Frauda n-are sex. Şi nici rasă

Moda femeilor-bărbaţi a revenit în atletism

Mokgrandi Caster Semenya s-a năcut într-o familie săracă. Asta nu e o problema. Semenya e o sudafricană de culoare. Nici asta nu e o problemă. Semenya e, în certificatul de naştere şi după părerea  părinţilor, femeie. Nici o problemă. Semenya aleargă semifond, ceea ce, după cum e de bănuit, nu e o problemă. Pînă acum o lună, Semenya alerga modest. Pe 31 iulie, aceaşi Semenya a cîştigat cursa  de 800, la Campionatele de Juniori ale Africii. Cineva trebuia să cîştige. Nici o problemă! Dar Semenya a alergat cu 4 secunde sub timpul înregistrat în ultima ei cursă. Într-o cursă de 800m, 4 secunde despart alergarea umană de puterea feroviară, iar asta începe să devină o porblemă. Federaţia Interanţională a cerut un test. Testul spune că nivelul de testosteron depistat în corpul atletei e de 3 ori peste nivelul normal la o femeie.

Semenya continuă şi parcruge finala Cupei Mondiale de la Berlin, cu aceaşi cu furie feroviară. Adversarele rămîn pe peron, la aproape 2,5 secunde diferenţă. Federaţia revine şi cere un test de stabilire a sexului. Într-o încercare spontană şi prealabilă, angajaţii unei staţii de benzină din Africa de Sud exprimaseră o opinie. Semenya a fost împiedicată de angajaţii staţiei să pătrundă în toaleta femeilor. Dar, pe atunci Semenya nu era campioană mondială. Abia după victoria de la Berlin a descoperit guvernul sud-african, susţinut de presa progresistă, că Semenya e victima “rasismului” şi a “sexismului”. Guvernul sudafrican a anunţat că e “mîndru” de Semenya şi ” furios” pe Federaţia internaţională. În ziua de azi, asta e suficient. Acuzaţia de rasism dizolvă legea. E Semenya mai degrabă bărbată? Iar dacă e,  aduce asta un avantaj incorect într-o cursă la care participă , în genere,doamne? Nu contează! Regulamentul aplicat unei persoane de culoare e o fromă de rasism! 

Indiciu ajutător: numele antrenorului lotului sudafrican e Dr.Ekkart Arbeit. În materie de “arbeit” anterior, Herr Doktor are la activ loturile atletice est-germane. Relaţii poate da actualul Andreas Krieger, fost Heidi Krieger. Un domn care a fost , cîndva, atletă. Dr. Arbeit a pompat steroizi, pînă cînd Heidi a devenit Andreas. S-ar putea ca şi Semenya să se fi născut femeie.  Dar  Semenya ar putea fi o femeie care devine bărbat. Iar asta e o problemă. O fraudă.  Există păreri după care frauda n-are nici sex , nici rasă.

16 comments ↓

# 16 Macaneata on 27.08.09 at 1:13 pm

daca e asa, daca vaga steroizi atunci e vinovata de dopaj, domnule know-it-all! iar pt asta sunt niste teste destul de simple!

# 15 durden on 27.08.09 at 12:08 pm

de obicei va injur prin commenturile mele.ei bine,acesta este primul dvs articol care imi place!felicitari!

nici mie nu mi se pare normal ca atunci cand se ia o decizie ca nu convine unei comunitati formata din oameni de culoare sa se strige sus si tare mereu:”discriminare”,”ura rasiala” etc.ulterior,in urma acestor acuzatii ei scapa nepedepsiti…la fel si cu comunitatea rroma de la noi.pana nu vom invata sa nu mai cadem in aceasta capcana a discriminarii,ne vom lua multe tepe si nu va fi bine….

