Abonaţii pe veşnicie de la Federaţie şi de la Ligă

De la noi doar nişte articole, de la Interpol mai mult!

Cînd se înmulţesc mizeriile, cele mari încep să semene cu cele mici şi îşi pierd înţelesul. Are loc un gen de contaminare în derizoriu.

În şedinţa din 13 februarie a Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu şi-a prevenit executanţii de necazurile ce stau să vină în fotbalul condus de dumnealui cu un limbaj şi cu nişte argumente mai potrivite în gura unui naş de clan decît în a unui om al legii. “Fraţilor - li s-a adresat Mircea Sandu candidaţilor la penal din plenul convocării -, e groasă! S-a demarat o anchetă de către organele competente şi în scurt timp va fi un cutremur foarte mare în fotbalul românesc… Avem mai multe meciuri suspecte de blat la casele de pariuri…”

Ar fi fost şi mai adevărat, dacă Mircea Sandu s-ar fi neliniştit fiindcă nişte meciuri s-au jucat pe bune. Dar asta e de acum altă poveste.

Ca să realizăm dedesubturile gîndirii de înveşnicit în scaun a lui Mircea Sandu e destul să ne imaginăm că vorbele de mai sus le-ar fi zis şeful Poliţiei pe ţară la o întrunire cu şefii Poliţiilor judeţene. Nu-i aşa că aţi remarca imediat nepotrivirea cu funcţia, cu momentul şi cu onorabilitatea? Limbajul e unul de desolidarizare, în sensul că a mers cum a mers, dar dacă e chestie de Interpol, atunci, fraţilor, s-a terminat cu frăţia! Se descurcă fiecare cum poate - pare să spună, cu tot felul de subînţelesuri fiscale şi de cunoscător în ale pariurilor Mircea Sandu - fiindcă eu trebuie să rămîn mai departe şef!

Eu, unul, îi înţeleg îndîrjirea în şefie. Cînd stai două decenii într-un astfel de rost, în care îţi hotărăşti singur leafa de nabab şi nu trebuie să dai socoteală nimănui pentru nimic, începi să crezi în soarta de ales. Te simţi predestinat, invulnerabil, providenţial, indispensabil, supraom. Te simţi apărat chiar de deceniile în care ai fost stăpînul inelelor. Viaţa ta nu are nici un sens în afara biroului cu secretară. Iar ce-i şi mai grav e că şefia la nesfîrşit ţi se pare o profesie, una de elită. Dacă nu mai e şef, Mircea Sandu e tot atît de neajutorat ca un pui de cuc căzut din cuib. El n-are nici o meserie la bază. Fără microfon, telefon şi o masă acoperită cu pînză roşie, nu-i bun nici măcar de liftier sau portar la o bancă.

Singura sa şansă de a fi iarăşi om ca toţi oamenii, de a fi salvat înainte de a fi prea tîrziu e mazilirea. Într-un stat democratic, indivizii cu un comportament de exceptat şi de şef pe viaţă nu au adversari, au duşmani pe viaţă. Iar cînd cad, nu cad şi-şi fracturează un picior, ci se prăbuşesc şi-şi rup gîtul.

33 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 33 Mihu on 18.03.12 at 4:47 pm

Domnule Tudor Octavian,
Mă surprinde atitudinea dumneavoastră. Ați intrat în hora acelor ziariști șugubeți care ne îndeamnă ”Să le fluturăm batista lui M. Sandu și M. Dragomir”, să-i criticăm, să-i persiflăm etc. Este indiscutabil că acest tandem (care pare a se fi înscăunat pe viață), se face vinovat, în mare măsură, de de starea jalnică actuală a fotbalului nostru: performanțe foarte scăzute, nivel de corupție foarte mare. Ei trebuie eliminați de la conducerea FRF și Liga 1. Dar cum? Cei doi nu s-au numit ei înșiși în aceste posturi, ci au fost aleși, în principal, de către președinții de cluburi (mai mult sau mai puțini onești), pe baza unor regulamente (mai mult sau mai puțin idioate), care trebuie înlocuite.
Ei, aici, la schimbarea (înlocuirea) regulamentelor speram eu să veniți dumneavoastră cu vreo idee, sau chiar cu un proiect de nou regulament de funcționare a celor două foruri: FRF și Liga 1). Regulament care să prevadă, în principal, că președinții respectivi nu pot fi aleși decât pentru una sau maximum două legislaturi, de câte 4 ani fiecare. Eventual să se găsească formula prin care, la alegerea președinților respectivi, să poată participa și suporterii, al căror vot să aibă o anumită pondere. Să nu poată candida la aceste funcții cei care au fost condamnați penal, cu sau fără executare. (Cu o astfel de prevedere, M. Dragomir ar fi fost exclus din start!) etc., etc. Ar urma dezbatere publică a proiectului respectiv și apoi aprobarea sa pe filiera cunoscută: comisii, plen etc. Astfel că, la proximele alegeri am fi scăpat, poate, de cei doi ipochimeni. Altfel, cu critica prin ziare și fluturarea batistei la stadion, n-avem nici o șansă.

