Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Fotbal fără vocale

„Nisipul fin a oftat, / Zâmbeşte-n el o urmă de păcat. / E semn c-aici în zadar / Îşi cheamă luna lupii la altar”. Decupajul e din „Fără petale”, un cântec din anii '70 al lui Doru Stănculescu

Permalink to Fotbal fără vocale
luni, 12 februarie 2018, 12:54

Poeţii suprarealişti din fotbalul românesc au răspuns sâmbătă seara cu „Fără vocale”, titlu sub care au aşezat meciul dintre primele două echipe din clasamentul Ligii 1. Fiind fără vocale, era de aşteptat ca FCSB-CFR să fie şi fără fotbal. Cel mult cu un fotbal de neutralizare reciproc-încruntată sau încruntat-reciprocă. Se ştie, vocala e semn de admiraţie, iar consoana, de scrâşnet.

Prin urmare, e greu să scoţi un „ooooo” sau un „aaaaa” de privitor mulţumit, când trebuie să lucrezi doar în zgomot surd de consoane. Iar dacă diletanţii se pot înşela, specialiştii sunt mai greu de contrazis. Iar specialiştii s-au pronunţat cam în acelaşi registru – sigur, uitându-se fiecare în grădina vecinului. Dan Petrescu a semnalat că FCSB nu s-a apropiat de poartă, Nicolae Dică a constatat că atacul CFR-ului n-a produs mai nimic. Amândoi îi trimit acasă pe curioşii care au forfotit cu sacul în jurul pomului lăudat. „Meciul celor şapte vocale”, cum i-a spus Dan Ştefănescu în comentariu, a pus râvna în locul talentului şi asprimea în locul inspiraţiei.

Hahauskis şi mai mult ca perfectul simulării

Faptul că FCSB-CFR a produs mai multe ciocniri şi vânătăi decât faze nu înseamnă că spectacolul a lipsit. A fost şi spectacol. Prost, dar a fost. Arta simulării văicăreţe s-a bucurat din nou de abnegaţia a doi dintre slujitorii ei fideli. Giedrius Arlauskis şi Florin Tănase au făcut pentru fotbalul de escrocare la fel de mult ca Harold Lloyd şi Lupino Lane pentru comedia mută. N-ai şti pe care dintre ei să-l premiezi dacă ai avea un singur trofeu şi interdicţia de-a proceda „ex aequo”. Tănase a fost mai insistent, Arlauskis mai patetic. Tănase a căzut de unsprezece ori (de două ori prin autosecerare), Arlauskis doar de două, probând însă o remarcabilă dozare a burlescului.

Tănase s-a risipit singur într-un colţ de careu fără să-l atingă cineva, Arlauskis s-a întins lângă un coleg pe care el însuşi sărise şi, după ce s-a convins că se găseşte în raza vizuală a arbitrului, s-a aliniat cu prima victimă şi a aşteptat să treacă timpul. Scena aminteşte de secvenţa flagrantului din filmul „Micky Blue Eyes”, în care Hugh Grant se preface împuşcat la două secunde după ce răsună detunătura unei arme cu gloanţe oarbe, strivindu-şi cu palmele punguţele cu sânge lipite pe sub cămaşă. Sigur, nu trebuie uitată faza din minutul 5, când Tănase se zvârcoleşte în fundul porţii după ce-i arde un cot în burtă colegului de clovnerii. Pentru felul cum s-au chinuit să descreţească frunţile ridate de lipsa fotbalului, cei doi ar merita să li se spună de-acum încolo Hahauskis şi Florin Căzuse. Sau Ceruse.

Între Schopenhauer şi Ţucu-Deac

„Viaţa e o afacere care nu-şi acoperă cheltuielile”, a spus cândva Arthur Schopenhauer. Televiziunile de sport care transmit meciuri din livada cu pomi lăudaţi a fotbalului pot să preia cugetarea şi să vadă dacă nu cumva li se potriveşte şi lor. Dacă nu cumva produsul pe care-l împachetează cu toate fundele marketingului şi retoricii e expirat. FCSB-CFR a fost mai mult trântă cu mingea decât fotbal. Un joc ca o ciulama plumburie, cu goluri căznite, idei puţine şi un arbitraj neatent.

