Echipa de fotbal a domnului Victor Piţurcă

Ea nu reprezintă România, ea îl reprezintă cel mult pe domnul cu acelaşi nume

Adevărul sec şi drept e preferabil unuia împachetat în metafore şi în formule care mai mult îl acoperă, decît îl dezvăluie. Adevărul, în ce priveşte meciul de 1 la 0 cu amatorii din Sfîntu Marin, e că nu Naţionala României a obţinut acest frumos succes  şi nici Reprezentativa României, ci echipa domnului Victor Piţurcă. Campionatul nostru numără, de fapt,19 formaţii, nu 18. Cei 18 antrenori ai Ligii întîi au la dispoziţie, fiecare, cîte un lot, numai domnul Piţurcă le are la discreţie pe toate 18, plus românii din campionatele altor ţări, din  care îşi face, din cînd în cînd, pe alese şi cu criterii numai de dînsul ştiute, o echipă. Prin urmare, e bine să ne vedem lungul nasului şi să n-o mai ţinem la nesfîrşit cu România şi cu Naţionala noastră, fiindcă nu e nici Naţionala noastră şi nici a României. Este clubul personal Victor Piţurcă.

Doar n-am înnebunit să mă simt reprezentat în fotbalul mondial de tot felul de beţivi, drogaţi, bezmetici, analfabeţi şi blatişti. Dacă domnul Piţurcă se simte reprezentat de Mutu, e treaba dumisale. Chestiunea nu interesează pe nimeni, cu excepţia poate a domnului Mircea Sandu, cu care s-a înţeles la contract. De multă vreme, de foarte multă vreme nişte oameni de afaceri din fotbal îşi asumă abuziv un statut de reprezentativitate naţională, cam cu aceeaşi legitimitate cu care unele SRL-uri care vînd papuci sau brînză forţează un naţionalism de prost gust  şi-şi zic Papucul românesc
şi Rom brînză.

Ideea, pe care o propun prin acest articol, e următoarea: domnul Piţurcă să-şi onoreze contractul personal cu domnul Mircea Sandu cum pofteşte, fiindcă ar mai fi de selectat în echipa sa nişte derbedei plini de bani şi de ifose, dar s-o boteze cu numele adevărat, adică ECHIPA MEA, nu Reprezentativa României. Fiindcă insistînd în felul în care a făcut-o, cu tot neamul de “fenomene” penale şi “briliante” de plastic jigneşte adînc românitatea din noi. Atîta cîtă ne-a mai rămas şi pe care ne străduim s-o protejăm de uzurpatorii ei risipiţi după 1990 pe toată planeta.

În numele a milioane de români de treabă şi îndelung jigniţi de faptele hackerilor, ale cerşetorilor, ale spărgătorilor de case şi bănci şi ale golanilor de toată mîna de pe continentul european, îl rog pe domnul Piţurcă - nu pe nea Piţi şi nici pe Miţi, Piţi , fiindcă îl respect sincer şi declarat pentru felul în care ne-a reprezentat cîndva - să nu ne mai reprezinte astfel nici acasă, nici peste hotare cu rebuturi umane şi cu terminaţi de prestigiu. Domnul Victor Piţurcă nu avea nevoie să-i mai verifice pe alde Mutu şi alde Tamaş într-un meci cu o echipă de mîntuială. Dacă e să piardă, măcar să fie într-un mod demn, cu o echipă de tineri care au fost învăţaţi să-şi respecte părinţii, spectatorii şi Patria, nu cu o veche gaşcă de discotecă.

17 comments ↓

# 17 sasa on 29.08.11 at 6:53 pm

Suntem un popor de antrenori si politicieni, si de aici toate cele ce se intampla in societatea romaneasca.

# 16 Ubercool on 29.08.11 at 4:42 pm

Si Mourinho sau Guardiola, daca ar veni la “nationala”, ar fi criticati de labari ca voi. Cand a fost antrenor, nu era bun, dupa ce l-a dat afara si a venit Lucescu, toata lumea era “pitzi, pitzi, vin-o si salveaza-ne…”, uite-l, a venit. Sincer sa fiu, e cel mai bun antrenor al nationalei din ultimii 10 ani, mai dati-va-n plm de fraieri.

# 15 lol on 16.08.11 at 6:01 am

Articolul a fost interesant pana la “a”-ul din titlu. De la “domnului” mi-am pierdut interesul si l-am abandonat. Sunt convins ca e briliant. Neeeeext.

# 14 senin on 13.08.11 at 10:17 pm

dac’ar fi cine sa auda… daramite sa inteleaga!

# 13 maniero on 13.08.11 at 6:02 pm

Excelent.

