Don Quijote de Oltenia

Mîndria şi teribilismul îl urmăresc pe Cîrţu prin ani

Mai are puţin pînă la linia de fund şi un apărător în faţă. Se face că driblează spre interior, fundaşul pleacă după fentă şi el se strecoară prin spaţiul ăla de un metru pînă la linie. Apare dublajul, aceeaşi manevră, numai că mingea e  şi mai aproape de margine. Se aruncă disperat şi liberoul, care, ca orice om normal şi responsabil apără interiorul şi habar n-are că nebunia lui Cîrţu e fără limite. Da! Cîrţu iese tot spre margine, vreo 20 de centimetri, dar e suficient. A trecut şi de data asta, mingea se plimbă pe linie şi noi urlăm ieşiţi din minţi prin tribună pentru că ne bîntuie gîndul că Sorin ar putea să-şi ia la rînd toţi adversarii din lume pe fîşia aia de gazon, lată cît o batistă. Nu se mai ştie dacă s-a marcat din faza aceea, dar nici nu mai contează.

Bineînţeles că mai e şi povestea celor o sută şi ceva de goluri date într-un campionat care pe vremea aceea mustea de valori, ar mai fi de pomenit şi meciul cu Steaua în care a înscris de 4 ori şi a mai ratat şi un penalty, dar seria aceea infinită de driblinguri pe linia de poartă rămîne o culme de rafinament gratuit.

În demisia de la Pandurii am recunoscut ceva din teribilismul şi personalitatea jucătorului de atunci. Unii îi spun mîndrie oltenească, alţii cred că a fost pur şi simplu dat afară. Marin Condescu neagă ferm: clubul se pregătea deja să facă recurs la decizia Comisiei de Disciplină, Sorin a plecat pentru că aşa a vrut el,  fără să ia un leu în plus faţă de contract şi fără să se aplece, de data asta nici în faţa hîrtiilor, că în faţa femeilor, după cum am aflat, nu mai era cazul.

A plecat din cauză că preşedintele Condescu e osul din gîitul Federaţiei şi, prin urmare,  clubul ar deveni o ţintă a sistemului? Nimic să confirme varianta asta, Pandurii au avut în general arbitraje decente tot sezonul.

Rămîne tot varianta mîndriei. De regulă, alţii ne stabilesc preţul greşelilor. După ce a încercat fără succes să o dea la întors, Cîrţu a ales să plătească la preţul său, mult peste cel al pieţei, numai să nu rămînă dator sau să pară ridicol. Un gest donquijotesc, din dimensiunea gratuită a fotbalului, ca şi driblingurile sale pe linia porţii.

5 comments ↓

# 5 un dinamovist on 31.10.09 at 4:54 pm

Va mai amintiti si braziliana peste un fundas urmata de voleu in bara tranversala din meciul cu Sarajevo? Ce talent!

# 4 Nicolae M. on 31.10.09 at 12:35 pm

Cand toata lumea te banuia, nu fara temei, de “stelism”, iata un articol deosebit. E’adevarat ca te ajuta si subiectul ! Oltenia, eterna Terra Nova ! Ai schimbat usor “pendula” …

# 3 Mutu on 31.10.09 at 1:51 am

Hai sa nu-l facem erou pe Cartu. A plecat de la Pandurii fiindca Solomon si cu Netoiu ii pregatesc o echipa nou-nouta care va juca pe Ion Oblemenco. Oricum se stia de mai mult timp acest lucru si Cartu statea la Tg Jiu decat ca sa acopere miscarea primarului Craiovei. Din moment ce tot s-a aflat deja, nea Sorin si-a gasit ocazia pentru a-si depune demisia. Ca a plecat acum sa ca pleca peste 3,4-5 etape ce mai conta? Poate vreti sa spuneti ca ar mai fi luat o rata, doua de contract. Sa fim seriosi, fata de ceea ce i se pregateste lui Cartu acum, sumele alea nici nu conteaza… :))

# 2 dinamovism cronic on 30.10.09 at 10:58 pm

Bun editorial, dar incomplet. Ar fi trebuit sa va opriti putin si la “partea intunecata a lunii”, pentru ca nu poate fi scoasa din context. Gestul de a imita mainile incatusate ale tatalui pica foarte prost deloc in prezenta fiului…
Mai pe sleau, nu se face asa ceva. Cartu a exagerat suficient de mult cat sa merite cateva randuri de penalitate… Randuri pe care le astept tot de la dvs., ca o completare fireasca :)

# 1 Cocos on 30.10.09 at 8:25 pm

Cine mai are nevoie de soap opera cind avem zilnic vesti mustoase din liga lu’ Mitica?

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.