Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Ahunui şi Kiritimati la Cupa Mondială

Manifest pentru o Cupă Mondială cu prezenţă obligatorie

Permalink to Ahunui şi Kiritimati la Cupa Mondială
luni, 16 iulie 2018, 12:09

Gianni Infantino merită să i se spună Gianni Infatuino sau chiar Infantilino. Nu tot timpul, uneori. De exemplu, când declară despre Cupa Mondială din Rusia că a fost „cea mai spectaculoasă ediţie din istorie”. De bună seamă, procedeul nu e original. Stilistica flauşării oratorice are trecut şi palmares în sportul mondial. Tot cu miere în glas vorbea pe vremuri Juan Antonio Samaranch, fost preşedinte al CIO, când vedea în fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice abia încheiate absolutul în materie. Însă dacă preşedintele FIFA e în stare să pună ştampila superlativului pe Rusia 2018, se vede treaba că nu şi-a făcut timp să vadă Uruguay-Egipt, Franţa-Danemarca, Suedia-Elveţia, Portugalia-Iran, Croaţia-Nigeria şi o seamă de alte întâlniri soporifice. Se mai vede treaba că a uitat de Cupa Mondială din 2006, ultima cu adevărat spectaculoasă şi cel puţin la fel de bine organizată (aici, da, felicitări) ca ediţia care tocmai s-a terminat.

Pe de altă parte, elogiul făcut de Gianni Infantino astăzi e prelungirea odei susurate de Sepp Blatter la urechea lui Vladimir Putin după ce Rusia a primit dreptul de organizare. Dacă aţi uitat, e bine să vă reamintiţi: Blatter a zugrăvit atunci fotbalul din Rusia drept un model de „deschidere şi toleranţă”, după ce Putin îl prezentase pe Blatter drept „un far al democraţiei fotbalistice”. Spre cinstea lor, cei doi şi-au stăpânit râsul. Deschiderea şi toleranţa tocmai se manifestaseră în Rusia prin bombardarea congolezului născut în Franţa Christophe Samba cu banane din tribune şi prin jignirea abrazivă şi repetată a ghanezului Emmanuel Frimpong. Cât despre democraţia instaurată în puzderia de mandate Blatter, FBI şi colegii lor din alte agenţii abia dacă au terminat de numărat plicurile.

Cu un spirit de observaţie tipic cercetăşiei de nivel înalt, Gianni Infantino a observat că Panama a făcut progrese în fotbal. În acelaşi timp, ochiul lui de Argus a sesizat necalificarea la CM a Olandei, Italiei şi a statului Chile. Iată motive întemeiate, spune Infantino, ca ediţia din 2026 să aibă 48 de echipe. Puţină lume se îndoieşte că va fi ediţia cea mai spectaculoasă, dar asta doar după ce ediţia qatariană din 2022, disputată pentru unii sub semnul lui Moş Crăciun, va primi aceeaşi etichetă. Dacă vrea cu adevărat să gireze ceva greu egalabil ca spectaculozitate, Infantino trebuie totuşi să facă loc atolilor la Cupa Mondială. Măcar în preliminarii şi măcar după primirea Gibraltarului în FIFA. Când Sepp Blatter a anunţat cu doi-trei ani în urmă prima victorie fotbalistică a Bhutanului, într-un meci cu Sri Lanka, lumea a simţit că încă existau resurse de ridicol neexploatate. Pe spirala spectaculozităţii fără graniţe, Gianni Infantino e aşteptat să primească la un moment dat în competiţie atolii Kwajalein, Ahunui, Wake, Bora Bora, Nauru şi Kiritimati. Mururoa nu, ştie el de ce.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Vlad (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 12:33

Nauru este considerat tara independenta, de ce sa nu aiba dreptul de a juca?

catyo (3 comentarii)  •  16 iulie 2018, 12:41

Corect! Este atata ipocrizie la nivelul FIFA incat iti vine sa crezi ca pana si tumbele ridicole ale lui Neymar cand este atins sunt mai convingatoare decat declaratiile sforaitoare ale presedintelui forului international. Absolut jenant! Si inca ceva: astept cu nerabdare ca la viitoarele editii sa fie delegati la centru arbitri din Laponia, Papua si Wanuatu, campionate extrem de puternice si preformante!