# 32 @mircea on 18.03.12 at 2:57 pm

Nu intelegi democratia. Prostimea voteaza doar politicienii care sa le rupa kuru timp de patru ani, dar nu conducerea FRF. Fotbalu e o gluma, nu tre sa ne suparam pe gsp pentru campania lor impotriva actualei conduceri. Vorbim doar de zeci de milioane de euro in tot fotbalul nostru, nu e cine stie ce. Bogatia lu Becali e mancare de pisici pentru Udrea si cu barbacsu.

# 31 bănățanu on 18.03.12 at 1:06 pm

Fraților!
Într-o țară în care nimic nu este cum ar trebui să fie, fotbalul nu poate face excepție. Cine se mai îndoiește de faptul că acești doi dinozauri trebuiau să dispară de mult în negura istoriei, ori e prost, ori e tâmpit! (vă cer scuze pentru aceste două cuvinte). Și nu e cazul numai cu cei doi : sunt mulți dintre cei care ne conduc (și, între noi fie vorba, pe care chiar noi i-am ales). Am îmbătrânit citind articolele maestrului Octavian și sperând zadarnic în deșteptarea românilor. E trist că mai există printre noi indivizi care se îndoiesc de talentul și calitățile unui om precum Tudor Octavian. E trist, dar adevărat. Adevărata schimbare în România se va produce doar atunci când vom învăța să recunoaștem și să prețuim pe cei valoroși. Până atunci, vom continua discuțiile interminabile pe tema Sandu, Dragomi, Jiji… Una peste alta, cred că ne merităm soarta… Continuați, maestre, să biciuiți cu cuvântul dumneavoastră incompetența și prostia, atât de prezente în societatea românească. Punct…

# 30 Enola Gay on 18.03.12 at 9:38 am

@corea - cred ca ti-ai gresit adrisantul, stimabile. Mai baga o fisa cand te trezesti din mahmureala… (daca e posibil)

@serban - continui sa persisti in penibil si intr-o gandire extrem de ingusta.

# 29 Mircea Ionescu(am scris si numele-sa nu fie confuzie) on 18.03.12 at 7:42 am

Ar fi o solutie : alegeri la patru ani (FRF,Liga) cu vot exclusiv din partea suporterilor autentici (cu carnet). Pe cine votam ? Pe unul din cei care si-a depus candidatura si programul. Sefii de club - exclus.

# 28 jonny on 18.03.12 at 7:30 am

Or fi astia 2 hoti dar ce treaba are aici cu ratatii aia de la craiova?? era sandoi antrenor, la inceputul campionatului declarau ca trag la titlu si , in ultima etapa ii multumeau lui Dumnezeu ca e oltean si ca au ramas in liga 1. Cascadorii rasului fratilor. Vreo 2-3 ani in B si le vine mintea la cap la pacalicii aia.Parerea mea

# 27 Adi on 17.03.12 at 10:13 pm

cateva idei pentru un campionat mai corect:
- meciurile unei etape sa se joace toate simultan, nu insirate de la o zi la alta, ca sa se poata face aranjamente pe baza rezultatelor deja cunoscute.
- la fiecare meci sa fie trimisi cate 5 arbitri, si doar cu 30 min inainte de incepere sa se traga la sorti, dintre ei, cine e central, cine e tusier si cine e observator
- toti - patroni, jucatori, antrenori etc. - sa se respecte intre ei, indiferent daca sunt de la aceeasi echipa sau de la echipe diferite, si sa nu ii mai balacareasca pe altii in presa doar ca sa fie ei vedete (in occident nu se intampla barfa si criticismul de la noi)

# 26 Che Guevara on 17.03.12 at 7:36 pm

Sandu si Dragomir la puscarie! Nu vreau sa isi dea demisia si sa scape. Au facut prea multe ca sa nu faca cel putin 10 ani de puscarie fiecare.