Un meci de natură să-ţi inhibe zâmbetul şi glumiţele gen Deac Spintecătorul (filmul cu adevăratul spintecător era difuzat chiar atunci de Digi 24), Florinel Coman ça va, Ţucu-Deac sau Dennis Man Basten. Se pot scrie studii despre poziţia verticală în care stă de atâta vreme coada caprei râioase în care s-a deghizat fotbalul românesc. Jucăm prost şi simulăm mizerabil (Klinsmann şi Inzaghi ar fi decepţionaţi de nivelul epigonismului românesc în materie). Avem o naţională care va împlini în curând două decenii de absenţă de la Cupa Mondială. Şi totuşi, vrem să fim luaţi în serios.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Wally (1 comentarii)  •  12 februarie 2018, 13:12

Acest jucator de fotbal, pardon , practicant de fotbal , mincinos, ar trebui sa fie interzis pe un teren de fotbal. In afara de a simula, nu stie nimic.......................si gigi se asteapta sa i-a zecile de milioane pe el. Vai de capul lor. L-a pacalit si Hagi !

aciduzzo (101 comentarii)  •  12 februarie 2018, 13:38

In sfarsit.....in sfarsit.....maestre ai un articol bun! Da bun de tot! Un meci jalnic.....ca doua paralele pe care oricat le-am prelungi, nu se vor intalni in veci cu grupele C.L.!! O cimilitura de meci, cum ar fi zis doctorul din Mogosoaia in celebrele sale articole din SAPTAMANA lui nea Jenica Barbu. Bune poantele cu Deac Spintecătorul, Florinel Coman ça va, Ţucu-Deac sau Dennis Man Basten....bune de tot. Ce *** de meci!! Ce ***......cica primele doua echipe din clasament! Da domle.....da candideaza acuma kaizeru........si gata......vin calificarile una dupa alta! Si vom fim si luati .....da nu se stie la ce!!!.....in nici un caz in serios!!!

Carol K (26 comentarii)  •  12 februarie 2018, 14:50

Pacat de baiatul asta,Florin Tanase...Ma uit cum doar asta face,pandeste momentul in care sa scoata penaltiul... La Hagi facea la fel. Cu asa ceva nu ajungi departe,nu esti Lacatus,ala facea multe alte minuni pe teren printre care si asta. Dar el se lupta os la os(exact asa) cu cei mai duri aparatori din Europa, dadea goluri din actiune in meciuri cruciale,dadea pase decisive,dribla, tragea echipa dupa el,se certa si cu galeria daca era cazul,se ducea si sarbatorea cu ei golurile,facea de toate.Saracul Florin Tanase doar cade,ca un balerin,pluteste inainte sa fie atins,se agata singur de piciorul adversarului... Are obsesia asta.Dar mai are si talent,ar putea ajunge un fotbalist mare daca ar fi si un pic barbat si nu un puf de papadie care pluteste si cade cu ochii mereu spre arbitru. Nu da nimeni doi bani pe asemenea "cersetori".

Andrei F (62 comentarii)  •  12 februarie 2018, 15:14

Inca mai rad!!!!Va multumesc!

Andrei F (62 comentarii)  •  12 februarie 2018, 15:22

Totusi ce fotbal sa vezi cand pina in minutul 3 un singur jucator are performanta ca a lovit ambi fundasi centrali unul cu un procedeu de lupte altul de karate-cot in fata- si arbitrul nu ca nu a dat macar galben pentru faulturi repetate dure ?Mai mult in cazul cotului scena s-a petrecut in fata tusierului iar Barsan nici nu a oprit jocul!Deci de ce sa speri sa vezi fotbal cand este mai usor sa lasi ca fotbalul sa fie o lupta?

MZM (31 comentarii)  •  12 februarie 2018, 15:39

Vai, domnule Paraschivescu, ce multa greatza va provoaca jocurile in care apare Steaua lui Becali! Evitati-le, nu mai riscati pentru ca... dauneaza grav sanatatii!

itu52 (40 comentarii)  •  12 februarie 2018, 19:10

Mai des maiestre, mai des cu scrisul, ne-am săturat de narațiunile gen Ioanițoaia. Așa cu plombe e mai ușor de digerat amărăștenia noastră de fotbal. Când e bine ambalat face cât o fentă a lui Messi.