# 12 kappa72 on 13.08.11 at 3:19 pm

Pentru a fi reprezentati intr-un mod demn, ar trebui ca la conducerea echipei nationale sa fie niste oameni demni.Dar cand sus se afla caractere gen domnul Piturca sau Sandu ce altceva decat niste barbugii, betivi, drogati,etc doriti sa ne reprezinte?! Oricum, respect!(pentru dumneavoastra).Sunteti printre foarte putinii care spuneti lucrurilor pe nume

# 11 Mihai on 13.08.11 at 2:31 pm

Felicitari pentru articol. Un barbugiuu nu are ce cauta la echipa nationala, ba sa o mai si coordoneze.

# 10 boggdan on 13.08.11 at 2:30 pm

Bine scris….din pacate existenta ‘pilelor’ la juniori va afecta fioros de tare viitorul si prezentul echipei nationale!”pripasii de bambooo” nu pot juca fotbal decat cu idolul lor mutu.
O sa ‘tanjim’ mult dupa freza lui lacatus aranjata de pometii,tibiile scrasnind,sprintul de 50 m catre careu,de dorinta lui Hagi de a fi recompensat cu”femei cu lanturi” imediat dupa o calificare in dauna unei viitoare cmpioane europene,dupa atatea si atatea amintiri.
Chivu oare de ce nu mai vine???si a dat seama ca la reuniri sunt doar :”caterinca seminte cola” citat analfabetic din arealul zoologic al televiziunilor.
DIN PACATE NE INDREPTAM SPRE SAN MARINO FOTBALISTIC

# 9 calinescu_ on 13.08.11 at 2:04 pm

DACA NU ERAM CONTEMPORAN CU ACEST INDIVID SEMIAGRAMAT DE LA ORODEL , INCLINAM SA CRED CEEA CE SUSTINETI !!!
CA FOTBALIST ERA O MARE POVARA PENTRU STEAUA …..
CA ANTRENOR UN MARE CACEALMIST CARE ARE CA UNICA STRATEGIE CELEBRA SMECHERIE ROMANEASCA !!!!
APARAREA PE TREI LINII INVENTATA DE SINGURUL GENERAL AGRAMAT DIN ROMANIA , COMBINATA CU INUNDAREA TERENURILOR , DETERIORAREA ACESTORA ,PLUS CELEBRA “TZURCA” ROMANEASCA , REPREZINTA CARTEA DE VIZITA A “MARELUI” PITZURCA …
DACA NU EXISTA HAGI CA FOTBALIST , NU EXISTA NICI PITZURCA CA ANTRENOR ……
CA INDIVID ESTE UN BARBUGIU SI SANTAJIST FARA SCRUPULE (A SE VEDEA INCERCAREA CU GIGI SI REUSITA CU MITITELU )!!! PE DEASUPRA SE CONSIDERA SI SATANIST (LA NEGOCIERILE CU MIRCEA SANDU A AFISAT CELEBRA MASINA 666 VIP )!!!!!!!!
DC NU I S-A CERUT CALIFICAREA LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN 2014 ????
PENTRU CA ACETOR INDIVIZI CARE CONDUC FOTBALUL ROMANESC NU LE PASA CA IL INGROAPA …….
EI AU ADUS FENOMENUL FOTBALISTIC DE LA NOI INTR-O MARE MOCIRLA PESTE CARE PLUTESC MITICA DRAGOMIR , MICEA SANDU ,VICTOR PITURCA SI FAMILIA BECALI !!!!
CAPO DEL TUTI CAPI FIIND CELEBRUL CORLEONE !!!!
NATIONALA NU MAI ESTE A ROMANILOR ….AU PRIVATIZAT-O SI PE ASTA ….!!!
DE PRESA…… NUMAI DE BINE …. !!!!

# 8 Cosmin on 13.08.11 at 1:49 pm

Cu romanii de la Otelul si Gaz Metan, plus doi-trei de pe la alte echipe, plus Dan Petrescu s-ar face o nationala imbatabila. Dar nu acesta este interesul, ci vanzarea in strainatate a unor jucatori becaliotizati. Comisionul face selectia, nu performanta.
Vina nu e a lui Piturca, se stia ca el de-aia e la Nationala, ci e a lui M. Sandu. Cand o muri Sandu poate vom avea iar o Nationala care sa ne faca cinste.

