Prostituata bleu

Trei cetăţeni francezi de vîrste cuprinse între 22 şi 30 de ani au intrat în centrul dezbaterii naţionale înainte de a intra, poate, la închisoare

Frank Ribery, Karim Benzema şi Sidney Govou sînt cele mai noi ţinte ale predicii despre depravare fotbalistică. Un canal de televiziune (TF2) a reuşit chiar să seminarizeze savant chestiunea, convocînd aceeaşi distribuţie cugetător-ilustră cu care abordează de regulă chestiuni ca: globalizarea cea feroce, gheţarii tot mai mici sau Obama Izbăvitorul. Predica plenară aruncată în direcţia celor trei are două feţe şi despre ele ar trebui vorbit în mod egal. Nu selectiv şi în nici un caz ipocrit.

Prima parte e în regulă. Adică descrie o mare neregulă. Într-adevăr, cei trei s-au culcat pe bani mari (3000 de euro şedinţa) cu o prostituată minoră. Vinovăţia e probată şi încadrarea legală nu va fi o problemă dacă justiţia are cu adevărat autonomie în faţa fotbalului. Dar Franţa e deja calificată la Mondiale (după un furt muncit din greu, de mai multe rînduri de superoficiali). Prezenţa celor trei în naţională va fi aproape sigur declarată, ca apa cea mai pură, d’interet public. Însă, asta nu poate schimba nimic. Cei trei rămîn vinovaţi şi detestabili chiar dacă justiţia va reuşi în timpul rămas pînă la Mondiale să se înece într-un pahar de Perrier. Pînă aici predica e întemeiată.

Partea a doua e discutabilă, în primul rînd pentru că e cît se poate de nediscutată. Cei ce acuză şi folosesc detunător prima parte a predicii nu spun nimic despre partea care îi face dacă nu complici, atunci măcar simpatizanţi. Căci Ribery, Benzema şi Govou, alături de zecile de mii de colegi de salariu, glorie şi desfrîu din diviziile Vestului şi Estului nu sînt chiar de capul lor scandaloşi. Ce e oare de aşteptat de la un puşti transformat peste noapte în idol şi mitraliat din toate părţile cu bani? Investiţia publică în nebunia celor trei e veche şi masivă. Supraevaluarea dementă a fotbalului a produs efecte. Iar efectele economice sînt nimic pe lîngă debusolarea totală care topeşte un puşti talentat.

O privire mai atentă asupra obiectului delict duce povestea mai departe. Zahia Dehar, prostituata minoră de lux pe care au frecventat-o mai multe loturi reunite, nu e culeasă de sub pod. Dimpotrivă, domnişoara populează show-uri tv, mizînd pe “înaintare” şi are o carieră media robustă. Cineva dintre cei ce promovează dreptul la entertainment descătuşat ar trebui să se simtă un pic vinovat. Prostituata frecventată de les bleus a fost mai întîi a publicului.

14 comments ↓

# 14 mmc on 29.04.10 at 5:33 pm

Daca intra la racoare primesc cei 3000E inapoi? haha

# 13 dan.enache09 on 29.04.10 at 1:01 pm

Asa gandeste T.R.B. acum? Are timp pentru fotbalisti? De ce fotbalisti, francezi sau romani? Este o piata libera, cu o mana invizibila…

Se gandeste T.R.B. la morala, la etica poporului? La ce inseamna a fi vinovat? Ce este vina? Cine este de vina?

Este foarte bine cand sunt vinovati, cand gasim oameni in societate pe care sa aruncam vina, cand identificam vinovatii, prin sistemul “nostru” de valori.
Nu-i asa ca e mult mai usor sa-i conduci pe vinovati?

Cu salutarile de rigoare, dintr-o latura a perimetrului Hexagonului si cu speranta ca cenzorul de azi e mai ingaduitor cu vina de a scrie aci gandurile si reuseste sa aprobe publicarea lor.

# 12 Andreas on 29.04.10 at 12:19 pm

Sanatate, maestre Ungureanu!

# 11 articolele care raman (41) – TRU/ Prostituata bleu « poet. poet publicat in volum on 29.04.10 at 12:18 pm

[…] * acest articol, scris de Traian Ungureanu, a fost publicat in ziarul “Gazeta sporturilor” din data de 29.04.2010 […]

# 10 Franc on 29.04.10 at 10:49 am

Faza cu d’intérêt public (cu sau fara accente bleus) e cea mai tare. Poate ajungem si la Prunea sau Mitica daca facem o investigatie sumara cu privire la ,,prostituata minoră de lux pe care au frecventat-o mai multe loturi reunite”, caci si noi suntem din pacate sau din fericire francofoni.
It’s TRU (E) ?