Cj666 (1 comentarii)  •  12 februarie 2018, 20:31

@AndreiF omule, ti-ai pus problema ca tu ar trebui sa consulti un psihiaru? Obsesia compulsiva e tratabila daca o constientizezi. Tu ai o idee fixa, insisti pe o faza cara a fost 50% reala si 50% simulare si.pierzi din vedere nenumarate duritati de partea cealalta. Sincer, devii plictisitor

Andrei F (62 comentarii)  •  12 februarie 2018, 20:50

@Cj666 (1 comentarii) • 12 februarie 2018, 20:31 Unde gresesc pe jumatate...Ai un argument?In afara de faptul ca esti de la CJ...?Deci unde gresesc?Cotul sau *** voita pe Gaman?Argumenteaza aici si apoi o sa te intreb si de consultul gratuit pe care mi-l faci...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (3 comentarii)  •  12 februarie 2018, 22:48

Maestre, apreciez articolul din punct de vedere literar. De ase,enea si titlul care parafrazează numele celui mai frumos cantec din muzica noastra folk. Sunt de acord si cu multe alte observatii vizavi de acest meci "tacticizat". Totusi, recunoasteti, penalty a fost! Tanase a fost lovit din imprudenta peste picioare, desi faza nu anunta niciun pericol pentru Ecomax. Am anticipat acest rezultat. Niciuna dintre echipa nu a riscat. Si asta e de inteles. A fost un "derby in zale", ca sa reproduc o caracterizare facuta de Ioan Chirila unui meci anost de la CM din 1982 (Germania-Anglia, incheiat cu scor alb, adica 0-0) Campionatul adevarat incepe peste doua saptamani...atunci, in play-off, vom vedea valoarea echipelor noastre de top (daca ea există)...

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  12 februarie 2018, 23:33

@ alex N-am spus ca n-a fost. Am spus ca au fost unsprezece caderi. Le-am numarat. R.P.

Andrei F (62 comentarii)  •  13 februarie 2018, 8:28

Poate ma desteptati si pe mine ....De ce nu pot spune ca un jucator a cazut voit pe altul...? Ezista o regula pentru asa ceva?

mg (227 comentarii)  •  13 februarie 2018, 11:32

..un text de pus în ramă ! Cât despre fotbal(în general) şi Florinel(în special), ça va nasol.. Iar cei doi actori ar merita, ca pe vremuri, titlurile de artist emerit al artei, respectiv al poporului.. vorba lu' Micky : ghelalăhiiiiiiii, făghedăbaut.. 13.02.2018 - ora 11:32 prima încercare de postare a comentariului (cu ajurorul Celui de Sus, a băieţilor care administrează blogsport şi a celui ofticat că nu-l mai citesc..)

cristyian (3 comentarii)  •  13 februarie 2018, 16:01

Ce sa zic , la ora actuala cam toate echipele joaca prost dar mie CFR Cluj mi se pare antifotbal . Nu dau 20 lei pe bilet ca sa vad cum se odihnesc cei de la CFR, Voluntari sau SEPSI ,11 insi in propriul careu asteptand greseala adversarilor , pai dc ai mai intrat in teren , sa te vad ca esti frumos , joaca fotbal daca esti in stare , daca nu du-te la modeling .

cristyian (3 comentarii)  •  13 februarie 2018, 16:09

D-le Paraschivescu , titlul suna cam plastic , ati fost elegant in exprimare ca de fiecare data , cred ca ati vrut sa traducem fotbal fara valoare , ar fi fost mai usturator, mai direct .

gavril (1 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:36

La Barcelona -Getafe in fata a 80.000 de spectatori catalani, 0-0! Cate vocale ai auzit?

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  13 februarie 2018, 17:52

@ mg Multumesc. Camiiiii. I wanna biiii. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  13 februarie 2018, 18:26

@ gavril Ma bucur ca ati inteles. Aveti maniere cuceritoare. R.P.

vasco (93 comentarii)  •  13 februarie 2018, 20:25

Fara vocale ca fara vocale,dar fara fotbal si fara spectatori....Ma rog,asa i s-a parut marelui om de fotbal meme,parerea mea e ca au fost mult prea multi. D-le RP va port um mare respect pentru ceeace produceti,dar cu acelasi respect mi se pare ca va risipiti scriind ceva despre asazisul fotbal romanesc si lumea lui....Nu analize,nu poezie,e prea mult sa faci bascalie de ei,asa sunt de jalnici...!

