Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Cum se împarte nedreptatea

Marius Avram şi Alejandro José Hernández Hernández au râs de fotbal

Permalink to Cum se împarte nedreptatea
luni, 4 aprilie 2016, 9:46

„Marius Avram” se traduce în spaniolă prin „Alejandro José Hernández Hernández”. Sigur, nu există traducere perfectă, de unde şi vechea bănuială că în spatele fiecărui tălmaci creşte umbra unui trădător. Dar în general mesajul se păstrează bine la trecerea dintr-o limbă în alta.

Ce-a făcut Avram (extrem de) junior la Pandurii-Steaua a făcut, în linii mari, Hernández Hernández la Barcelona-Real. Sigur, păstrând proporţiile sau, mai degrabă, disproporţiile. Puşi să se ocupe de cântarul dreptăţii, cei doi au feştelit-o deplin, într-un turbion de greşeli care au dat peste cap nu doar meciurile, ci şi pe cei care s-au uitat la ele. Sigur, tribunalul arbitrilor e verde şi gălăgios, nu auster şi tăcut ca sălile de judecată din filme. Dar asta nu e o scuză, fiindcă Avram şi Hernández Hernández ştiau perfect la ce se înhamă.

Aşa pile, aşa junior
Să nu uităm, Marius Avram a condus cu nişte ani în urmă clasamentul arbitrilor români. Această formă de alpinism al imposturii a fost o farsă cum România a trăit destule. În fond, aici şi nu în altă parte o analfabetă a prezidat peste Academia Română, după cum tot aici diverşi penali au scris într-un an de puşcărie mai mult decât au citit într-o viaţă – asta când nu le-au lăcrimat ochii. Şi, până la urmă, dacă un Vasile Avram a reuşit să ajungă şef la CCA, nu-i de mirare că tocmai atunci una dintre odraslele lui (mai bondoacă decât permite regulamentul, dar să nu ne cramponăm) s-a căţărat pe scaunul premiantului. I se reproşează cumva copilului păcatul părintelui? Nici vorbă. Părintele şi copilul trăiesc aici legaţi de cratima incompetenţei şi a sfintei pile.

Buricul regelui fotbal
Iar Hernández Hernández, prezentat de diverse saloane cosmetice drept statuia intransigenţei, s-a dovedit alibiul perfect pentru Avram. Barcelona-Real a fost un meci făcut franjuri, cu aproape 100.000 de oameni în tribune şi sute de milioane la televizor. Ce să-i mai ceri lui Avram când cel mai urmărit şi somptuos derby al planetei suferă (nu pentru prima dată) asemenea insulte? Ce să facă bietul om? Dar noi, cei care ne vedem aşteptările forfecate şi bucuriile rupte în bucăţi, ce să facem? Credeţi că e chiar atât de uşor să dai mereu o nouă şansă cuiva care ţine morţiş să se creadă buricul pământului? Credeţi că e simplu să găseşti mereu atenuantele şi să eviţi cu privirea agravantele?

Nu, nu e deloc simplu. Marius Avram şi Alejandro José Hernández Hernández nu pricep că rostul lor nu e de „axis mundi”, ci de judecători. De împărţitori ai dreptăţii. Şi că pentru aşa ceva e nevoie de o împletire de competenţă, autoritate şi bună-credinţă. Nu se poate şti prea bine cum stau cei doi la ultimul criteriu. În ce le priveşte pe primele două, lumea s-a cam lămurit. Cerem de unde Dumnezeu însuşi nu s-ar încumeta.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

MMihai (8 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 9:59

Dle Paraschivescu, dar de la Hategan putem cere ? Nu credeti ca la intrebarea din ultimul timp, de ce nu este delegat Hategan sa arbitreze derby-uri, s-a gasit raspunsul aseara, cand nu l-a eliminat pe Pintilii ? E obligat sa se compromita, jocurile sunt facute sa castige fcsb (nu ca n-ar fi cea mai buna echipa si probabil singura care nu ne face de ras in Europa), asa ca, cu mic cu mare, cu aditionali, tusieri si arbitru FIFA rezolvam problema. Deci s-a dezlegat si misterul delegarilor.

ma oftic (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 11:07

Ce ma oftic, mor de oftica, toata lumea se oftica, hai pa... Steaua Campioana. Singura echipa ce poate face ceva in Europa e Steaua, asa ca nu va mai agitati atat cu toti insolventii, care ne fac de rusine an de an in Europa.

