Acest revoltător loc 46

Nimeni nu-şi dă demisia, toţi îşi dau importanţă

…şi dacă marca însuşi Florescu, pentru 1-0? Cine leşina la Bucureşti? Şi dacă rămînea 1-0, după un meci bineînţeles eroic? Imediat vă scriu un articol în care pînă şi Zicu ar fi fost inspirat cu pasele lui înapoi. Şi dacă trăiam scena cînd l-am fi văzut pe Giovani Becali sărutîndu-i mîna lui Răzvan, conform promisiunii? N-a fost să fie… Asta da ratare - să nu-l vedem pe un Becali pupîndu-i dreapta lui Răzvan… Aşa e, din moşi strămoşi: băieţii buni n-au noroc. În schimb, “Am murit dintr-un ofsaid!”, precum stătea scris, ore întregi, pe ecranul unui tiz de-al meu. Altă abureală - dacă acceptăm, şi eu o accept, ideea lui Boloni: nu se poate discuta un eşec pe baza unui gol dintr-un ofsaid de zece centimentri. Dacă mă ia cineva din scurt şi dur, voi murmura că Pantilimon a fost mare în toate sensurile, că Franţa nu m-a rupt, că repriza a doua a fost cea mai bună din toate ale naţionalei lui Răzvan, că meciul mi-a dat dreptul la un scurt suspin, iar fotbalul nostru la încă un Vai!” cuprinzător. Sînt conştient că asemenea vorbe în doi peri nu se spun cu voce tare, azi, cînd pe bună dreptate domneşte un singur adevăr crud şi revoltător: România, în clasamentul Mondial, e pe locul 46. Nu s-a întîmplat niciodată. Şi nimeni nu şi-a dat, nu-şi dă şi, cu siguranţă, nu-şi va da demisia. Fiecare responsabil - Cine? Cine? Toţi! - de această cădere fără precedent îşi dă doar importanţă. Atît. Hagi are toate motivele să fie jignit de acest loc 46. Îl cred, dar nu avem voie să nu-i spunem că şi Măria Sa e implicat în catastrofă, oricît aur poartă în ghetele sale şi în limitele lui de antrenor.

Nimeni dintre noi nu poate scăpa de acest loc 46, nimeni nu are baza morală să-şi găsească un alibi, doar în cazul special că nu ştie ce înseamnă asta, o bază morală. Nu-i de ţinut partea nici unuia din clanurile care se înfruntă la un nivel lamentabil pentru putere în fotbalul românesc. E de ţinut cu fotbalul, atît cît mai e, ca în recentul meci Spania-Scoţia, o frumuseţe în care mondialii conduc lejer şi încîntător cu 2-0 şi sînt egalaţi de acei bravi apucaţi, ca un Llorente să găsească un indescriptibil voleu pentru 3-2. Nu e clar ce susţin? Atunci ascultă reclama din meciul cu Franţa: “Fă o schimbare în viaţa ta şi cumpără cada de baie… etc etc”. A fost singurul moment genial.

5 comments ↓

# 5 Ovidiu on 16.10.10 at 7:24 pm

Sanatate, maestre!

# 4 victor L on 15.10.10 at 11:43 pm

Bine zis, mai ales ca mi se par cu cintec interventiile din ultimul timp:
“Îl cred, dar nu avem voie să nu-i spunem că şi Măria Sa e implicat în catastrofă, oricît aur poartă în ghetele sale şi în limitele lui de antrenor”.
Sanatate, domnule Cosasu.

# 3 gicu on 15.10.10 at 6:25 am

Sanatate, maestre!

# 2 lol on 14.10.10 at 8:24 pm

Sanatate, maestre!

# 1 Radu B. on 14.10.10 at 6:03 pm

Da, maestre, dar mai bine pierzi și ești cu fruntea sus. Sper să fie numai reprize de-a doua de-astea de-acum înainte…

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.