 12:11

Fix pe Ilie Oana

stelist (1 comentarii)  •  23 mai 2015, 12:54

Cinste lui. Este in topul portarilor pe plan mondial, este cel mai bun din Anglia, dar este modest, fara vedetisme. Oare cind lumea in Romania va vorbi despre valoare, caracter, nu despre oile umflate cu pompa ale clanului Becali, despre vedetele de barbut al lui Piturca, strambele lui Dodel si alte „dive” din fotbalul romanesc. Bravo Pantelimon! Ar trebui ca juniorii din fotablul nostru sa te ia drept model.

Iulian (1 comentarii)  •  23 mai 2015, 20:39

Respect Pantilimon. Supertare si modest. L-am urmarit tot sezonul, iar baiatul meu (clasa 4, peste ocean),l-a „promovat” la greu printre colegii lui de la scoala.
Sper ca va fi titular in poarta nationalei si dupa ce-si revine celalalt portar.
Asta e o problema mai veche la antrenorii nostri: nepotismul si interesele impresarilor/proprietarilor de cluburi. Asa au nenorocit nationala de fotbal. Cum dracului sa nu convoci/sa tii pe tusa jucatori care sunt titulari in echipe din campionate puternice si sa titularizezi, pardon de expresie toti cocalariarii.
Nu are rost sa dam nume.

seba (6 comentarii)  •  24 mai 2015, 9:17

nu am urmarit acest sezon in premier league si ma gandesc ca poate si stilul echipei l-a ajutat sa deviina unul ditre cei mai buni portari ai sezonului. ce pot sa spun e ca ma bucur sincer pentru el. imi place mult tipul.

Comentează