vasco (93 comentarii)  •  13 februarie 2018, 20:28

Ah ,am uitat sa va multumesc pentru aducerea aminte a poeziei si a muzicii lui Doru Stanculescu."Fara petale"...ceva minunat,dar chiar nu se potrivea cu ceva din fotbalul romanesc.

di livio (16 comentarii)  •  13 februarie 2018, 22:09

articplul asta l-am bagat in pocket-ul de ja Firefox...ca si *** sau Cruceste-te romane...meciu nu l-am vazut da amu imi pare rau...as fi vrut sa vad vreo doua autosecerari...a cazut de unspe ori...de doua ori prin autosecerare...asta o fi cnauhau de la Ovidiu academy de care zicea Stucan...cititorii gesepisti au noroc ca va place fotbalul

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (227 comentarii)  •  14 februarie 2018, 12:46

@Radu Paraschivescu - cu stimă şi preţuire. Cât despre noi, pavianii care încă mai sperăm să vedem fotbal într-un derby autohton, tot Doru Stănculescu are leacul : "cafeaua de dimineață/te-ajută să scapi de greață/și-ți crește moralul/să poți suporta/încă o zi... carnavalul"

17 Nentori Tirana (169 comentarii)  •  14 februarie 2018, 15:50

Citesc mereu desi nu comentez mereu. Am scris de luni dar am avut o jena, plus ca imi tot propun sa nu mai pierd timpul cu cauze pierdute, apoi ca asa cum ne-ai esplicat de zece ori, „eu scriu, nu stiu ce apare si ce nu“, tre sa fi de acord ca pe roma-neste inseamna „mi se rupe“ ! Acum, miercuri 15:30, observ cu stupoare ca multi multumesc iar Saddam mustacila e in al sexelea cer ! Doar Dinamo, asa si eu, redau doar din respect: ----------------- „Inteleg „ca comentariul“, scuze maestre dar asta e, e inspirat de glumita unui epigon erudit. Daca mai aduga si ca „7“ e numar cu ghinion putea comenta si vremea rea la A3. Numai poezie, vocale si alte roma-ntisme ca „Deac Spintecătorul“ … Daca analistul de fotbal Plesu, des ladator, ar fi vazut meciul si ar fi l-ar fi clasat „Între Schopenhauer şi Ţucu-Deac“, daca ar fi vorbit despre „nivelul epigonismului românesc“, eu … stii tu. Daca tot te referi la descendenti nereusiti, ar fi trebuit sa cauti o capodopera la Bollywood ori ceva din „Pisica alba, pisica neagra“ in versiunea de azi a A3: unde un epigon pampalau, fiul unui sef de trib, isi citeste, mai bine zis si-la-la-biseste rolul de eliberator al justitiei in republica Ploiesti ca in senatul republicii romane. Maestre, lalaleala in toata regula. Colega Firea ar reusi sa ne spuna mai multe despre meci. Scuze, stiu eu cine poate si cine nu, tocmai de aceea zic, caci sint dezamagit. Daca nici despre fotbal nu e nimeni capabil sa vorbeasca e grav. A fost mai interesant Napoli cu Lazio si de „Tanase care cade“ se stia si fara sa fie vazut ? ------------------------------------- Pot spune si eu, asa comentarii, asa analize, asa fotbal !!! Am mai povestit ca n-am vazut meciurile cu Polonia si doua finale ale Simonei si n-am reusit decit greu sa afu ce s-a intimplat de fapt. Dacit lalaiala paralela, ca tot e la moda. Scuze maestre dar am vazut meciul real, tactica la Dan si viteza europena la Nic, hai sa-i ajutam cu adevarat, macar noi cei care pot ! N-am visat, n-am nici iluzii ca traiesc multi in legalitate si fraternitate, dar e prea de tot, prea multi aiureaza si lalaiesc. N-am citit la unul o descriere a meciului, o apreciere, o cronica adevarata din care sa se si poata trage concluzii care pot duce la un fotbal mai bun. Din contra, ce-am citit si ce-am vazut apoi la tv imi arata doar o eventuala introducere a probei video face cit „alba neagra“. De fapt nu conteza nici o proba, poti fi prins cu mita in sac, cu seifuri