City pentru doi

Man City sugerează printr-un afiş că e singurul club din Manchester

Prima revoluţie anunţată de un afiş a început la Manchester, pe graniţa care desparte Centrul de restul oraşului. Un panou uriaş sare în ochi. Însă un panou uriaş alb-albastru pe care scrie Welcome to Manchester e deja un afront pentru restul oraşului. Mai ales dacă restul oraşului se cheamă administrativ Borough of Trafford şi e, de fapt, capitala Imperiului Alb Roşu United. Iar, dacă din centrul panoului uriaş alb albastru surîde cabalin figura fostului alb-roşu Carlos Tevez, ofensa devine provocare.

Man City a plasat în presă tema Revoluţiei, iar presa scrie şi transcrie tot ce se aude dinspre Şeik Mansour, proprietarul exotic şi sfruntat de bogat al clubului. Şeicul i-a adus la City pe Barry, Adebayor şi Santa Cruz. Îi va aduce şi pe alţii, căci forţa de tracţiune şeicească e neîmpăcată. Însă racolarea lui Tevez e o poveste care seamănă nu cu o Revoluţie, ci cu Războiul Civil. Transferări de la United la City s-au mai văzut. Ceva mai rar decît cometele pereche, dar s-au văzut. Acum însă, minunea e dublată de insultă. Tevez a fost iubit cu patimă la United. Plecarea i s-a iertat, dar afişul care sugerează că doar City e echipa oraşului e prea mult. Imaginaţi-vă un panou aşezat în Ştefan cel Mare salutînd sosirea “În Bucureşti” a lui Bănel Nicoliţă. Sau un panou care îi face în Ghencea buletin de Bucureşti lui Dănciulescu.

Man City sugerează că e singurul club al oraşului Manchester. Culmea, în cazul Angliei, pretenţia e plauzibilă. Marile oraşe engleze au un City, adevăratul centru istoric, şi multe borough adăugate şi lipite cu timpul de oraş. Iar Man City e din City. Aşa cum Man United e dintr-un cartier înghiţit  mai tîrziu de oraş. Asta pe hîrtie. În fotbal, United a înghiţit demult oraşul. În fotbal, există doar Man United, în vreme City locuieşte foarte departe: vreo 16 campionate, 7 cupe şi 3 Ligi ale Campionilor. Asta contează, fără să fie periculos. Ce e periculos şi trebuie împiedicat să conteze e prostia după care multe oraşe europene sînt prea mici pentru două echipe.

4 comments ↓

# 4 g on 28.07.09 at 12:20 am

pai pana sa ajunga city sa puna pe oaspeti presiunea pe care o simti pe old trafford, cand mai lipseste putin si aia te mananca:D, tre sa treaca minim 10 ani, si sa se cheltuiasca vreo cateva sute de mil de euro. sir alex insa e specialist, el ia jucatori care merita, gen tosic, si scapa de jucatori care nu mai au ce face la man, gen ronaldo(a scapat de el cu aproape 100 mil). sir alex=specialist, restu managerilor, mai invatati.

# 3 Radu B. on 24.07.09 at 8:23 pm

Da, bun articolul, ca de obicei la TRU, cu mica scăpare că Dănciulescu A JUCAT la Steaua (și cîte goluri a dat lui Dinamo!… :D). Vezi și http://en.wikipedia.org/wiki/Ionel_Dănciulescu Go reds!

# 2 liverpoolfc on 23.07.09 at 10:47 am

Salut!
Imi cer scuze. Eu am comis o eroare. Am recitit editorialul a doua oara si atunci am inteles mesajul tau: ai scazut din trofeele lui MU pe cele ale lui City.

# 1 liverpoolfc on 23.07.09 at 9:49 am

Salut!
Sunt un mare fan al celor de la FC Liverpool. MU este marea noastra rivala. Recunosc insa ca editorialul tau este obiectiv, United fiind echipa care a facut renumit un oras. City are multi fani, poate cumpara jucatori de la United, dar nu si suporteri. La United, ca si la LFC, te duci si cu inima. La City o faci doar pentru bani (vezi episodul Fernando Torres, care nu si-a vandut sufletul de “cormoran” pentru banii plini de nisip de la City).
P.S.: Repet, un editorial excelent, dar care prezinta o eroare la final (sincer, mi-as fi dorit sa fie adevarat): MU are 18 titluri de campioana (nu 16), la fel ca LFC.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.