La urma urmei, care-i problema?

Cetăţeni, staţi liniştiţi la locurile voastre, nu dispare Craiova, dispare Mititelu!

Se întîmplă şi aşa, ca un maximum de corectitudine, în aplicarea unor prevederi regulamentare, să semene a abuz.
Cînd, ani de-a rîndul, FRF-ul şi Liga nu duc pînă la capăt nici una din deciziile lor punitive, instituţionalizînd în lumea fotbalului, dar şi în societate convingerea că totul, dar absolut totul, de la un cartonaş roşu la o retrogradare, se poate tranzacţiona, că nimic nu e bătut în cuie şi că regulamentele sînt doar un instrument de şantaj, cînd nu sînt o chestiune balcanică de tarabă, o dezafiliere ca aceea a Craiovei, cu pricini perfect motivate, poate să pară o aberaţie.

În cauză însă n-a fost nici palmaresul clubului, nici răzbunarea lui Mircea Sandu, chiar dacă alungarea din fotbal a unor asociali, ca Iancu şi Mititelu, rezolvă şi un cumul de mîrlănii devenit patrimoniu. Ceva îmi spune că dezafilierea Craiovei, ca urmare a unui manageriat început penal de Dinel Staicu şi continuat clinic de Mititelu, e un pariu de final de mandat al lui Mircea Sandu. Mai cred, de asemenea, că presiunile pe Justiţie, puse de UE în România, vor produce destul de curînd şi cu prioritate în fotbal condamnările care să convingă Europa că ne aliniem la dreptate şi adevăr. Mircea Sandu face un pas strategic înainte simţind, ca întotdeauna, mersul lucrurilor. E ajutat de convulsiile din alte campionate şi de atmosfera tensionată din teritoriul pariurilor. M-aş fi mirat ca tocmai Mircea Sandu, omul oportunităţilor, să rateze ocazia unui monument de justiţiar printr-o chirurgie radicală. Oare nu-i semnificativ că media şi publicul mare metaforizează, plînge, se dau de ceasul morţii pentru soarta “maximei”, invocînd o tradiţie care nu mai funcţionează demult, în vreme ce investitorii Ligii întîi evită cu abnegaţie subiectul?

Sînt convins că va apărea în scurtă vreme omul providenţial care, cumpărînd sau căpătînd brandul şi palmaresul, va porni afacerea, nu de la zero, ci de pe o platformă divizionară favorizantă. Fotbalul craiovean e adormit preventiv, în aşteptarea ori, mai bine zis, în pregătirea unui stăpîn mai bun.

Cum ar fi, bunăoară, clarvăzătorul care are de recuperat vreo şapte milioane virtuale de euro de la prostvăzătorul Mititelu.

21 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 21 tigara electronica on 25.07.11 at 10:32 am

Nu este nici o nenorocire dezafilierea Craiovi in momentul de fata. Este cel mai bun lucru ce i se putea intampla, deoarece maritisul cu Mititelu ducea mai devreme sau mai tarziu la acelasi deznodamant.
Sa speram ca de data asta la Craiova va veni un patron, investitor cu mai mult bun-simt decat cei pe care i-a precedat. Parca este blestemata echipa asta. Doar cand enumeram numele lor.. Netoiu - a fugit cu o echipa intreaga la Dinamo.
Staicu - ce a facut a uitat mai toata lumea, insa situatia in care se afla in momentul de fata vorbeste de la sine de caracterul si intentiile sale
Mititelu - cuvintele ar fi prea mici si nesemnificative vis-a-vis de acest om. Tot ce am retinut este o replica a unuia din cei cu care s-a certat ce spunea ca … un nesimtit care minte tot timpul si da vanturi pe canapea langa tine afisand un ranjet de satisfactie.