pline, conturi secrete, cu pereti dubli, camere secrete care adapostesc tablouri, bijuterii, valuta, o avere ce ce nu putea fi strinsa nici din salariile pe o mie de ani ori o suta de nunti si botezuri, nu conteaza, poti ajunge consilier, ministru ori chiar prim ministru daca in plus ceri „cetatenilor“ sa-si desfiinteze conturile si cardurile bancare. E de groza, chiar si fotbalul e in umbra „ochiul Dr Acului“ iar noi vorbim de … o melodie – n-am auzit de ea, merci mult, dar vorbim de altceva. Albanezii construiesc Pelesul iar noi le cintam seara din frunza. Dimineata privim o poza cu un nod fu turistic al autostrazii Brasov Bucuresti si murim multumiti de ris toata ziua. Seara ne cinta … baiatul ala … si adormim linistiti ! Hai sa schimbam starea natiei. Lumea asteapta, vrea. N-a venit Pota cu estimari, grafice, planuri marete. Vorbe, vorbe, hirtii, unde sint faptele, a zis Johanis care avea la el doar o poza de grupare infractionala organizata. Si lumea a votat. Lumea vrea dreptate, adevar, fapte iata motoarele pe care trebuie sa mizati. Azi sta la tabla alta stafie bulgaroaica in fiecare seara la tv si demonstreaza cu formule cum creste salariul si bunastarea dar Maria arata ca mii de femei de serviciu care se scoala la ora 5 sa faca focul in scoli, institutii – daca au WC fac si acolo curat – nu numai ca nu mai iau nimic, vin cu bani de acasa ! De vorbe adevarate avem nevoie. In rest, fiecare cu melodia si poezia lui. Valabil si pentru alti carturari: baieti, pentru culti si destepti scrieti degeaba. Formati doar un cerc in care 80 % simt ca nu pot ajunge si voteaza doar de-ai dreacului impotriva voastra. Scrieti pentru prosti. Faceti si voi ceva util." ---------------------------------------- Banuiesc ca la temele tari sint abonati alti epigoni, scuze inca odata tata, dar aici ai ratat. DP si obsesia tacticii fata de ND care a prins in sfirsit viteza. Oare functionarii se uita in oglinda ? Oare fotbalul si sportul in general stie ca este bolnav. Cum se poate justifica delegarea lui Macel B altfel decit cu alba neagra ? - caci ultimele lui meciuri au fost si cele mai tari ale lui, acum doua luni !, cind a dat in Bucuresti gazdelor Juve si Chiajna 10 galbene si doua rosii, altceva nimic. Oare arbitrul n-a fost depasit de meci ? Oare n-a luat decizii favorabile oaspetilor si a avut iar o jena sa dea ceva gazdelor din cauza presiunii puse de Muresan si Petrescu ? Asa arbitrii asa fotbal. Ochiul Dr Acului - cred ca ti-e la inima - … bine, daca vrei neaparat sa-l strecori pe Schopenhauer … la mine e la moda, poate ca sa mor eu de nervi, ca sincer acum, da ce te faci tata daca si pisica ta vrea un vomum de lux, cartonat, la reducere cu un tricou dinamo, "nu e" dar asa mi se prezinta ca sa stiu de ce dau o gramada de malai, … ?

cpt.ahab (26 comentarii)  •  14 februarie 2018, 18:45

Tănase. Hm! Vă rog frumos să nu luați în derâdere know-how-ul de 150.000 de euro al academiei regale!:))))

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 februarie 2018, 22:36

@ cpt. ahab Bani (de) pe jos. R.P.

Andrei F (62 comentarii)  •  14 februarie 2018, 23:12

Eeee,Tanase are ce invata de la Real... Au fost cazaturi ale lui Tanase pentru care a luat galben dar astazi se da galbene celorlalti...

vasco (93 comentarii)  •  15 februarie 2018, 8:11

@Andrei F,corect!Talent de cazator ca la Kroos,mai rar!Dar e deasupra oricarui dubiu,doar e neamt si nemtii nu fac niciodata asa ceva....La ei in Germania,pentru ca ar rade lumea de el,dar la Real...e voie,doar e Real...Penibil!