Mytzu (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 12:27

@MMihai, ce jocuri sunt facute pentru Steaua, daca Hategan a avut curaj sa dicteze 11 m pentru ASA la 1-0 pentru Steaua (11 m care nu prea a fost din ce spun Craciunescu si Porumboiu). Vorbesti ca sa nu taci.

marian (6 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 12:51

nu integelegi ca e ordin sa ia *** campionatul?

dudu (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 14:38

Acum cateva zile, asta ar fi fost un articol nimerit. Acum, insa, dupa Steaua-ASA, e total nepotrivit. Aseara, Hategan, arbitrul nostru nr.1, a facut greseli pe banda rulanta. Pintilii putea fi eliminat din min. 24, Tamas a avut o intrare de rosu nesanctionata macar cu galben, Marius Constantin a avut vreo trei interventii de galben plus una de rosu si abia la aia de rosu a primit galben, golul egalizator al ASA-ului a venit dintr-un penalty inventat samd. Plus eterna teama a lui Hategan de a-si strica gelul din par, implicandu-se in aplanarea conflictelor. La fiecare meci mai nervos arbitrat de el, jucatorii se iau de par, iar arbitrul nu e nicaieri. Daca tot vorbim de arbitri romani de top, Kovacs Istvan a fost promovat nr. 1 pe lista FIFA, la doar o zi dupa masacrul de la Tg. Mures, cand trei stelisti au parasit meciul pe targa, Kovacs a inventat cartonase galbene si rosii pentru Steaua si s-a facut ca nu vede jocul violent al celor de la ASA. Anul trecut, Coltescu, dupa un meci Astra - Steaua catalogat inclusiv de dumneavoastra ca fiind "executie, nu arbitraj", a fost suspendat din campionat, dar a fost trimis sa arbitreze meciuri internationale pe perioada suspendarii, castigand 10-20.000 de euro din aceste meciuri, ca pedeapsa. Avram, cu siguranta, nu e un arbitru de geniu. Dar daca ne uitam la baietii veseli care il inconjoara si care i-au luat fatza pe lista CCA si FIFA, e usor de ajuns la concluzia ca nu e nici cel mai rau. Daca Avram a ajuns unde a ajuns pe pile, Hategan, Coltescu si Kovacs trebuie sa fi avut super-pile...

