Campionii cu biciclete şi case în mahala

Oţelul trebuie alungat imediat după primul loc. Îi ajunge cît a visat!

Prima ligă a fotbalului nostru e plină de ciudăţenii şi de lucruri contra naturii. E ca o bicicletă fără cadru, căreia nu-i mai lipsesc decît şaua şi ghidonul, ca să se cheme trotinetă. Avem o echipă - Sportul studenţesc - fără public, o alta - Brăneştiul - fără stadion, o campioană - Urziceniul - fără echipă, un mare tam-tam - Steaua - fără antrenor, iar acum, hop şi Galaţiul pe primul loc, cu fotbalişti de-adevăratelea, dar fără maşini, fără vile şi fără conturi barosane în bănci.

Că Oţelul bate tot cu jucători fără nume şi fără bani, fără brazilieni şi africani second hand, fără prinţi de Bamboo şi fără fără vedete consumate, care şi-au plimbat mediocritatea, pînă a fi alungaţi înapoi, în România, prin mai multe cluburi europene, n-ar fi ceva să ne mire. Dar să vii la antrenament cu autobuzul şi cu bicicleta  dintr-un cartier cu blocuri muncitoreşti, să nu fii tot timpul pe prima pagină în publicaţiile de citit la WC, să nu spargi zeci de mii de euro pe celulare cu diamante şi sute de mii pe maşini de asalt, care iau în bot trecerile de pietoni cu pietoni cu tot şi nu pot fi urmărite penal, fiindcă gonesc mai repede decît Loganurile poliţiei, asta nu-i de conceput.

Să nu se găsească oare în tot oraşul nişte analfabeţi care nu lovesc mingea fără o sută de mii de euro la instalare şi încă o sută la transfer, pentru păcălirea altor oieri şi penali de rang naţional? Să nu fie în stare un oraş ca Galaţiul să tragă la  ultimele locuri, cînd, cu mult mai mulţi bani, Pandurii cad de trei ani în Liga a doua şi tot din Liga întîi o să retrogradeze? Să nu se găsească în tot judeţul nişte curve de televiziune, ca să aibă băieţii de la Oţelul cu cine să colinde cluburile de fiţe şi să-şi ruşineze familiile?

Oţelul Galaţi trebuie alungat în cel mai scurt timp de pe primul loc fiindcă dă peste cap tot falimentul fotbalului românesc. Cum să pierzi de fiecare dată onorabil în Liga Campionilor cu o echipă care cîştigă într-un an cît Mircea Sandu într-o lună? Cum să îndrăzneşti la titlu cu o formaţie la care nu se bagă neamul Becali? Galaţiul trebuie să-şi vadă lungul nasului. Să fie mulţumit c-a fost lăsat două-trei luni să viseze cu şaua de bicicletă sub fund. În fotbal, e vremea limuzinelor de neam prost, a ochelarilor de Sicilia  şi a trabucelor de Cazino.

4 comments ↓

# 4 VIOREL on 31.10.10 at 12:04 am

Bravo ! Bine zis !
HAI OTELUL !!!!!

# 3 lol on 30.10.10 at 2:10 pm

Bine ati venit in anul 2010, d-le T.O. Va anuntam ca CFR Cluj e campioana en-titre a Romaniei.

# 2 Gyerko Szabolcs- Laszlo on 29.10.10 at 9:43 pm

Ceea ce faci s-o faci in primul rand din pasiune, nu pentru bani

# 1 dstb on 29.10.10 at 5:46 pm

Ex-ce-lent scris!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.