Ce am crezut ieri

Aceasta nu e o avancronică la returul Twente - Steaua.

PREAMBUL: La ora cînd scriu acest articol - joi, 23 februarie, 10:30 - nu ştiu dacă Steaua se va califica sau nu la Twente, cît va fi scorul, dacă va fi zdrobită ori va pierde demn, dacă va avea un noroc sublim sau un ghinion năprasnic; merg pînă acolo încît îmi strangulez orice ironie la adresa ideii de finală pe National Arena, orice glumă cu privire la cel mai grosolan glumeţ din fobalul românesc; omul acela nu mă mai interesează şi sînt conştient că greşesc, căci e de neclintit şi degeaba îi cerem demisia, el ne rîde sistematic în nas, el fiind cel cu banii, iar noi nişte sărăntoci, bogaţi doar în adjective care nu fac nici doi bani. Aşa stînd lucrurile, trec la ideea principală a acestei dimineţi de joi, 23 februarie; ea se referă strict la meciul Stelei cu Twente din tur, de săptămîna trecută.

DECI: Opinia mea este că dacă Steaua lui Ilie Stan va juca în campionat aşa cum a jucat joia trecută, are toate şansele să meargă la titlu. Nu ar fi o grozăvie pe plan european, dar hotărît s-ar impune pe plan naţional, atît cît înseamnă asta. E indiscutabil că Twente nu e o echipă din cele apăsătoare ale lumii, dar e la fel de clar că în campionatul nostru nu avem nici una pe măsura ei. Ca atare, putem discuta liniştiţi jocul Stelei în funcţie numai de marfa noastră. În condiţiile ştiute - cele fizice şi mai ales psihice -, la primul meci oficial în “primăvara” asta curat românească, echipa cu totul precară din amicalele alea mai mult futile decît utile a fost peste aşteptările noastre de obicei mediocre.
Nu o scriu cu bunăvoinţă bleagă, dar îmi interzic mofturile snoabe: a legat cîteva acţiuni frumoase, s-a bătut, a avut o anumită ţinută, a ratat din ceea ce-i precipitare deja banală, cînd eşti român în Europa League. Mai presus de toate greşelile, suporterii au avut cu cine ţine. Golul? O capodoperă (mică) a celui mai bun om de pe teren; că Dănănae n-a putut nimic în faţa lui e aproape normal, care fundaş român întîlneşte în practica lui o extremă ca puştanul acela? Păi, să întîlnească!, mi se va replica. Unde?, ripostez. La Chiajna? Poate la Inter!

…Final. Sper că aţi ajuns aici, după ce ştiţi ce s-a întîmplat la Twente şi veţi putea conchide dacă aţi citit articolul unui caraghios sau al unui vizionar.

12 comments ↓

# 12 gicu on 02.03.12 at 2:58 am

Sanatate, maestre!

# 11 bănățanu on 27.02.12 at 10:37 am

Maestre,
dacă Steaua va juca în campionat așa cum a jucat ”joile” trecute, atunci e sigur că se va bate la titlu… În divizia B, desigur(bine, exagerez un pic!). Ca să câștigi un meci de fotbal (indiferent că joci în Europa League sau în Liga 1) e nevoie de gol(uri). Cum Steaua marchează din an în Paști și absolut întâmplător, mira-m-aș să mai și obțină niscai victorii… Haide să așteptăm finalul campionatului, ca să vedem cine este caraghiosul și cine vizionarul… În rest, numai respect maestre…

# 10 lol on 25.02.12 at 1:33 pm

Sanatate, maestre!

# 9 pepeman on 24.02.12 at 4:50 pm

…un vizionar caraghios. Avem trupe mai bune decât flăcăii ăştia serioşi şi aplicaţi. Ce nu avem îi învaţă pe ei de juniori.

# 8 luca on 24.02.12 at 2:34 pm

teoretic au multe echipe sanse la titlu….doar ca de la teorie la practica e diferenta..parerea mea este ca steaua va termina pe un loc 4 si cu antrenor diferit

# 7 laurentiu on 24.02.12 at 2:22 pm

nu stiu daca va avea sanse in campionat cu jocul prestat in ambele manse,dar parerea mea e ca steaua putea sa joace 3 zile cu twente si nu ar fi marcat.din ce stiu,in returul cu twente,steaua a avut un singur sut pe spatiul portii.putin………oricum,echipele romanesti nu au nici-o sansa in europa jucand asa,asta daca tinem cont ca twente nu e o echipa de prim esalon in europa.