dan65 (14 comentarii)  •  16 iulie 2018, 12:55

@radu paraschivescu: te-ai gandit ca Infantino a vrut doar sa fie reverentios fata de gazda turneului?chiar daca ai facut-o nu o poti si spune public,ca nu da bine printre sorosisti sa-i pomeneasca pe rusi decat daca e vorba de ceva profund negativ(face parte din fisa postului),s-ar parea ca in ziua de astazi indiferent de gradul de instruire,majoritatea jurnalistilor sunt mai mult comedianti.btw cred ca ar fi grozav sa renunti la celelalte activitati si sa te axezi pe spoturile publicitare.

alex (22 comentarii)  •  16 iulie 2018, 13:06

A fost un CM bun, in sensul ca nu au prea fost meciuri care sa te adoarma. Dar momentele de spectacol adevarat, au fost rare. Raman la parerea ca editile cele mai reusite au fost in 1970 (Mexic), 1974(Germania), 1978 (Argentina), 1982 (Spania), 1986 (Mexic). Cea mai slaba editie mi se pare 2006 (Germania). In sec XXI cel mai frumos mondial a fost in 2002 (Japonia si Coreea)

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 iulie 2018, 13:18

@ dan65 V-a placut, da? In urmatoarele spoturi o sa apara Soros in persoana. Ca s-o scoatem la vopsea. R.P.

mg (227 comentarii)  •  16 iulie 2018, 13:23

..cu puţină şansă, viitorul "Capo di tutti capi" de la FIFA, vi fi unul modificat genetic şi va proveni din atolul Mururoa.. Vom spune astfel(poate) adio fumigenelor, bombelor şi petardelor cu care operează în prezent veselul Infantilinho..

pawn (19 comentarii)  •  16 iulie 2018, 13:45

asta va insemna o buna propaganda facuta fotbalului in teritorii de unde poate aparea, de pilda, un nou mbappe. care va juca pentru tara lui sau pentru republica socialista franceza, spre oroarea neoconilor ce nu si-au revenit din mahmureala de aseara. pe pariu ca in primele 3 zile nu veti citi ziarist sau blogger roman care sa laude focul de rachete al francezilor din finala. toti "democratii" astia tineau cu cea mai scarboasa, ingramadita si ultranationalista distributie (ma refer si la publicul lor, si la politicieni etc) adusa vreodata la un mondial de fotbal. probabil doar albanezii-elvetieni, sarbii si rusii (care strigau aiurea la toate meciurile "rossia!") sa fie la fel de infumurati si intoleranti...dar problema nu e ca estul europei se crede buricu' pamantului, trist e ca hrvatii astia ridicoli aveau in spate o sustinere si o solidaritate a tuturor celor care cred ca lectia de generozitate si de deschidere a frantei a fost si este o tampenie. doar "corsicanul venetic" a fost inlocuit cu "alogenul pogba", conjuratia imbecililor a ramas aceeasi.

Toader (25 comentarii)  •  16 iulie 2018, 14:24

L'Afrance - de pe saiturile franceze - în loc de la France.

Krk (13 comentarii)  •  16 iulie 2018, 14:48

Fiecaruia dintre *** Infant Ino, Pi Tana, si verilor lor de la VARul lor '*** festivist globalist le transmit in croata: MULTE salutari din atolul ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Krk (13 comentarii)  •  16 iulie 2018, 15:00

@ Toader, 14:24 Felicitari! Asta cu "L'Afrance" a fost buna pentru sanatatea mintala a societatii in care traim azi! :)))))))))))) Foarte buna! Mai ales pentru papagali globalisti fara creier ca cel cu postarea de deasupra postarii tale. Astia isi inchipuie ca "progresismul" inghitit de ei cu polonicul (la fel ca altceva), adus de Soros incepand din 1992 cu camioanele de deservire ale tiparnitei de dolari, are efecte diferite de cele ale stalinismului adus de Stalin cu tancurile lui sovietice incepand din 1944.

