Se promovează şi-n Liga Mîrlăniei

Insultele se întorc întotdeauna împotriva celor care le proliferează, conform cu zicala naţională cine spune ăla e!

Un clasament al mîrlăniei în fotbal ar avea cam aceeaşi configuraţie cu clasamentul la zi al Ligii Întîi. N-are rost să cităm definiţia mîrlăniei din Dicţionarul Academiei. E o realitate românească mult prea vastă şi cu atîtea contribuţii consistente, din toate straturile sociale şi de pe toate palierele politicii, începînd cu preşedinţia şi terminînd cu liceenii de Dorobanţi, care, la fiecare două fraze, zic şi una  cu “să moară mama” şi “să moară familia mea”, încît o putem considera mai degrabă un fapt de patrimoniu spiritual naţional, decît de Dicţionar şi de Cod Civil. Da, dragii mei revoltaţi de tot ce se întîmplă în fotbal, noi sîntem mîrlani, noi sîntem mîrlani, noi sîntem aşa de zeci de ani…

Retrogradînd din acest clasament al proastei creşteri unul din penalii de elită ai Ligii, pe locul rămas liber a promovat patronul Astrei Ploieşti. N-ar fi exclus ca să fi urcat între primii opt mari mîrlani cu pile şi cu taxă de loc, fiindcă domnul Ion Niculae nu se remarcase prin aproape nimic pînă de curînd. Lepădîndu-se de Şumudică, cu un limbaj de mitoc, licenţiat pe viaţă de patronii echipelor bucureştene, domnul Ion Niculae dovedeşte că are ambiţii mari în amîndouă clasamentele, în cel al punctelor, dar şi în acela al dicţionarelor de barbut, de şanţ şi de mahala. În opinia domnului Ion Niculae, Şumudică ” nu e sănătos la cap”, e “derbedeu”, “dement” şi ” mincinos”. Poate că domnul Ion Niculae are şi nişte dovezi de tribunal care-i permit să pună diagnostice de Spitalul 9, nu numai o avere care-i permite să-şi insulte în public angajaţii. În discuţie nu-i însă averea lui Ion Niculae. În discuţie e faptul că Ion Niculae şi toţi omologii săi din jumătatea de sus a clasamentului mîrlăniei nu se pricep la fotbal şi la oameni. Cine angajează demenţi, derbedei şi inşi cu probleme la creier dovedeşte că are şi el nişte probleme cam de acelaşi gen. Deşteptul care se înconjoară de proşti ori nu e atît de deştept pe cît se crede, ori s-a contaminat de la prostia oamenilor cu care se însoţeşte. E posibil ca persoane precum Şumudică să fie interesate doar de banii lui Ioan Nicolae. Situaţie care-l pune pe acesta într-o postură şi mai delicată, de bogătaş uşor de minţit şi de escrocat.

Insultele au acest cusur special că se răsfrîng şi asupra omului care le proliferează. O zicală naţională îmi susţine opinia: cine spune ăla e! Bogaţii fotbalului nostru ar trebui să priceapă că vine şi o vreme a decontului, cînd toate ieşirile lor de nababi cu trufii de exceptaţi trebuie plătite. Cum se plătesc ele, vom afla curînd de la DNA şi din procesele stîrnite de DNA. Să fie într-un ceas bun!

28 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 28 na-gi on 08.11.11 at 8:52 am

Ca sa fim corecti cu noi insine trebuie sa recunoastem adevarul, mai putin greselile gramaticale din text. Pacat ca nu sunt multi care sa inteleaga, dar sigur vor fi mai multi citind articolul.

# 27 Adi on 07.11.11 at 10:59 pm

Insultele sunt doar extrema manifestare a lipsei de sportivitate, si in ziua de azi nu e de mirare ca prolifereaza insultele, daca nimeni nu mai cauta sportivitatea (ci doar afacerismul si orgoliile becalist-dragomiriste) in sportul numit fotbal.

# 26 Adi on 07.11.11 at 10:58 pm

Insultele sunt doar extrema manifestare a lipsei de sportivitate, si in ziua de azi nu e de mirare ca prolifereaza insultele, daca nimeni nu mai cauta sportivitatea (ci doar afacerismul si orgoliile becalist-dragomiriste) in sportul numit fotbal.

Pentru sportivitate si onestitate, as vrea ca in fotbal sa fie o competitie egala, sportiva. Dar in Romania nu mai sunt competitii egale, sportive, ci doar spectacole aranjate prin regulament. De ce?!

