La cald e mai etic

Pe cine interesează acum Mondialul din 2022? Poate pe cei din Comisia de Etică a FRF
Ieri au fost 46 de grade în Qatar. Astăzi s-a răcorit de-a binelea. Sînt 44 de grade. Timp ideal pentru fotbal. Organizatorii Cupei Mondiale 2022 au născocit un sistem de găuri care aruncă aer condiţionat în teren. Jucătorii sau majoritatea lor vor supravieţui. Nu ştim nimic despre publicul din tribune. Qatar construieşte una linie metrou, un aeroport şi 12 stadioane. Total 70 de miliarde de euro. Şi pe urmă? Ce faci cu un oraş cu 12 stadioane? Treaba lor. Totuşi, o sugestie: fotbalul fără aer condiţionat poate fi introdus în Codul Penal. Asta ar descongestiona puşcăriile şi ar da valoare de întrebuinţare stadioanelor. Clientela nu va fi o problemă. Poate viitorii turişti-spectatori la CM 2022 n-o ştiu: consumul de alcool şi remarcele nepotrivite la adresa Emirului se pedepsesc straşnic în Qatar. Adevărat, spun organizatorii, dar Cupa Mondială va grăbi democratizarea Emiratului. Ei, da! Asta ar explica şi decizia care dă Rusiei Cupa Mondială 2018.

Organizatorii au rupt tăcerea şi au explicat la începutul săptămînii două lucruri. Nu, nu au mituit pe nimeni pentru a obţine dreptul de organizare a Mondialelor. Şi nu, nu au nici un motiv să accepte organizarea Mondialelor pe timp de iarnă.
Explicaţiile au fost convingătoare. Pentru FIFA. Ce nu ne spune FIFA e de ce a ales, totuşi, Qatar. Şi de ce n-a ales, de pildă, Groenlanda. Dacă Mondialele pot fi organizate vara în Qatar, atunci pot fi la fel de bine organizate iarna în Groenlanda. Unde e diferenţa? În 500 de mii sau chiar 1 milion de dolari votul? Nici vorbă! Organizatorii precizează, totuşi, că, dacă Bin Hammam a mituit pe cineva asta e treaba lui, nu a Comitetului de Organizare. Bin Hammam e fostul candidat la preşedinţia FIFA care a alunecat pe o coajă de banană scăpată din buzunar de Sepp Blatter chiar înaintea alegerilor. Organizatorii s-au trezit vorbind la aproape două luni de la scandal. Nu e clar de ce. Poate căldura. Poate gelozia pe Comisia de Etică imaginată de M. Sandu la FRF.

Şi totuşi: pe cine interesează acum ce se va întîmpla peste 11 ani în Qatar? Auzi întrebare! Pînă atunci, s-ar putea ca Emiratul să se democratizeze un pic altfel. De jos în sus, după reţeta egipteană. Sau poate ne punem din timp, aici în Europa, pe jucat Liga Campionilor în preajma furnalelor. O colaborare cu Mittal nu e exclusă. Dacă Mircea Sandu trece ideea prin Comisia de Etică, Oţelul prinde un culoar european, naţionala se califică şi prinde “sferturile” la Mondiale, iar Piţi învaţă jocul cu zaruri încinse a la Doja. Ne scoatem toţi, pe bază de etică şi căldură.

5 comments ↓

# 5 Mihai on 15.07.11 at 10:31 am

Am cautat azi sa vad ce a facu Gazul in Europa. Greu de gasit chiar si pe un site de sport. Am gasit intr-un final afisate rezultatele de ieri, meciul nostru nici macar nu era ingrosat ca sa-l gasesti mai usor. Pina la urma am gasit si detalii despre meci, la rubrica International-Europa League!!. M-am linistit in schimb cind am vazut ca s-a ingrasat Radut pe prima pagina. ;)

# 4 radu on 15.07.11 at 8:34 am

Frumos articol! Toti cei implicati in fotbalul national si international sunt corupti. La noi, bineinteles, este mai multa coruptie decit la FIFA sau UEFA. Fotbalul a devenit o afacere de foarte multi bani si exista tentatii.
Sa fim realisti: ce treaba au cu fotbalul AFRICA DE SUD sau QATAR? In ciuda scandalului care a fost, Rusia imi pare ok macar echiprle lor investesc multi bani si au performante la nivel european

# 3 Marck on 15.07.11 at 7:31 am

Articol slab . Multa varza , Sandu , Blatter , Piturca , Bin Hammam , Mittal , Doja . Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume , li s-a spus .. Qatar ! . TRU , te rugam , in genunchi te rugam , vino cu ceva , fii … domn !

# 2 vasco on 15.07.11 at 5:13 am

TRU,pe cind ai sa ne fericesti cu o analiza”pertinenta”si filozofica in acelasi timp a organizarii galei de box pentru Bute?Chiar as fi curios.

# 1 MARGELATU on 14.07.11 at 1:30 pm

E TIMPUL!!! JOS cu HOTII si INCOMPENENTII!

Jos cu SANDU & DRAGOMIR!!!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.