Dan (8 comentarii)  •  16 iulie 2018, 15:26

@ dan65 Presupun ca 65 e anul nasterii , e o dovada de intensa imaginatie pe care o intalnesti frecvent pe net . Iar daca presupunerea e corecta , e nasol sa ajungi la 52-53 de ani fara sa intelegi care-i treaba . In armata aveam un caporal care a vea o vorba pentru d-astia : judeci ca nu esti planta ! Ma rog poate ca esti planta .

Krk (13 comentarii)  •  16 iulie 2018, 15:48

Media globaliste, dupa succesul obtinut din culise in finala CM, incearca in continuare manipularea opiniei publice (si, din pacate, GSp se face ecoul acestora) pentru "spalarea obrazului", fiindca desi "L'Afrance" a ajuns cu trofeul in brate, impresia mondiala este de FURACIUNE. Uite, in GSp este acum un articol cu subiect preluat, ce insista nu asupra FAULTULUI LUI POGBA ASUPRA LUI MANDZUKIC, LA AUTOGOL, ci asupra pozitiei de offside (oricum a fost SI OFFSIDE!) a L'***. Si vor mai fi multe astfel de incercari de manipulare mediatica mondiala, pentru ca globalistii stiu ca puterea lor se afla in "soft-power", ca asta le-a asigurat prevalenta in ultimele decenii. Pana la valul de imigranti bagat in Europa pe usa din dos de sluga Merkel. Ala a fost "the turning point"! P.S. Macar GSP incearca sa prezinte si opiniile defavorabile la adresa mafiei ce a aranjat rezultatul finalei, cu articolul despre "Sports Illustrated" si "Pinalti"-Pitana. https://www.gsp.ro/international/cm-2018/arbitrul-finalei-desfiintat-sa-joace-cu-mainile-la-spate-pitana-ar-da-penalty-si-contra-unui-jucator-cu-un-singur-brat-544135.html

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65 (14 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:08

@radu paraschivescu:nu,nu mi-a placut. recomandarea pentru spoturile tv am facut-o doar in ideea ca in acea zona faci pagubele mai usor digerabile.cat despre Soros il aduci decat pe el sau si pe Monica Macovei?

mg (227 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:11

..năstruşnica ploaie de final n-a putut fi regizată şi a devoalat ce se ascunde de fapt în spatele zâmbetului fals binevoitor sau a ospitalităţii ipocrite de ţar ce împarte daruri.. L-a adăpostul umbrelei prezidenţiale, i-a privit amuzat pe oaspeţii uzi până la piele. Acum Macron şi Infantino, ca băieţii.. dar preşedintele Croaţiei avea toate atuurile : oaspete de rang înalt, femeie şi mai e şi frumoasă.. a rămas însă zâmbind (amar) în ploaie..

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 iulie 2018, 16:22

@ dan65 Sunteti atat de politicos, incat va las sa alegeti distributia. Oricum, e buna recomandarea. Sunt oameni care inteleg mai usor imaginile decat cuvintele. R.P.

teo stemate (25 comentarii)  •  17 iulie 2018, 0:53

Ar fi foarte amuzant un astfel de campionat cu prezenta obligatorie. Cred ca ne-am tavali de ris mai ceva ca la Stan si Bran, audientele ar exploda si toata lumea ar fi multumita. De fapt, cred ca s-ar sparge absolut toate recordurile din fotbal. Sa ne imaginam o echipa: Nicky Salapu (portar), Leututu, Falimaua, Fatu, Faaloua, Sinapati, Mulipola, Feagiai, Falaniko, Savea, Young Im Min. Cu rezervele Darell Ioana si Richard Mariko si antrenor Tunoa Lui. Nici nu e imaginata, e Samoa Americana care a luat un 31-0 de la Australia in 2001. Archie Thompson a marcat atunci 13 goluri. Pai, daca o echipa ca asta joaca impotriva Portugaliei, sa zicem, Cristiano Ronaldo marcheaza 50 de goluri! Mai prinde si un Tahiti, mai da 50. Cu putin noroc, intilneste pe traseu si o Martinica, mai da 100 de boabe si sparge toate recordurile imaginabile! Reclamele ar curge neincetat, spectatorii ar ride fara oprire, Infantino si-ar merita, in sfirsit, numele. Ar exista un sigur pericol, major: sa ne imaginam ca, la 98-0 pentru Portugalia, intr-o faza gen Lloris-Mandzukic, un martinichez mai fisnet fura mingea si marcheaza. Cred ca hohotul de ris instantaneu si concomitent a sase miliarde de paminteni ar provoca un cutremur care, pur si simplu, ar distruge planeta. Asa ca mai bine nu mai organizeaza un astfel de campionat, ca nu se stie niciodata...

