Zeci de subiecte. Şi nici un predicat

…Iar Mircea Sandu nu numai că s-a făcut bine, dar s-a făcut şi rău. Rău de tot!

Finalurile de campionat au venit dintotdeauna cu un vid de subiecte. Vacanţa fotbalului a fost dintotdeauna un lung prilej de nimicuri: prezumţii, zvonuri, păreri, promisiuni, cacealmale şi un dans bezmetic al procentelor. Niciodată însă harababura din fotbal n-a semănat mai mult ca acum cu bulibăşeala din politică.

Tot ce-i valabil ziua se răstoarnă peste noapte. Nimic nu începe cu adevărat, nimic nu se termină sigur, iar transferurile de jucători şi tratativele cu antrenorii au toate datele şantajului, ale găinăriilor preelectorale şi ale deplasărilor strategice de la un partid la altul. “Granzii” fotbalului nostru sînt, de fapt, nişte partide, iar campionatul e tot un fel de Parlament. Mai mult de jumătate din echipe activează ca grupuri de spijin şi de diversiune. Ce sînt Gloria Bistriţa, Astra, Pandurii, Sportul sau Urziceniul altceva decît uniuni judeţene de forţă şi de manevră?

Marile subiecte sînt mult prea definite ca să suporte comentarii. Ne-au luat pe nepregătite. Nu avem exerciţiul marilor acumulări financiare. Judecăm interesele mafiote ale Ligii şi ale Federaţiei din perspectiva omului cu o leafă. Cum aş putea să ghicesc eu, lefegiul, pentru care mai binele înseamnă o sută de euro, nu o sută de milioane de euro, direcţia manevrelor lui Mircea Sandu?

Faptul că Mircea Sandu s-a făcut bine a dat peste cap toate scenariile luptei pentru putere. Şi nu numai că s-a făcut bine, dar s-a făcut şi rău! Faptul că Jean Pădureanu iese de pe piaţa liberă a vînzării şi a cumpărării de puncte obligă locurile 7-18 la tactici noi de întîmpinare. E drept că revine Ceahlăul, dar va mai fi Pinalti cel care a fost? Dacă în marea pauză penală din oraş i s-a făcut de o răzbunare şi de un loc politic 1-6 ? Apoi, e structurarea noului grup de forţă al Luceştilor şi al simpatizanţilor lor. Ce să mai structurezi cu un Hagi şi cu un Boloni, cînd aceştia risipesc ruşinos ca antrenori-salvatori tot ce au dovedit glorios ca jucători-campioni?

Ne mai vin, de asemenea, subiecte proaspete din Liga a II-a. Vin dintr-un neant competiţional misterul Chiajna, legenda Petrolul, ambiţia Oradea. Ne năpădesc subiectele, răsar de peste tot şi nu avem nădejdea nici unui predicat.

Un motiv profund personal de satisfacţie, în acest marasm numit fotbalul românesc, tot am: în ultima partidă, C.F. Brăila, ciuca bătăilor din Liga a II-a, a zdrobit pe Dinamo II. Viitor de aur Dinamo I are!

6 comments ↓

# 6 Copy-paste on 12.06.11 at 8:16 pm

Ultima ora: Staffu` pentru 24!

Gigica, sa nu ne inseli asteptarile, scumpule! Arde-i pe ovreiasi, ridica-ti toata comunitatea internationala-n cap!
Gigica, sa nu ne ins
In conducerea clubului Steaua - recomandat de „fratele mai mare”, WC Tudor -, va fi cooptat consultantul inter-national, inter-galatic, inter-rasial, inter-costal etc., Eyal Arad, acesta urmand a avea atributii pe partea de relatie-lobby cu FIFA, UEFA, FMI si Universul. De asemenea, surse care doresc sa-si pastreze anonimatul sustin ca noul consultant de imagine al clubului ros-albastru, Eyal Arad, va intari departamentul de scouting, prin legatura directa pe care o are cu o uriasa multi-nationala, operatiunea fiind posibila prin relatia foarte apropiata cu un anume Petru, mana dreapta si principal colaborator al actionarului unic.

