Ăştia sînt sănătoşi?

“Cu toţii la psihiatru” titra Gazeta. Da, cu toţii!

Foarte bine, are dreptate Mircea Rădulescu cînd cere un examen medical pentru antrenorii săi: da, să fie duşi la doctor, să li se ia sînge, să le facă ecografii şi ce-o mai fi, să li se vadă plămînii, ficatul, splina şi, neapărat, mai presus de orice, creierul. Da, să treacă toţi pe la psihiatru, nu numai pe la internişti şi generalişti. Dar de ce numai antrenorii? Pentru că Sorinaccio, la nervi, a spart un geam în Elveţia? Haida de… dar patronii? Dar impresarii? Dar preşedinţii? Dar managerii generali sau ceva mai particulari? Ăştia de ce să scape? Ăştia nu e cazul să treacă şi ei pe la cabinetele de toate gradele şi, mai ales, pe la psi (psiholog sau psihiatru), să se controleze dacă sînt întregi sau nu la minte?

L-aţi văzut pe MM la Tîrgu Mureş cum gesticula în tribună, nu zic ca un …, ci exact ca patronul lui actual, în clipele de furie şi extaz? Era leit şeful său, deşi abia se întorsese la vatră şi la stînă. Nu-i caz de…? Păi nu se înjuraseră de le sărise definitiv smalţul cu atîtea luni înainte? (Recunosc - am scris atunci, negru pe alb, aici, că se vor împăca…) Şi nu venea patronul în emisie să ne spună că nu are nici o importanţă că l-a făcut de “zdreanţa dracului”, de “nimic”, iar MM îl porcăise de “cioban opărit”? Şi ăştia doi vor cere jucătorilor să aibă caracter!? Ăsta nu-i caz de schizo…? Incapacitatea de a da importanţă cuvintelor, neruşinarea în a bagateliza tot ce-i mizerabil, rapiditatea cu care explodează trivialităţile nu cer o medicamentaţie, un tratament? Preşul Ligii îi cere lui Sorinache să ia pastile, dar domniei sale nu trebuie să i se recomande ceva pentru “calmul” cu care îşi tratează megalomaniile de oracol?

Dar domnii Iancu şi Piţurcă, atît de viguroşi în a se porcăi, sînt sănătoşi mental? - Întreb fără jenă, căci am consumat-o ascultîndu-i. Nu li se putea închide microfonul şi trimişi nu acasă, ci la un psi? Voluptatea de a face rating cu orice glas, chip şi chipUri, frica de a nu avea audienţă fără de un scandal cu Borcea sau Neţoiu sînt boli de dus la doctor, de care multora “li se rupe”, vorba ceea, dar asta nu schimbă situaţia: fotbalul - şi poate nu numai la noi… - e o lume nu doar a unor “oameni care bagă banu’”, ci şi a unor megalomani “violenţi şi fără de maniere”, conform unui diagnostic caragialian. Plus neurastenicii ca Sorin Cîrţu, care nu-şi reproşează nimic, recunoaşte că a ajuns la limita răbdării şi culpabilizează geamul spart, fiindcă nu e termopan. E de rîs? De plîns? Piccolo a răspuns cum trebuie: “De ce mă întrebi asta? E o problemă personală”.

8 comments ↓

# 8 Dan on 02.12.10 at 1:29 pm

Hai nea Radu,astept comentariul la Barca-Real..sau poate ceva despre Federer-Nadal ?!

# 7 victor L on 28.11.10 at 3:23 pm

Felicitari pentru Premiul de Excelenta. Desi nu e ceva care sa mire pe cineva.
Sanatate, domnule Cosasu.
@ Costi,
articolul domnului Cosasu il gasesti la Tudor Octavian.

# 6 supertuxy on 26.11.10 at 2:29 pm

Va rog nu despre scandaluri…

in rest respect infinit

# 5 Costi on 26.11.10 at 8:26 am

Singurul lucru pe care-l regret in ce priveste articolele dvs. este ca sunt ca si invizibile pe site. N-ai cum sa gasesti linkul pe siteul gsp catre articolele domnului Cosasu. Si-atunci, intreb si eu, astia sunt sanatosi?

# 4 gicu on 26.11.10 at 4:43 am

Sanatate, maestre!

# 3 Gyerko Szabolcs- Laszlo on 25.11.10 at 10:56 pm

Iar despre scandaluri ? Pacat……….

# 2 Dan on 25.11.10 at 9:17 pm

Domnu’Cosasu,dumneata ce mananci,ce bei,ce respiri de dai asa bine cu ..”coasa” aia ?! ne lasi perplecsi cu fiecare articol,eu cel putin il astept de fiecare data ca painea calda.Felicitari anticipat pt urmatorul !!

# 1 lol on 25.11.10 at 6:16 pm

Felicitari pentru Premiul de Excelenţă!

Sanatate, maestre.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.