mg (227 comentarii)  •  17 iulie 2018, 12:31

..unii confundă Cupa Jules Rimet cu cerculeţele Olimpice. Nimeni nu-i opreşte pe africani să participe la JO de iarnă, sau pe eschimoşi să concureze la înot sincron. E spiritul olimpic, important e să participi, să defilezi cu steagul..etc La CM de fotbal, handbal, volei, baschet..etc lumea se aşteaptă să vadă crème de la crème, meciuri memorabile şi nu hohte de râs.. Altfel... "Money for nothing and chicks for free" cum ar zice băiatul din Glasgow, ciupind cu talent Gibson-ul roşu. "He knows-all the chords"(dar asta e o poveste mai veche, cu un Fender Stratocaster, roşu şi el..)

Adrian (14 comentarii)  •  17 iulie 2018, 17:50

Corectamundo. Iranul a sutat in plasa laterala si Poartugalia, campioana europeana, a evitat (desi cuvantul e altul) umilinta. Dupa becalizare urmeaza maidanizarea in fotbal, asta e clar. Sursa e mediocritatea gigantilor de echipament sportiv si al luminatilor din televiziuni. Astfel ca esteticii propuse de Iran i se sufla in panze din toate directiile, devine inevitabil sa comparam un Bluthner cu o sarba din frunza si sa exclamam, naturalist, '...esti prost?'. Sportul e propaganda, ne profilam pe politica, acolo e show...

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  17 iulie 2018, 18:11

@ mg Grija mare, the Glaswegian iese cu un album nou la toamna. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  17 iulie 2018, 20:43

@ teo stemate Eu astept si o secesiune salbatica, in urma careia sa avem meciuri de baraj intre Tara Hategului si Umbria sau intre Crisana si Cantabria. R.P.

mg (227 comentarii)  •  18 iulie 2018, 12:20

..sunt deja în stand by.. Mă topesc, după concertele celor trecuţi de 60 şi, har Domnului, Youtube oferă cu generozitate.. Mi se pare mai interesant, de exemplu, Plant cu faţa brăzdată de riduri, dar cu voce de adolescent, pe O2 la Londra în 2007, la reunirea grupului (cu fiul lui Bonham la tobe). Ian Anderson, criticat de unii pentru prestaţia vocală, e mult mai rafinat la flaut. Concertul din 2008, de la Basel, fiind o bijuterie. Emoţia e parcă dublată, triplată, la un concert " Emerson, *** & Palmer 40th Anniversary" sau "Pink Floyd reunion" cu Gilmour, Mason şi Wright din nou împreună. Şi sună mult mai bine. "Let's dance"...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (243 comentarii)  •  18 iulie 2018, 13:29