# 6 Cristian on 24.02.12 at 2:01 pm

Jocul practicat de Steaua este unul din cele mai slabe din campionat si in ciuda valorii (umflate complet nejustificat de o parte a presei) jucatorilor, data mai mult de numele tarilor din care provin si de unele executii spectaculoase sporadice, nivelul fotbalistic intelectual, individual si implicit colectiv lipseste aproape cu desavarsire. Jucatorii au foarte putina incredere in ei insisi si nu au deloc in coechipieri. Daca la astea mai adaugam conducerea existenta si incompetenta si servilismul multor antrenori care s-au perindat ultima vreme pe acolo ne dam seama ca nu vom ajunge sa luam campionatul, iar faptul ca am ajuns pana in primavara europeana s-a- datorat mai mult hazardului decat jocului prestat.

# 5 octa on 24.02.12 at 1:49 pm

bine punctat, jocul stelei a fost unul bun in ambele meciuri cu twente asta pentru nivelul ligi 1, dca va juca asa steaua se poate bate la titlu.Vad ca unora le palce sa abereze , unde a fost dominata totala steaua domnilor? singuru lucru la posesie poate care a fost 47 su 53 deci n`a fost o posesie zdrobitoare , steaua a avut mai multe ocazii de gol , twente a avut un sut pe poarta si un gol, steaua a avut mai mult suturi , actiuni de atac etc, iar in meciul de aseara n`am vazut o statistica dar eu zic ca steaua a avut iar cifre mai bun decat twente , nu ca ar conta asta caci fotbalul se joaca pe goluri, twente e o echipa buna, pacat de greseala lui taatrusanu dar repet si eu sunt de aceasi parere steaua in campionat cu un joc la fel de bun chiar mai bun pe masura ce se vor mai strange meciuri se poate bate la titlu lejer, timpul va demonstra daca am avut sau nu dreptate.

# 4 Alex21 on 24.02.12 at 12:45 pm

Interesant …probabil ca ati vazut alt meci…nu am mai auzit pe nimeni sa spuna asta …

# 3 dvmtmvd on 24.02.12 at 12:23 pm

Oricine stie (ar trebui sa stie) ca nu poti extrapola in felul asta. Dupa rationamentul asta, Vasluiul ar avea sanse mai mari ca Steaua, pentru ca au facut doua egaluri cu Twente. Sa fim seriosi … Daca Rapid castiga la penaltiuri un meci de Cupa cu Avantul Prabusirea, veti sustine ca Avantul ar trebui sa promoveze curand in divizia A, nu ?

Steaua a jucat bine in tur, pierzand in fata unui stadion cu 50000 de oameni in conditiile in care a avut 2-3 ocazii, cu indulgenta ? Mentalitate tipic romaneasca …

E ca si cum Bula da peste un Mike Tyson un pic cam baut, si se ia la bataie cu el. Bula prinde un pumn anemic si poate un picior, dar Tyson il pune la podea cu o mana legata la spate. Ei, dupa bataie amicii lui Bula ii canta in struna, lamentandu-se cat de aproape a fost Bula sa-l bage in coma pe Tyson - ah, de i-ar fi intrat upercut-ul ala in secunda 16 !

Suna cunoscut ?

# 2 Alex on 24.02.12 at 11:56 am

In meciul tur cu Twente, Steaua a fost dominata la toate capitolele de catre olandezi!!! Posesie, suturi, goluri!!! A trimis un sut anemic pe poarta!!!
Sigur, toate contracandidatele s-ar bucura ca Steaua sa joace ca in meciul acela!!!

# 1 liam on 24.02.12 at 11:54 am

…sigur ca da , are toate sansele !:))
Asta daca restul echipelor cu sanse reale la titlu, si nu cu unele inventate se reintorc in Antalya s-o puna de-o miuta si ramane steluta acasa sa joace cu juventus colentina .

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.