Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Umbre şi deşeuri

Filippo Inzaghi a pierdut un meci şi a picat un test

În „Operaţiunea Sweet Tooth”, Ian McEwan vorbeşte la un moment dat despre felul cum e silit fiecare dintre noi să se lupte cu propriile deşeuri mintale. Sau măcar să […]

luni, 22 septembrie 2014, 1:22

Filippo Inzaghi a pierdut un meci şi a picat un test

În „Operaţiunea Sweet Tooth”, Ian McEwan vorbeşte la un moment dat despre felul cum e silit fiecare dintre noi să se lupte cu propriile deşeuri mintale. Sau măcar să nu le lase să devină obsesii. Sîmbătă seară, Filippo Inzaghi şi Massimiliano Allegri s-au mai întîlnit o dată, pe drumul întortocheat care leagă Milano de Torino. Fiecare cu o misiune, fiecare cu un teanc de riduri pe frunte, fiecare cu deşeuri mai uşor sau mai greu de evacuat. Inzaghi şi Allegri nu se iubesc şi nu se admiră. Respectul reciproc e vorbă goală aici. Cînd, siliţi de protocol, se salută, o fac cu entuziasmul unui cîine somat să lingă o salină. Iar cînd se aşază pe bancă nu se gîndesc doar la semnificaţiile unui AC Milan-Juventus, ci şi la aşteptările celor care i-au uns. Menirea lui Inzaghi e să schimbe şi să refacă. A lui Allegri, să nu dărîme ştacheta fixată de Antonio Conte. Unul va trebui să construiască. Celălalt, să nu dărîme. Unul va vrea să urce. Celălalt, să nu coboare.

Filippo Inzaghi va lucra sub mai multe tipuri de presiune, dintre care două par să atîrne greu de tot. Prima este cea a fostului jucător. Se ştie (şi se pot da exemple inclusiv din România), prestigiul acumulat ca fotbalist se erodează rapid cînd insişti să devii antrenor fără să fii sigur că poţi. A doua presiune ţine de palmaresul echipei. Milan a cîştigat ultimul campionat avîndu-l antrenor pe nimeni altul decît Allegri. Inevitabil, lui Inzaghi i se va cere un titlu, iar dacă va rata, precis se va găsi cineva care să i-l evoce pe Allegri („el cum a putut?”), răsucind astfel cuţitul în rana invidiei şi-a antipatiei. La rîndul lui, nici Massimiliano Allegri nu va scăpa de evaluarea prin comparaţie, cu atît mai mult cu cît predecesorul Conte, parcă plictisit de-atîtea campionate cîştigate, a devenit selecţioner. Norocul lui Allegri e că fostul antrenor i-a lăsat o echipă care – cu sau fără arbitri, cu sau fără baftă – pare capabilă să-şi sufoce adversarii.

Cu trei zile înainte de Milan-Juventus 0-1, un ziarist italian a spus despre antrenor că este „omul care păstrează sau readuce biserica în mijlocul satului”. Inzaghi şi Allegri au susţinut alaltăieri acest test al coeziunii şi doar ultimul l-a trecut. Inzaghi se va prezenta – e greu de anticipat de cîte ori – la reexaminare. Îi va fi tot mai greu. Fiindcă silueta fotbalistului care înscria din poziţia briceag sau lotus, cu lobul urechii stîngi sau cu clavicula dreaptă, îşi va întinde umbra tot mai mult asupra antrenorului. Iar umbrele fotbaliştilor de ieri au crudul obicei de a-i devora pe antrenorii de azi.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

ciupi (17 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 13:42

inzaghi trebuia – ca mai multi fosti jucatori mari care vor sa devina si antrenor asijderea – sa ocupe mai intai un loc pe scara tramvaiului, sa urce cu acesta pe deal, sa treaca la troleibuz, apoi la un autocar ceva mai acatarii, apoi sa i se dea mergedesu’ pe mana, dar numai daca reuseste cu celelalte urcari pe trepte.

