Nu ne-am săturat de această logică?

E greu să ai noroc dacă nu-i dai ocazia să se manifeste

Şi iar ne întoarcem la ceea ce ştim, la ideile care ne-au intrat în sînge şi de care, probabil, nu ne vom plictisi vreodată: la Napoli a fost ghinion, a fost lipsă de concentrare, a fost frică, într-un cuvînt - a fost blestem… A, DESIGUR, A MAI FOST ŞI UN VINOVAT: KAPETANOS, deşi se poate ţine un 3-0 şi în zece dacă ştii fotbal asociaţie. Nu e nici un mare ghinion cînd în 96 de minute posezi balonul în proporţie de 36% şi ăilalţi joacă 53 de mingi în careul tău, iar tu doar 10. Ar fi fost un mare noroc - peste ştiinţa cu care joci fotbal - să fi rămas 0-0 pînă în minutul 96. Dar în tur, napoletanii nu au egalat de la 0-3 în minutul 98? Care blestem? După cum s-a jucat, acest 1-0 e mai degrabă rezonabil.

Cînd ăia - şi ei nişte apucaţi, ce să mai vorbim - atacă tot timpul şi tu joci la 0-0, cînd nu legi decît o singură “ocazie uriaşă”, cînd marea fericire e să ţii mingea departe de poarta ta, nu e mai degrabă logic, raţional şi deloc mistic să nu ai noroc? De unde să apară norocul dacă nu are ocazia de a se manifesta? NU NE-AM SĂTURAT DE LOGICA ASTA AMĂRÎTĂ? Bubuim în idei stupide mai tare decît batem mingea în aut…

Şi la urmă, acelaşi care a ţinut-o de o săptămînă cu ideea că “Mergem la egal şi ne calificăm… noi nu trebuie să ne hazardăm să dăm gol”, acelaşi, plîngîndu-şi de milă, vine şi ne zice invers, că “trebuia să jucăm fotbal, doar nu jucam cu Realul, ci cu Napoli” şi că, în fond,băieţilor le-a fost frică.

Frică de cine? Nu de Napoli - săracii au alergat de le-a venit rău, s-au rupt în tacklinguri şi degajări destrăbălate, s-au consumat nervos pînă la os, nu văd echipă de la noi, nici măcar pe Oţelul, să se omoare ca Steaua înfruntînd viteza acelor apucaţi. Măcar pentru atîta merită respectaţi: pentru plămînii lor. Dacă le-a fost  frică de ceva, cred că de ochiul şi mai ales de gura patronului lor, de violenţele lui verbale, de capriciile lui, de incultura lui fotbalist că, mă-nţelegi? Chiar şi dilema lui - “Fotbalul e al lu’ dracu’ sau al lui Dumnezeu?” - te intimidează, deşi, cu puţin curaj, i se poate răspunde: fotbalul e al lui Gigi şi Mitică!

Şi care e perspectiva? Păi, ea e clară în aceeaşi optică patronală: LUĂM TITLUL DACĂ VOM CÎŞTIGA ÎN RETUR PRIMELE 7 MECIURI şi în al optulea, cu Oţelul, îi batem cu 7-0! După guma din capătul creionului meu, perspectiva asta e tot atît de sigură precum e Kapetanos principalul vinovat pentru lacrimile băieţilor lui Lăcătuş. Soluţia e crudă, dar există: ori patronul devine şi antrenorul echipei, ori ne lasă şi se duce în liniştea afacerilor sale. Nu cred că sînt singuratic cînd susţin că din această dilemă nu putem ieşi.

22 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 22 Ovidiu on 18.12.10 at 2:31 am

O exasperare sanatoasa si binevenita. Sanatate multa, maestre!

# 21 lol on 17.12.10 at 6:26 pm

Sanatate, maestre!

