Mititelu listat la bursa şantajului

Ai înnebunit de tot, bă, fratele nostru? Ce-oi fi vrînd, să vină DNA-ul peste noi?

În filmele americane despre naşii Mafiei, vedem cum aceştia se întîlnesc în mare secret în case pustii, cum discută codificat afaceri criminale  şi cum îşi caută locotenenţii de microfoane şi-n fund, cînd e să se asigure de confidenţialitate..

Inovaţia adusă în breaslă de mafia din fotbalul românesc e că şantajele, prevenirile şi ameninţările au loc în public, de faţă cu ziarişti şi în emisiuni tv populare, nu filmate cu camere ascunse de procurori, iar contractele unor noi cîrdăşii, formulate spre a nu irita Fiscul şi justiţia, sînt proclamate în gura mare, chiar de capi. Cum ar fi aroganţa pe care naşul de la Federaţie i-o face, în gura mare şi cu trimitere abruptă la campania anticorupţie, proprietarului de jucători - sclavi craiovean la un nou legămînt  de onorabilitate mafiotă, în marginea legilor şi a oricărui termen etic: Termină, bă Mititelule, cu gălăgia. Ai înnebunit de tot, bă, vrei să vină iar DNA-ul peste noi şi să ne umble la hîrtii şi la buzunare?!! Nu ne ajunge ce am păţit la Piteşti şi cît a trebuit să ne activăm bugetul după aceea ca să se lungească procesele pînă ce se pierde pe drum cauza?!

Inovaţia aceasta, de natură să afle şi speriaţii de la guvernare cît de funcţională şi de determinată e, la o ananghie, frăţia neagră a banilor, a fost îndelung anunţată de tot felul de ameninţări cu penalul, de genul:  Nu te mai lega, bă, de mine, că dacă spun eu tot ce ştiu de pe vremea cînd mă aveai angajat, înfunzi puşcăria pe viaţă! Ea e patent românesc. E un exemplu pentru Europa de cum se naşte şi cum se apără un stat în stat fără mitralieră şi fără limuzine care explodează cu rivalii înăuntru. Doar cu un şantaj generalizat din care nu se iese decît cu picioarele înainte. Cu tupeu, cu un maximum de golănii şi trufii de nababi, în dispreţul CNA-aului, al mediei şi al tuturor instituţiilor care ar fi să vegheze la civilizaţia relaţiilor.

Ameninţările, unele cu o bază ştiută de toată lumea,  au fost un leitmotiv a zeci şi zeci de certuri şi mîrşăvii televizate cu personajele care ţin afişul în ceea ce se mai cheamă încă fotbalul românesc şi au rămas instrumentul lor preferat. La urma urmei, ce-i o ameninţare? Zice omul, nu dă cu parul. Nu încă.

6 comments ↓

# 6 boris on 29.01.11 at 6:26 pm

domnule tudor octavian, felicitari pentru cresterea raitingului la gazeta - aveti 5 comentarii!
si o intrebare: VEDETI VREO LEGATURA INTRE ESCROCHERIILE LUI MITITELU SI CELE ALE UNUI OARECARE SORIN OVIDIU VANTU - cel care spera ca doar printr-o lovitura de stat sa mai scape de puscarie? o / il sustineti, sau nu? asteptam cu interes si cu incredere nestramutata ca veti da un raspuns clar dilemei cu pricina :))

# 5 vasglo on 29.01.11 at 1:44 pm

Domnule Octavian,

Mititelu e un escroc. Spuneti-o direct.
Conform Codului Penal,..” falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.”

Este exact ceea ce a facut Mititelu atunci cand a semnat acele dezlegari in alb, pentru ca clubul, al carui patron este, sa beneficieze de banii lui Piturca. Deci, el este autorul documentelor pe care acum, la disperare, le reclama ca fiind false.
Cum se numeste cel care pune in circulatie acte false ca sa puna mana pe niste bani? Desigur, un escroc…

S-auzim numai de bine!..