# 25 Serban on 17.03.12 at 7:19 pm

@Enola Gay; @Karpatwolf
M-au coplesit complementarile voastre - am sa mi le trec in CV.
Incurajat de voi am sa fac si propuneri:
La FRF: Inacu (Timisoara) sau Ion Becali
La Liga: Mititelu (Craiova) sau Pinalti (Piatra Neamt)
Sef pentru delegarile arbitrilor (post vacant dupa plecarea lui Lupescu): Borcea (Dinamo) sau Jiji Becali.
Plaresc loc in randul intai de spectatori, cand vor fi alegeri la FRF si la Liga!

# 24 DANA on 17.03.12 at 7:01 pm

HOTILOR va-ti batut joc de milioane de suporteri ai UNIVERSITATII CRAIOVA! Ne-ati furat echipa si pentru asta VA URAM DE MOARTE , NOI SUPORTERII (cei mai patimasi)AM FOST,SUNTEM SI VOM RAMANE TOTDEAUNA INFRATITI SI UNITI ALATURI DE ACEASTA MARE ECHIPA NU NE LASAM PANA NU NE VOM VEDEA ECHIPA ACOLO UNDE AI ESTE LOCUL !

# 23 DINU TG MURES on 17.03.12 at 6:10 pm

@gyno…foarte bine punctat,insa intr-o tara normala nu trebuie sa vina anul electoral ca justitia sa-si faca datoria,pt ca dupa cum spuneai, si stie o tara intreaga exista atatea dovezi pt ai infunda pe acesti clovni,incat i-ar putea inchide si maine…..marea problema este ca au spatele asigurat ,odata de conducatorii de cluburi,iar in al doilea rand de justie,care justitie e influentata de politic samd,in alta ordine de idei asa e cum zici,in an electoral se fac multe miscari ……,miscari care speram sa faca dreptate pt UNIVERSITATEA CRAIOVA…miscari care sa aduca incet incet normalitatea in fotbal si nu numai….

# 22 Marcus on 17.03.12 at 5:22 pm

Multi spun ca nu avem pe cine pune in locul lui M.Sandu sau in locul lui M.Dragomir,dar ma gandesc daca fereasca Dumnezeu mor amandoi nu mai punem pe nimeni sau nu mai vom avea fotbal in tara,asa ca hai sa fim seriosi.

# 21 Doringo on 17.03.12 at 4:11 pm

Sinteti niste plingareti,….Sandu,Mitica,Becali,sint acei mafioti care ii meritati, nu va place dati jos iesiti pe strada si nu va lasati pina nu cad toti,dar se pare ca la romani asa le place sa se plinga toata ziua pe toate pag.de internet ,,,dar cine sint mafioti astia de tin piept la atitia plingateti …Iesiti pe strada datii jos pe MAFIOTI..

