Pe plajă, la Sunderland

Liverpool merita să piardă, dar nu la alt sport decît fotbalul

Ei bine, prostia se întîmplă! Nu vorbesc aici de cine ştie ce arbitru lunatic sau multiplanetar, ci de chiar convergenţa perfect? a factorilor care desăvîrşesc o tîmpenie. Povestea a curs după cum urmează: Darren Bent, vîrful lui Sunderland, a şutat cu sete, mingea s-a dus spre centrul porţii bine apărate de Reina, portarul lui Liverpool, şi totul p?rea rezolvabil. Unghiul protejat de Reina era fortificat împotriva oricărui şut. Dar nu şi împotriva oricărei aberaţii geometrice. Ce a urmat? Mingea a plecat din piciorul lui Bent şi s-a dus pe traiectoria aşteptată de Reina (şi de toate regulile balistice în vigoare). După mai puţin de 10 metri de pace cu geometria, mingea a izbit ceva moale, şi-a schimbat traiectoria şi i-a lăsat lui Reina cel mult şansa unei luxaţii. 1-0 pentru Sunderland (scor final).

Şutul lui Bent a lovit o altă minge, o minge mare şi pîntecoas?, de plajă, rămasă în teren după ce vreun spectator a aruncat-o pe cîmpul de joc. Bent a şutat, iar mingea de plajă a transformat jocul de fotbal într-o glumă de ştrand.

Întrebarea nu e atît ce căuta mingea de plajă pe terenul de joc. Oricine e liber să arunce cu mingi de plajă atîta vreme cît obiectele în cauz? nu au colţuri şi nu ating greutatea unei cărămizi. Întrebarea e ce păzeau trei arbitri şi cu oficialul suplimentar patru? E drept, regulamentul interzice prezenţa simultană a două mingi în teren, fără să specifice că amîndouă trebuie să fie mingi de fotbal. De asemenea, regulamentul nu spune nimic despre cîte picioare trebuie s? aibă un fotbalist şi despre natura lor ultimă: organic sau lemn?
Livepool a jucat prost la Sunderland şi merita, categoric, să piardă. Dar nu la biliard cu obstacole şi nici din lipsa de imaginaţie a arbitrilor. Unde imaginaţia e, cel puţin în acest caz, cît se poate de asemănătoare cu bunul simţ.

Punctele pierdute de Liverpool şi deviate spre Sunderland sînt complet irelevante. Breşa deschisă în beneficiul şi spre progresul stupidităţii e singura urmare cu adevărat importantă a meciului decis, ca pe plajă, de o minge de plajă.

15 comments ↓

# 15 lol on 26.10.09 at 2:17 am

@Sergiu

In cazul asta, Banel trebuia de mult interzis pe gazon :D

# 14 fan fotbal on 22.10.09 at 8:57 pm

14 comentarii, ca sa nu fie 13.pe vremuri va citeam si va ascultam…

# 13 Sergiu on 22.10.09 at 7:46 pm

Am vazut meciul. Golul trebuia anulat. Regulamentul interzice prezenta oricarui obiect strain care ar putea dauna bunei desfasurari a jocului.

# 12 ZIDanNR1 on 22.10.09 at 6:55 pm

Uite ma ca se pricepe si la fotbal nu nu numai la laudat Basesti!!! Articolul e de tot rasul. Sunt convins ca nu o sa apara pt ca moderatorul o sa-l interzica.

# 11 durden on 22.10.09 at 5:34 pm

incredibil..al doilea articol consecutiv de la dvs care imi place :))

ca fan liverpool,va dati seama ca este o surpriza pt min sa citesc ceva despre echipa mea de suflet pe site-ul gsp plin de turci si becalioti..

din pacate,liverpool joaca cel mai prost fotbal din ultimele sezoane,a avut niste rezultate penibile pana acum si se pare ca plecarea lui xabi alonso a contat mai mult decat s-a gandit maestrul rafa.si nici revenirea lui aquilani nu cred ca va rezolva ceva…pacat…inca un an trece,titlul tot nu vine…macar sa nu se duca la manchester!!!

# 10 Brady on 22.10.09 at 4:09 pm

Cum sutul a fost pe poarta, se aplica regula care e si in cazul suturilor deviate, golul e valabil, marcat de cel care a sutat. Simplu. :) Sunderlaaaand :D

# 9 Daniel on 22.10.09 at 3:12 pm

Balonul a atins mingea de plaja, iar cea din urma a fost atinsa si de Glen.Uitati-va ca Glen nu avea cum sa devieze balonul in acea partea din pozitia in care se afla.

# 8 Epigonul on 22.10.09 at 8:23 am

Vad ca o tineti de-a surda cu varianta asta. Glen Johnson este cel care loveste ambele sfere!

# 7 emg on 22.10.09 at 3:40 am

un gol de generic

# 6 geo on 22.10.09 at 2:43 am

se vede clar ca balonul era de ceva timp in teren. putoarea de Reina putea sa-l scoata el singur.

# 5 Dinamovist on 22.10.09 at 2:21 am

Si eu care tocmai ma convinsesem ca Al. Tudor este cel mai nevolnic arbitru din istorie… se vede treaba ca si la case mai mari se gasesc arbitrii ce batjocoresc fotbalul.

# 4 valentin on 22.10.09 at 1:43 am

Cum adica “regulamentul lor”???????????Pai ce au alt regulament englezii,au alta conceptie de arbitraj,alta conceptie de fotbal,dar nu si alt regulament!
Am inteles ca arbitrul a fost retrogradat pe termen nelimitat,in liga 2-a,dar scorul este 1-0!minte sa ai si sa te numesti englez!

# 3 lol on 22.10.09 at 1:08 am

Ma intreb ce se intampla daca mingea devia dintr-un cocor care zbura la 1 m inaltime. Se anula golul pe motiv de rele tratamente aplicate animalelor?? Pacat ca Sunderland nu le-a mai dat vreo 3-4, sa nu mai fie pusa la indoiala totala incapacitate a lui Liverpool de a crea fotbal. Eh, bine insa ca a venit seara Champions League, cand baietii si-au revenit din soc… pierzand iar.

# 2 mmyyttoo on 21.10.09 at 3:30 pm

Dap, la reluarea cu o camera aflata exact pe directia sutului se observa clar ca portarul a fost incomodat de devierea cauzata de balon. Ca nota picanta balonul e aruncat in teren de un fan Liverpool.

Cred totusi ca arbitrul a facut bine ca a lasat golul, desi nu stiu ce contine regulamentul lor.

# 1 Radu B. on 21.10.09 at 2:15 pm

Păi dacă nu a arbitrat Deaconu… Oprea meciul și dădea 3-0 pentur oaspeți… :)

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.