Claudiu George (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 14:53

Domnule Paraschivescu, Sunt un microbist care se uita toata ziua pe programele de sport pentru ca celelalte nu-mi plac ! Sunt un om caruia ii place jurnalistul Radu Paraschivescu, un jurnalist care nu ma dezamagise niciodata ! Pana de curand (a nu se intelege ca nu mai imi place jurnalistul Radu Paraschivescu) cand dupa meciul Pandurii - Steaua, in emisiunea de imediat de dupa meci, ati spus si dumneavoastra si celalalt invitat al emisiunii (nu-i retin numele) ati spus ca arbitrul a avantajat Steaua...m-ati dezamagit pentru ca va credeam mai obiectiv, sunt obisnuit cu ceilalti jurnalisti (anti-Steaua, anti-Reghecampf, anti-Becali, anti-Meme si ce or mai fi ei) care ar nega si ca Pamantul e rotund daca asta ar da vreun pic de credit Stelei! Spre dezamagirea mea, ati intrat si dumneavoastra in jocul asta...ati spus ca Steaua a fost avantajata fara sa spuneti ceva de penalty-ul nedat Stelei, fara sa recunoasteti ca penalty-ul acordat a fost intr-adevar penalty, fara sa spuneti ca Hora( avand in vedere faptul ca daca mingea nu era oprita cu mana care e clar departata de corp, ar fi ajuns la Pintilii si ar fi fost o iminenta situatia de gol) ar fi trebuit sa primeasca al doilea galben pentru acel hent; ati spus ca Steaua a fost avantajata, fara sa tineti cont de faptul ca Sapunaru trebuia eliminat inca de cand a plecat de acasa spre stadion pentru ca tot meciul nu a facut decat sa provoace, sa injure, sa jigneasca arbitri, fotbalisti, antrenori si spectatori tot meciul. Spre dezamagirea mea, nu v-ati amintit decat de hentul lui Adi Popa si de faptul ca Enache ar fi trebuit eliminat. Totusi, sa ne amintim cum a luat Enache cartonasul galben pe care l-a luat. Daca Enache galben la faultul ala, va amintiti ce fault facuse Nistor cu 2-3 minute inainte? Daca Enache a luat galben, Nistor de ce nu a luat? Si astfel, in minutul 40 cand Nistor a luat in sfarsit galben, ar fi fost al doilea si implicit ar fi fost eliminat. Nu v-am auzit spunand asta, domnilor jurnalisti, formatori de opinie, care ar trebui sa fiti obiectivi in fata camerelor. La dumneavoastra acasa puteti fi oricum vreti, dar in fata camerelor, ca jurnalisti, trebuie sa fiti obiectivi ! Pacat ca un jurnalist ca dumneavoastra s-a coborat la nivelul asta. Oricum, sunteti printre putinii jurnalisti care imi plac...sper ca discursul dumneavoastra de dupa meci sa fi fost doar o greseala! O zi buna! :)

Anonim (166 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 15:17

Diferenta dintre cei doi arbitri este ca unul (Avram) a influentat rezultatul meciului, pe cand spaniolul - nu prea! Cu Ramos si Suarez eliminati, meciul s-ar fi jucat 10 contra 10 si echipa mai motivata tot ar fi invins; faultul lui Ramos a fost in afara careului si Messi nu l-ar fi lasat pe Neymar sa execute lovitura libera (ca si in alte faze, de pe partea stanga, adica favorabile pentru dreptaci), deci ar fi fost vorba doar despre o eliminare. Nici chiar golul anulat lui Bale n-a influentat rezultatul, intrucat Ronaldo a consfiintit superioritatea evidenta (in acea seara) a trio-ului madrilen in fata celui barcelonez! A.

Anonim (166 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 15:45

Oare cei care considera ca Steaua este singura echipa capabila sa faca ceva in Europa au uitat calificarile celor de la Astra (cu Lyon si West Ham), Petrolul (cu Vitesse si Plzen), accederea CFR-ului clujean in grupele Ch. League si cele 10 puncte obtinute (cu victorie pe Old Trafford, sa nu uitam) in acea faza a competitiei si, nu in ultimul rand, victoria celor de la A.S.A. pe Geoffroy Guichard? Prin opozitie, Steaua a fost eliminata in ultimele 2 sezoane de Ludogorets, Partizan si Rosenborg! A.

MMihai (8 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 15:52

@mytu. Pai ma,i mytu pirtu, era prea de tot sa nu nici 11 m, nu l-a eliminat nici pe tamas, asa ca sa poate pacali fraieri ca tine, Ciupesc exact cat trebuie. Da e greu pt tine....

mihail (50 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 16:07

Domnu' Paraschivescu , a indraznit cineva sa se atinga de Real Madrid ? A indraznit cineva sa-l sanctioneze pe Sergio Ramos , personaj care ( alaturi de *** de Pepe ) ar trebui exclus de pe planeta asta!! ) ? A indraznit cineva sa fluiere contra Madridului ? David Luiz , Boateng , Piquet si vreo 10 stoperi sau fundasi , adunati , nu au cate cartonase rosii are Ramos !! Sa zica mersi ca termina meciul in 11 !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

