În ceata lu’ Piţigoi, dădeai în unu şi ţipau doi…

    …..În ceata lui Piţi, dai în unu şi ţipă o sută

Mai semnificative decît ancheta DNA-ului sînt jubilaţiile la zi ale celor care ar fi trebuit să moară de frică la arestarea lui Vasile Avram. Au avut, e drept, vocea gîtuită de aşteptare un timp şi li s-au umezit niţel nădragii în fund, pînă ce Avram i-a asigurat că, pentru el, Omerta e legea în absolut, iar ei, la rîndu-le, l-au liniştit, cu cele mai apăsate legăminte publice de solidaritate, ca să-i vedem, în ultima vreme, ieşind de la DNA roşii la faţă şi încîntaţi de sine, ca de la un şpriţ după un Comitet Executiv. 

Declaraţiile acestea voioase şi cinice de loialitate, venind atît din partea lui Vasile Avram, cît şi dinspre Mircea Sandu, Dragomir, Piţurcă şi alţi avocaţi de circumstanţă ai cooperaţiei ne spun, mai clar şi mai abrupt ca niciodată, ceea ce ştie de mult toată ţara: se întîmplă încă un nimic. Vorba lui Corleone, se întîmplă un fîs, cît să mai strîmbe un pic din nas şefii de la UE.

Ameninţările cu Ţinutul etnic secuiesc, vizavi de Ţinutul fiscal Naşu-Corleone, e ce-i o banală  prezumţie de separare administrativă pe lîngă o enclavă umană de la un cap la altul penală. Fotbalul românesc e stat în stat. România e la cheremul mai multor Ţinuturi politice conduse de baroni şi de satrapi locali, dar nici unul nu sfidează Statul Român în acest chip, la vedere, cu voioşia celor ajunşi definitiv la putere. La puterea totală a banului.

Ce ni se pare nouă, proştilor din tribune, că e revoluţie nu-i altceva decît schimbarea chiloţilor la pauză în teren. Şi ce dacă sînt centrifugaţi un pic naşii? În locul lor urcă finii. Avram nu-i un om, ci un tip de vasalitate. Cînd Mircea Sandu spune că Avram a greşit grăbindu-se să declare una şi alta, noi, cei mulţi, înţelegem ceea ce a vrut de fapt Naşu’ să băgăm la cap: nu faţă de legile statului a greşit, ci faţă de legile nescrise din Federaţie.

Vasile Avram o să strîngă puţin din fund la mititica, dar fiii săi, urcaţi în arbitrajul dirijat cu acceptul naşilor, fac mai departe ordinea în clasament, oblăduiţi şi plătiţi în continuare de cuscri, socri mari, veri, mondiali şi toată tagma de părtaşi de la nunţile cu dar ale fotbalului naţional.

În ceata lui Piţigoi, aia din copilărie, dădeai în unu şi ţipau doi.

În ceata lui Piţi, dai în unu şi sar la bătaie o sută.

21 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 21 Radu Vasile on 14.10.11 at 9:51 pm

- D-le Octavian, impreuna cu d-l Ioanitoaia, dati tonul indepartarii incompetentilor Sandu si Dragomir din strructurile fotbalului, fiindca generatia tanara de ziaristi sportivi este complet aservita mafiei.
- Suporterii fotbalului ar trebuii sa fie solidari, sa nu mai mearga pe stadioane pana nu sunt debarcatii incompetentii de Sandu si Dragomir.

# 20 godzila on 13.10.11 at 4:09 pm

mai baieti nu cre d ca este cazul sa ne damatatacu parerea si facem n’spe’mii de analize. hai sa ne organizam sa punem mana pe par si sa facem ordine, sa-i alungam pe ciocoii astia vechi si noi din fotbalul romanesc . cred ca este singura solutie

# 19 sandu on 12.10.11 at 9:21 am

Da este adevarat ce sustine-ti DAR cum ramane cu caeta de cucuvele care i-l sustine pe ,,zeus” cand tara asta a ajuns cea mai saraca din Europa unita cu cea mai mare coruptie din lume Mataluta ai trait bine si pe vremea lui nea Nicu si acum si ai curaju sa da-i lectii este cam mult Cucuveaua tot cucuvea ramane.

# 18 Dan on 12.10.11 at 7:39 am

D-le Tudor,va citesc frecvent articolele scrise,idei cu care rezonez si in care ma regasesc Aseara ,la un post de TV ,intr-o companie selecta ,cu d-na Andreea V. in mare verva,nu v-am recunoscut in atitudinea de uimire muta la adresa argumentelor d-nei in cauza . Unde au fost spontaneitatea si umorul dvs. pe care le etalati din belsug in presa scrisa? In celalalt sistem rula o sceneta la TV unde un personaj facea critica unui tovaras sef .Poanta era ca personajul ,critic ,vehement si convingator se zgaia intr-o oglinda .