bigbear (3 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 13:53

Nu vad de ce anume il criticati pe Inzaghi sau presupunerea ca nu este un antrenor bun. Momentan sta bine, 2 victorii din 3, o infrangere la campioana nu este asa de grav iar echipa joaca frumos. Eu zic sa asteptam macar pauza ca sa discutam despre rezultate.
Apropos de rezultate, dupa inceputul asta de sezon putem spune ca Anceloti e mai slab decat Hagi, nu? Iar The Special One nu a facut mai nimic la Real si nici cu Chelsea nu are trofee obtinute, insa e un antrenor foarte bun, nu-i asa?
Inzaghi a inceput bine si are timp sa demonstreze, momentan rezultatele sunt pozitive, sa nu il criticam la primul esec. Din nou, cei mai mari antrenori au rezultate triste,Anceloti pierde supercupa si ia bataie de la Atletico acasa, Mourinho se apara cu un om in plus la City acasa cu echipa lui de super buget, Guardiola face egal cu ultima clasata, Van Gaal ia bataie dupa bataie cu MU insa nu am auzit pe nimeni sa spuna ca sunt antrenori slabi, nu?

bogdan a (49 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 14:14

In cartea lui Pirlo – I Think, Therefore I Play – brescianul scoate la iveala marea superstitie a lui Inzaghi: defecarea in vestiar, gramajoara fiind talismanul atacantului. Va dati seama ce antrenor valoros trebuie sa fie Pippo.

Diavolo (1 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 14:18

In primul rand, Pippo nu are cum sa fie un antrenor mare peste noapte si in al doilea rand,putea sa fie cel mai mare antrenor,diferenta de valoare intre echipe este prea mare in acest moment

Alin (1 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 15:30

Am impresia ca Radu Paraschivescu nu s-a uitat la niciun meci a lui Milan pana acum, s-a uitat la niste rezultate si a facut un articol.
Echipa a jucat bine, chiar si in meciul cu Juve (care are o echipa mult mai buna, desi parca de cand a venit Allegri nu mai este asa puternica ca anul trecut), raportand la valoarea jucatorilor si a adversarului. In meciul cu Parma apararea a gresit prea mult, dar in rest, rezultatele si jocul sunt peste ce se astepta de la echipa.
Nu ii cere nimeni lui Inzaghi sa castige titlul, mai ales stiindu-se valoarea lotului si valorile loturilor contracandidatelor, el a fost sa construiasca o noua echipa si e pe un drum bun.

io (7 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 16:02

trebuie sa intelegem ca actuala echipa e una de low cost. fiind fan milan ma cutremur cand vad cine poarta numarul 10 in echipa. pai la milan au purtat numarul asta niste monstri sacri ai fotbalului. doar cateva nume: gullit, savicevic, boban, pirlo, seedorf etc. cum doamne iarta-ma sa-i cer lui inzaghi sa faca echipa cu honda (nu ca as avea ceva cu el), dar…
imi e dor de milan-ul din ultimii 15 ani cand a dominat europa, pe atunci adversarii se apucau cu mainile de cap cand vedeau cu cine trebuie sa joace.
p.s. imi e dor de milan-ul care a dat, dupa parerea mea si dupa trofeele adunate, cel mai mare jucator al lumii – Paolo Maldini !

Lucian (2 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 16:39

Dle Paraschivescu, in calitate de suporter al Milanului si de admirator al opiniilor dvs echilibrate din emisiunile tv va scriu pentru a va cere timp si indulgenta fata de acest Milan si fata de Filippo Inzaghi.

Pippo a primit in aceasta vara un lot low cost si mai ales un stil de joc ineficient, bazat pe o posesie sterila. Sezonul trecut Milanul a avut cea mai mare posesie din Serie A si a terminat campionatul pe locul 8 la 45 de puncte distanta de scudetto. Este imens. Vara aceasta s-au facut cateva transferuri bune dar balanta de plati a iesit pe plus datorita vanzarii lui Balotelli deci nu s-a investit nimic in echipa. In conditiile astea nu cred ca i se poate cere acum sau in viitorul apropiat titlul lui Pippo, este nerealist. Misiunea lui asa cum s-a vazut si in primele meciuri este sa imprime un stil mai direct, mai in viteza, cu un presing mai agresiv. Va dura mai mult sau putin sa inchege acest stil si sa obtina rezultate.

Eu ca suporter, chiar si dupa prestatia dezamagitoare contra Juventusului, ii dau credit. Mai mult chiar, indraznesc sa pariez pe un loc pe podium obtinut sezonul asta si o participare in Champions League sezonul urmator. Vedremo.