1. Campionatul: etapa dureaza 3-4 zile, aparent din motive de televiziune, dar asta da loc la aranjamente de culise, fiindca fiecare club poate face aranjamente in functie de rezultatele zilei precedente. Normal si echitabil si sportiv ar fi ca etapa sa insemne ca toate meciurile sa se joace in aceeasi zi si la aceeasi ora, daca e o competitie corecta.
2. Cupa: echipa de liga mica trebuie sa joace pe terenul echipei de liga mare si uneori in nocturna, deci un meci unic, adica in deplasare si in conditii cu care ea nu e obisnuita. Evident ca echipa de liga mare e favorizata, si Cupa e o competitie de decimare deliberata a echipelor mici si de favorizare a echipelor mari.

Degeaba i se zice sport, daca nu mai e sportivitate.
Cine raspunde de asta? FRF si Liga.

# 25 cornel boeru on 07.11.11 at 12:56 pm

“Lepădîndu-se de Şumudică, cu un limbaj de mitoc, licenţiat pe viaţă de patronii echipelor bucureştene….” Cred faci o greseala stimabile senior ! Nu sunt toti din galeata cu laturi ! Si daca Sumudica era deranjat de afirmatiile lui Niculae, il actiona in instanta, dar nu !!!!! “Sumi” a crezut ca sunt laudative !!!

# 24 Mita cu Valiza on 06.11.11 at 8:16 pm

Nu vom afla nimic de la DNA si nici Justitia nu-si va face treaba! O stiti foarte bine, mai bine decat cititorii. Nu ne dati sperante degeaba! Meritam adevarul, macar aici, noi intre noi.
Ati scris cum trebuie despre Niculae si i-ati mustrat putintel si pe altii, marlani ca si el. Dar Niculae e doar la inceputul marlaniilor si s-ar putea sa nu continue, ca el mai si citeste, spre deosebire de alti marlani potentati, pentru care un text scris ramane o enigma.
N-ati scris nimic despre cel mai nesimtit marlan, despre cel care a dat tonul marlaniei in fotbalul romanesc si care, pe la televiziunile unde si dvs. apareti, continua sa-si debiteze marlania, amoralitatea, smecheria ieftina, incultura, imbecilitatea infantila, paranoia…Despre oligofrenul lui Mitica e vorba, domnule.
Nu credeti ca pana vine DNA sa faca ceva curatenie, ar trebuie chiar presa pe care o slujiti sa faca ceva?
Aveti un nume, un prestigiu iar noi asteptam ca unul ca dumneavoastra sa initieze stoparea difuzarii marlaniilor. Pana atunci, domnule, orice demers de ordin moral, ca cel pe care il semnati mai sus, nu are nicio valoare. Poate nu va dati seama, dar presa este un complice cu mare potential in incurajarea marlaniilor. Iesti cumva din aceasta stare. Opriti oligofrenii marlani sa ne mai inunde cu o gandire si un limbaj care patrunde si se dezvolta ca un putregai prin populatia tarii al carui cetatean sunteti si dumneavostra. Faceti ceva, donule Tudor Octavian!

# 23 gmolanu on 06.11.11 at 7:27 pm

insultele au fost ,probabil ,”PROFERATE” si nu PROLIFERATE cum eronat apare termenul la dl Tudor Octavian!!!
Sigur e vorba de o eroare de ….tipar!! ,doar dl octavian tudor este un gazetar extrem de bun si nu putea face o asemenea greseala!!!

# 22 flucser on 06.11.11 at 6:32 pm

Cred ca evoluati in aceeasi liga! El are bani si-si permite sa vorbeasca asa cum il taie capul iar dumneata ai carte “multa” si-ti permiti sa scrii cu i din i in interiorul cuvantului: mirlan,lepadind, rasfring etc.-corect:marlan,lepadand,rasfrang……..Cu alte cuvinte cred ca sunteti mult in fata lui Nicolae in clasament!Macar el nu are pretentii de om de litere si nici nu schilodeste in scris limba romana!Verba volant scripta………..ramane!Am o varsta si chiar daca sunt doar un tractorist nu-mi permit asemenea “derapaje”

# 21 simex on 06.11.11 at 10:41 am

Octaviene, spune clar si simplu:Dupa tine care este cel mai mare marlan din fotbalul romanesc?

# 20 Serban on 06.11.11 at 9:58 am

Cand sfertodoctul ajunge semidoct, dar se crede doct - se apuca de comentat si/sau de corectat!
Avea dreptate, Tudor Octavian, acum cativa ani, cand scria: “Golani exista in toate straturile sociale. Mai multi in cele de jos, dar mai rai in cele de sus.”