# 20 Eugen DELCEA on 25.07.11 at 7:21 am

După 1990, Vestul a făcut tot posibilul să ne lase fără tradiţii şi repere morale.Era rândul fotbalului: UTA,Progresul/Naţional, U Cva, Poli Tm etc.Steaua şi Dinamo trebuiau retrogradate dar au rămas fără stadioane şi admiră sabia lui Damucles.Dacă mai mârâie o păţesc!Trăiesc pt. că sunt un exemplu de comunism,ca Fidel Castro în coasta Americii !Urmează să fie umilite în Europa…
Traducerea articolului : UCva a fost dezafiliată, ca să se scape de Mititelu şi s-o preia Piţurcă.O ipoteză prea tardivă!Fără angajament,după ce a fost alungat de Gigi, Piţi visa la libertate,să creeze o mare echipă.În final, să aibă un club al lui, la care să facă performanţă.Acum e selecţioner,visul a căzut temporar.Sigur, ca oltean,va face ce a promis, pt. UCva- va ceda palmaresul şi Clubul.Atât!Doreşte doar să-şi recupereze banii împrumutaţi lui Mititelu,luaţi cu dobândă.Nu-i faceţi procese de intenţie,nici măcar voalate!
Aţi uitat un singur lucru: Mititelu nu vrea să cedeze “jucăria preferată” U Cva sub nici o formă, a declarat insistent acest lucru! Fără o înţelegere cu el, a lui Piţurcă, palmaresul va fi pierdut!Sper însă ca Pavel Badea să fi avut dreptate iar palmaresul Craiovei Maxima să nu fie la Mititelu…
Aşa cum l-am sfătuit pe Mititelu să meargă după Piţurcă şi a făcut-o după 2 zile,îl sfătuiesc pe Gică Popescu să-şi cumpere un cal alb şi să intre călare în fostul “Central”! După ce depune o coroană de flori la statuia lui nea Nelu Oblemenco,pentru a-i obţine binecuvântarea şi iertarea după blasfemia de a juca la Dinamo…

# 19 Dollar on 24.07.11 at 12:35 pm

Felicitari pt articol !

# 18 mitea on 24.07.11 at 12:00 pm

mare pacat ,fara olteni ,chiar si -n B fotbalul e mai sarac .Pacat .

# 17 Ciolanus on 24.07.11 at 9:26 am

Mi-ar placea sa castige piticelu in instanta, sa vedem ce se intampla. Mi-ar placea sa se faca o mare curatenie in tot fotbalul.

# 16 citizen on 24.07.11 at 9:16 am

De acord: la Craiova in mod sigur va reveni o echipa de prima liga. Piata este acolo, problema este de a gasi o structura organizationala care sa o foloseasca cum trebuie. Mititelu nu era persoana potrivita si din pacate schimbarea nu vine cate-odata decat fortata. Hai Craiova!

# 15 todor on 24.07.11 at 8:45 am

Ce regulamente se aplica ?Si de ce doar pentru unii?

# 14 Radu Vasile on 24.07.11 at 8:14 am

- Domnule OCTAVIAN, de la d-ta ma asteptam sa scrii mai serios, nu in ton cu impostorii care conduc fotbalul romanesc. Cum adica daca un club se adreseaza Justitiei confotrm Costitutiei este dezafiliat de FRF, traim in JUNGLA ? - Ca fotbalul are in conducere un recuperat din Puscarie ca Dragomir, cu dosare penale pe ropl si mai nescolit decat Magda Ciumac, asta cum este O.K ?

# 13 amne on 24.07.11 at 8:02 am

Din pacate, noua, romanilor, ne place mai mult sa ne vaitam decat sa punem mana sa facem ceva concret.

O (scurtata) poveste reala: in 2002, clubul Wimbledon, club cu istorie serioasa in Anglia, inclusiv o Cupa a Angliei castigata in 1989 (parca), a fost preluat prin inginerii financiare de un investitor, sprijinit de o indiferenta socanta din partea Federatiei Engleze de Fotbal. Investitiorul respectiv s-a gandit ca ar fi o idee buna sa mute echipa si s-o redenumeasca, devenind astfel Milton Keyns Dons (MK Dons).

