Letala nerăbdare

Nu ai ce-i explica, dar nici nu poate fi ignorat

De mult nu am auzit, în direct, asemenea strigăte împotriva ideii de răbdare ca acelea pe care Imi Ienei le-a îndurat cu o linişte vecină cu ironia. El ceruse răbdare în construcţia unei echipe. Cel numit, cu o stranie bonomie, Gigi, ţipa din adîncul adîncului său: “Ce-i aia răbdare? Care răbdare? Să n-aud de răbdare la Steaua… La Steaua vreau rezultate!”. Hagi şi Radu Paraschivescu, de faţă în studio, surîdeau tăcuţi, conform protocolului de bun simţ în vigoare atunci cînd un semen e în criză de nervi. Ienei - asigurat de acest Gigi că e băiat bun, că nu-i un dur, fiindcă în discuţii “nu bagă cuţitul”… - opunea oarecare rezistenţă şi aducea argumente: “Nu te gîndeşti, Gigi, că jucătorilor le este frică? Că intră îngrijoraţi pe teren?”. Replica a venit şi s-a vrut letală (ultimul adjectiv la modă în fotbalul nostru): “Ce griji, ce frică? Căpitanul lor sînt eu… Eu sînt cu finanţele!”. După care a urmat o tiradă împotriva antrenorilor care toţi aleargă şi se omoară numai după bani…

Mi-am permis să nu mai am răbdare şi am apăsat pe butoanele care-mi stau şi mie la dispoziţie. De fapt, cel mai dur sentiment e împotriva mea, nu a lui. De ce mai am răbdare să-l ascult? Poate fiindcă nici eu, ca şi nea Imi, nu ştiu să bag cuţitul, să sar la beregată într-o discuţie? M-am hotărît de mult să nu-i mai scriu nici numele, să-l ignor… trebuie s-o recunosc: e greu. Nu ştie ce-i ironia. Nu ştie ce-i modestia. Nu ştie ce-i răbdarea. Are o nerăbdare letală. Nu ai ce-i explica. E unul din cei mai desăvîrşiţi ignoranţi care însă nu poate fi ignorat, dacă mai ţii cît de cît la fotbalul ăsta al nostru, atît cît mai este, acolo, naufragiat pe al 50-lea loc între echipele lumii. E o cifră mai înfricoşătoare decît toate strigătele intempestive ale lui Gigi.

6 comments ↓

# 6 Andreas on 22.10.10 at 2:19 pm

Sanatate, maestre!

# 5 gicu on 22.10.10 at 6:18 am

Sanatate, maestre!

# 4 lol on 21.10.10 at 11:29 pm

Sanatate, maestre!

# 3 alin on 21.10.10 at 8:59 pm

in saptamana asta am primit o veste proasta:Rooney nu mai vrea sa semneze prelungirea contractului cu Man Utd …..:(( ce ne facem fara el?? viitorul pare sumbru, nu facem fata lui Chelsea si Man City…

# 2 Gyerko Szabolcs- Laszlo on 21.10.10 at 7:56 pm

Oare cat timp o sa mai treaca pana cand Steaua va mai castiga inca o data cel mai ravnit titlu (Cupa Campionilor) ?

# 1 Ovidiu on 21.10.10 at 7:18 pm

Dumnezeu sa-l ierte! Noi, stelistii, o s-o facem mai greu.

Sanatate, maestre!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.