# 17 Chis Alexandru on 10.10.11 at 7:08 am

Mai aduce urmasul lui Prunea niste “fetite” in cantonamentul nationalei(ca sa nu mai fuga Mutu si Tamas, expunindu-se exilului definitiv-temporar de tip Piturca), mai face Don Crleone niste “fente” si parangelii la localul propriu(sarbatorind victoria DNA-ului asupra duentului Universitatea-Poli), va exila CCA la Mogosoaia, lasindu-i lui Cracinescu falsa idee ca va fi autonom(dar va anunta patronii ca “jocurile” se fac tot pe ruta Nasu-Corleone, care sunt mai eterni decit Universul), se vor imparti frateste “darurile de nunta”, Avram fiind dublu recompensat pentru marea sa loialitate fata de fotbalul-blat pastorit de sefii FRF si LPF, iar totul va intra in normal. Ce va strofocat atita? Nu stiati rezultatul dinainte? Pai ce pariori sunteti voi?

# 16 Tom on 09.10.11 at 1:59 pm

N-am obisnuit de mult cu banalitatile d-lui TO;in fond,ce scrie domnia sa aici,sunt lucruri de toti cunoscute,consemnate de alti condeieri inaitea sa,cu mai mult aplomb si cu mai mult curaj.D-le ”eu’,nu stiu ce varsta aveti dar,ca jucator,Piturca a fost un f.bun atacant,cu multe goluri inscrise si cu un foarte bun joc de echipa,creand spatii libere pt.coechipierii veniti din spate,cu pase din prima etc.Ca antrnor,are rezultate contradictorii si mai trebuie sa faca destule pt. a confirma.Cat despre apartenenta lui la “cooperativa”…nu prea au razbatut multe,pt. a il acuza…poate o fi…nu stiu…

# 15 ion on 09.10.11 at 11:37 am

desi banuiesc ca stie toata lumea ce fel de om e piturca, sa va spun si eu o intamplare la care am asistat (evident ca nu am cum sa o demonstrez, asha ca o ia fiecare cum vrea, dar “impricinatii”, daca citesc, isi vor aduce aminte): in antecamera directorului general CFR, prin anii ‘98-’99, nicolae manea astepta sa intre cu doi tineri fotbalisti de la rapid (probabil pentru a le asigura cazarea in bucuresti in locatiile cfr) si le povestea ceva de genul:”fara 30.000 $ , piturca nu baga niciun jucator nou in echipa nationala” (nu mai stiu la ce nivel era antrenor piturca atumci, daca la tineret sau la seniori)!!
am ramas shocat la acel moment!! acum stau si ma gandesc cat ii costa pe tinerii fotbalisti sa fie promovati la echipa condusa azi de pitzi? are curaj vreunul dintre ei sa spuna?

# 14 Che Guevara on 09.10.11 at 1:21 am

Nu scapa de data asta :)

# 13 eu on 08.10.11 at 11:05 pm

ba frtilor,acest nimeni care este piti… nu a facut nimic pt fotbalul romanesc!!!
nici ca jucator nici ca antrenor……….
atunci te intrebi ce face acolo???
e simplu spaga aici spaga acolo…..
asta este fotbalul romanesc…..
se vede ….
asa ca trimiteti acasa toti nenorocitii de la liga,federatie
si mai vedem.
acest nenorocit de oltean a fost in stare sa distruga craiova .ANIMALULEEEEEEEEEEEEEEEEEE

# 12 kappa on 08.10.11 at 10:57 pm

De acord. Cand Mircea Sandu a iesit rapid cu o conferinta de presa lunea de dupa arestarea lui Avram, a avut in gand in primul rand sa-i transmita retinutului ca il sustine si ca nu-l considera vinovat. I-a dat lui Avram sprijin. A facut asta cu scopul de a-l determina pe Avram sa nu spuna ceea stie. Practic Sandu a realizat ca Avram ar putea sa dea informatii importante procurorilor DNA. Manevra lui Sandu arata ca s-a simtit vulnerabil pe frontul cazului “Avram”, deci ca Avram are informatii reale. Prin asta se explica nauceala lui Sandu din conferinta aceea de presa si diversiunile (un fel de momeli aruncate presei) pe care le-a debitat.

Ati surprins corect esenta desfasurarii evenimentelor. Ma mir ca nu au fost mai multi jurnalisti care sa remarce asta.

# 11 GARDA VECHE,STIINTAe on 08.10.11 at 9:50 pm

Se poate face comparatie intr-e legea stapana, si legea adoptata de Decebal?.DE-sigur, legea a devenit stapana prin actiuni concrete adoptate de Decebal…altor straini le tremurau chilotii la auzul acelui nume.
_In zilele noastre aud declaratii de gen, tu ai gresit cand ai zis ca, esti contra echipelor din Bucuresti, pt ca tot de aici se da ora exacta… si nu sti’ pe cine superi!!.
_Alo Romania, singuru client ce poate fi, suparat, este legea a-tot privitoare! legea, da ora exacta oriunde in lume.
_Nu insamneaza ca daca la voi in restaurante se da cu parerea si-si etaleaza functiile unii infatuati, cu siguranta acesti interlopi nu fac parte din ce-a fost numit consiliul Decebal-ian.