Asta, practic, a insemnat sfarsitul pentru Wimbledon, cu nimic diferit fata de ceea ce se intampla cu U Craiova zilele acestea (sau ce se intampla cu Poli pe vremea lui Zambon). Diferenta majora au reprezentat-o cultura fotbalistica si loialitatea tipic englezesti. Fanii nu s-au multumit sa impanzeasca forumurile vaitandu-se ca niste bocitoare de profesie ca apoi sa revina linistiti la casele si problemele mai mundane, ci au infiintat o noua echipa, pe banii lor, prin munca lor de voluntariat si fara niciun ajutor din afara. Echipa au numit-o AFC Wimbledon si a fost inscrisa, ca orice nou infiintata, in liga a 9-a (a NOUA) engleza.

9 ani mai tarziu, AFC Wimbledon a promovat de 5 ori, iar de la anul va juca in prima liga 100% profesionista din Anglia - echivalentul ligii a patra (pentru cei care nu stiu, ligile engleze nu au serii, ca la noi sau la italieni, liga a patra este una singura) si au reusit sa-si ia si palmaresul inapoi de la anomalia numita MK Dons (care e in liga a treia momentan).

Daca nu avem conducatori care sa invete de la englezi (si nu ma refer doar la fotbal), poate ar fi momentul ca suporterii sa preia ceva din lucrurile bune ale uneia din cele mai vechi, inclusiv fotbalistic, civilizatii.

# 12 EU NU TE CRED on 24.07.11 at 2:04 am

sandu PINOCHIO a lovit intr-o generatie care si-au dat viata pt niste vise de libertate…de azi impreuna cu aceasta marsavie,,,a cata oare in acesti 20 de ani ati lovit o generatie care a fost alungata sa culeaga capsuni,sa faca hosekeeping cu diploma de bachelors,sa socializeze prin toate colturile lumii cu un laptop in fata camerei,,sa vada cum UNII isi permit viata de lux in acelasi loc in care parintii cer disperati 100 de euro ca nu mai au de o paine…dar nu-i nimic pt ca in 10 ani o sa vedeti popescu,hagi ,balaci,donose,camataru jucand pt tarile care i-au adoptat si le-au oferit adevarata LIBERTATE.

# 11 Policar on 24.07.11 at 1:31 am

DA SUNT DE ACORD SA DISPARA OAMENI CARE NU STIU SA SE COMPORTE IN SPORT,DAR DOMNULE TUDOR OCTAVIAN, STEAUA ARE CATEVA SUTE DE MII DATORIE LA MINISTER(STATUL ROMAN), DINAMO ESTE IN FALIMENT(DATORII LA JUCATORI SI FOSTU ANTRENOR,RAPIDUL DATORII LA MINISTER) ECHIPELE ASTEA CAND DISPAR CINE A FOST MAI ASOCIAL BECALI SAU IANCU, EU AM URMARIT TOATE COMENTARIILE CELOR DOI, CU SCUZELE DE RIGOARE CREDEAM CA SUNTETI UN OM OBIECTIV, DAR SUNTETI O MARE DEZAMAGIRE, DACA ATI SCRIS ASA CEVA, DE FATPT TIPIC BUCURESTENILOR, DUMNEAVOASTRA DUPA O LEGE PROPRIE, NOI RESTUL LA MANA CALAULUI, CHIAR DACA ACESTA ESTE HAN.DICA.PAT.. PACAT D-LR TUDOE OCTAVIAN.

# 10 mcm on 23.07.11 at 11:56 pm

ha,ha,ha!!!spectaculos acest obiectivism!da,chiar mi-a placut!bravo!ai punctat mai bine lucrurile decat colegul ioanitoaia.desi un pic greoi inceputul acestui articol,caci ma gandesc ca te exprimi pt toti cititorii de rand,mi-a placut enorm!iar daca esti un asa bun vizionar,doamne da-i ca odata cu plecarea lui mititelu sa plece si sandu(si mai adaug eu, si dragomir).ma indoiesc ca acel profitor(”clarvazator”) ar veni sa aduca “stiinta”unde nu a putut sa o tina “prostvazatorul”.bravo pt. articol!