# 4 Giovani on 29.01.11 at 12:26 pm

Mister Tudor Octavian ati devenit un “justitiar”
atotcapabil,va vedem “pe sticla”,in ziare,pe net ; stiti totul,aveti solulii la toate,vorbiti condescendent.De fapt eu unul va cunosc de pe vremea Flacarei paunesciene.De acolo v-ati capatat aplompul atotstiutorului.Vorbiti de Mititelu,eu nu sint oltean,sint aradean,mi-e indiferenta Universitatea,deci pot avea parere neutra,cel putin.Mititelu-in ciuda faptului ca e semidoct, poate si asta e mult-se apara cum poate.Intr-o Craiova in care Primaria ii pune chirie “inumana” pe stadionul moderrnizat de el,tot acolo unde un Camataru (informator securist),un Staicu (condamnat acum),un Ilinca (care a facut afaceri oneroase),in care- cu voia Dv- si Netoiu a martelat-o uman si psihic,Mititelu,asta e singur si sigur cu Universitatea in suflet,e clar ca o iubeste,a bagat bani grei,si a facut scut in fata lui “dinamosteaua&ciracii FRF & liga”.Din prostie a semnat la Piturca acte incredibile,dar cu inteligenta olteanului smecher stie sa se apere.Asta va deranjeaza.Deranjeaza la Mititelu ca ameninta cu DNA,il chiar ironizati pentru asta.Dar daca intra pe fir DNA la cererea lui Mititelu,atunci FRF,Liga,Piturca si multi altii ar fi obligati sa arate acte si metode neortodoxe,care ar putea face rau “mafiei fotbalului” romanesc. De asta le e teama multora,iar Dv in loc sa salutati ideea ,il persiflati.Eu chiar cred ca DNA-ul ar trebui sa se autosesizeze,sa atace problema direct,nu stiu cun Nasu,Mitica,Piturca,poate chiar si Mititelu si-ar spala pacatele.Dar deranjeaza la Dv superioritatea fatisa,abordata fata de discutie,in care aveti convingerea ca le stiti pe toate,ca sinteti o autoritate,o speta capabila sa judece,chiar si in fotbal.Traiti din “datul cu parerea” si asta va ocupa tot timpul,va chiar deranjeaza,dar va creeaza si probleme.Ar fi cazul sa apareti mai rar,mai ales la fotbal,zic eu,si asta n-ar trebui sa va supere,din contra.

# 3 AUREL on 29.01.11 at 11:50 am

DONULE OCTAVIAN CINE OARE SUNT VINOVATII ADEVARATI AI HAOSULU SICIRCULUI, PE CARE PRETINZI CA L AI DESCOPERIT IN FOTBAL??
NU OARE TELEVIZIUNILE DE SCANDAL PARTICULARE CARE ISI FAC STRATEGIA MANIPULATOARE LA COMANDA PATRONILOR LOR ????
OCTAVIANE !! ESTI IN MARE EROARE !!!!

# 2 durden on 29.01.11 at 10:35 am

mda…si din pacate isi permit atatea pt ca nu au frica.si nu au de ce sa le fie frica.vorbeam de curand cu un prieten despre coruptia din politica,nu fotbal,dar tot aia e: pai in SUA au fost asasinati 4(patru!!) presedinti si au mai avut loc alte 16 tentative.plus nu stiu cati vicepresedinti si alte persoane de rang inalt.in romania,se duce iliescu prin sate si lumea il aplauda.nu zic sa-i omoram pe toti acuma,dar cand nu se arunca macar o piatra(sau un bulgare de zapada iarna) progresul nu apare.de-a lungul civilizatiei umane,fiecare salt a avut la baza un conflict.dar noi suntem pasnici, protestam cu fluiere si pancarte…

# 1 motanul incaltat on 29.01.11 at 2:45 am

Trebuie sa fii foarte atent la ce zici:vezi cazul Penescu-omul se credea tare dar n-a avut spatele care-l credea,a ajuns la zdup si s-a oprit…Mafia e mult mai tare…Am impresia ca Mititelu e la rind ,vorbeste prea mult si cred ca n-are spate cum crede el.Ameninta cu procuratura sau penalul dar nu-si da seama ca asta e una din problemele Romaniei in afara-nu e tocmai libera si nici tocmai corecta.Sau poate-i corecta doar cu cine trebuie.Eu il vad rau pe Mititelu-la pirnaie-pt.ca daca stie lucruri dar nu le spune,inseamna ca e complice la multe dintre ele.Nici nu stiu cu cine sa-l compar :un simplu pion sau un nebun.Oricum se pare ca va fi sacrificat….

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.