# 7 octa on 13.08.11 at 1:20 pm

cu tot respectul Domnule acum il invinuim pe victor piturca pt neseriozitatea jucatorilor? a generatiei mutu? pai astia au facut asa si cu razvan si cu piti si cu altu ar fi facut atunci nu vad logica.Piti nu i-a iertat deci ce sugerati?Inteleg ca nu va place piturca ca om(nici mie) poate nici ca antrenor nu va place cum nu le place multora dar aici piturca are argumente care nu pot fi demontate de nimeni indiferent ca e ziarist, fotbalist, suporter etc si anume REZULTATE cel putin la echipa nationala.Stiu cu noroc cu joc urat cu ce vreti insa are REZULTATE repet.Si inca ceva banuiesc ca aveti o varsta si fara lipsa de respect cred ca va pricepeti la fotbal ca orice alt iubitor al sportului rege nu? atunci intrebarea mea este cum puteti lua ca reper un meci cu san marino? cum? in primu rand a fost un TEST pur si simplu piturca a convocat foarte multi jucatori tineri si din campionat INTENTIONAT ca sa vada si cum arata viitorul el are un timp putin si a incercat sa experimentez acum doar nu o facea cu franta?echipele lu franta si luxemburg vor fi altele.Nu vreau nici sa caud scuze penbili dar cu rat maria maziliiu bourceanu sanmartean(daca va fi chemat) sapunaru, goian si care or mai fi daca am omis pe cineva altfel ar arata sa ar fi aratat echipa romaniei.Atunci sa lasam timpul sa vorbeasca deocamdata nu vad nici o tragedie.

# 6 grigore on 13.08.11 at 1:06 pm

Domnule,
am 65 de ani, proaspat pensionar si traiesc undeva ….. afara. Articolul este exceptional, iar dumneavoastra sunteti un om de caracter cum nu am mai întâlnit pe meleagurile mioritice de foarte mult timp.
Oare din ce motiv acest mafiot malefic Mircea Sandu nu a avut curajul sa decapitezeasa zisa echipa nationala sau reprezentativa, cu tot cu antrenori
E un nemernic si un impotent.
Eu as fi încercat sa cladesc ceva pe echipa lui Sandoi, cu 2-3 îmbunatatiri, este o generatie buna …
Jos palaria Domnule!

# 5 GOLOMBIOSCHI ILIE on 13.08.11 at 12:39 pm

Meciul cu San Marino e un pas, un prim pas facut cu dreptul. Tehnic s-a vazut ceva nou in stilul de a pasa mingea chiar daca adversarii erau foarte prost situati in ierarhia internationala. Un mare cistig moral poate fi pentru nationala atitudinea ferma a lui Victor Piturca fata de vedetismele paguboase ale lui Mutu si Tamas. Urez nationalei ca drumul inceput cu acest banal 1-0 cu San MARINO sa duca la turneul final din Polonia si Ucraina, ba mai mult, acolo sa faca o performanta extraordinara incredibila la momentul scrierii acestor randuri banale.

# 4 FCLiverpool on 13.08.11 at 12:33 pm

Acest articol a fost scris ca sa’i loveasca pe Mutu si Tamas. Ce nu realizati este faptul ca acestia sunt mult prea nesimtiti ca sa fie deranjati(asta in cazul in care sunt in stare sa citeasca un articol), in schimb au fost selectionati si un nr. de tineri(a se citii copii) care au venit din alte motive la nationala si pe care ati reusit sa’i jigniti generalizand problema.”Doar n-am înnebunit să mă simt reprezentat în fotbalul mondial de tot felul de beţivi, drogaţi, bezmetici, analfabeţi şi blatişti”

# 3 Marian on 13.08.11 at 12:27 pm

Domnu’ Tudor Octavian, credeti ca dvs. ati putea sa alcatuiti o echipa mai buna in conditiile in care fotbalul romanesc este cum este la nivelul echipelor de club si mai ales pentru un amical cu San Marino? Daca dvs. ati fi pus de catre sefii dvs. sa scrieti pentru un ziar pe care il citesc niste analfabeti sau pe care oamenii il cumpara doar pentru poze si …alte lucruri, credeti ca ati scrie articole la fel de calitative si cu la fel de mult interes? Echipa nationala nu va avea niciodata performante si nu va arata niciodata mai bine atata timp cat campionatul nostru este in cadere libera in ultimii ani si atata timp cat oamenii “de afaceri” care investesc si conduc fotbalul romanesc vor privi acest sport ca pe o afacere si un mod de a spala bani sau de a;si castiga imagine.

# 2 maradona on 13.08.11 at 12:22 pm

Bla, bla ,bla… s-a trezit si dl “specialist” in fotbal sa bata campii intr-un articol prolix.
Daca poti scie ceva util e bine sa scrii dar numai pentru bani mai bine lipsa. Este suficient cat bati campii la tv. Mai lasa-i si pe altii poate au ceva de spus.

# 1 sorinescU on 13.08.11 at 12:21 pm

Corect zis !

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.