Infantino a avut o ascensiune fultminanta: de la om bun la toate in cadrul UEFA (inclusiv moderator/maestru de ceremonii la tragerile la sorti), a ajuns, gratie problemei lui Blatter, ditamai presedinte FIFA! Fara sa fie un mare fotbalist in trecut, omul a ajuns acolo gratie perseverentei, limbilor straine cu care jongleaza si bunelor raporturi pe care le are cu diverse persoane influente! Ideea cu 48 echipe nu-i chiar buna, dar, daca va fi cu adevarat pusa in practica, Europei ar trebui sa-i revina mai mult de 3 locuri in plus! Bineinteles ca n-ar ajunge sa evolueze in turneul final atolii exemplificati sau Nauru (tara bogata in fosfati naturali), dar ce ne-am face daca, pe langa Panama sau Arabia Saudita, i-am vedea, de asemnea, pe salvadorieni, pe cei din Honduras, pe pe indonezieni sau pe pe cei din EAU si din Bahrain? Daca ar trebui sa fac o paralela intre Infantino si o alta persoana (nu personalitate, nicidecum) cu o ascensiune la fel de rapida, atunci l-as alege pe Borcea; de la carator de echipament sau ce-o fi fost la inceputurile sale la Dinamo, pana la statutul de investitor si de multimilionar (in Euro, dar si in Lei este ceva)! O.

Observator (243 comentarii)  •  18 iulie 2018, 14:36

Scuze, am pus,in mod eronat, ultima paranteza inaintea ultimelor 2 cuvinte! O.

acciduzoo (101 comentarii)  •  18 iulie 2018, 21:17

*** cu apa rece....fotbalul se impute.....se inegreste........se altereaza.....artistii dispar sau sunt facuti sa dispara.....meciuri memorabile ioc.......jucatori fuori classe......ioc....afara de Hazard n-am vazut nicun fuori la acest mondial....partide anoste.....mediocre.....sa vedeti *** contra naturii peste 4 ani...cand mondialul va incepe in noiembrie.....campionatele tari din Europa vor incepe sigur la sfarsit de august sau inceput de septembrie...se vor juca cateva etape si apoi ...intrerupere....ma gandesc ca jucatorii vor fi la inceput de sezon si ceva mai odihniti...dar mai e mult pana departe.....cat despre muzica si muzichie.....ba fratilor da dă Ionel Tudorache nu va place??.....S-o ascultai p-aia care le placea la unii...in cadru restrans.... LA KYLIAN PORT!!!!...Saracu Puiu Spiru......Domnule Paraschivescu....da de marlania ordinara de la festivitatea de premiere nu ne spuneti nimic??.......Cum adica .....dupa 10 minute de potop biblic iti aduci aminte ca printre personalitatile de la ceremonie ai si o doamna si abia apoi apare o umbrela?? RUSINEEEE.....RUSINEEEEE.....MAREEE....SI URAT MIROSITOARE......

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  18 iulie 2018, 21:20

@ mg Astept si turneul de promovare . L-am vazut pe Knopfler in 2015 la Amsterdam, la Ziggo Dome. Ehe, ce mestesug! R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  18 iulie 2018, 21:23

@ acciduzoo De acord, a fost urat, dar nu prea aveam cum s-o constat. Am scris si am trimis articolul cam cu opt ore inainte sa inceapa finala si cu zece inainte sa se incheie. In rest, da, Hazard pare singurul romantic ramas in fotbal. Sau unul dintre foarte putinii ramasi. R.P.

Ilie (86 comentarii)  •  19 iulie 2018, 9:30

Pe mine nu ma deranjeaza atit aparitia altor state 'exotice' pe mapamondul FIFA cit consider ca o competitie zisa 'finala' isi pierde din caracteristica, si calitate, largita la 48 de echipe. Grupele risca sa nu mai intereseze decit tarile (mici) participante, restul vor astepta intilnirile 'adevarate' de dupa. Apoi introducerea unui nou prag, saispezecimi, risca sa faca turneul prea lung. S-ar pierde, cum ziceam, din caracteristica lui de 'turneu final' si va semana mai mult a campionat cu play-off-uri. Noul sistem va creea sigur mai multe in noul sistem, bani, meciuri televizate, show si mai multe stadioane pline, dar marele pierzatoare vor fi calitatea si pasiunea.

mg (227 comentarii)  •  19 iulie 2018, 17:15

..vă invidiez.. E genul de virtuoz cuminte care te lasă să respiri, să citeşti notele (Opusul unui Malmsteen expansiv, care mitraliază şi face aerobic pe scenă). Prefer relaxare unei seri cu Mark Knopfler, ca cea de la Hurlingham Club (2009). Pe scăunel, înconjurat de chitarele reprezentative din colecţie şi de un grup de meseriaşi, la rândul lor.. O atmosferă extraordinară.

