Liverpool prin Urziceni

Steaua se va lupta cu umbra unei foste mari echipe. Şi cu publicul de pe Anfield 

Dacă a existat vreodată un moment în care Steaua să poată concepe un meci avantajos cu Liverpool, atunci şansa aşteaptă  joi seară pe Anfield. Liverpool e, cu expresia diplomatică a lui Hodgson, o “echipă în lucru”. Iar lucrul la Liverpool are un diriginte de şantier prea bine crescut şi o sumedenie de elemente de construcţie dubioase. Hodgson e un antrenor de echipe mici şi un pedagog insuficient de dur cu echipele mari. Fisurile vechi în lotul lui Hodgson nu s-au resorbit, iar fisurile noi se ramifică. Plecările succesive ale lui Alonso şi Mascherano au lăsat echipa fără centru de greutate şi au făcut din Gerrard un solist cu răspunderi divine.

 

Presiunea e vizibilă. Gerrard a ajuns să joace mai bine la naţională decît la club. O inversiune neverosimilă pentru un jucător pînă acum cîteva săptămîni incapabil să iasă apt de fotbal în afara oraşului de baştină. Kuyt a tatonat atît de intens în vară cu Inter, încît revenirea la Liverpool e încă în curs de desfăşurare. În sfîrşit  - dar ce sfîrşit! - Fernando Torres e, evident, plecat de la Liverpool şi apare în echipă doar pentru a-şi etala apatia. Duminica trecută, după un 0-0 garantat de Pepe Reyna la Birmingham, Jamie Redknapp, fostul mijlocaş al lui Liverpool, a avut o izbucnire televizată de psihanalist. Redknapp l-a descris pe Torres cu doi termeni aleşi din patologii contrare: diabolic şi împiedicat. Traducere în beneficiul Stelei: Redknapp ştie sau simte că Torres ştie sau simte că Liverpool nu se mai ştie sau nu se mai simte echipă întreagă şi de temut.

 

Premiza meciului de pe Anfield trebuie să fie definiţia la zi a mitului Liverpool. Steaua ar putea încerca un act de curaj, dar asta cere mai mult decît recensămîntul reumatismelor şi fracturilor cu care Liverpool va intra în teren. Steaua vine după auto-comedia de la Urziceni. În baza unui calcul meschin şi corect, Liverpool e favorită doar pentru că e echipa care a eliminat Urziceni echipa care a bătut şi Steaua, şi  Urziceniul din Steaua. Liverpool rămîne favorită, pornind de la acest calcul chinuit pe care Liverpool King Size nu l-ar fi acceptat niciodată, dar e silită să-l primească de cînd a devenit Liverpool Extra Small. Marea problemă a meciului de pe Anfield nu e, de fapt, Liverpool, ci capacitatea sau incapacitatea Stelei de a depăşi nivelul Urziceni. Plus corul din tribună: ultima forţă în viaţă la Liverpool.

12 comments ↓

# 12 barca on 16.09.10 at 9:06 pm

daca ar fi sa facem un clasament al echipelor care nau investit din e. lig. steaua ar iesi campioana.sant stelist dar nu cred ca steaua are forta mentalitatea si conditia fizica sa bata cormoranii .mie frica de o umilinta

# 11 gogu on 16.09.10 at 5:20 pm

diferenta este ca Liverpool nu a mers nici odata singura,pe cand Steaua se mai uita in urma sa vada daca o urmeaza cineva
hai sa facem o analogie intre vinurile de azi si cele cu tradiditie Murfatlar,Valea Calugareasca,Feteasca,Tarnave si pe cele din ziua de astazi de pe piata din care sincer nu stiu nici un nume
sper sa nu ne facem de ras

# 10 mihnea on 16.09.10 at 3:08 pm

oameni buni, se poate cu liverpool… dar tare mi-e teama ca nu se poate cu steaua :(

# 9 george on 16.09.10 at 12:13 pm

asteptam sa ne spui ceva despre idolul tau basescu.
hai, spune ceva despre acest bufon al natiunii romane.
sau ma asteptam la un articol in care sa-l ataci iarasi pe Hagi,”vinovat” (pt. tine) de a fi cel mai mare jucator din istoria fotbalului romanesc.
cohiba are dreptate - cliseu plictisitor.

# 8 Boomer on 16.09.10 at 11:11 am

Go reds !!! YNWA

# 7 Anglofil on 16.09.10 at 2:04 am

Sunteti usor nedrept cu Hodgson, care a antrenat o singura echipa mare inainte de L’pool. Pe Inter, unde a luat o echipa care termina pe locul 13 si locul 6 in sezoanele anterioare, si a dus-o pe locul 3 si in finala Cupei Uefa.

Iar Jamie Redknapp e unul din cei mai ignorati “punditi” britanici.

Torres nu si-a revenit dupa tratamentul din sezonul trecut, cand Benitez l-a jucat nerefacut “one time too many”. Spaniolul e notoriu pentru felul cinic in care isi trateaza jucatorii ca niste piese dintr-o masinarie.

# 6 liquidsoulsdimension on 15.09.10 at 11:56 pm

@Tolo:
Daca ai fi mai atent la comantariile din insula ai sti ca Jamie Redknapp e campion la umor involuntar si o foarte slaba expertiza a fenomenului.
Chiar in primavara asta a afirmat ca Liverpool a pierdut pe Old Trafford (1-2) pt ca nu l-a mai avut in teren pe X. Alonso care (afirma J.Redknapp) in meciul din sezonul anterior (celebra victorie cu 4-1 a lui Liverpool pe Old Trafford) a fost omul meciului.
In realitate, X. Alonso nu jucase deloc in acel meci (4-1) fiind suspendat.
S-ar ras foarte mult si se rade cu regularitate de elucubratiile pe care le scoate J. Redknapp in presa, el fiind considerat one of the worst pundits ever.
De altfel Roy Hodgson si-a exprimat chiar azi amuzamentul fatza de spusele luk Redknapp jr, catalogandu-l drept “wonder psychologist”.

# 5 matelito on 15.09.10 at 9:29 pm

4-0 for the reds

# 4 irciog on 15.09.10 at 9:09 pm

Bun articol, cu premise reale si extrem de avantajoase. Chiar se poate cu Liverpoolul de acum. Succes !

# 3 Daniel75 on 15.09.10 at 8:52 pm

Deh, truisme! Da’ de Basel(u) nu zici nimic?

# 2 akkiler on 15.09.10 at 8:22 pm

he he ce frumos suna “corul din tribună: ultima forţă în viaţă la Liverpool.” asa skiopi liverpool ramine liverpool la fel cum steaua ramine steaua

# 1 cohiba on 15.09.10 at 7:42 pm

cliseu plictisitor

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.