Numai bine,
Lucian

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:02

@ Alin

Aveti o impresie gresita, dar nu-i nimic. Am vazut meciul cu fantoma mea draga, Lazio, din prima etapa, am vazut fotbalul de strand de la Parma, am vazut meciul cu Juve. Si mi-am format o parere. Nu coincide cu a dvs. Asta e. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:04

@ io

Da, e un Milan subred, de avarie, in care nu se mai pompeaza fonduri si la care nu se mai aduc antrenori cu palmares. Experimentul Seedorf a esuat si ceva imi spune ca nici Inzaghi nu e solutia optima. Dar, recunosc, normal si frumos ar fi sa-i dam timp omului sa-si impuna o viziune. Daca o are. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:05

@ ciupi

E si parerea mea. Iar asemanarile cu diverse cazuri de la noi din ograda sunt flagrante. Probabil insa ca orgoliul personal e un monstru cu neputinta de imblanzit. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:07

@ bigbear

Nu-l critic, spun doar ca a picat un test. Si cred ca am dreptul la scepticism. Milan a batut un Lazio care e o forma fara fond, a luat patru goluri de la Parma si n-a miscat acasa in fata lui Juve. Vi se pare o situatie confortabila? R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:08

@ bogdan a

N-am citit cartea, dar va conjur sa-mi spuneti ca e o gluma. Ori a lui Pirlo, ori a dvs. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 17:10

@ Diavolo

Nici vorba, Juve e mult peste Milan. Sa vedem mai departe ce va face Inzaghi. Am obiceiul sa prezint scuze cand ma insel. Daca va fi cazul, o voi face si de data asta. R.P.

mishu (2 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 18:59

sunt total de acord cu @io…insa cu toate marile carente de lot si valoare ale echipei.. daca vrem sa fim obiectivi cred ca pipo a gresit si tactic cum a pus echipa in teren. A jucat un 4-3-3 fals cu el sharaway si honda extreme care numai atacanti nu au fost in acest meci.nu a gasit antidotul la jocul lui juve cu 5 mijlocasi care l-au macinat incet dar sigur.ok, bun ai gresit abordarea dar macar la pauza sa fi schimbat ceva.l-a introdus pe torres si pazzini insa mult prea traziu.pastrand proportiile Milan aduce cu Dinamo echipa mea de suflet.echipe care se carpesc cum pot din toate punctele de vedere si incearca reprezentatii decente in campionatele din care fac parte,insa este mult prea putin.Cand ai 7 ligi ale campionilor pe de-o parte si 18 titluri de campion in romania pe de-a alta,istoria te obliga la mai mult

honk (2 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 20:51

aloooo, v-ati tampit ? RP-ule, invadezi si spatiul comentatorilor cand ai avut o pagina alba sa-i convingi fara drept de apel ? tipic zicalei: eu centrez, eu dau cu capu – de o prostie tipic romaneasca. Mai ramane sa-ti scrii comentariile si sa le raspunzi ! Rusine !

Cat despre Inzaghi – cel mai prost fotbalist al mileniului ! Un scamator in fata portii ! N-a avut niciun gol curat, iar daca a avut – nici n-am bagat de seama ! pfffffffffffff

honk (2 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 21:09

oooh, si apropos, n-ai citit „Operaţiunea Sweet Tooth”, ci ai citit „Sweet Tooth” de IMcE. Este la fel cum as spune ca eventual ati vazut „The day after tomorrow” si nu „Unde vei fi poimaine?”. „Terminator III: scularea masinilor”, va spune ceva ? Cat despre diferentele de mai sus, nu este vina ta, ci a unui traducator care le-a acceptat. Be cool, stay in school ! – Magnolia ’99.

popor (10 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 21:44

o analiza absolut corecta.milanul e doar o umbra ratacita prin serie a. sa speram ca isi va regasi cadenta.macar datorita palmaresului si a numelui.cum vi se pare Lazzio maestre?