Teacher12 (56 comentarii)  •  17 februarie 2018, 13:35

Într-o societate bazată pe şmecherie, milogeală, invârteli şi falsitate, de ce sperăm la un fotbal bun (sau măcar decent). La loturile pe care le au cele doua echipe ne-am fi aşteptat la oarecare spectacol dar n-a fost să fie. Acestea sunt echipele din vârful clasamentului. Ce poți să mai zici de ceilalți? Nimic!

mg (227 comentarii)  •  17 februarie 2018, 17:52

..excelentă şi paraschivenia dedicată RTV-ului. Cât tupeu au aceşti indivizi, pentru care atributul ticălos e un biet eufemism.. Publicul ţintă gustă, se pare, aceste tribunale ale poporului organizate de ei şi de verişorii de la "Sinteza zilei", alături de care taie şi spânzură. Dincolo de grosolănia sau pitorescul unor personaje, nu pot să nu remarc totuşi subtilitatea manipulării. Platoul bine garnisit cu personaje notorii (VIP-uri de duzină de altfel) induce ideea de consens naţional. Vocabularul colorat, familiar şi umorul grosier seduc la scară largă..

vasco (93 comentarii)  •  17 februarie 2018, 21:58

@mg,de acord cu comentariile tale referitoare la A3 si RTV,dar pentru a ma edifica asupra echidistantei tale,despre basescu ce parere ai?Doar asa...

mg (227 comentarii)  •  19 februarie 2018, 10:57

@vasco - Băse a sclintit-o cu Udrea, Eba şi cu pământul ăla cumpărat. Cu un vocabular voit(pe alocuri exagerat..) marinăresc a spus lucrurilor pe nume ca primar şi ca şef al statului. Mi-a plăcut că nu s-a mulţumit să fie marionetă la Cotroceni şi că a dat putere(deşi acum începe să regrete..) justiţiei, DNA şi ANI. O minimă curăţenie se impunea. În rest, populist ca toţi ceilalţi.. :) Mulţumit ?

Andrei F (62 comentarii)  •  20 februarie 2018, 15:07

@mg (57 comentarii) • 19 februarie 2018, 10:57 Probabil ca in ultimul timp nu mai cititi presa...,,Uriasul,,Basescu spune acum ca Statul este mafiot...!,,Fostul preşedinte Traian Băsescu confirmă înregistrarea audio prezentată de România TV, televiziunea patronată de Sebastian Ghiţă, în care afirmă că România este „un stat mafiot“ Citeste mai mult: adev.ro/oj92c2

mg (227 comentarii)  •  21 februarie 2018, 10:09

@Andrei F - aveţi dreptate, politicul îmi ocupă din ce în ce mai puţin timp. Cât despre "pacient", m-am referit la trecutul lui, nu la prezent. La un moment dat promitea, părea omul providenţial, apoi uşor-uşor a'nceput să dezamăgească, culminând cu poziţionarea la ultimele prezidenţiale. În prezent a ajuns, în opinia mea, la minimum de credibilitate. Cu toate astea, mă gândesc cu groază la ce s-ar fi întâmplat, pe timpul crizei, cu Dragnea şi Tăriceanu la putere.. "Până la noi dezamăgiri"..

Andrei F (62 comentarii)  •  21 februarie 2018, 13:13

@mg (58 comentarii) • 21 februarie 2018, 10:09 Poate gresita a fost parerea initiala despre Basescu...Trecutul lui a fost facut cunoscut chiar de Basescu sau apropiati...Acum nu stiu ce putea sa va placa...ca a fost carat in spinare pe vapor,ca a incendiat n nave si a ascuns,ca avea o groaza de bani inainte de revolutie din indeletniciri de vaporean,ca a dat cu capul in chioscari...Si sunt unii rai care spun ca acea criza a fost mai mult mimata ...Dupa cat au dat ei bani pe la ANRP...Si poate ati uitat...Basescu ne-a ,,trecut,,prin doua crize...In prima a fost mare negociator pe langa o banca de renume...desi era doar ministru...

mg (227 comentarii)  •  21 februarie 2018, 18:57

@Andrei F - poate. Oricum se vede treaba că aveţi mai multă pasiune pentru politică decât mine. Sunteţi şi mai bine informat aşa că vă las cu certitudinile dvs, eu rezervându-mi dreptul la scepticism faţă de promisiunile unora şi altora pe diverse canale media, oricât ar fi ele de populare în momentul de faţă.

Comentează