# 9 Maxone42 on 29.04.10 at 12:15 am

Mai lasati-ne cu aberatii gen “prostituata minora”. Era virgina? NU. Inaintea lor mai vazuse citiva KILOMETRII. Pai si atunci??? Asta UNA LA MINA . A DOUA LA MINA , tipa a si recunoscut ca A MINTIT in legatura cu virsta ei. Si atunci CUM puteti vorbi despre “inchisoare”?
Ce ne-am pierdut si cea mai mica umbra de bunSimtz , nu mai judecam cu capul, folosim dosul? ce inseamna aiureala asta? In numele carei legi scrise sau nescrise se pot face asemenea NEdreptati (pentru ca DIN PACATE chiar sunt barbati care din cauza vrunei pitipoance de 16 ani chiar pot intra la pirnaie). Opriti acest NONsens.

# 8 adi on 29.04.10 at 12:01 am

Sa-l lasam pe Solomon in pace !

# 7 Trotinel on 28.04.10 at 10:48 pm

…sa nu uitam ca toata lumea de pe aceasta planeta s-a nascut dintr-un act sexual, ce tot aburim lumea cu etica, bravo lor ca s-au antrenat cu 3000 sedinta, in principiu actiunea in sine trebuie privita ca un exercitiu fizic, asa cum se duce lumea la fitness, numai ca se executa si in doi ;)

# 6 loti (promotia 77 neculce) on 28.04.10 at 9:27 pm

Salut Traiane,
Ce-i aia TF2 (te referi la France 2 fostul Antene2? si la emisiunea Mots Croisés?) Atunci discutia a fost cu pro si contra si nicidecum executie publica cum sugerezi.
In general de acord cu toata lumea, doar nu ceri cartea de identitate la c…. In plus Benzema avea de-abia 18 ani. Speri ca-i dai voie sa faca sex cu una de 17 ani. Daca nu arestezi jumate din populatia globului
Salut si numai bine

# 5 jos_cenzura on 28.04.10 at 6:24 pm

cine decide ca sunt supraevaluati fotbalistii sau au salariile prea mari? daca piata decide asta, atunci atata merita!

# 4 lol on 28.04.10 at 6:16 pm

Si eu am unele ganduri referitoare la “prima parte”. Atata vreme cat, in Franta (dar si in Germania, unde se spune ca d-soara a calatorit pentru a fila dispozitia lui Frank), prostitutia nu este ilegala si atata vreme cat baietii chair nu au stiut ca ea e majora (lucru imposibil de demonstrat, mai ales ca fata a declarat in fata “organelor” ca nu a dezvaluit celor 3 ce varsta avea), cei 3 au fost, sunt si vor ramane NEVINOVATI.

# 3 Adrian on 28.04.10 at 4:47 pm

Musiu TRU, am impresia ca ti-a scapat un detaliu: prostituata minora numai a minora nu arata, si nici cartea de identitate n-o avea atarnata de gat. Asa ca vina lui Ribery e cel mult una morala, ca s-a dus la ***** desi e om insurat.
Si as fi foarte curios sa stiu cu ce-a gresit Benzema, care nici macar nu-i insurat? Ca nu i-a cerut buletinul parasutei?

A, daca se dovedeste ca astia trei fotbalisti s-au dus la proxenet si i-au cerut minore, dar, tot articolul are sens. Alminteri…

# 2 gelu on 28.04.10 at 4:42 pm

TRU te-am citit cu placere, m-ai dezamagit vorbind pe scena cu solomon eba samd.
imi pare rau.

# 1 bvla2000 on 28.04.10 at 4:24 pm

“Postare profund incorecta politic”

Completment d’accord Monsieur TRU. Da-intreb si eu ca novicele: cum de a fost primita aceasta minora in diverse “locale”? Nu i-a cerut nimeni buletinu? Si inca un aspect… La petite este marocana (blonda ???!!!) iar cel putin doi din cei mentionati sunt musulmani (”piratul” s-a convertit). Asadar fapte consumate aproape in familie. Nu cumva bestia de stat laic francez se amesteca din nou in chestiuni religioase ca si in cazul “burqa”? De asemenea, fetei ar trebui sa i se interzica prezenta pe artere auto intens circulate. Poate provoca grave tulburari traficului rutier

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.