Ce ştiu taximetriştii şi noi nu ştim

La 3.000 de euro lunar, Florentin Petre ar fi singurul jucător care ia exact ce semnează

Sistemul naţional de informaţii nu-l nominalizează  pe cel mai popular dintre ele. Dacă nu cumva şi cel mai prompt: taximetriştii. Sondajele de opinie ar trebui să opereze numai la taximetrişti, fiindcă prin natura profesiei fac şi ei tot timpul sondaje de opinie. Am avea un sondaj al sondajelor, adică adevărul despre aproape orice.

Un taximetrist, care citeşte Gazeta în regim de fan, fiind totodată fanul unei echipe bucureştene şi prieten cu cîţiva din fotbaliştii pedepsiţi de club să joace în  Liga a doua, m-a luat abrupt: Domnule, voi, ăştia de la ziar, ori nu ştiţi, ori nu vreţi să ştiţi ce se ascunde în spatele contractelor cu jucătorii. O ţineţi cu suma pentru care semnează, cînd de fapt nimeni nu ia niciodată ce semnează. Chiar nu ştiţi nimic de antrenorii care iau şpagă ca să titularizeze nişte puştani? Sau de preşedinţii mituiţi de impresari, ca să cumpere scump nişte rataţi? Dar mituiţi, bineînţeles, din contractele rataţilor şi cu acordul acestora? Cum credeţi că ajung în campionatul nostru atîţia terminaţi? Scrieţi mereu despre patronii care-şi păcălesc la final de contract jucătorii sau le rămîn datori, cînd de fapt clauzele de final sînt un şantaj reciproc: nu mă reclami că nu ţi-am dat, fiindcă oricum nu te ascultă nimeni. Te duci să mă reclami la cei pe care tot eu îi mituiesc.

Ce, voi, ziariştii, nu ştiţi cum sînt obligaţi fotbaliştii să cumpere maşini la preţul intermediat de impresari? De ce credeţi că atîţia jucători, care ar avea loc şi la echipe mai mari din Vest se mulţumesc cu orice transfer, numai să plece? Sînt şi în Vest căpuşe şi şantaje, dar mult mai puţine. Dacă am în mînă jumătate din ce semnez - mi-a zis un prieten ţinut de cîteva luni la echipa a doua - e bine. Măcar nu-mi rup picioarele pentru aceiaşi bani la echipa mare.

Găsiţi voi, ziariştii, un singur străin  adus cu tam tam şi alungat după două luni cu un picior în fund, găsiţi-l pe omul care să spună tot! Ei, bine, n-o să-l găsiţi, fiindcă omul care vorbeşte nu numai că a terminat-o cu fotbalul, dar mai ia şi un cuţit între coaste. Ştiţi de ce i s-a propus lui Florentin Petre un contract de numai 3.000 de euro lunar? Fiindcă Petre nu mai poate fi jumulit. A cîştigat destul. Iar dacă nu mai poate fi jumulit, ce rost are să te-ncurci cu el? O să fie singurul care va încasa exact ce scrie în contract.

3 comments ↓

# 3 biletul zilei on 19.09.10 at 7:54 am

In programare exista un fenomen - se numeste G.I.G.O. . Care este prescurtarea de la gunoi intrroduci gunoi obtii. Regula asta cred ca se aplica si la fotbal: vezi cazul lui Dinamo care aduce numai ragalii si se pregateste de vreo 10 ani de Liga Campionilor. Cat despre jucatori eu raman in continuare la impresia ca sunt supraplatiti fata de ce dau in schimb.

# 2 lol on 18.09.10 at 7:07 pm

Incorect!

# 1 eccifa on 18.09.10 at 7:21 am

Corect!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.