Terminus David Optimus Centrator !

Cine se bucură de anihilarea unui veteran e un începător în ale eticii

A durat prea mult? Cu siguranţă, media-fashion-celeb-show-ul din jurul lui David Beckham a iritat enorm. Fotbalul umbrit de acest halou luxos s-a revoltat urît şi a pus capăt întregii afaceri. Aşa ar putea fi explicată răfuiala din minutul 88 al partidei AC Milan-Chievo: Beckham a întins prea mult coarda, iar coarda şi tendonul s-au rupt, aşa, ca din întîmplare.

Bucuria care a mustit în reacţiile multor comentatori are, însă, ceva impudic şi nedrept. David Beckham a jucat ultimii 3-4 ani, numai cu gîndul la un loc în naţională. După calificarea Angliei la Mondiale, străduinţa lui Beckham a devenit o fixaţie permanentă. Marele star a acceptat să facă ucenicie umilă şi să dea probe de angajare în serie (A). Ruptura de tendon a lovit cu o precizie tipică pentru un pluton de execuţie. Căci accidentarea din minutul 88 n-a fost o accidentare. A fost o suprimare. Cariera lui Beckham s-a încheiat pe loc, într-o secundă fără recurs. Beckham va mai juca fotbal doar în reclame, iar reclamele cu Beckham vor dispărea curînd, dacă n-au dispărut deja.

Ura faţă de cultul comercial Beckham conţine o contradicţie flagrantă. Detractorii sînt oripilaţi de îndepărtarea fotbalului de fotbal. De ce avem un manechin celebru în locul unui fotbalist? Nu văd de ce n-ar fi putea fi cineva supărat pe comercialismul lui Beckham şi totdată mulţumit de calitatea pasei lui Beckham. Pasa lungă şi centrarea lui Beckham nu suferă comparaţie balistică şi fotbalistică. Cei ce s-au rezumat la a detesta celebritatea mondenă a lui Beckham şi-au luat ochii de la minge şi au pierdut în acest fel tocmai spectacolul pe care îl cereau respectat.

Necrologul englezului care centra perfect trebuie scris cu respect. În fond, fotbalul plin de grozăvii financiare şi impurităţi comerciale pe care îl înghiţim zilnic nu e scutit de dramă. Clasicii cad seceraţi, de la Owen la Beckham. În aceeaşi clipă, ascesnsiunea fenomenală a lui Rooney uimeşte şi împinge mulţimile foarte-foarte departe de cei ce au fost pînă acum o clipă uluitori. Beckham merită măcar un epitaf drept şi precis.

5 comments ↓

# 5 RMN on 17.03.10 at 10:58 pm

sau cel putin la fel de bun…

# 4 RMN on 17.03.10 at 10:56 pm

Epitaful, da, sa fie drept si precis da’ daca tot suntem la asta sa zicem ceva si despre obrazul cluburilor care au exploatat brandul. In afara de MAN U., restul cluburilor l-au pretuit doar “la kil”. Cred c-a fost greu ptr el sa fie intotdeauna primul care sa vrea sa fie mai bun ca “Beckham”.
http://www.youtube.com/watch?v=bz5A8oGlgDQ

# 3 constructie hale on 17.03.10 at 7:19 pm

e pacat… sper sa isi revina totusi pana la CM.

# 2 explorish on 17.03.10 at 6:31 pm

am asa un sentiment… ca finalul asta de carieră i se potriveste mai bine decat o prezenta preponderent pe banca de rezerve la Mondial. dramatic, a “cazut” ca un… ahile.

la revedere becks! epitaful de faţă e drept şi precis.

# 1 mniezo on 17.03.10 at 6:22 pm

oh, iata un articol bun scris de TRU!
sunt perfect de acord.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.