Pe partea de consultanta interna, in locul incompetentului (si tradatorului) Bobby Durbac, noul director de marketing al clubului Steaua va fi numit - recomandat de acelasi „frate mai mare” WC Tudor -, cunoscutul dizident Nati Meir, cel care a fost arestat in urma unei inscenari odioase, realizate de Puterea care aflase ca omul de afaceri cu o avere de 800 de milioane de euro (mostenita prin fax), urma sa se intalneasca cu presedintele Obama, spre a primi girul SUA pentru Cotroceni.

Vasta experienta in domeniul excroche relatiilor cu publicul, va completa si continua politica impusa de creditorul Becali. Cei cateva mii de muncitori romani care au platit pentru a munci in Israel (si n-au muncit, doar au platit), au semnat frumoase scrisori de recomandare in favoarea domnului Meir. In acest sens, ajustarea pierderilor pe care le suferea clubul sub managementul defectuos al pilosului Durbac, vor fi facute cu maxima celeritate, spre exemplu, cutia de bere la juma de kil urmand sa aiba 250 de grame.

Staffu` pentru 24 va fi completat zilele urmatoare cu diversi „alesi” din varii organizatii parazitare de inventare a holocaustului, prin locuri pe unde chiar n-a fost.

In acest sens, impunerea domnului Levi la Steaua, va servi la fix, dupa „Saturnalii” sau „Idealurile” din `81, dovada clara a faptului ca „ROMANIA A UCIS, A UCIS, A UCIS!”, urmand a fi reiterata prin dovezile crancene de antisemitism salbatic, ce vor fi oferite din abundenta de Boier Cacareaza, la primul semi-esec din amicale: „Nu vin in Tara Romaneasca ucigasii lui Hristos, pe care io l-am marturisit, sa-i spuna lui Becali ca nu joaca cu Mihai Costea.

Bine, ba, Levi-Mevi, sa ma beleasca preputat pe partea ortodoxa, cu cipilica aia alui vagaboanta, ca d-aia-s io Imparat, ca io dau banii, nu Oculta lor, bagami-as lupa-n Neamul lor ucigas!”

Vom reveni cu amanuntele despre uriasul scandal, dupa prima pasa gresita a lui Rusescu („Ce nume-i asta, Rusescu?, Romanescu nu putea sa-l cheme?”) si dupa prima sedere pe banca a lui Tanase sau Banel.

„Ca nu fac ei, jidanii, ce vor in Tara Romaneasca, ca nu-i prost Becali!”

# 5 jan della gaz metan on 12.06.11 at 12:51 pm

Intrucat dv, JURNALISTII, AVETI TOTUSI POSIBILITATEA SA LUATI ATITUDINE IMPOTRIVA CORUPTIEI DIN SOCIETATEA ROMANEASCA, ar fi momentul sa INCEPETI, si sa nu va mai opriti !

Terminati cu analizele sterile si LUATI ATITUDINE, propunand SOLUTII SERIOASE si LUPTATI pentru APLICAREA LOR.

Pe timpul lui Ceao nu puteati MOBILIZA LUMEA scriind - ACUM PUTETI.

# 4 alex on 11.06.11 at 11:20 pm

e alt alex, nu eu!

# 3 alex on 11.06.11 at 11:08 pm

nu am fost eu!

# 2 starchild on 11.06.11 at 10:39 pm

Daca acum 4 ani, cand Liga 1 a avut primul acces direct in CL, presa nu a monitorizat si sincronizat foarte atent schimbarile ’structurale’ si ‘functionale’ de la FRF si LPF, poate acum cand titeiul s-a terminat sa fim si noi mai atenti.

Si apropo de asta, ce se mai aude de Ionut Lupescu, a disparut la fel de subit (sau nu) ca si accesul direct. In ce ‘alte’ proiecte este implicat mai noi, Kaiserul. Recunosc ca sunt foarte interesand, de cariera acestui om si intersectile lui cu fotbalul romanesc. Daca tot vorbim de politica, functii publice si responsabilitate, in ce conditii putem vedea si noi o ‘declaratie de avere’ facuta de Ionut Lupescu, sau macar o situatie comparativa 2007 vs 2011.

# 1 starchild on 11.06.11 at 10:30 pm

Foare bun titlul, nu neaparat cu ce contine articolul, dar cu ce se intampla in fotbalul romanesc in general.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.