birlic (19 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 16:26

si eu care ma gandeam ,sa-l felicit pe reputatul carturar ,ca in sfarsit in ceata aceea *** de la Digi ,sa gasit cineva sa rosteasca adevarul ,despre acest meci si sa spuna ce a vazut ,incurcandu-i vadit ,uite ca se gasesc altii sa-l invinovateasca ca a indraznit, sa nu cante in corul lor.Atunci,sa mai criticam desavarsirea socialismului cand se facea raportarea productiei de porumb ,in planta intreaga ? cel putin atunci aveam dreptul sa glumim in soapta si sa dam vina pe Bula . Da acum, al dracului cu capitalismul asta ,ce fain e ,ca sau inmultit cabinetele de psiho , sa ne videcam de ... incalzirea globala ce influenteaza intelectul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo (2 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 17:15

Sapunaru "manipuleaza": cred ca remarca corecta este "Steaua nu trebuie sa ia campionatul!" S-a vazut la Astra vs Dinamo, si o sa vedem acelasi non-combat si la meciul cu Pandurii. In afara de Viitorul, toti ceilalti comploteaza impotriva Stelei. Asta nu scuza jocul de inefecient al Stelei. Cu Pandurii, penalty-ul la Hora a fost indiscutabil, asa cum a fost hent si la Adi Popa. Daca nu vrei sa fi dat penalty la hentul lui Hora (carevasazica lipsa de intentie :)), de ce latra dl mare de tot arbitru Porumboiu sa dea hent la Adi Popa? N-a fost tot neintentionat, Radule? Asa ca nu cred ca Avram a influentat rezulatul final, a gresit la hentul neacordat la Adi Popa si ca i-a lasat in 10 pe gorjeni, dar nici n-a dat penalty la Adi Popa faultat de Sapunaru. Sumudica a uitat cate penalty-uri nu a primit Steaua, inclusiv in meciurile cu Astra. Alftel, Radule, toata stima. E o placere sa te vedem si asculta la emisiunile de sport. Multa sanatate!

cristi (4 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 17:15

in meseria ta ar trebui sa fii mai obiectiv, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Satyricon (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 19:20

D-le Paraschivescu aveam si am o mare admiratie pentru dvs. ca om de litere si jurnalist, dar m-ati dezamagit profund la meciul Pandurii - Steaua. Ati criticat Steaua in nenumarate randuri si nu am avut niciodata vre-o problema cu asta, ati si laudat-o uneori. Intotdeauna am apreciat spiritul dvs., umorul dar mai ales echilibrul dvs. Dar de aceasta data v-ati inscris in masa de "vorbăreți" (sportivi, conducatori si jurnalisti) care se folosesc de canalele media pentru a-si manifesta doar partizanatul, pentru a-si varsa frustrarile. Revedeti inregistrarea emisiunii si poate veti intelege despre ce vorbesc (si am vazut ca nu sunt singurul dezamagit).

17 Nentori Tirana (169 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 19:39

Ne spuneti ca Avram care a arbitrat e fiul lui Avram. Ce-a gresit si cine e tata scrie in stele. Ai ? Tata: Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Avram tata are şi master în administraţie publică la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti. El a ocupat un secol funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti şi pentru o vreme a fost secretar general la clubul Astra şi director general la Rapid Bucureşti. Ca preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a semnat convenţia UEFA pentru arbitraj, în aceeaşi perioadă ocupând şi funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. !!! - Vasile Avram a activat şi în administraţia publică centrală din postura de consilier de ministru în Ministerul Turismului şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi a deţinut funcţii de director, director general şi secretar de stat în Ministerul Privatizării, Ministerul Comerţului Exterior şi Agenţia Română de Dezvoltare. - !!! Tata e Exemplul muncii contiunue, plecat de mic, sarac, ca ajutor de nas si conducator de vapor, scuze ca nu inoata decit ca gisca, de locomotiva a invatat, sa cinsteasca oamenii ca nimeni altul. De, la el a invatat si colegul de facultate Mircea Sandu, ce inseamna un protocol. Vin rosu inainte de pastrav, vin alb dupa.Nu-l papi, intra viu. Inaintea, tuturor a ajuns sa faca comert exterior, pentru Patria noastra care era atunci din pacate socialista, devenind din sarac, prin munca, membru marcant al societatii. Fiul: ce daca e micut, netalentat si fiul unui tata ? Este un exemplu viu cum societatea romaneasca trece peste prejudecati si onoreaza munca ! Tarile avansate, cum sint SUA, au femei de tallia lui in cea mai temuta armata a lumii. FIFA si UEFA lupta chiar si impotriva rasismului ! Singurul lucru pe care il aduceti crtitic sint 20 cm in minus. Asta e discriminare, ar trebui sa fiti amendat ! Sumudica are si el aceeasi problema. Dar el e alb, ai ?