# 19 gigi on 06.11.11 at 9:18 am

asta e marlan sau cocalar pai hotarati-va nu vedeti ca si-a pus silicoane in buze acest gunoi a trebui sa dispara din fotbal repet nu are nici o treaba cu fotbalul doar spala banii

# 18 MVR on 06.11.11 at 8:58 am

Nu as jura ca “superlativele” d-lui Niculae depasesc “perlele” d-lui Sumudica ori ale d-lui Becali sau Iancu. Oricum, orice declaratie sau opinie a unui om din lumea fotbalului urmareste umilirea potentialilor adversari. Nu cred ca oamenii cu staif din fotbal s-au molipsit de la galerii ! Mai curand, invers …

# 17 santaj on 06.11.11 at 8:16 am

auzi,bre,dar limbajul folosit la haznalele pe care le frecventezi nu te deranjeaza?sau sunt mai importanti banii de acolo,nu?te deranjeaza limbajul pe care-l auzi la tv de la oamenii din fotbal,dar daca sunt linga tine il apreciezi.nu te-am auzit sa spui cuiva ca vorbeste licentios si n-are probe pe ce afirma.al dracu’ ban cum va ia mintile!

# 16 badseed on 06.11.11 at 4:31 am

proferează, dom’ profesor - aia cu ‘proliferează’ se foloseşte mai ales la bombe…

# 15 paul.o on 06.11.11 at 4:00 am

Idea articolului este laudabila insa autorul compara cele spuse de Niculae cu declaratiile lui Becali sau Iancu ??? Pune totul intr-o oala ceea ce ridica mult nivelul celor din urma.
Daca nu stiti sa faceti deosebirea intre aligator si irigator va recomand sa vedeti cateva obscenitati ale lui Becali pe youtube.

# 14 frumos on 05.11.11 at 7:57 pm

presa din romania..aservita, cumparata, la comanda..;scrii comm uri la obiect dupa regulile blogului si sunt cenzurate..sterse si bagate la cutie sa fie trimise lui nicolae sa se ocupe el cu secu de cei care-l critica..noi astia huliganii..si astia cu bani se cred dumnezei.Inca o data felicitari unor pseudo-jurnaliatori care pentru 100 de euro le turuie gura in emisiuni sau jurnal de ridica in slavi tot neamul “sponsorului”

# 13 provincial on 05.11.11 at 7:38 pm

Bravo!
L-ati facut analfabet pe meme stoica pentru a incurcat ‘a prolifera” cu ‘a profera”, si acum ne trezim cu un editor care face acelasi lucru.

Da’ salariu’, cat e salariu’ , domnu Tudor? Ca mai bine scriu eu decat voi…

PS. Da-ti singur o nota bre, ca eu nu am in tastatura asa ceva.

# 12 alfar on 05.11.11 at 7:33 pm

doamne ajuta.

# 11 tokyo on 05.11.11 at 6:59 pm

Foarte bun articolul si la fel de rar.Conducatorii fotbalului romanesc sunt strumfii care conduc prin avere si putere tara,averi facute prin furt.Oameni care ar trebui sa fie exemple pozitive pentru tot ce inseamna o tara nu sunt decat niste primitivi fara educatie.Legat de DNA..ha,ha,ha o sa vedem ce am vazut si pana acum,adica un camp de lupte pe viata si pe moarte in care se arunca arme grele,un razboi cu multi morti si cu mult sange care la final se va termina ca si alte razboie tip DNA cu un pedepsit care va scapa in maxim 2 ani sau mai rau cu cateva mustrari.Cel mai rau dar si cel mai sigur se va musmaliza cand politucul nu mai are nevoie de circul fotbalului si va ramane pe veci un dosar in curs fara finalizare.

# 10 Mos Mielache on 05.11.11 at 6:53 pm

Totul a inceput cu familia Becali care datorita promovarii sale excesive a impus nivelul discursului public. Jurnalistii au fost mereu defensivi si gata de compromise in goana dupa senzational
, dar si de frica, astfel ca Jovani e acum cel care dicteaza ce face si ce nu face un “Domn”, el e etalonul omului “de lume” in elita bucuresteana. Niculae e numai un prozelit ! Ca or mai exista si alti oameni … , sigur ca da, dar de ei nu aude nimeni. Nu sint nici interesanti pt. cote dar nici interesati de publicitate. ASA A FOST ASA A RAMAS!

# 9 gigi on 05.11.11 at 6:52 pm

ce sa-i faci lui nicolae patru clase

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.