# 20 gyno on 17.03.12 at 4:00 pm

RESPECT d-le T Octavian , un articol exceptional !!! Mircea Sandu trebuie sa plateasca pentru toate mizeriile din Fotbalul Romanesc din ultimii 20 de ani pe care le-a creat , tolerat si le-a condus din umbra…..Mizeria facuta Universitatii Craiova este bomboane pe coliva…o marsevie fara margini facuta in primul rand pt a pune mana impreuna cu ceilalti infractori pe cei 40 de jucatori…pe care i-a si legitimat ulterior (tot el Nashul…seful FRF—cei care se ocupa cu eliberarea actelor jucatorilor ) la cluburile prietene care au intrat in combinatie si au dat tainul…, in al 2-lea rand pt eliminarea lui Mititelu un oponent incomod..permanent cu gura mare impotrive talhariilor din arbitraj si de la comisiile FRF…un om nesupus … care punea in pericol activitatea infractionala de la FRF de 20 de ani… DNA-ul are suficiente probe juridice pt trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu si a celorlalti faptuitori din aceasta Mega- excrocherie numita DEZAFILIEREA UNIVERSITATII CRAIOVA…..facuta pe un alibi un motiv fals inca de la inceput…acea presupusa dare in judecata a FRF a picat inca de la inceput Judecatoria trimitand oficial FRF si tuturor organelor de presa o hartie prin care spunea ca a fost o eroare de grefier si ca U CRAIOVA NU A DAT NICIODATA IN JUDECATA FRF (cu toate ca ar fi putut sa o faca fara probleme daca ar fi vrut…vezi cazul SION care a dat in judecata direct UEFA si nu i-a mai dezafiliat nimeni…dincontra UEFA si-a trimis avocatii la Tribunale si s-au luptat in salile de tribunale din Elvetia si nu numai pe proceduri si pe probe…cum este si normal….si mai sunt cazuri nenumarate de alte cluburi din toata lumea…chiar UEFA SI FIFA in raspunsul oficial acordat Universitatii Craiova spun clar acest lucru si anume ca Constitutia tarii si legile acelei tari primeaza regulamentelor lor si ca este un ABUZ sa interzici acest lucru…, DNA -ul si Justitia Romana trebuie sa faca dreptate si sa pedepseasca vinovatii….si sa repuna clubul U CRAIOVA IN DREPTURI bineinteles odata cu recuperarea prejudiciului…..pe langa acessta Mega- Excrocherie a lui Mircea Sandu o sa mai iasa multa mizerie la suprafata…..si cred ca in acest an electoral o sa asistam la un moment istoric in Fotbalul Romanesc pt ca este deja prea multa infractionalitate si mizerie la FRF SI LIGA !!!

# 19 Corea on 17.03.12 at 3:52 pm

@gay cu astia ca tine, care executa, nu gandesc, construia nea Nicu socialismul stiintific, ce vezi pe jos bagi in gura. Pariu ca esti fan Becali.

# 18 Karpatwolf on 17.03.12 at 3:34 pm

@Serban: m-ai spart cu intrebarea asta. Iti dai seama ca daca moare Nasu sau Mitica suntem terminati? E clar tragem cortina peste fotbal si inchidem sandramaua in romanica. Traiasca Nasu, traiasca Corleone, ajuta-ne Doamne ca fara ei nu existam. Cand vad destepti din astia ca matale care emit teoriidin astea ma apuca disperarea. Era o vorba veche:”E plin cimitirul de oameni de neinlocuit”. Bag-o la cap. Pe astia doi nu ca i-as da afara din fotbal, i-as dezafilia de viata.

# 17 marian on 17.03.12 at 3:30 pm

DLE. TUDOR OCTAVIAN, OBSERV CA VA INDEPARTATI DE DVS. SI MERGETI CATRE MYSPORT. VA CONVINE ?!

# 16 Dan on 17.03.12 at 3:17 pm

Numai la romani este asa. Sindromul sefiei pe viata. Nici Ceausescu nu a vrut nicicum sa lase de bunavoie pe altcineva. Cine apuca o data sa ajunga sef, nu mai vrea nici in ruptul capului sa lase si pe altii dupa el . Din pacate pentru ei , chestiile astea nu se termina niciodata frumos. Isi vor gasi si ei “nasii”… Iar pe Mircea Sandu , boala era sa-l scoata acu vreo cativa ani pe tusa …

# 15 Visuri tembele on 17.03.12 at 3:11 pm

Cat priveste Sandu, cred ca trebuie sa lase pe altcineva.Trebuie sa-i recunoastem meritela si greselile,dar asta nu inseamna ca nonstop sa lovim .E nevoie de o cale democratica.Iat mataluta MOSULICA,cred ca esti cam UZAT,asta ca sa pricepi , ca nu detii adevarul absolut si sa faci pe ,,Gica Contra,, asa cum ai obiceiul pe la unele televiziuni.Pregateste-te de ultimile clipe.Apropo vezi ca s-au scumpit cam toate.Stai la banca si citeste ziarele .Doar atat.

# 14 Enola Gay on 17.03.12 at 2:31 pm

Fain articol, mi-a placut.

@cristi - au zis si altii, dar poate nu intelegi. Esti depasit, tovarase.

@serban - omule, pe cuvant ca m-am saturat de intrebarea asta… “Bine, sa plece X (Sandu, Mitica, Becali, etc), dar cu cine il inlocuim?” Asta, iertat sa-mi fie, dar e gandire de sclav spalat pe creier. Parca traim in “Ferma animalelor”…

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.