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 22:54

@ popor

Lazio? O oaste de stransura care nu mai sperie pe nimeni. Dupa ce-am vazut echipa lui Nesta, Mihajlovic, Simeone, Almeyda, Nedved, Stankovic, Conceicao si Boksic, m-am uitat chioras la Mendieta, Staam, Claudio Lopez si Couto. Acum mi i-as dori pe toti, chiar si la varsta pe care-o au acum. R.P.

corvette59 (172 comentarii)  •  23 septembrie 2014, 10:46

D-le RP ,articolul dvs suna ,si pe buna dreptate, ca un soi de epitaf la capatiiul lui ACM . De fapt al intregului fotbal italian de club . Disparute de pe firmamentul marilor puteri fotbalistice sint nume ca: Inter , AC , Juve , Lazio ,Napoli , Fiorentina, AS Roma . Nimeni nu-si mai face probleme ca va avea de jucat cu vre-una din ele ! Poate numai Bayern care,inexplicabil , are un complex Inter Milano . Daca vrem si tinem mortis sa gasim cauza, nu trebuie cautat departe ,in negura timpurilor. Raspunsul poate fi gasit in ultimii 10 ani . Dupa un scandal monstru ,vestitul „calciopolli „,si legile impuse ulterior ,fotbalul italian de club si-a pierdut definitiv „apeal-ul ” pt investitori . Familiile Agnoli ,Berlusconi si Moratti au inceput sa gindeasca de doua ori inainte de a semna o data. N-au mai putut tine pasul cu parveniti de teapa lui Chelsea F.C., PSG ,AC Monaco, ManCity si ,in mai mica masura ,ManUtd,LFC . Acestui val i-a resistat cluburile bazate pe actiuni publice , Bayern ,Borussia , Arsenal,Barcelona ,Real .In cazul ultimilor doua cu sacrificii enorme ,datorii de sute de milioane la banci . In Italia nu exista deocamdata mentalitatea de a apartine din tata-n fiu unui club . Nu in calitate de suporter vorbesc , in calitate de membru platitor . Ca rezultat,premiza nu exista ca vre-un club sa devina o forta publica in fotbalul european. Niciodata ,tinind cont de trendul actual si viitor al fotbalului de club .
In particular declinul clubului AC Milan a inceput in ziua in care Arsenal i-a umilit pe Emirates ,3-0 . Norocosi de 3 ori .La Milano au avut un arbitru care nu stia regula ofsaidului si au cistigat cu 4-0. Pe Emirates RVP a considerat ca inca nu era copt pt un hat-trick in Europa si a „ratat ” cu poarta goala golul de 4-0 . Ar fi trebuit sa fie un final de drum pt Arsenal . A fost pt AC Milan !De atunci echipa n-a mai avut un rezultat mai acatarii,n-a mai cistigat vreun titlu ,sau trofeu ,iar in Europa a ajuns sa fie o echipa dorita de foarte multi ca adversar.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  23 septembrie 2014, 11:55

@ honk

Cartea a aparut la Polirom cu titlul „Operatiunea Sweet Tooth”, e varianta oficiala. Iar daca ati facut o calatorie in capitala Angliei, banuiesc ca v-ati dus la Londra, nu la London. Sigur, daca vorbiti in romana. Cat despre faptul ca raspund comentariilor, inclusiv celor ale dvs., nu stiam ca e un defect. Bine ca mi-ati atras atentia. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  23 septembrie 2014, 11:59

@ mishu

Asa este. Istoria te obliga, dar uneori pur si simplu nu te poti ridica la nivelul asteptarilor. Acum intre exigentele tribunei si valoarea echipei distanta e cam mare. Altfel, si mie mi se pare ca Inzaghi a gresit registrul si ca n-a venit pana acum cu nimic nou. Sper pentru el sa articuleze o viziune, fiindca altfel lumea o sa inceapa sa-l compare cu antrenorul Seedorf. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  23 septembrie 2014, 19:25

@ Lucian

Va inteleg tristetea si speranta. Sunt armamentul oricarui suporter care vrea mai mult de la favoriti. Milan si Inzaghi nu au nevoie de indulgenta mea, sunt doar un chibit cu o gramatica mai buna decat a altora. In ce priveste timpul, nu eu trebuie sa i-l daruiesc lui Inzaghi, ci suporterii. Si stiti bine ca e marfa cel mai greu de procurat la ora asta. Ca sa nu mai spun ca e imposibil de falsificat. Va tin pumnii. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  23 septembrie 2014, 19:31

@ corvette59

Ca de fiecare data, analizele dvs. au miez, logica si informatii utile. Da, Milan e o oglinda in care se pot privi destule echipe din Italia, din motivele pe care le-ati descris. Si nu doar echipele cu pretentii, ci si o Udinese, de pilda, care acum doi-trei ani juca altceva decat azi. Am impresia totusi ca Juve si Roma sunt din alta categorie. Roma a castigat enorm prin venirea lui Garcia. S-ar putea ca Juve sa fie mai slaba cu Allegri la conducere, dar e prematur sa ma pronunt. In alta ordine de idei, cum merge Arsenal la ora asta? I-am cam pierdut urma (am si lipsit o saptamana din cantonamentul fotbalului). R.P.

