Ceata lui Piţigoi, dai în unul, ţipă doi

Cei doi Karamieni au fost tot timpul trei: Arman, Artiom şi Arthur

Ca să-ţi poţi imagina ce probleme, frizînd adesea absurdul, vei avea la o echipă cu doi gemeni univitelini, trebuie să-ţi închipui că ai trei. Iar dacă nici cu trei nu ţi-e clar că nu vei conta cu adevărat decît pe unul, dar şi pe acesta doar cînd vor mai îndulci din şantaj ceilalţi doi, atunci imaginează-ţi că te-ai pricopsit cu patru. Şi nu cu orice fel de străini, ci cu o familie de fotbalişti armeni, mai buni negustori de orice - o ştie toată lumea - chiar şi decît grecii şi evreii. Cînd Iancu a cumpărat Karamieni cu legătura, ca la promoţiile de lichidare de stoc, adică plăteşti unul şi capeţi doi, nu i-a trecut nici o clipă prin cap că va trebui să aibă de a face în permanenţă şi cu Arthur, fratele şi negustorul de gemeni.

Se ştie că, într-un tandem de gemeni pe care nici mama lor nu-i deosebeşte, unul e totuşi niţel mai altfel decît celălalt. Eu  nu am reuşit să-mi dau seama dacă Arman e mai bun în teren ca Artiom sau invers. Şi nu din cauza asemănării. Nu am reuşit să-mi dau seama, întrucît cei doi n-au contat niciodată în joc cît doi, ci numai cît unul şi ceva. De multe ori şi mai puţin ca unul. Nu s-au omorît cu munca, pentru că nu puteau fi controlaţi în nici un chip: nici cu vorba bună ori rea, nici cu banul, nici cu contractul. Dădeai într-unul, ţipa şi celălalt. Boicota  jocul unul, făcea fiţe şi celălalt. Se lovea la oase unul, se dădea rănit şi celălalt. La gemeni, mimetismul e o chestiune genetică. Ca să nu mai vorbim de rolul de regizor al afacerilor de familie al celui de al treilea frate, impresarul nejucător Arthur.

Acum, ne-am dat cu toţii seama ce mare brînză a făcut Iancu, semnînd cu gemenii un contract pe cîţiva ani, văzîndu-i pe Arman şi pe Artiom cum reuşesc  să prostească încă un patron. De data asta cu un contract scurt, de doar un retur. Era logic ca, la Steaua, Karamienii să nu joace aproape nimic, fiindcă nu poate să le facă nimeni nimic nici cînd joacă şi mai puţin decît nimic. Iau banii şi-şi văd de drum. Arthur şi-a plimbat fraţii cîteva luni şi pe la Steaua, nu ca să-i vîndă mai apoi cu oasele rupte, ci să poată păcăli alt patron, cu un cotract lung.
Karamienii nu-s mari talente, nu-s nici mediocrii mediocrilor. Sînt doar trei fraţi şmecheri, care au descoperit că nu-i nevoie decît de unul în teren, ca să se umple de bani nemunciţi şi ceilalţi doi. Nu contează care frate joacă: Artiom, Arman, iar la o adică şi Arthur. Ori poate Armion, Artiman şi Arthurian, că mare deosebire nu e.

6 comments ↓

# 6 genghinni on 05.05.10 at 9:15 am

Nu au caracter,dupa ce au mancat o paine alba la TIMISOARA comportamentul din meciul direct a fost josnic.Injuraturile,permanentul scandal,simularile mi-au lasat un gust amar.

# 5 Dcoios on 04.05.10 at 12:28 pm

Va rog corectati-ma: Stiam ca Stoichita a avut ceva de a face cu venirea lor pe la noi in RSR? Cine a prostit pe cine pina la urma? Un Bucurestean pe alt Bucurestean care se da revolutionar Timisorean si apoi toti l-au prostit pe alt Bucurestean care de fapt e cioban dar se da parlamentar “European” . Eu zic sa-i lase sa plece acum in Grecia ca negociatori cu FMI Si Europa ca mai este multa lume de prostit atita timp cind sint singurii cu triple A rating .

# 4 valy- Aston Villa 1982 on 01.05.10 at 4:21 pm

maestre, cred ca gresiti. Karamienii au fost niste profesionisti iar artiom chiar are valoare. Cine facea toata banda stanga la rapid pe vremea lui razvan si al lui 3-4-3?. Cine dadea fantezie si luciditate mijlocului de altfel insipid al timisoarei? Acuma la steaua aprecierile dvs sunt corecte, dar cei 2 nu au pacalit pe nimeni. Accidentari putine, artiom bifa si 33 de meciuri din 34. Cat despre arman, el a fost util si pe benzi dar si ca varf, a marcat si ceva goluri.
Artiom 147 jocuri Liga 1/17 g; numai la Timisoara in 3 ani de Liga 1 -92 j / 16 g
Arman 103 j / 29 g in Liga 1. La Timisoara in 3 ani de Liga 1: 50j/ 16 g
Ce-ar fi sa comparati cu performantele unor zicu, ad cristea, plesan, grigorie, toja, cr tanase

# 3 Flavius B on 30.04.10 at 11:45 pm

articol in linii mari - corect.

cu amendamentul ca in perioada Poli - Artiom facea cat 2 Karamieni. Arman a reusit sa fie Karamian in cateva randuri (binecuvantate?, norocoase?) , restul timpului marginindu-se la a fi doar Arman !

inteleg ca dupa doar 3 ani de stat in Romania - doresc cetatenia romana. vorbesc o limba impecabila daca e sa-i comparam cu Bruno Fernandes- 6 ani de Romanica si nu-l vedeti ce groaznic se balbaie ?
smecheri.

# 2 lol on 30.04.10 at 11:24 pm

Asta fiindca Romania are cei mai buni jucatori de pe planeta, iar strainii astia ni-i strica iremediabil. Unde erau ei inainte de ‘89, sa dam vina pe ei ca nu suntem campioni mondiali, cum, nici vorba, meritam?

Ma intreb, oare Petchovski ar fi fost indeajuns de bun pentru onorabilul T.O?

# 1 explorish on 30.04.10 at 8:03 pm

snt curios daca ar numara cineva toate articolele dv. negative despre sportivii straini din romania, si ar calcula procentajul din totalul articolelor dvs., si din totalul articolelor negative despre straini de pe piata, ce ar iesi. cred ca ati iesi in top.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.