Mr.Beckham

Statuia a coborît de pe piedestal şi a glăsuit uman. Dovadă că nu întotdeauna învinge sistemul

David Beckham s-a întors acasă aşa cum a plecat: într-un costum elegant. În interiorul costumului, nici o schimbare. Cupa Mondială a trecut fără să scadă sau să adauge ceva unei reputaţii plină de reputaţie. Un tendon rupt la timp l-a lăsat pe Beckham faţă în faţă cu problema posterităţii. Probabil tocmai acest gen de accident-sentinţă a declanşat ceva neaşteptat în conştiinţa unui ”celeb”, lipsit de frămîntări ca orice bun ”celeb”. La cîteva zile dup? revenirea bine plouată a naţionalei engleze în patrie, a izbucnit scandalul.
Marele scandal Beckham nu are nimic de-a face cu faimosul Index Capello. Şi nici cu vreo nou? poveste a la John Terry, plus cea mai proaspătă absolventă a Înaltei Şcoli de Linjerie şi Abordare Intimă. Scandalul Beckham e pur şi simplu o dovadă masivă de bun simţ. Beckham s-a dovedit un ”celeb” cu preocupări mult în afara  foto-oportunităţilor la cluburile de noapte en vogue. Aşa ceva nu s-a mai pomentit: un ”celeb” care gîndeşte! Dar iat? faptele.

David Beckham a fost invitat, oarecum postum, la un faimos show tv, unde s-a prezentat regulamentar, însoţit de costum, gel şi pantofi de firm?. Totul mergea strun?. La un moment dat, moderatorul show-ului s-a trezit punînd întrebarea de serviciu despre vizita lui David în Afghanistan. În mod normal, urma răspunsul de serviciu, cu frazele obligatorii despre ”băieţii noştri” care n-au ratat un meci şi au găsit toată înţelegerea talibanilor la orele de transmisie tv. În loc să recite PR, Beckham a luat-o, cel puţin pentru gusturile mediei liberale, pe arătură. A vorbit, adică, despre soldaţii a căror singură grijă a fost să întrebe dacă lumea de-acasă i-a uitat. A spus cîte ceva şi despre plăcerea de a vorbi cu tineri care vin din lumea modestă a caselor cu camere mici, bani puţini şi mame straşnice, după modelul dnei. Beckham. Apoi, rătăcit şI învins de propriile amintiri, a gîndit cu voce tare ideea care pune în cauz? tot. Sistemul pe care s-a înălţat cultul Beckham, aplecarea şi  deformarea fantastică a unei lumi învăţate să aşeze fotbalul mai presus de orice. Beckham s-a întrebat, aşadar: ”E normal ca lumea să mă creadă pe mine cel mai bun englez?” R?spunsul: ” Am fost în Afghanistan şi mi-a fost ruşine de propria mea faimă. Soldaţii sînt de o mie de ori mai importanţi decît mine, de ei ar trebui să fie mîndră toată Anglia”.

That’s it! Thank you, Mr.Beckham! N-ai jucat fotbal degeaba.

12 comments ↓

# 12 paul.o on 28.07.10 at 7:11 am

P.S.- In SUA , cele doua emisiuni poarta numele
” American Idol” ( 25 mil. telespectatori), respectiv “Dancing With The Stars”( 20 mil.).

# 11 paul.o on 28.07.10 at 7:01 am

1995. Simon Fuller, un englez de 25 de ani lanseaza grupul Spice Girls iar 2 ani mai tarziu - la un charity - ii cupleaza pe David cu Victoria. Tot Fuller inventeaza conceptele TV ” Pop Idol” si ” So You Think You Can Dance?” pe care le produce pe toate continentele , in prezent detzinand in SUA locurile 1 si 2 la “ratings” cu 45 mil. telespectatori. Acest Simon Fuller este managerul, impresarul, eminentza cenusie in spatele cuplului de supersucces Beckham.
Nu vreau in nici un caz sa diminuez calitatzile umane ale lui David Beckham dar sunt convins ca a ajuns la varf lucrand in tandem cu Fuller.
Cand jucatorii nostri pocnesc cate o declaratzie , sunt ei ajutatzi de impresari ? sau din contra ?

# 10 poor_yorick01 on 25.07.10 at 4:09 pm

Am vazut emisiunea, a fost ultima editie a “Friday Night with Jonathan Ross”, deosebita prestanta lui Beckham. Insa interpretarea autorului e cam fortata as zice si nu a fost nici o iesire in decor sau “pe aratura”. Nu inteleg unde s-ar fi intrebat David daca e normal sa fie considerat cel mai bogat englez, etc.
Aici e link-ul cu show-ul
http://www.youtube.com/watch?v=KRtNRKJL08o
O zi frumoasa

# 9 Teodora on 25.07.10 at 12:37 pm

Superb.
E vorba de mentalitate,de cultura,etc.
Pun pariu ca daca ar fi mers Mutu in Afga,ii intreba pe soldatii romani,unde sunt cele mai tari cluburi si daca nevestele lor,singure in Romania,nu ar vrea sa-l cunoasca.

# 8 Ovidiu on 23.07.10 at 4:10 pm

Da, misto. Surprinzator de misto.

# 7 johnny on 23.07.10 at 1:48 am

ca de obicei, ***** nu inteleg mesajul lui TRU: mai avem demnitate???????

# 6 der.stern.von.kacke on 22.07.10 at 10:27 pm

Surprinzator? Un articol extraordinar de sentimental - parca nu e TRU - flimsy and corny. WTF?!
Ideea: daca nu mori impuscat de un vreun amarat de afgan care isi iubeste capra mai presus decat pacea mondiala si eterna, nici nu merita sa traiesti, esti un nimeni. Chiar nu exista alta alternativa la “modelul” Beckham decat bautul de bere pana la lesin, jocurile video pana la delir, viata redusa pana la indobitocire (vesta antiglont permanenta, trasee prestabilite, o monotonie din care te scoate adesea doar o mina, un lunetist, un descreierat imbracat in bombe), rugaciunea ca fetis - activitatile coplesitor de majoritare in taberele soldatilor, singurele care ii ajuta sa uite eficient angoasa de a fi acolo?
Schande!!

# 5 banks on 22.07.10 at 1:07 pm

Cred ca Mr. Beckam gandea si inainte.
Zicea cam asa : “daca pe lumea asta sunt atatia prosti dispusi sa ma umple de bani, cine-s eu sa ma opun ?”.
Si atunci avea dreptate.

# 4 emg on 22.07.10 at 1:05 am

eu cred ca ce-a spus el e mai degraba strategie de marketing decat daca ar fi spus ce spune TRU ca ar fi fost normal sa spuna

:)

# 3 nime.n.lume on 21.07.10 at 7:09 pm

Comentarii la copmentarii:
@ Lari: hahaha!
@ r: Ce bree, nu sti de gluma? Si alceva ce ai mai inteles?(ori ai vrea sa intelegi)

La articol:
E bine zis (scris), dar cam subtire in continut.
TRU poate fi miscat de gesturi mici, dar e musai sa scrie articole mari!
E job description pt el!

# 2 r on 21.07.10 at 6:31 pm

“Linjerie” ? Serios ? Grea romana asta, nu ? Sigur, e mai interesat sa spui “celeb” si “that’s it, thank you mr. Beckham”, decat sa scrii ca lumea in romana. O fi din cauza privirii ratacite in mai multe directii.

# 1 Lari on 21.07.10 at 5:18 pm

Io-s convins ca si Mutu gandeste la fel.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.