FC Nobody

De ce, pentru ce şi cum a bătut Sunderland pe Chelsea

Cînd iei bătaie atît de urît acasă de la cineva care nu e nimeni, atunci: 1) n-ai casă şi nu mai contează că te faci de rîs acasă, 2) medicii au încurcat pastilele şi ţi-au dat combinaţia care frînează, 3) eşti victima portarului  Acar P. Însă portarul Cech P a făcut un meci senzaţional. E vorba de acelaşi meci cu Sunderland pe care Chelsea l-a terminat la 0-3 în loc să-l termine la 0-7. Nici întrebarea referitoare la medici nu rezistă, pentru că trupa lui Ancelotti a alergat tot meciul şi mai aleargă încă, urmărită de ziarişti. În sfîrşit, problema pămîntului natal există. Chelsea n-are legături cu glia care fixează echipe englezeşti, de la Liverpool la Crewe Alexandra (fondată în 1877, retrogradată în divizia a patra acum cîteva secole). Chelsea n-a avut, însă, niciodată rău de locaţie şi funcţionează eficient fără context strămoşesc.

Ce explică totuşi prăbuşirea totală la domiciliu a unei supraputeri europene, la contactul cu o combinată de aspiranţi, refuzaţi şi veterani? Boudewijn Zenden prinde dintr-un foc ultimele două categorii. Prima teorie pe care presa britanică tinde să o transforme în volum merge pe ideea că Terry şi Alex au fost fatali prin absenţă. Chelsea fără stoperii clasici ia 0-3. Asta l-ar explica pe 3, dar nu spune nimic despre 0. De aici, teoria după care accidentarea lui Lampard, suspendarea lui Essien şi accesul de malarie al lui Drogba au sterilizat Chelsea. Ceea ce presupune că Malouda, Anelka şi Mikel nu s-ar fi aflat în teren.

Prea multe scuze, nume şi ipoteze tind să acopere cauza reală. Ce e de reţinut pînă la urmă e Sunderland. Echipa care a jucat aproape perfect şi a dejucat orice mişcare schiţată de Chelsea înainte ca gîndul dinaintea schiţei să se fi încheiat. Dezastrul de pe Stamford Bridge spune ceva despre VIPcentrismul care înceţoşează analiza. Eşecurile unei echipe mari sînt, măcar uneori, triumfurile unui adversar mic. Înainte de a stabili că Ancelotti şi ai lui au prins o zi slabă sau au fost depunctaţi de golurile din lista de vedete, ar trebui să remarcăm că duminica trecută Chelsea a avut în faţă un adversar. Pînă şi echipele mari trebuie să joace cu cineva. Istoria unui meci e scrisă întotdeauna de două echipe. În Anglia, cel puţin, acest gen de afacere e foarte riscant. FC Nobody ţine la istorie şi ştie să o scrie.

2 comments ↓

# 2 cabrera on 18.11.10 at 7:12 pm

fc nobody wolves acum 3 etape , fc nobody blackburn acum 2 , fc nobody liverpool ( pt cine s-a uitat la meciuri )

# 1 rose on 17.11.10 at 8:24 pm

FC Nobody? Totusi, Gordon, Mensah, Malbranque, Henderson, Bent, Welbeck, Gyan, Da Silva, Onuoha, Richardson nu-s niste neica nimeni.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.