Dom’le, dacă mingea nu vrea…

Cînd Barca nu e incredibilă şi se enervează

…şi să nu mă luaţi din nou că de aia e frumos fotbalul, fiindcă Chelsea joacă sistemul 9 plus numărul 9 (Drogba), are o ocazie şi marchează, iar Barca are posesie 72-28, peste 500 de pase la o sută şi ceva, 5 ocazii sfîşietoare şi pierde… ce-i frumos în asta? E pe dracu’… Şi să nu mă întoarceţi pe partea ailaltă, că fotbalul e nedrept, crud, insuportabil… Dacă e insuportabil, de ce îl suportăm? De proşti ce sîntem? Vă rog, fără adjective! După acest Chelsea - Barca, numai de adjective nu am nevoie.

La capătul lor, nu mă pot ridica mai sus de înţelepciunea auzită din străvechime, de la superveselul Titi Teaşcă: dom’le, mai trebuie să vrea şi mingea… o uităm permanent, ni se pare prea iraţională, deloc inteligentă, prea ageamie. Şi ce?, dacă mingea nu vrea, poţi să fii şi Messi… Lăsaţi-mă azi ageamiu! Cît de cît savant, pot afirma că Barca - aia pe care Beckenbauer o socoteşte “incredibilă” - se enervează urît, pînă la lipsă de inspiraţie, ajungînd să bubuie mingea, de cîte ori întîlneşte italienisme, alde Inter, răsalaltăieri, alde Chelsea alaltăieri. Oricît a jucat Di Matteo în Anglia, a rămas în el, probabil, o genă de italian care ştie perfect să se închidă, să marcheze o dată, nu mai mult, şi să apere un 1-0, mingea ţinînd cu el, mai presus de toate. E frumos? Nu e frumos? Iar începeţi?

Atunci, ca să o tăiem scurt, să ne punem de acord că vine returul pe Camp Nou. Sînt prea evaziv, nu speculez cum se cere? Am o singură speculaţie: Chelsea o să piardă cu 1-2 şi o să se califice ca Dinamo la Mediaş. De ce nu? Ţin s-o scriu cu tot seriosul: meciul de la Mediaş a fost cel mai bun meci de fotbal văzut la noi, în astă primăvară. Argument: încercînd să ţină ritmul, comentatorii îşi pierduseră respiraţia şi nu mai aveau timp de poveşti. Se întîmplă foarte rar. Verificaţi!

Nu mă întind pînă la Munchen, unde Bayern a făcut ce-a făcut din Real, la capătul unui meci care nu a fost mare, precum s-a preconizat. Cristinel nu s-a prea văzut, Robben e tot mai stereotip şi nici eu nu m-aş simţi prea bine lăudîndu-mă că am atras atenţia din timp, aici, asupra potenţei lui Bayern. Enorm a fost, bineînţeles, Mourinho - l-aţi văzut cum s-a bătut pentru un aut neacordat Realului? Cred că a fost puţintel fericit după meciul de la Londra, cu Barca învinsă în stilul lui, pe Stamford-ul lui. Mamă, dacă duminică, în El Clasico, l-ar învinge şi el pe Guardiola, exact aşa, cum îi place lui, fie şi la limita antijocului, cum ar zice Cristi Geambaşu… Şi ce? Nu e mai grav că arbitrul român Cristi Balaj a observat, de acasă, ofsaidul din care a marcat Gomez pentru 2-1? Asta într-o semifinală de Cupa Campionilor, cu Webb la centru! Cum ar tuna Radu Banciu: aduceţi-l, bă, pe Webb şi la finala Cupei României!

51 comments ↓

Pagini: « 3 2 [1] Afiseaza toate comentariile

# 11 Daniel on 20.04.12 at 1:39 pm

Va zic eu de ce e frumos fotbalul…pentru ca un singur jucator daca vrea, face cat o echipa…Drogba probabil ca a fost ales omul meciului(nu m-am interesat) pentru ca a fost omul vizibil in fiecare faza a meciului indiferent daca era in atac(mai rar) dar mai ales pe faza de aparare…Nu am mai vazut de ceva vreme un jucator care sa fie implicat aproape in fiecare faza importanta a unui meci in felul asta..cu o dorinta extraordinara de a reusi, de a invinge o echipa despre care stia ca e mai buna…dar la fel de bine stia si ca prin determinare si dorinta poti face orice…Jocul lui Drogba din acest meci, care nu mai este Drogba de acum cativa ani, este la fel de frumos ca si o executie superba de-a lui Messi…cam pentru asta e frumos fotbalul…