# 20 Tudor on 17.12.10 at 4:51 pm

Pt Stresu
Maestre, de ce vezi doar ce te intereseaza?
lasand la o parte faptul ca Tatarusanu a tras de timp mult prea mult pt a nu fi sanctionata echipa astfel, tu te legi de 1 minut in plus, si uiti faptul ca la zurich au marcat aia un gol valabil care a fost anulat gresit, lucru care ar fi dus la necalificarea stelei in grupe, la utrecht alt gol valabil pt gazde, anulat gresit in favoarea stelei…, iar tu vii acuma cu un minut in plus…:)))
iar pe de alta parte, pierzi esenta acestui articol
la buna recitire;)

# 19 Gyerko Szabolcs- Laszlo on 17.12.10 at 4:06 pm

Am auzit ca s-ar fi prelungit prea mult. Asta nu-i scuza, si ei au jucat cat a jucat Steaua.

# 18 stresu on 17.12.10 at 2:53 pm

pt.valmir

De când fotbalul se măsoară in timp efectiv ?

Dacă o repriză a fost prelungită cu 4 minute ţi se pare corect ca 4 min. de prelungire să fie prelungite tot cu 4 minute ?

GÂNDEŞTE şi… JUDECĂ !

# 17 Chris on 17.12.10 at 2:43 pm

Right!

# 16 victor L on 17.12.10 at 2:11 pm

Sanatate, domnule Cosasu.
De data asta imi permit sa intreb: pe cine comentati? pe Gigi ori pe cei doi rataciti la PRO tv in timpul meciului?
Pina la urma, care ghinion?
Cu asemenea comentatori ar fi si pacat sa avem un fotbal agreabil.

# 15 durden on 17.12.10 at 1:49 pm

adevarat…ce mentalitate de cacao avem…si daca zice cineva ca steaua a primit ceea ce merita,mi se spune ca nu sunt patriot sau mai stiu eu ce aberatii,ca ma bucur de raul altuia.de fapt eu vreau sa spun ca poate asta sa fie invatatura de minte pt echipele romanesti care cred ca pot juca fotbal cu fundul in poarta.trebuie sa invatam sa jucam fotbal,nu mai merge asa…

# 14 valmir on 17.12.10 at 1:06 pm

@ Stresu

In tur arbitrul a dictat 4 minute de prelungiri,din care tot atitea Tatarusanu a stat pe jos, (cica) accidentat.
Ce crezi ca sintem smecherii Europei,cind incep prelungirile cadem ca spicele si asteptam sa se termine meciul? Get real!

# 13 Nicco on 17.12.10 at 11:22 am

Corect si frumos spus (scris), asa cum faceti intotdeauna oriunde. Dar, pentru ca nu sunt eu acela care sa va poata face observatii, v-as ruga sa acceptati o mica remarca. Nu credeti ca din textul de mai sus lipseste cuvantul “valoare”? Cu toate scuzele pentru indrazneala mea, va asigur de toat respectul!

# 12 addy on 17.12.10 at 11:13 am

felicitari dnu cosasu. subscriu la tot ce ati afirmat dvs mai sus.

# 11 messi on 17.12.10 at 10:31 am

mare dreptate aveti!!!!!ne-am saturat toti de berbecali!!!!ca rapidist sunt fericit pt ei!!isi merita soarta cu becali!!!!!

# 10 liviu on 17.12.10 at 10:26 am

Din nou, excelent scris. Felicitari maestre !

# 9 radu-ilarion munteanu on 17.12.10 at 9:59 am

mult pretuitule sarbatorit,
intre altele cu firescul premiu de excelentza. faptul ca un ziar de sport e cel care va sarbatoreste mai reverentios, mai profsionist si mai amplu decat usr, decat ucin, decat… e consonant cu un text intim al domniei voastre. e cartezian.

