Alte cheltuieli

Bugetul de cheltuieli al FRF e dominat de o destinaţie evazivă

Grăbiţi sa fixeze data alegerilor cît mai repede, pe 1 ianuarie daca s-ar fi putut, federalii noştri au neglijat un amănunt: bilanţul contabil anual nu poate fi gata pînă la 25 ianuarie. Şi atunci va fi prezentat Adunării Generale bilanţul la 9 luni, un document de uz intern, fără nici o valoare juridică sau fiscală, o ştie orice contabil. Dacă prin absurd Naşul ar pierde alegerile, succesorul său nu ar avea de unde să cunoască ce situaţie financiară şi patrimonială a preluat la FRF.

Ei, nu se face gaură în cer că nu avem bilanţ la sfîrşit de an, şi aşa prezentarea datelor contabile nu a provocat niciodată cine ştie ce emoţii şi trăiri Adunării Generale. Important e să iasă cine trebuie şi sistemul să funcţioneze, mai ales că în 2010 sînt de cheltuit la Federaţie peste 17 milioane de euro. Ştiţi care e de departe cel mai generos capitol de cheltuieli, conform bugetului estimat de FRF? Răspuns: alte cheltuieli. Aşa scrie la Buget: “cheltuieli materiale, colaborări şi alte cheltuieli”.  5,4 milioane de euro, aproape jumătate din veniturile Federaţiei, se vor topi în acest cazan în care sînt amestecate rechizite, detergenţi, mopuri şi agrafe, cu banii pentru observatori şi alţi colaboratori mai mult sau mai puţin vizibili. Ştiu că nu e treaba noastră, pentru că eşti persoană juridică de drept privat şi faci ce vrei pe banii tăi, dar aşa, de curiozitate, putem să te întrebăm, stimată Federaţie, ce înseamnă “alte cheltuieli”? Admiţind că sediul va străluci orbitor de curăţenie şi că federalii se vor descălţa la intrare, oare cîţi euro se pot deconta pe DERO, TIX şi lavete?

Dacă redevenim serioşi, ne putem permite să observăm că noţiunea de “alte cheltuieli” e mult prea vagă şi ne poate împinge la tot felul de bănuieli, recunoaştem, murdare şi lipsite de patriotism. Nu cumva ar putea intra aici şi banii pe care, de exemplu, Federaţia îi plăteşte ca să închirieze diverse apartamente? Poate cineva să jure, cu mîna pe Buget, că printre proprietarii acestor apartamente nu se regăsesc şi membri ai onorabilei familii federale?

Bineînţeles că nici de data asta nu s-ar face gaură în cer, ce mare descoperire e un mic conflict de interese? Doar că aceste “alte cheltuieli” alimentează alte suspiciuni. Sau poate aceleaşi.

4 comments ↓

# 4 Teodor on 24.01.10 at 8:57 pm

Organizatia care conduce fotbalul romanesc… si care probabil o sa o mai conduca decenii de acum incolo, chiar daca li se mai adauga odata la cativa ani unii ca Bucsaru, Paszkany sau Iancu…

# 3 cainele on 09.01.10 at 4:24 pm

Bravo!! bun articol. Trebuie sa se adopte o atitudine de presa impotriva vesniciei lui Sandu si a gastii sale la conducerea fotbalului.
Mlastina noroioasa condusa de Sandu sufoca fotbalul romanesc. In stilul lui de “il capo” i-a ajutat pe toti cate putin (Pazkany, Borcea, Bucsaru, Pinalty,Copos, Becali , Iancu si lista poate continua) dar i-a mai si ciupit, ca sa para impartial. Asa cum se intampla si in alte domenii (politica!!!) fotbalul este pe mana unei gasti care il trateaza ca pe o afacere de “famiglie”. Asa ca Sandu (chiar bolnav grav) trebuie sa ramana la conducerea famigliei, sa imparta bine banutii si “celelalte cheltuieli” RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 2 durden on 09.01.10 at 3:28 pm

:))))) superb articol!!!bravo!!!

nu pot sa cred…alte cheltuieli… :)))

# 1 Marian on 09.01.10 at 2:21 pm

Din pacate, ne-am invatat sa trecem cu vederea mult prea multe porcarii care se fac in tara asta. De la chestiuni aparent mici pana la cele grandioase … Avocati sa avem, ca oricum justitie nu vom avea niciodata, :)

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.