# 10 Eu on 08.10.11 at 7:10 pm

Iar un articol de onulitate absoluta a acestui individ complet inexistent!

# 9 UN FAN on 08.10.11 at 6:57 pm

Te-am subestimat domnule Tudor Octavian uite ca nu duce-ti lipsa nici de curaj nici de cuvinte,dar nepriceperea si neintelegerea mea este urmatoarea,,cu ce ne ajuta ca in CEATA LUI PITIGOI DAI IN UNU SI TIPA DOI??? CA EI SUNT ORICUM FARA NUMARRRRRRRR

# 8 Neluvienezu on 08.10.11 at 6:28 pm

Caracatita cu doua capete, Sandu si Dragimir, care a devenit adulta, dupa 20 si de ani, de afaceri banoase, la umbra propriilor regulamente, se crede infailibila… Stapini pe ei, cei doi bosi, le transmit cu nonsalanta, dar raspicat, celor anchetati, mesaje clare, prin intermediul ziaristilor, cam ce au de spus si ce trebuie sa faca… Mai mult, isi striga cu fiecare ocazie, nevinovatia (vezi Corleone!) ca si cum chiar lor, ar trebui sa le intre bine in cap, cit de cinstiti sint! Acesti simpli lefegii , poseda averi ametitoare, desi slujba nu ar justifica-o. Din prea multa cinste, acesti boieri ai fotbalului, si-au trecut totul pe numele copiilor! Doar asa, sa fie la adapost, ca deh, cinstiti, cinstiti, dar nu se stie niciodata! Ei iti rid arogant in nas si-ti spun, ca locul lor, la LPF si FRF este si nu pleaca, decit cind se vor plictisi, sau daca se supara, nu mai pleaca, decit cind i-o lua Barbosul in ceruri… Tare, nu? DNA-ule ce parere ai? Inchide-i… pentru inventar!

# 7 harry porker on 08.10.11 at 5:52 pm

ok, asta stiam cu totii de mult timp, ce e de facut ? nu le mai bagati bani in buzunar, cei care se duc pe stadion, cei care le consuma produsul trucat ii tin acolo alimentandu-i cu bani

din pacate foarte multi consumatori de fotbal nu realizeaza ca intreg fenomenul este sustinut financiar de ei, fanii, si aici nu fac referire la biletele cumparate ci la intreaga industrie adiacenta, fotbalul fara suporteri nu exista pt ca fara acestia nu ar mai fi sponsori, drepturi de televizare…etc…implicit acesti escroci nu ar mai avea ce sa mulga

din pacate acesta este singurul mod in care noi fanii ii putem lovi iar pana cand lumea nu o sa inteleaga asta nu o sa se schimbe nimic

# 6 lala on 08.10.11 at 5:16 pm

F bine, maestre!

# 5 edis on 08.10.11 at 5:14 pm

Tare rau articolul felicitari!

# 4 Tavi on 08.10.11 at 5:05 pm

Fotbalul Romanesc este ca un bolnav de cancer. Ori il extirpi si-l cureti, ori il lasi in voia sortii si natura isi va urma cursul. Din pacate de acesti mafioti de la carma lui ne va scapa dar D-zeu. Justitia Romana este prea corupta si incompetenta sa poata realiza ceva.

# 3 costibb on 08.10.11 at 5:04 pm

in multe tari civilizate,seful federatiei de fotbal isi dadea demisia de mult,dar in romanica cuvantul ONOARE e ceva strain.personal,cred ca acesti domni din functiile de conducere raman la putere sa nu se afle apoi toate magariile ce le-au facut.

# 2 petru on 08.10.11 at 4:59 pm

CHIPUL LUI PITURCA DE ASEARA ERA INGANDURAT ,IAR CORPUL INCONVOIAT DE POVARA GREA A NENOROCIRII GENERATE DE EL SI DE CEILALTI CUNOSCUTI , SATANELE CARE AU DEZAFILIAT CRAIOVA , FARA SA SEMNEZE DAR FALSIFICAND DE O NATURA GREU DE IMAGINAT…STIE DOMNUL 666 CA A INTRAT INTR-UN ,, RA,H..AT ADANC SI MARE…ORACOLU ESTE INCOERENT ,SE BALBAIE NU MAI STIE CE SA SPUNA DACA A SEMNAT SAU NU , PENTRU CA NU STIE CAT SE DA INTR-UN CAZ SAU IN CELALALT…PE STADION ASEARA UN GRUP DE SUPORTERI AI STIINTEI CRAIOVA AU FOST INDEPARTATI DE JANDARMI PENTRU CA AU CERUT SA FIE TRASI LA RASPUNDERE ,, GROPARII CRAIOVEI,, SUNT SIGUR CA ASEARA PITURCA NU SE GANDEA LA MECI ,SE GANDEA LA CE A FACUT

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.