# 14 california on 27.08.09 at 12:05 pm

@a.t.e.
americanii nu dau doi bani pe cine si pe ce nu este american; li s-a inoculat zeci de ani (in special pe timpul razboiului rece) ca ei sunt perfecti, ca o duc cel mai bine, ca au intotdeauna dreptate si ca toti ceilalti trebuie sa le urmeze modelul de societate; au scris numele lui D-zeu pe bancnote doar ca sa fie altfel decit comunistii, pt. ca nu demult vroiau sa dea jos crucea din cimitirul eroilor de razboi; de Craciun isi ureaza ca pe vremea lui stalin doar “sarbatori fericite”, iar homosexualii si lesbienele prolifereaza;
nu stiu la ce v-ati asteptat cei care ati mers sa vedeti o baba americanca intoxicata cu fumuri de vedeta?!
am auzit ca v-a facut si ****!

# 13 r on 27.08.09 at 12:01 pm

Navratilova e din Cehoslovacia, o cheama Martina, nu Marina.

# 12 Valeeeu on 27.08.09 at 11:11 am

Cum niste idei interesante devin total inodore cand jurnalistul nu se chinuie nici macar sa afle numele corect! Semenya nu Semedya!

# 11 nimeni on 27.08.09 at 9:58 am

Mai bine s-ar organiza curse de roboti, ca aia sigur n-au nici sex, nici rasa. ;)

# 10 maigret on 27.08.09 at 9:42 am

Capitalismul desucheat are voie orice.Nu, insa, sa ne tina si lectii de MORALA!

# 9 a.t.e. on 27.08.09 at 8:44 am

Cam asta e cand e vorba de rasa, trebuie sa inghitim tot felul de nedreptati ca sa nu facem discriminari. Am fost ieri la concertul Madonnei si in loc sa primesc muzica, am primit lectii de bun simt de la o persoana care de fapt nu traieste, ptr ca viata celebrei cantarete nu este una normala, ea nu este afectata zi de zi de tot felul de pretentii nejustificate, la limita bunului simt, ale unor minoritati. Artista a considerat ca prea multa muzica strica si a tinut neaparat sa ne spuna ca este foarte ingrijorata de numarul mare de discriminari de natura rasiala si sexuala din Romania.Sunt foarte curios daca acelasi discurs il va avea si in Italia tara cu o rata a discriminarii mult mai mare decat a noastra dar si cu o medie de cd-uri vandute mai mare.Nu cred.

# 8 adidas on 27.08.09 at 8:35 am

mda
cu un doctor ca asta care este un as in steroizi…
se stie ca germania de est a fost cea mai tare in folosirea steroizilor

# 7 pagubosu on 27.08.09 at 8:18 am

bine, atunci geoana-joiana, nu mai e prostanacul ci prostanaca!!!

# 6 el_diez on 27.08.09 at 8:05 am

perfect corect!

# 5 Ender on 27.08.09 at 8:04 am

Pe cuvintul meu ca nu mi-am dat seama ca e femeie cind am vazut-o prima oara la Berlin. As fi putut jura ca e barbat… Comentatorii de limba engleza ai Eurosport spuneau inainte de acest scandal, dupa victoria ei la 800 de metri: “something’s not right”… Nu faceau referire la sex, dopaj sau altceva. Pur si simplu, erau usor socati. Cred si eu ca “something’s not right”… Dar, desigur, e o femeie de culoare din Africa de Sud, deci nu poate fi decit un ingeras de femeie supus discriminarii barbare a Occidentului…

# 4 mihai on 27.08.09 at 3:43 am

frauda n-are sex,nici rasa,nici nuanta,nici culoare.
frauda are in schimb gust amar, miros de hoit si nu in ultimul rand orientare politica:|

# 3 26 on 27.08.09 at 3:29 am

Se presupune ca ar fi hermarfrodit, nu neaparat barbat. Da de banuit insa ca nu a acceptat sa i se faca un control de stabilire a sexului. Poate atleta are un frate geaman cu deficienta hormonala si l-a pus pe el sa alerge. Cel mai intelept ar fi sa se urmeareasca pe ce o sa cheltuie Semedya banii obtinuti. Daca se duce glont la shopping sau la cosmetica, orice suspiciune devine de prisos :D

# 2 dcoios on 27.08.09 at 3:01 am

Navratilova daca bine i-mi amintesc tot din DDR parca provine dar in tenis nu se testa pe atunci oare ea ce este marin sau marina?

# 1 Flidt on 27.08.09 at 2:51 am

Semenya, d-le TRU, Semenya!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.