Obiectiv (461 comentarii)  •  24 septembrie 2014, 15:27

@ Radu Paraschivescu
Si eu sunt de acord cu analiza lui @ corvette59.
Situatia nu este tocmai roz pentru multe cluburi din Italia, insa au inceput sa fie mai atente si in cupele europene, in special in Europa League; aceasta atitudine se datoreaza pierderii unui loc de Ch. League (au 2+1) si vad ca s-au pus pe acumulat puncte, care sa-i apropie de ultimul loc care asigura prezenta unui cvartet (3+1) in principala competitie a continentului!
Inzaghi pare din categoria „antrenorilor efervescenti”, pasionati, categorie care se remarca printr-un excelent raport calitate a lotului/rezultate; primul exemplu care-mi vine in minte este Simeone, dar nici actualul selectioner al Italiei nu poate fi omis! Sa mai vedem, Inzaghi nu trebuie aspru judecat dupa numai cateva etape!
Cele cateva etape scurse in principalele campionate scot in evidenta, cu putine exceptii, importante dificultati ale echipelor mari; Real, Atletico, Bayern, Dormund, Liverpool, City, PSG si Celtic (pastrand proportiile) au risipit destule puncte, iar Arsenal, Chelsea, Benfica si – din nou – Atletico au obtinut rezultate slabe in Liga Campionilor!
In campionat, Arsenal n-a pierdut inca, dar a ratat pentru cateva minute o victorie importanta contra celor de la City; favoritul dvs. s-a evidentiat, in sfarsit, contra celor de la Villa, o etapa mai tarziu: gol si pasa de gol! Foarte putin pentru un jucator cu talentul sau!
Aseara, Arsenal si-a … descongestionat un pic programul de meciuri, iesind din cursa pentru cucerirea Cupei Ligii!
Mi-am permis sa va dau raportul asupra evolutiei lui Arsenal (cer scuze pentru asta amicului @ corvette59) mai mult pentru a va … descoase un pic in legatura cu recenta vacanta petrecuta in Italia! Deci? O.

Obiectiv (461 comentarii)  •  24 septembrie 2014, 16:00

Scuze, din analiza de mai sus lipseste orice referire la United; dupa un meci bunicel in penultima etapa, elevii lui van Gaal s-au facut de ras la Leicester! O.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  24 septembrie 2014, 16:12

@ Obiectiv

In fine, face si Mesut al meu ceva bun. Ma bucur pentru el si pentru fanii lui Arsenal. L-as vrea inapoi la Real, langa Modric. Nu-l desfiintez pe Inzaghi, nu sunt genul caruia sa-i placa dezmembrarile, dar nu-l banuiesc de potential in ale antrenoratului. Mi-a fost profund antipatic ca jucator, dar asta-i altceva.
Vacanta? Un amestec de sublim si grotesc. Costiera Amalfitana e un loc care te face sa innebunesti de frumusete. Ravello mi s-a parut un loc greu de egalat si de descris, cu Vila Rufolo, unde se tine anual festivalul Wagner pe o terasa suspendata deasupra Tirenienei. Peisajul e ametitor, fabulos, cum eu, unul, n-am mai vazut pana acum. In schimb, a trebuit sa urc si sa cobor cam 300 de trepte pe zi (locuinta era undeva sus, departe de strada). Transportul in comun e o rusine premeditata, ca sa te faca sa platesti mai mult (vin catralioane de americani cu banet prin zona). Se simte mana Mafiei. Se circula mizerabil si riscant. Dar m-as intoarce si maine. E o regiune absolut magica. R.P.

