Mistere dezlegate şi legate din nou…

…de DNA, de ANAF, de Procuratură şi de alte instituţii vrăjite de banii fotbalului

Fotbalul românesc e stat în stat şi multă vreme de acum mai departe, indiferent de ce se întîmplă în alte ţări, nici o guvernare românească n-o să rişte un atac fiscal direct şi masiv asupra mafiilor transferurilor, a pariurilor, a contractelor măsluite şi a comisioanelor nesimţite, pentru că toate acestea reprezintă şi o cîtime de mafie de stat, cu participarea directă a unor organizaţii şi instituţii. Statul nu-şi bagă nasul în relaţiile misterioase şi privilegiate ale Armatei, ale Ministerului de Interne şi ale mineritului de stat cu fotbalul fiindcă şi-l rupe. Şi dacă şi-ar rupe doar nasul, dar poate să-şi rupă şi gîtul. Din această încîrdăşire naţională a unor ministere şi reţele sindicale ori primării şi consilii judeţene cu întreita mafie FRF, Ligă şi Cluburi nu lipseşte decît popimea, ca afacerea să aibă o oblăduire cu efect electoral de neatins. Din punct de vedere fiscal, doar biserica e mai peste legi decît fotbalul.

Federaţia şi Liga au hotărît că datoriile cluburilor către stat nu mai sînt de competenţa comisiilor de licenţiere, fapt care ar trebui să amorseze o reacţie promptă şi dură a Ministerului Finanţelor, întrucît decizia celor două foruri ale fotbalului reprezintă un îndemn desluşit la împotrivire şi ocolişuri fiscale. Cu alte cuvinte, Federaţia şi Liga sfidează întregul sistem economic făcînd din fotbal un sistem închis de tipul “prinde-ne dacă poţi, că nouă ni se rupe de statul vostru!”.

De ce Ministerul Finanţelor nu are nici o replică la chemarea aceasta obraznică la nealiniere fiscală nu e un mister chiar de nedezlegat. Mai mult, misterul a fost desfăcut în mai multe rînduri de media, de ANAF, de DNA şi de Procuratură, ca să fie legat repede la gură, să nu mai răsufle tot de avangărzile fiscale ale statului.

Motivul e unul singur şi cu efecte uşor de intuit: orice ieşire sindicală în stradă, orice zbatere publică a pensionarilor militari, orice manifestare individuală de protest, oricît de dramatică ar fi ea, şi orice altă formă de rezistenţă la măsurile fiscale împovărătoare ale guvernului nu înseamnă nimic, în comparaţie cu ce-ar putea însemna un şantaj cu întreruperea campionatului. Nimeni nu poate anticipa dimensiunile reacţiei publice la o grevă a fotbalului. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi cei cîţiva patroni de cluburi mai mult decît penali ştiu ce uriaş mijloc de şantajat statul e campionatul şi mai ştiu că sînt apăraţi de acesta.

7 comments ↓

# 7 Radu B. on 06.07.11 at 12:48 am

Mircea Sandu (că domn nu-i pot spune) a avut o ambiție să retrogradeze Poli Timisoara (victimă colaterală Gloria Bistrița).

Dacă păstrau regulamentul ăsta la anul retrogradau Steaua și Dinamo… Așa și-a potolit și Nașul ambîțul și nici nu-i supără pe „granzii” bucureșteni.

Simplu și evident. Ce ANAF, ce Minister de Finanțe… Se compară cu FRF și LPF?!

# 6 cristi2011 on 03.07.11 at 10:14 am

d-ule Octavian VA IMPLOR,VA ROG MULT,faceti ceva,schimbati mentalitatea acestor ziaristi tineri care promoveaza numai articole de scandal si non-valori:Gigi,Mitica.Nu se poate asa ceva,fotbalul e un fenomen social,copii ce modele sa aiba?

# 5 Giovani on 03.07.11 at 9:26 am

“Mai draga”-vorba lui Iliescu-,ce grija are mister T.O. de banii tarii.Il doare ca tara are nevoie de bani din fotbal si nu stie cum sa-i obtina. La cata hotie e in tara,doar fotbalul trebuie sa plateasca la Finante.
“Cu alte cuvinte, Federaţia şi Liga sfidează întregul sistem economic făcînd din fotbal un sistem închis de tipul “prinde-ne dacă poţi, că nouă ni se rupe de statul vostru!”.” Iata ce maretie de gandire debiteaza T.O !! . Nu conteaza ca in sport mai exista cluburi departamentale care mananca banii,nu conteaza ca oameni ca dumnealui urla cand vine vorba de impozitarea drepturilor de autor,nu conteaza ca statul nu-si ia banii din zona economica,ca cheltuie fara noima (vezi “subiectul Bechtel”). Conteaza ca in fotbal Fiscul nu poate lua mai mult.Halal !

# 4 paul.o on 02.07.11 at 8:52 pm

La fotbalul care se joaca ( echivalent cu liga a 3-a din Germania sau Anglia) ar fi o mare nesimtire sa mai faca si greva !Si asa , de multa vreme jucatorii nu se mai identifica cu echipele si suporterii, sunt doar niste mercenari mediocri. Daca vor sa faca grave, transmiteti la TV o liga oarecare din Europa unde nu se fac blaturi si vom deveni repede suporterii unei echipe sau a alteia.

# 3 Pohfala on 02.07.11 at 4:48 pm

desi imi place fotbalul foarte mult, imi doresc din tot sufletul o operatiune de curatare, chiar si cu riscul anularii unui campionat; oricum avem un fotbal de toata jena, n-o sa murim ca nu vedem bilciul televizat un an. Cred ca multi romani sint dispusi sa renunte la un campionat pt a avea unul mai curat.
Pe mine ma mira cum naiba si prin ce smecherii il gireaza firmele de tv care ofera, ia te uita, 100 mil euro pe 3 ani de mocirla.

# 2 red on 02.07.11 at 3:27 pm

Fotbalul românesc e stat în stat şi multă vreme de acum mai departe, indiferent de ce se întîmplă în alte ţări…..

ai scris o prostie tocmai pentru ca nu este indiferent ci chiar la fel in linii mari cu observatia ca altii sint cu mult peste noi in nenorociri si alte chestii cu minarii, aranjamnete etc. aici ma refer la vesticii vostri iubiti care va dau clasa in hotie si smecherii ca d-aia v-au lasat ei pe voi cu poponetul gol chiar la voi acasa.
e la fel de amunzanta ca afirmatia unora ca romania este cea mai corupta tara. din pacate pentru voi trebuie sa va spun ca nici la asta nu sinteti primii ci tot printre ultimii. :))

# 1 pop cosmin on 02.07.11 at 3:17 pm

mergeti in continuare pe stadioane.nu faceti altceva decat sa legitimati sistemul lor imputit.la fel si la vot.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.