Miracol de week-end

Despre cum a pălmuit Arsenal fatalismul şi cum a învins Liverpool la ruleta pe familii.

După un lung şi dezagreabil blocaj, constelaţiile care dau sau nu dau splendoare sportului s-au pus în mişcare. Fenomenul s-a produs, de bună seamă, deasupra Londrei şi a depus pe gazon un week-end miraculos, cu trei meciuri istorice, seducătoare şi dramatice.

Mai întîi, sîmbătă, Anglia a pornit, pentru prima oară după un amar de vreme, din poziţia de victimă sigură, pe Twickenham. Totuşi, 70.000 de oameni au sfidat şi au venit să creadă în imposibil. Anglia restructurată şi naivă, contra ferocităţii şi experienţei galeze. Englezii şi-au cîntat imnul ca o trupă de perfuzaţi şi au început jocul înarmaţi cu un munte de precauţii. A mers bine pînă în ultimele 3 minute, cînd galezii au scăpat cu viteză feroviară în eseu.

În mod fatal, soarta prescrisă englezilor era confirmată. Însă fatalitatea e o nenorocire mare amatoare de ambiguitate. Anglia a revenit şi, în ultima secundă, a reuşit eseul egalizator. Sau nu? Ba da. Mingea a atins terenul de ţintă, condusă de mîna unui englez. Da, englez, dar basculat de placajul unui galez. Pe scurt, mingea n-a fost fixată, ci mai mult aşezată. Eseu? După patru minute de consultări pe reluarea video, decizia a fost negativă. Galezii au cîştigat iar fatalismul s-a jucat pervers cu speranţa engleză.

Duminică, fără zi de pauză pentru reculegere, Arsenal a pălmuit frontal fatalismul. Arsenal, echipa aceea distrusă meticulos de Milan, cu cîteva zile mai înainte, a pornit confirmîndu-şi decesul. În minutul 30, era 2-0 pentru Tottenham, echipa aceea imbatabilă care trebuia să-şi confirme apoteoza. În minutul 45, era 2-2. În minutul 90, era 5-2 şi Emirates era înfăşurat într-un fascicul antipesimism.

Replica a venit imediat. În aceeaşi zi, finala Cupei Ligii a făcut din Liverpool şi Cardiff două trupe la discreţia întîmplării. În minutul 120 era 2-2. A urmat ruleta pe familii. Steven Gerrard a ratat penaltyul. Anthony Gerrard a ratat penaltyul. Anthony e vărul lui Steven. Au crescut în acelaşi cartier. Dar penaltyul ratat de Steven a fost primul, iar penaltyul ratat de Anthony a fost ultimul. Liverpool a cîştigat Cupa Ligii. Sîmbătă, Liverpool joacă următorul meci de campionat. În teorie, doar cu Arsenal. Asta dacă nu se reaşază vreuna din constelaţiile care ne-au dat week-end-ul miracolelor.

4 comments ↓

# 4 jo on 04.03.12 at 10:01 am

sper ca ai pariat pe arsenal ….avea cota buna…bravo!

# 3 Cristi on 03.03.12 at 12:38 pm

Felicitari, domnule Ungureanu!

# 2 pensionaru ciumpalac on 02.03.12 at 5:21 pm

In vremea frumosilor nebuni ai marilor orase , marele Fanus Neagu scria : “(…) sa fii iarba de Parc Des Prince si sa te calce crampoanele lui Anghelinei , ce destin trist ! ” .
Astazi , marele blond ar putea scrie din ceruri … sa fii banca in Parlamentul european si sa te incalece Eba , ce soarta mai nemiloasa poate fi . Si cand te gandesti ca la aceasta incalecare ai contribuit din plin , TRU , puiu !

# 1 pensionaru on 02.03.12 at 10:54 am

lasa,puiu,nu mai prosti lumea….

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.