Roberto (2 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 19:55

Domnule Radu Paraschivescu, desi imi plac observatiile facute de dvs, n-am cum sa ignor felul in care ati fost afectat dupa meciul Pandurii-Steaua. Prima mea impresie dupa atitudinea pe care ati avut-o la fotbal club dupa meci, a fost ca sunteti anti Steaua si probabil acesta este motivul pentru care ati fost putin subiectiv. Analizind insa cu atentie replicile facute de dvs, mi-am dat seama ca nu am dreptate . Sunteti prea corect si obiectiv ca sa atacati sau sa acuzati Steaua. Deci nu sunteti anti Steaua, dar sunteti putin pro Pandurii. Am dreptate?

MZM (31 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 21:07

Domnule Paraschivescu, dincolo de faptele punctuale care se intampla pe teren, dincolo de greselile mai mici sau mai mari ale arbitrilor, dincolo de rautatea unor jucatori sau echipe care transforma lupta sportiva in razboi, v-as pune o intrebare cu caracter mai general. Cum va explicati ca Steaua, cea mai galonata echipa romaneasca din toate timpurile, are milioane si milioane de simpatizanti in Romania, dar nu are niciun ziarist care sa o simpatizeze sau macar sa fie obiectiv cu evolutiile ei. Sau poate ca o fi vreunul printre ei, care in sufletul sau sufera, pentru ca iubeste aceasta echipa, dar de teama sa nu-si piarda jobul... latra cu haita. Fenomenul este, cred, unic pe mapamond! Probabilistic vorbind, este o anomalie. Iata, la Gazeta Sporturilor sunteti vreo 16 comentatori, iar dincolo, la *** vreo 7-8, plus destui care scriu articole curente, dar niciunul, niciodata nu ati scris cu convingere, din suflet ceva favorabil (atunci cand a fost cazul) despre aceasta echipa. Dimpotriva, pare ca toti simtiti nevoia imperioasa de a da cat mai multe bobarnace (adica suturi) la adresa jucatorilor si a conducatorilor ei. Niciunul, niciodata nu ati iesit din front (frontul comun anti Steaua!) pentru a le striga confratilo: domnilor, ajunge, e cazul sa ne oprim! Si lucrurile stau astfel nu de ieri de azi, ci de demult. Daca analizam articole care s-au scris despre Steaua in ultimii 10 ani o sa vedem ca cca. 90% din ele au nu numai un continut potrivnic acestei echipe, dar si un titlu rautacios. Ura unora dintre ziariaristi a mers pana acolo incat, in 2012, cand patronul Stelei a fost arestat, au telefonat la UEFA si au intrebat (cu inocenta, nu-i asa?) cand va fi exclusa Steaua din competitiile europene, pentru ca iata, patronul acesteia este deja arestat (!!??). In acelasi timp, cele doua echipe din Turcia, judecate de UEFA tot in acel an - 2012 - erau aparate la unison de presa turca, in fata forurilor fotbalistice europene. Diferenta de patriotism si deontologie profesionala, ce sa-i faci! Domnule Paraschivescu, va stimez! Altfel nu as fi putut sa va impartasesc gandurile de mai sus.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

emg (2 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 22:18

dincolo de intamplari, la noi romanii boala asta cu arbitrii e f greu de vindecat se pare. faceti o comparatie intre circul care se face la noi dupa fiecare meci si felul in care s-a tratat problema in spania dupa barca-real