mg (227 comentarii)  •  19 iulie 2018, 17:46

@ acciduzoo - Petrecere fără lăutari..? Dac-aş plăti eu muzica aş pune trei pe linia de fund : Ion Ghiţulescu (Piatra, piatră) , Romica Puceanu (Şaraiman) şi Gabi Luncă & Ion Onoriu (Dă mamă cu biciu-n mine). Şi-aş juca cu două vârfuri : Gică Petrescu (Mi te-ai lipit de suflet) şi Zavaidoc (Iarba verde din zăvoi) Aşa, pentru dezmorţire..

mg (227 comentarii)  •  20 iulie 2018, 13:26

..să sfârâie pe grătar Păstrăvul(de Schubert) pentru domnul Paraschivescu, iar pentru noi doi Lebăda aia a lui Saint-Saens, tăiată în două (pe lung..) După care dans.. Un Csárdás de Vittorio Monti, urmat de un Menuet de Boccherini, unul de Bach şi Dansul săbiilor de Haciaturian. Ne calmăm cu Valsul de primăvară, picurat pe clape de Chopin şi cu Sonata Kreisler. Apoi la poveşti cu Şeherezada lui Rimsky-Korsakov.. La final, stingerea.. Lullaby (preferabil de Brahms), pentru că (nu-i aşa ?) ne-aşteaptă o nouă zi şi iar va trebui să dăm Fuga, că Tocata am dat-o gata de ieri, iar domnul Bach nu ne mai poate ajuta pentru că a plecat în grabă, alergat fiind de admiratori.. Cam ca domnul Parschivescu atunci, când cu Ramos-Real-râu-răţuşcă-Lovren..

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 iulie 2018, 19:11

@ mg Se spune Real-rau-ratusca-Ramos-ramurica. "Ramurica" e un diminutiv al lui "Ramos", care forma neogreaca a lui "ram". Pacatele mele, se mai uita cineva aici si cine stie ce crede. R.P.

mg (227 comentarii)  •  21 iulie 2018, 12:27

..o iau ca pe o pastilă(de limbă).. Spuneţi-mi însă, se ia înainte de cafeluţă, sau după, sau cu..? (RIP Marin Moraru..)

IMGB (1 comentarii)  •  22 iulie 2018, 4:27

Minunat campionat .... minunata atmosfera , femei frumoase ... terenuri covor...distractie dupa meci ... nici o bataie sau atac pe strada .... traiasca Rusia !

IMGB (1 comentarii)  •  23 iulie 2018, 4:59

@@@ mg ......... Trateaza-te rapid bey *** !..... si nu face copii !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (227 comentarii)  •  23 iulie 2018, 15:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (227 comentarii)  •  24 iulie 2018, 12:15

..de acord că maliţiozitatea şi sarcasmul ustură. Nu e însă tot una cu limbajul vulgar, obscen şi jignitor. Cenzurezi "Scufiţa Roşie" pentru că e pe piaţă bancul cu lupul..? De altfel, la adăpostul anonimatului e inutil şi lipsit de bărbăţie să înjuri. ***.. Denotă şi o evidentă neputinţă intelectuală, o lipsă cronică de imaginaţie. Avem deci două variante : ori cei care cenzurează nu-nţeleg ce citesc, ceea ce e destul de grav, ori sunt complici (pot fi chiar nickname-urile lor..) cu "gingaşii" care jignesc necenzuraţi, dar care nu pot fi atinşi nici măcar cu o floare, ceea ce e şi mai grav.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (227 comentarii)  •  24 iulie 2018, 12:42

..noile "puncte-puncte" confirmă a doua variantă.. Şi cei din parlament au impresia că sunt stăpânii noştri şi că pot face tot ce le pofteşte inima, fără să dea socoteală nimanui. S-ar putea însă să aiba cât de curând surprize. Aviz amatorilor..

Comentează