Cine pe cine păcăleşte?

Nu Gigi Becali e cel care pierde, pierd numele, demnitatea şi istoria Stelei
  
  N-o să ştim probabil niciodată ce a fost în capul celor care l-au adus pe neisprăvitul de Gora Tall la Steaua. Politicos ar fi să spunem că i-a presat timpul. Normal ar fi să zicem că nu ştiu meserie, că nu le merge mintea şi că se iau după ce zic unii şi alţii. Logic e să gîndim că, ajunşi la o scadenţă cu achiziţiile lor dezastruoase, oamenii lui Becali l-au lăsat pe Stoichiţă să se mai compromită şi el. Putem să presupunem şi nişte inspiraţii manageriale la marele risc, din categoria cacealmalelor de la poker. Cînd însă păcăleala merge pe acelaşi scenariu de cîţiva ani buni, iar păcălitul e de fiecare dată patronul, sîntem îndreptăţiţi să spunem lucrurilor pe nume, să nu mai umblăm cu aroganţe şi metafore: la Steaua e jaf pe faţă! E jefuit numele echipei!

   Ca toţi frustraţii ajunşi cu ambiţie, noroc şi o imensă nevoie de revanşă sus, Gigi Becali e vulnerabil la laude. Face urît cînd e contrat, dar cu lauda îl înmoi şi îi iei banii. Gigi Becali nu-i nici darnic, nici risipitor. E slab la mîngîieri şi linguşiri. Cei care i-au băgat pe gît tot felul de  Grzelaci, Bibişcovi şi Parpaşi şi-au făcut parte chiar şi cînd i-au transferat gratis. Un transfer gratis înseamnă totuşi o mulţime de cheltuieli colaterale. Înseamnă comisioane şi atenţii, bani pentru instalare şi salariul contractual, impozite, cantonamente, transport, mîncare, doctor, antrenori… Un fotbalist care nu joacă, produce continuu pagubă. La Steaua, climatul e unul de pagubă instituţionalizată. Banii lui Gigi Becali nu mai fac profit, ci pierdere.

    Suporterii văd mai bine chiar şi decît ziariştii: Nu Gigi Becali e păcălitul. Nu de banii lui Becali le e lor milă. Jaful e la numele Stelei, la istoria şi demnitatea echipei. Gigi Becali va recupera, are talent la recuperări, dar ce a pierdut acum echipa Steaua nu se mai recuperează. Ruşinea, panica, incompetenţa nu lasă doar urme. Lasă răni deschise. Declaraţia lui Stoichiţă, cum că la patru transferuri reuşite are şi el dreptul la o ţeapă vine pe fondul unui mod comun de a gîndi relaţia cu clubul: angajaţii Stelei au cu toţii dreptul la cîte o ţeapă. La felul relaxat la care a spus prostia asta imensă antrenorul, dreptul aduce a datorie: toţi angajaţii lui Gigi Becali se simt datori să-l ţepuiască măcar odată. Să-şi bată măcar o dată joc de clubul care i-a făcut mari. 

3 comments ↓

# 3 boris on 24.04.10 at 9:21 pm

becali = un ceausescu mai capitalist si fals credincios crestin. rezultatele: AVANTUL PRABUSIREA!

# 2 lol on 24.04.10 at 12:07 am

*”avand serioase indoieli ca domnul autor l-a vazut jucand”

# 1 lol on 24.04.10 at 12:06 am

Baiatul asta-i negru, nu? Se explica articolul, in acest caz. Fiindca alta justificare nu-i vad, avand serioase indoieli ca domnul autor nu l-a vazut jucand cele 3 meciuri pentru Steaua II. Concluzia e una: omul e neispravit doar fiindca-i negru.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.