# 10 Burebista on 20.04.12 at 1:37 pm

O observatie, maestre: El Clasico se joaca sambata, asa ca Mou nu are cum sa-l invinga duminica pe Pep. Si inca ceva: Ce ati fi comentat daca macar una din cele 5 ocazii mari si late ale Barcelonei ar fi fost fructificate? Dvs, chiar va place stilul rugby-ist in care s-a aparat Chelsea?
Si, ca sa fim corecti pana la capat, Drogba a avut noroc chior la gol: toti cei trei fundasi adversi au fost prinsi pe picior gresit la centrarea lui Ramires iar Valdes a agatat mingea dar nu suficient incat sa o devieze pe langa bara.
Cred ca visati sa se repete scenariul cu Inter. Dar, sa nu uitati ca mai sunt si alti comentatori care spera ca finala va fi una spaniola 100%, acelora ce le veti raspunde?

# 9 Veverita Catalin on 20.04.12 at 1:35 pm

1. N-a fost off-side la golul lui Gomez;
2. Putem spune c-a fost Chelsea lui Cartu;
3. Romania-Irlanda de Nord 0-1(1985, cu Billy Bingham pe postul lui Cartu, sau Di Matteo, cum doriti);
4. Chiar n-a vrut sa intre…nici acum, nici in 1985;
5. Multa sanatate, Maestre, din orasul superveselului Titi Teasca (oduhneasca-se-n pace!), de la malul Dunarii!

# 8 dan 65 on 20.04.12 at 1:27 pm

Mai rog o data pe toata lumea,sa nu-i mai jigneasca pe ceangai,pe bozgori,unguri ,sau altii de genul lor,pentru ca nu-i frumos sa-i mai jignim si noi,dupa ce i-a batut Dumnezeu si nu i-a facut si pe ei romani.Crede cineva ca ei se simt confortabil in aceasta pozitie,mai ales ca unii dintre ei au fost si la scoala si au oarece instruire,suficient cat sa fie deranjati de ironii.Haideti sa dam dovada de milostenie ,pentru ca acestor fiinte sa nu le fie mai tare rusine decat trebuie.PACE!

# 7 Tavvy on 20.04.12 at 1:25 pm

“Mamă, dacă duminică, în El Clasico, l-ar învinge şi el pe Guardiola”

El Clasico se joaca sambata, de la ora 21:00. Frumoasa opinie, dar fi atent cand dai date ca acestea, eronate!

FORTZA Barcelona! FORTZA Dinamo!

# 6 apoca on 20.04.12 at 1:23 pm

frumusetea e si in ochiul cui se uita …

eu am tinut cu chelsea si mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase meciuri vazute in ultimul timp … m-am simtit bine, am trait partida, mi-au placut si pasele dese si scurte ale barcei si cele rapide si lungi ale lui chelsea … ce sa mai, super meci … nu inteleg de unde atata inversunare cu joc urat si antifotbal

P.S. oare romania in sua ‘94 n-a jucat cam la fel ?!

# 5 Doru on 20.04.12 at 1:20 pm

Eu sunt fericit ca mai exista si returul!
Daca Chelsea reuseste sa se califice atunci felicitari!
Personal cred ca Barca castiga cu 3 - 1

In rest, Hai Dinamo!

# 4 XsTream on 20.04.12 at 1:20 pm

foarte frumos scrii maestre, sper insa ca pronosticul tau sa nu se adevareasca..

# 3 Cosmyn on 20.04.12 at 1:18 pm

offside a fost la primul gol

# 2 makro on 20.04.12 at 12:36 pm

Maestre, sper sa n-ai gura aurita. In rest, sanatate!

# 1 Tudor on 20.04.12 at 11:59 am

“Nu e mai grav că arbitrul român Cristi Balaj a observat, de acasă, ofsaidul din care a marcat Gomez pentru 2-1?”

???
nu inteleg, de unde offside la golul de 2-1?!?

Pagini: « 3 2 [1] Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.