Stelist=Roman (1 comentarii)  •  4 aprilie 2016, 22:46

MMihai, Hotogan le a facut cadou o lovitura de la 11 metri inexistenta, nu i-a eliminat pe Voiculet si Ivan Gonzales dar trebuia sa-l elimine pe Pintili....

geo (2 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 0:15

Se observa in ultima vreme o tendinta la GSP ca tot ce se fluiera impotriva Stelei e normal si indreptatit - a vazut el arbitrul ceva, a plouat, a fost ceata - iar daca este in favoarea Stelei nu ar fi trebuit dat pentru ca "adversarul avea ochii inchisi", "a semnalizat aditionalul nu centralul", "a pus mana pe minge dar nu se da", "l-a impins in careu dar numai cu mana stanga si piciorul drept". Sa fim seriosi, din dorinta de a face pe justitiarii nu sunteti obiectivi, nu aplicati aceleasi unitati de masura cand faceti analizele pentru toate echipele. Dati apa la moara celor care vor neaparat sa nu cumva sa iasa Steaua campioana. Pai, daca nu merita n-o sa iasa, iar daca merita va iesi, indiferent cata otrava picurati in urechile celor care va asculta.

dudu (2 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 2:55

@ Anonim: De mult nu am mai citit un comentariu la fel de haios ca al tau! Spui ca nu numai Steaua are performante in Europa, si dai niste exemple de ma doare si acum burta de atata ras. Ca exemplu, Steaua a jucat doi ani la rand cu Chelsea, care a aliniat jucatori amarati gen Torres. In schimb, Petrolul a intalnit forte ale fotbalului mondial, ca Plzen si Vitesse! Astra, e adevarat, s-a calificat cu West Ham. S-a calificat in turul patru al.. calificarilor (playoff), unde a fost invinsa de AZ. Calificarea cu Lyon de acum doua sezoane a fost ok (chiar daca a fost la numarul de goluri inscrise in deplasare), dar dupa ea, Astra a fost ciuca batailor in grupa. La final, din 48 de participante, Astra a terminat pe un onorabil loc 5 sau 6, dar privind clasamantul de la coada la cap, nu de la cap la coada. Printre performante, doua infrangeri 5-1 de la alte formatii de top, ca Salzburg si Zagreb. Astea da performante! Si mai amuzant e ca treci calificarea CFR in grupele CL, in conditiile in care acest lucru s-a intamplat mai ales datorita faptului ca ani de zile (mai ales) Steaua a tinut sus coeficientul Romaniei. Per ansamblu, lista ta demonstreaza exact contrariul a ce vrei sa demonstreze - CFR si Petrolul sunt doi morti vii, iar Astrei i-a vajait glontul pe la ureche, fiind in continuare incerta pentru un viitor european. Ar mai fi trebuit sa invoci performantele Galatiului sau ale Unirii Urziceni, ca sa avem o imagine completa asupra maretului viitor pe care il avem in Europa, cu echipe care nu mai inseamna nimic nici macar in Romania...

ovidiu_3003 (97 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 8:59

Avram in ultimul timpgreseste mai putin decat Balaj ...asa de rau a ajuns arbitrajul romanesc ...

Anonim (166 comentarii)  •  5 aprilie 2016, 16:20

@ dudu Vorbeam strict de ultimele sezoane, cu exceptia CFR-ului, care a obtinut mult mai multe puncte decat obtine de regula Steaua in Ch. League! Aproape mereu, Steaua a dezamagit in grupele Ch. League, spre deosebire de CFR si de Unirea Urziceni! Cred ca am fost explicit si nu va permit sa ma tutuiti; cred ca nu numai varsta este cauza, ci si diferenta de cunostinte in domeniu! A.

gigimigi (1 comentarii)  •  9 mai 2016, 18:18

Hai, nu zau! Pe bune?

Comentează