Obiectiv (461 comentarii)  •  24 septembrie 2014, 17:45

@ Radu Paraschivescu
Nu va amagiti cu Mesut al dumneavoastra, vor urma cine stie cate meciuri fara nimic de semnalat, in afara de deja cunoscuta indolenta!
Nici mie nu mi-a placut Inzaghi ca atacant; etaloanele in materie de eficacitate si eleganta raman van Basten, van Nistelrooy, Ronaldo sau Dumitrache (de ce nu?). Eficienti au fost si sunt si altii, care, totusi, se incadreaza intre cele doua categorii (a lui Inzaghi – pe de o parte – si, de cealalata parte, a celorlalti atacanti evocati).
Tot ce am vazut pana acum in Italia m-a incantat si va invidiez pentru ceea ce ati putut descoperi (in premiera?) cu aceasta ocazie! Partea cu treptele urcate si coborate nu v-a provocat deservicii, sunt sigur; cat despre transportul in comun, va cred, v-ati exprimat in cunostinta de cauza!
Ma simt implinit ca am putut vizita, in Italia si nu numai, atatea locuri extraordinare, insa resimt si un sentiment de frustrare, daca ma gandesc la faptul ca nu-mi pot alege momentele in care sa descopar sau sa revad anumite locuri! O.

genu (110 comentarii)  •  25 septembrie 2014, 0:28

Faptul ca AC Milan a pierdut cu Juve nu-i o tragedie. Trupa familiei Agnelli e un fel de Mike Tyson in fotbalul italian actual-Roma joaca altceva demult, un fotbal generos ce s-a intalnit cu eficienta in persoana lui Rudy Garcia. Din pacate, echipa romana nu are si un lot mai numeros si echilibrat pt a avea sanse sa depaseasca conditia de iepure al torinezilor.
Mai important mi se pare ca echipa lui Inzaghi primeste prea multe goluri atunci cand bate-Zeman nu e idolul meu si, sper, nici al lui Pippo. Cu atat mai mult cu cat valoarea campionatului italian, cred, e sub a celui francez acum. Singura speranta sunt antrenorii-Montella, in primul rand. Am vazut Norvegia-Italia-Conte pare inspirat de Arrigo Sacchi. Pressing sufocant, echipa foarte scurta. Vom vedea.
Italia e in colaps pe toate planurile. Fostul premier Mario Monti, altfel un finantist de prestigiu incontestabil, o ispitea pe doamna Merkel cu un scenariu demn de de Sica sau Fellini. Bonitatea Germaniei, sustinea dansul, se datoreaza si lipsei de performante din Sud(Italia, Grecia, Spania), deci, ar trebui impartite …beneficiile. Doamna Merkel a zambit si ramas intransigenta.
Foarte buna, ca de obicei, analiza stimabilului nostru Corvette59. Pentru satisfactia dumnealui, remarc faptul ca „Specialul” si-a cam epuizat resursele. Il astept in doi ani la Inter. Cand Simeone l-a batut mar asta primavara pe Stamford Bridge i-a luat si coroana de pe cap. La sosirea la Inter, acest habotnic trufas a declarat ca nu stie mare lucru despre istoria acestui club, iar mai tarziu i-a bagat acel deget in ochi bietului Tito.
Chapeau!

Obiectiv (461 comentarii)  •  25 septembrie 2014, 14:26

@ Radu Paraschivescu
V-am necajit un pic cu Ozil, sper ca nu mi-ati luat-o in nume de rau!
Talent are, insa nu se implica mai deloc, dupa cum toata lumea ii reproseaza!
Schimband tema, realizez ca n-ati spus nimic despre partea gastronomico-oenologica a vacantei; vreo descoperire, vreo accelerare a adaptarii de la dulce/demidulce la sec?
Care-i urmatorul proiect turistic? O.

mihail (50 comentarii)  •  25 septembrie 2014, 15:26

@Radu Paraschivescu
Stimate domn , probabil ( eu sunt sigur ) ca va mai trece mult timp, pana cand privitorii de fotbal , vor intelege ce fotbalist extraordinar e Modrici , dupa cum sunt de parere ca Real n-a mai avut inchizator ,de la Makelele incoa’ ! Ce ?Cine , Redondo , n-a avut niciodata eficienta lui Makelele , si apoi era mult mai ofensiv ( in afara faptului ca era un mare caracter , vezi cazul Milan !!!) !