# 9 mihai on 23.07.11 at 10:22 pm

nu de oameni providentiali avem nevoie. avem nevoie de cadru legal si regulamente care sa incurajeze performanta. si o aplicare corecta si echidistanta a acestora. atunci, cei capabili vor porni afaceri si in fotbal. nu in calitate de “salvatori providentiali”, ci in calitate de afaceristi, care stiu ca performanta, in orice domeniu, se traduce prin profit.

# 8 Costi on 23.07.11 at 10:03 pm

pana la urma problema este ca fotbalul romanesc este condus de MAFIA si de interesele ei economice. Problema este f mare dar voi preaminunatii jurnalisti nu scrieti decat ce este favorabil MAFIEI pe care o slujiti pentru ca nu aveti coloana vertebrala.

# 7 pp on 23.07.11 at 8:42 pm

atentie la “serios” ca a pus degetul pe rana.
in plus eu nu l-as condamna atata pe mititelul, care si-a pus banii si sufletul la bataie; DAR II CONDAMN PE TOTI CEI CARE L-AU LASAT SINGUR: OFIFIALITATI, FOSTE GLORII=mari tehnicieni, AFACERISTI LOCALI, SUPORTERI, PE TOTI CARE PUTEAU PUNE UMARUL PENTRU IUBIREA ALB-ALBASTRA. nu bete in roate!
de obicei incheiam -Respectul meu!
acum nu mai pot.

# 6 mark on 23.07.11 at 6:10 pm

maestre, de ce nu scrii despre divizarea societatiilor la cluburile steaua si dinamo,despre datoriile istorice pe care le au aceleasi steaua ,dinamo dar si rapid,despre faptul ca aceste trei echipe primesc de ani de zile licenta pe acte false. citeste excelentul articol in ziarul financiar si vei observa cu stupoare ca cfr cluj si rapid au un deficit de peste 7 milioane de euro.
aici este marea evaziune fiscala, tolerata de mafia din fotbalul romanesc dar si de anaf-ul lui blejnar.

scopul dezafilierii craiovei?
jucatori de peste 15 milioane de euro,care ar veni gratis la echipele departamentale ( legate ombilical macar prin bazele sportive ale ministerelor, pentru a caror folosinta nu s-au platit chirii de ani de zile-si aici o bila neagra pentru cei care folosind manualul de licentiere impart subiectiv sanctiunile!

iti doresc si tie sa traiesti cu rapidul aceleasi clipe pe care le traiesc sutele de mii de suporteri ai universitatii craiova in aceasta perioada.
pentru ca gulerul alb -copos este mult mai talhar decat brutarul boovean!

# 5 hrnicu on 23.07.11 at 5:34 pm

va felicit pentru asemnea abordari. numai prin aplicarea corecta a regulamentelor si a disciplinei, pentru cat mai multe din cluburile Ligii, putem spera la un fotbal curat si performant

# 4 serios on 23.07.11 at 4:01 pm

Daca lua aceleasi masuri pentru toata lumea aveati acoperire domnule jurnalist. Cand insa steluta, catelusii si alte echipe nomenclaturiste au luat licenta cum au luat-o ce ati scris nu mai are nici o valoare. N-or fi Iancu si Mititelu niste oameni fara pacat si nici dosarele acestor echipe perfecte, dar asi face pariu ca nici cele mai slabe. Sunt sigur ca daca era sa aplice regulile pe bune cum ziceti (doar comparativ cu dosarul POLI) mai aveam vreo 7-8 echipe in prima liga …. Deci sa nu il vedem pe Sandel mai viteaz si mai curat decat este…

# 3 Costi on 23.07.11 at 3:55 pm

Exista numeroase interpretari ale situatiei existente la Craiova dar personal cred ca Sandu a urat Craiova toata viata lui si acum a prins momentul sa o ingroape.

# 2 titi on 23.07.11 at 3:38 pm

nea octaviane ,esti om serios, de ce amagesti oltenii,ce nu a mai patito craiova si cu netoiu? interesul e sa le i-a jucatorii. dezafilierea s-a produs, nu exista cale de intoarcere, pacat.

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.