Liga iubitelor din Liga-ntîi

Pare de la sine înţeles ca iubita unei vedete a gazonului să fie şi ea o vedetă

Fotbaliştii se transferă de la o echipă la alta, iar iubitele lor de la un fotbalist la altul. Se poate întocmi un clasament al jucătorilor, după numărul echipelor la care au evoluat, dar şi un clasament al iubitelor de fotbalişti, după numărul paturilor prin care s-au perindat. Există şi o liga a doua a iubitelor de fotbalişti. Provincia nu e lipsită de scandaluri cu fotbalişti şi fete de larg consum local. Dacă un sociolog s-ar încumeta la o cercetare a familiilor de fotbalişti din toate ligile, din statistica divorţurilor şi a scandalurilor, din bruma de carte pe care o au soţiile lor şi din profesiunile modeste ale acestora am înţelege mai bine ce fac banii şi faima din jucătorul de fotbal.

   Pare de la sine înţeles ca iubita unei vedete a gazonului să fie şi ea o vedetă. Numărul fotbaliştilor ale căror prietene sînt fete de toată stima e hotărît mai mare decît al celor pentru care Mutu e un etalon de reuşită la femei. Relaţia lui Mutu cu femeile e într-adevăr o poveste de prima pagină şi nu neapărat în publicaţii de scandal, dar nu e în nici un caz istoria unui lung şir de reuşite. La drept vorbind, Mutu e de invidiat ca mascul pentru strălucitele lui eşecuri. Cînd ajungi, la numai douăzeci şi cinci de ani să te droghezi ca să fii convingător în amor, şi nu la femei, în general, ci la femeile unor colegi de echipă sau de campionat, nici măcar nu e vorba de o dramă. E vorba de trufia celui convins că poate rezolva cu banii ceea ce majoritatea bărbaţilor rezolvă cu inteligenţa şi cu sănătatea. Bărbaţii realizaţi în dragoste sînt discreţi, îşi protejează iubirea cu iscusinţa cu care bogaţii îşi apără avutul.

   În toată lumea, nu jucătorii sînt cei disputaţi de blondele de discoteci, ci banii lor. Asta o ştie tot omul din tribună. Băieţii din teren au însă o altfel de minte decît oamenii din tribună.  Fotbalistul, care îi ia prietena altui fotbalist, deşi e de notorietate  că fata s-a transferat  pînă la el prin cinci paturi, crede în marea dragoste. Crede că el va fi marea ei dragoste, şi nu doar al şaselea pat.

  Fotbaliştii, dacă e să fim corecţi, nu prea au de ales. Viaţa de performer şi viaţa de familie sînt greu de pus într-o ecuaţie stabilă. Cea mai bună definiţie a condiţiei de atleţi stătuţi şi de băieţi simpli, consolaţi cu o lume închisă şi mică, o lume de antrenamente, oase rupte şi escapade adesea penibile,  ne-o dau africanii ajunşi la echipele noastre. Doar că nu hăulesc de fericire, cînd pot să declare rîzînd cu gura pînă la urechi: E bine la voi, la  Rumania, e fete frumoase!. Au africanii ăştia ceva din frenezia unor armăsari scăpaţi din padoc. Nu se îndoieşte nimeni că nu la doamnele şi la domnişoarele din boierime se referă alde Ze Kalanga.

2 comments ↓

# 2 dan v on 06.02.10 at 1:19 pm

foarte frumos pusa sarea pe rana. pacat ca fotbalul, in general sportul de perfomanta, se face fara a avea nici un suport cultural … Trec sportivii prin scoala precum ratele prin apa, ajung vedete cu “picioarele de lut”. NOROC ca mai e cite unul ca TRU care sa bata saua, poate or pricepe si fotbalistii cum se sta cu dragostea. Probabil multi n-au sa priceapa cum sta treaba cu: “Bărbaţii realizaţi în dragoste sînt discreţi, îşi protejează iubirea cu iscusinţa cu care bogaţii îşi apără avutul

# 1 lol on 05.02.10 at 9:19 pm

Or fi fotbalistii astia tampiti, dar au asa un talent sa distruga din 2 cuvinte articolele inutile ale ziaristilor de pretutindeni… John Terry despre relatia cu domnisoara: “silly fling”. Curat mare dragoste, coane Fanica!

In rest, felicitari pentru ultimul alineat. Se pare ca va place sa faceti referiri rasiste ori de cate ori aveti ocazia, fie ca are, fie ca n-are legatura cu subiectul. Of, of!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.