Zicu, oase moi

Ce i-a zis Giovani Becali celui mai accidentat dintre fotbaliştii lui

O frază dintr-un interviu al lui Giovani Becali, Pe mine m-a reţinut, întrucît am vrut mai demult să scriu acest articol, dar am ezitat, socotind că trebuie să existe undeva o explicaţie, la salariul gigantic al lui Zicu. Dacă nimeni nu s-a sesizat de banii cei mulţi, pe care-i ia Zicu pentru aproape nimic, înseamnă că există o cauză ascunsă, la care au acces numai marii pricepuţi ai fotbalului, nu şi chibiţii de rangul meu.

Giovani Becali spune că l-ar fi sfătuit pe Zicu să nu se încăpăţîneze la vechiul contract de 400.000 de euro, să coboare din pretenţii la jumătate şi să rămînă la Dinamo. Măi, băiatule, i-ar fi zis agentul, la banii ăştia trebuie să dai şi tu ceva! Cu sublinierea faptului că Zicu a primit şi n-a dat nimic în schimb - fiindcă asta înseamnă “să dai şi tu ceva”, nu să dai mai mult, ci că n-ai dat chiar nimic - am îndrăznit să scriu articolul. Dacă aş fi observat doar eu că ori Zicu are talentul de a prosti ani de-a rîndul un club, ori că la club i-a găsit gata proşti pe toţi şi n-a fost nevoie de cine ştie ce talent ca alţii să-şi dea duhul în teren, iar Zicu să dea interviuri, aş fi amînat din nou articolul. Acum însă sîntem doi pe subiect, al doilea fiind chiar omul care ar fi avut tot interesul să tacă. Dacă, în contra intereselor sale fireşti, Giovani Becali îi bate obrazul lui Zicu, îmi e clar că situaţia lui Zicu la Dinamo îi face lui Giovani mai multe deservicii decît adevărul.

Adevărul e că Zicu e un fotbalist foarte bun, dar n-are oase pentru marea performanţă. Zicu n-a fost accidentat de alţii, iar cînd a fost nenorocit de alţii, faptul s-a întîmplat tot din cauza unei tehnici de autoapărare  precare. E un repezit, ca toţi repeziţii care se aruncă în bazin fără să întrebe de apă Nu-şi dă seama ce frică i s-a adunat în oase şi vorbeşte gura fără el. Nu se poate spune despre un fotbalist că-i terminat, cînd el nu-i încă început. Singurul lucru important în biografia de 400.000 de euro annual a lui Zicu e că a fost lepădat de Inter, după ce italienii s-au păcălit luîndu-l.

O şansă reală de recuperare profesională a lui Zicu ar fi un început adevărat, de la un contract de 40.000 de euro. Cu un contract tot cacealma, de 200.000, Zicu o să se accidenteze curînd şi o să creadă, în continuare, că e destul să umble prin spitale, ca să-şi dea cu părerea tot timpul despre colegii care pleacă vineţi din teren meci de meci, despre antrenori şi despre Liga Campionilor. Pe Zicu, şi nu doar pe el - Pleşan fiind tot un fel de Zicu - cîştigul nemeritat l-au făcut să creadă că accidentările st o chestiune de merit, nu o un defect de pregătire.   

32 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 32 Traduceri autorizate on 22.07.09 at 5:34 pm

zicu a trecut de mult de la promisiune la jucator ratat

# 31 jos_cenzura on 20.07.09 at 10:24 pm

domnule sus cenzura, eu nu am comparat pe jucatorul zicu cu jucatorul ronaldo, ci pe situatia omului zicu cu cea a omului ronaldo: carevasazica, cu toate ca ronaldo a fost contestat (poate nu atat cat zicu) pentru faptul ca a fost accidentat des, chiar foarte des si mult, chiar foarte mult, cu toate acestea a demonstrat ca NU este un ronaldo oase-moi, ci ca e capabil de a-si castiga toti banii, chiar foarte meritat; si nu cred sa fi stat pe banca la inter sau la milan ulterior pentru 40.000 de euro, cum ar pretinde autorul acestei opinii; in rest, tineti-o numai sus

# 30 adidas on 20.07.09 at 10:05 pm

imi pare rau dar nu sunt de acord cu acest articol

# 29 sus cenzura on 20.07.09 at 9:42 pm

Inclin sa nu fiu de acord cu respectabilul domn care nu iubeste cenzura: Ronaldo in relativ de scurta perioada in care a fost valid a jucat parca un pic mai bine ca Zicu. Si inclin sa cred ca si la 50% din capacitate Ronaldo cel grasut il trimite dupa tigari pe machedon.

# 28 jos_cenzura on 20.07.09 at 8:17 pm

exact acelasi lucru se putea scrie si despre Ronaldo (cel de la Corinthians, nu galacticul) - si totusi, in putinele momente cand NU a fost accidentat, si-a demonstrat valoarea cu virf si indesat

# 27 Nicolae on 20.07.09 at 7:53 pm

In sfarsit un articol la obiect

# 26 St. Bernard on 20.07.09 at 5:43 pm

Zicu- dovleac moale. Problemele lui, ale lui Mitea, Plesan sau Adrian Cristea sunt la mansarda. Nu la oase.