tony (3 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 11:30

mda nu prea stii tu ce se intampla in Italia, nu ii cere nimeni lui Inzaghi sa ia titlul, obiectivul e loc de champions league si atat. Comparatia cu Milanul lui Alegri e penibila. A se observa ca atunci Milan ii avea in echipa pe Ibrahimovic, T. Silva, Pirlo , Seedorf , Ronaldinho etc . Acum sunt alti bani in italia si Milan nu are prea multi jucatori de top. Singura care are presiune de a lua campionatul e Juventus . Si singura care are forta fotbalistica si financiara sa ii incurce e Roma, dar nu demit antrenorul dc termina pe 2

Marcovici (180 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 12:33

Pippo va fi un bun antrenor, cand se va maturiza. Nu a inceput chiar rau. E bine pentru el, doar nu antreneaza la noi, ci undeva unde exista mai mult de 3 echipe adevarate intr-o liga. Marea lui sansa, imensa lui oportunitate e faptul ca a plecat Balotelli. Nu il cred strain de transferul asta. Iar salvarea lui sta in forma lui Honda, 500cm cubi.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 16:09

@ tony

Mda, nu prea stiu ce se intampla in Italia, cum atat de curtenitor spuneti. Cred ca Milan l-a concediat pe Seedorf fiindca se rade in cap, nu din alt motiv. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 16:11

@ Marcovici

Asa sa fie, cum spuneti. Raman sceptic, dar m-as bucura pentru Inzaghi sa ajunga un antrenor bun. Deocamdata mai are pana acolo. Nici macar la Empoli n-a impresionat. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 16:13

@ mihail

Modric mi-a placut de cand l-am vazut in Croatia, iar acum mi se pare unul dintre jucatorii-cheie ai Realului. Da, Makelele avea cate-un briceag in fiecare bocanc, pe cand Redondo – ce jucator talentat! – se lasa dominat cam des de estetic. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 16:16

@ Obiectiv

Cum sa ma supar? Nici vorba. Ozil imi place si punct. Sigur, dac-as fi suporter al lui Arsenal, probabil ca mi-ar veni si mie sa-i zic vreo doua. In ce priveste progresele mele gastro-oenologice, nu e mare lucru de semnalat. Pasta fresca si moscato bianco. Stiu ca sunt barbar si ca nu merg impreuna, dar… pentru mine merg. Locurile au fost atat de frumoase, incat as fi putut sa mananc si zgura pane. R.P

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  26 septembrie 2014, 16:20

@ genu

Fireste ca nu-i o drama. Juventus va bate cam peste tot, desi am impresia (si mi-as dori) ca Roma s-o opreasca. Cred ca Inzaghi s-a grabit un pic – poate si fiindca arde de nerabdare sa se simpuna tocmai pe banca echipei unde a jucat cel mai bine. De urmarit. Am vazut Roma de trei-patru ori (tin in mod inutil-pervers cu Lazio, dar imi place Roma, daca acceptati schizoidia) si mi s-a parut bine mobilata. Au o multime de oameni de calitate la mijloc, nici in fata nu stau rau, l-au adus si pe Cole. Cedarea lui Benatia i-a slabit, cred, dar, cum spuneti, au sansa unui antrenor bun, bun. Corvette59 ar putea oricand sa consilieze antrenori, dupa parerea mea. R.P.

Obiectiv (461 comentarii)  •  27 septembrie 2014, 7:27

@ Radu Paraschivescu
Da, astep mult mai multe realizari de la Ozil, chiar mai multe decat ii solicita rabdatorii suporteri de pe Emirates!
Glumind, astept de la dvs. ca desavarsitul gust in materie de turism cultural sa fie dublat de unul de acelasi nivel in domeniul gastronomico-oenologic; concret si concis: peste si demisec/sec! Nu in fiecare zi si nu deodata, fireste!
Dupa cum observ pe aici, noi, suporterii lui Arsenal adica, nu stam prea rau: cam toate cluburile mari (cu exceptiile numite Juventus, Roma si, pastrand proportiile, Porto) au avut un start pe jumatate ratat in acest sezon! O.

Marcovici (180 comentarii)  •  29 septembrie 2014, 9:28

Dar Ionel Ganea unde a impresionat?! La U CJ, printr-un record negativ…

Comentează