in ce priveste articolul, as indrazni a merge juma’ de pas mai departe decat dv, le linia dv: asa zisul ghinion a fost echilibrat de norocul eglarii la utrecht si de cadoul prortarului din marele port, cel cu nume de rgina spaniola. deci discutoia despore ghinion nu se pune. daca ceva se oune e observatia colegului dv de gazeta, specializat in analize tehnico-tactice care numara un singur jucator capabil sa alerge 90 de minute. o spun ca suporte ceva mai mult decat cinquangear, desi inter are in inima mea oricand 7 luni inaite. se mai pune ca tot ce nu ne ucide ne face mai tari. ergo, loviturile incasate in 10 ani de cariera de fiara ii dau o sansa sa devina un dresor de fiare. adica sa transforme doza de chiulangii cu gandul ca etapele trec si leafa merge, noi cu drag ratam. daca minnea asta s-ar intampla, si indraznesc a miza pe logica, logic ar fi sa se intample, mentalitatea aiuritoare (epitet cules din andrei plesu la adresa personajului) a patronului n-ar mai avea nici o influenta. joaca, joaca ineigent, cum se zicea pe maidane, observatia va apartine, dupa 6 mai 86, merita-ti salariul, aduna-te intr-un club inchis pentrru ageamii si umfla-i banii. n-are decat sa se bucure ppre limba lui. tu, profesionist, ai conditii sa-ti faci meseria incat ‘mnelaui apropitarul, care n-a ramas fara coledzi, ma-ntelegi, sa nu conteze. la buna recitire!

# 8 Gopo on 17.12.10 at 9:44 am

Maestre Tosefta nu e copatibilă cu Steaua… puţină decenţă, nici nu merită amintiţi

# 7 stresu on 17.12.10 at 9:22 am

Domnule Cosasu,

In principiu aveţi dreptate, dar omiteţi esenţialul: un meci de fotbal are dureata 90 de minute plus prelungirile dictate de arbitru.
Daca aţi uitat vă reamintesc eu că în tur arbitrul a dictat 4 minute de prelungiri iar golul s-a dat în min. 98. Aici nu mai este vorba de NOROC este vorba de respectat regulile jocului ( între noi fie vorba, la fotbal timpul nu se tine ca la baschet sau la hochei )

In altă ordine de idei domnule Cosaşu, vă reamintesc că în returul de la Napoli Lăcătuş a aliniat 11 jucători disponibili, nu o echipă, care s-au manifestat în teren aşa cum au putut mai bine, iar aceşti 10+1 jucători (s-a accidentat şi Gardoş) au fost la un pas de… minune.

Aş fi vrut domnule Cosaşu de la dvs., un om cu multă experienţă, mult mai multă obiectivitate.

# 6 danic on 17.12.10 at 9:09 am

Nu numai noi nu putem iesi din dilema asta dar cred ca nici patronul nu poate!
In rest am retinut vorba lui Boloni care isi dorea sa aiba el un 3-0 si 10 jucatori.
Multa sanatate, maestre!si La multi ani!

# 5 alin on 17.12.10 at 7:32 am

perfect adevarat: Gigi antrenor la Steaua……

# 4 kELOO on 17.12.10 at 7:13 am

Articolul acesta mi-a mers la suflet, Maestre! M-ati facut sa trec mai usor peste aceasta infrangere care imi chinuia mintea si sufletul!

La Multi Ani si multa sanatate!

# 3 neutrul on 17.12.10 at 6:36 am

la steaua la ora actuala vorbim de INCOMPETENTA,lacatus nu este un antrenor competent sa cistige trofee cu steaua,prin venirile lui repetate produce un adevarat dezastru la club,cind a venit avea cel mai numeros si valoros lot din liga 1,acum nu mai are jucatori pt. banca de rezerve,CIND IN 10 ANI nu cistigi nici un trofeu nu o poti numi decit INCOMPETENTA,lacatus poate antrena echipe care au alte obiective decit steaua,evitarea retrogradarii,poate,dar pentru a cistiga trofee iti trebuie mult mai mult decit faima de fotbalist,se cere PROFESIONALISM ,asta nu intelege lacatus ca nu are

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.