# 25 giggi d'agostino on 20.07.09 at 3:12 pm

maestre tudor octavian, nu inteleg cum cineva de nivelul dvs. poate sa citeze din/sa invoce in articolul de mai sus un individ precum giovani becali …
pai daca si dvs. citati/pomeniti numele astuia, ce sa ne mai asteptam de la posturile tv in goana de audienta care il tot invita sau ii cauta in coarne, si prin asta fac imense deservicii spatiului public/media …

# 24 Speedy on 20.07.09 at 2:53 pm

cam toti fotbaliatorii romani sunt supra-evaluati si super-platiti, in raport cu valoarea lor reala. Eu totusi am o mare dilema: poti numi fotbalist pe unul ca Plesan sau Zicu, care stau mai mult accidentati? Poate cel mult “fotbalisti nepracticanti”, imprumutand un termen din religie. Nu mai putin adevarat este ca nu e vina lor. Pe mine de la serviciu nu ma poate da afara pt. ca sunt bolnav (mai ales daca e vorba de o boala profesionala, cum e la ei); si nici nu mi se poate scadea pe acest considerent salariul. dar stiu ca la nu stiu cate zile de concediu medical exista optiunea pensionarii anticipate.

# 23 MTD on 20.07.09 at 2:35 pm

Nu cred de loc in povestile salariului mare suportat de club pentru acesti accidentati. In mod normal daca conducerea nu este idioata (se prea poate sa fie insa) ei sint asigurati pentru astfel de evenimente iar salariul este platit de asigurare. Deci recapitulind datele sezonului trecut cele mai mari salarii au fost suportate teoretic doar partial de club (iar daca conducerea nu a fost ageamie) In modul asta fotbalistii au si uitat cum si de ce cistiga ei cu nemiluita si la o adica si-au zis ca e mai bine asa. Glorie , performanta, respect fata de meserie si spectatori- ba voi sinteti nebuni- ” nu se egzista”

# 22 marius s.galati-DINAMOVISTUL on 20.07.09 at 2:16 pm

Mesagiul aricolasului e clar:Zicu este platit supraomeneste pentru……………..conditia precara a anatomiei sale gingase!(Fotbalistul n-a fost un Machiavelli al sportului !Pe care ar fi vrut sa-l jecmaneasca.

# 21 ciupi on 20.07.09 at 1:54 pm

lui zicu i-a inmuiat oasele ideea ca este fotbalist mare numai fiindca ioan becali i-a ametit pe interisti si i-au determinat pe acestia sa-i dea atit de multi bani fara sa realizeze - el, zicu - ca i-au facut mai mult rau decit bine.

# 20 alex poli on 20.07.09 at 12:25 pm

Jucati voi mai bunilor,tot vorbiti atat de fotbalisti,exista si unii puturosi in fotbal…dar exista si cazuri care au daruintza din pacate au si ghinion si se accidenteaza,chiar daca ei ar face orice sa joace(cazul lui chivu)…despre zicu nush ce sa spun…cand juca bine toti il luati ca pe idol,acuma mankti cacat de el…sa stiti si voi in fotbal daca ai atins un apogeu la un moment dat,nu ai cum sa te mai duci la vale prea tare,o sa ramai bogat pe viata ! :) cat despre salar,jucatorul nu e vinovat…hotii adevarati din fotbal nu`s fotbalistii…

# 19 cantona on 20.07.09 at 11:41 am

din pacate zicu a jucat mai ine anul ala la rapid decat a facut-o in toata cariera lui la dinamo. este omul lui hagi…nu el l-a descoperit si l-a trimis la un club mare sa faca performanta??? asa antrenor…asa jucator. sa scapam repede de el. este o gloaba invelita in poleiala scumpa.

# 18 papanas on 20.07.09 at 11:17 am

pentru articol chapeau bas….comme d’habitude….

# 17 papanas on 20.07.09 at 11:15 am

DA CHIAR,marele “armator” Sandu Boc,din ce ,de unde si cum si-a facut averea……?Am mai citit si despre viata lui exemplara de familist??????Pai pe o anumita sdolista a unui teatru liric a-ti intrebat-o….????Niste papagali turnmatori,asta sunt,si nu m-ar deranja dac-ar sta in banca lor ,dar tot timpul vor prim-planul…..

# 16 vasco on 20.07.09 at 10:45 am

Salariile mari ale fotbalistilor ar trebui sa faca obiectul unei cercetari a DNA.S-ar afla astfel de spalare de bani,de catre cluburi si de comisioane grase ale samsarilor din salariile jucatorilor,bani nedeclarati.Asa au facut averi colosale fratii mafioti dimpreuna cu prietenul lor,preacuratul Gica Popescu si altii.Nu va sparge nimeni niciodata mafia asta,ii leaga pe toti fratia faradelegilor.FRF,LPF,CCA plus patronii de cluburi .Se mai cearta citeodata dar nu rup tacerea si apoi cad la pace.

# 15 aqws on 20.07.09 at 10:00 am

Aveti dreptate cu Zicu si Plesan, nu au oase de fotbalisti. Cred ca si Mitea poate fi inclus pe lista.

# 14 Alex on 20.07.09 at 9:02 am

Zicu un fotbalist foarte bun ? Hai sa fim seriosi d-le Octavian.Unde si cand a demonstrat chestia asta?Poate a fost bun in curtea scolii ori pe maidan dar pe teren numai fitze si figuri !Singura explicatie a banilor din contact ar fi ca ii imparte cu cineva care da si el o parte platitorului.Valabil si pentru Mitea alt mare fotbalist !

# 13 sorin on 20.07.09 at 8:47 am

interesanta opinie

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.