Nici un “Aoleu”…!

Despre Federer şi Poli, cu calm

“Aoleu, domnu’ Cosaşu - îmi bătea mesaj vinerea trecută Gaga the third - păi dumneata vii cu tenisul şi afară e prăpăd, pierdu Dinamo cu Slovan, intrară ţăcăniţii ăia pe teren…”. Fie şi cu o săptămînă întîrziere, trebuie să-i dezvălui profesionist amicului un secret de fabricaţie: nu puteam scrie despre prăpădul nocturn din Groapă fiindcă articolul meu pleca spre tipar, ca de obicei, la prînzul zilei de joi. Dar tot despre Murray aş fi scris, acest Murray despre care Gaga the third avea grijă să adauge într-un P.S.: “Nu-mi place, e prea arogant şi teatral”. O oră mai tîrziu, Brady îmi comunica dîrz: “Da, îmi place Murray” şi argumenta: “…are passingurile acelea fabuloase şi mai ales îşi foloseşte creierul mai bine ca oricare alt jucător”. O zi mai tîrziu, în semifinala de la Cincinnati, passingurile lui fabuloase, inclusiv creierul, nu au avut nici o şansă în faţa lui Federer. Fostul galactic, fostul robot s-a arătat - cum se spune numai între oameni - imperial. Cred că a fost cel mai bun meci al lui de cînd a dat în plîns, înfrînt de Nadal. Ca a doua zi să facă ce-a vrut cu Djokovici. Într-unul din cele mai bune comentarii ale sale, CT Popescu a susţinut cu brio o idee foarte rar adusă la suprafaţă: Federer e azi în acea formă maximă cînd mentalul său nu e afectat de nici o eroare, de nici un zbîrci, de nici un ghinion. Este, probabil, cea mai bună definiţie a forţei unui campion. Totuşi, îmi permit să adaug un amănunt, căci fără amănunte nimic nu se lămureşte în cer şi pe pămînt. Federer joacă atît de bine de cînd s-a defectat Nadal; nu e urît, nu-i imoral, e pur şi simplu uman. Cel mai temut rival, singurul care îi contestă supremaţia, este “în renovare” - după o expresie fericită a lui Mihai Mironică. Trebuie să fii, vai, extraterestru, din altă lume decît a omului, pentru ca asemenea eşecuri ale celuilalt să nu îţi dea o anume linişte concomitent cu un anume avînt.

În ce priveşte Poli la Stuttgart, nu văd cazul nici unui “Aoleu!”. A dat tot ce-a putut, dl. Iancu ar fi de o sensibilitate bolnăivcioasă dacă s-ar simţi din nou umilit. Nici vorbă: băieţii au atacat şi în şase, au suportat un asediu greu, tot cu Panti şi Nibombe în frunte, şi au scos un 0-0 făcînd 21 de faulturi contra 8, ceea ce spune mai totul. Ca şi Liţă Dumitru, ne gîndeam la un dezastru… Bănăţean demn sau mitică de Bucureşti, tot românul e OK dacă a scăpat de un dezastru. “I-a epuizat victoria cu Şahtiorul” zice înţelept domnul Jackie Ionescu. Aiurea!, mi-a scris Realistu, tot vinerea trecută: “Poli n-a bătut, a făcut două egaluri şi s-a calificat datorită unei reguli stupide”. Eu zic altfel: cum să le fi dat nemţilor trei goluri în 90 de minute, cînd în patru etape româneşti, Poli nu a marcat decît de 3 ori?

5 comments ↓

# 5 mmd on 28.08.09 at 10:23 am

si de ce nu ar fi CL o palarie prea mare si pentru dinamo, steaua, rapid, urziceni? pentru ca sunteti mitici? si sunteti realisti numai cu poli? fotbalul din capitala rezista numai datorita sforilor care se trag! daca se califica capitala cu doua egaluri in dauna sahtiorului ma intereb oare ce ati fi scris?

# 4 andrei on 28.08.09 at 9:39 am

cu toate astea m-am simtit mandru si fericit datorita lui poli;multe voci ziceau ca ar fi fost mai bine ca sahtior sa se califice,ca ar fi contat mai mult si ca ne-ar fi adus zambete din champions league;sincer eu prefer un ras
acum decat un zambet mai tarziu

# 3 speedofmind on 28.08.09 at 8:43 am

Dupa cum ma asteptam, a fost suficient ca Dinamo sa treaca de Libresse aia si toti cainii din presa sar iarasi la gatul Timisoarei care are o vina capitala: s-a clasat in fata voastra !

# 2 gicu on 28.08.09 at 2:02 am

Sanatate, maestre!

# 1 realistu on 28.08.09 at 12:19 am

Chiar mai mult de atat, Poli a pierdut in sezonul trecut cupa cu 3-0 si campionatul la mustata. Era de asteptat sa nu faca o branza prea mare nici acum. Primul meci cu Sahtior a fost debutul in Champions League (sau cu sansa de CL), baietii au jucat foarte “determinati”, dupa care s-au stins incet ca un ecou in munti. Rezultatul ramane, dar CL e o palarie prea mare pentru ei.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.