Misterul de la Urziceni

Dacă bani mulţi în joc nu sînt, nimic nu pică: nici presă, nici televiziune

În revărsarea de ştiri, reportaje, dezvăluiri şi poveşti de vacanţă despre revoluţia de la Steaua şi convulsiile de la Dinamo, se strecoară din cînd în cînd, parcă scuzîndu-se de deranj, şi cîte o veste de la Unirea Urziceni. Cîte o veste care nici nu înroşeşte şi nici nu albăstreşte hîrtia de turnesol. Adevăratele ştiri din curtea campioanei sunt acelea care ne spun ce nu se poate, ce nu se întîmplă şi ce n-o să fie, adică transferuri, terenuri austriece şi mare bal mare. Poţi să crezi că se complotează ceva. În fapt, nu prea e nimic de scris şi de transmis de la Unirea, pentru că şi atunci cînd aici se petrece un lucru interesant, el se petrece ori la modul serios, ori gratis, ori cu bani puţini.

Acesta-i misterul fotbalului de piaţă: unde nu se mişcă mulţi bani în fel şi chip, nu e niciun alt gen de mişcare, de natură să alerteze presa scrisă şi televiziunea. Adevăratul subiect la Unirea nu e titlul, ci Dan Petrescu. Fără ambiţiile britanice ale acestuia, subiectul Bucşaru ar fi rămas şi mai cufundat în discreţie, iar subiectul Mihai Stoica n-ar mai fi apucat să devină încăodată subiect.

Dan Petrescu însă nu vorbeşte, Dan Petrescu tace englezeşte, cînd nu bombăne româneşte, şi face nemţeşte. Încă un fapt care descurajează piaţa balcanică a ştirilor e situaţia  bugetului la Unirea. O campioană cu banii număraţi nu-i niciunde în lume o provocare. Unirea Urziceni e mai degrabă o istorioară pentru Săptămîna financiară şi Money Chanell, la secţiunea afaceri mijlocii de succes, decît pentru Gazeta Sporturilor. Între retur şi tur, pasionează căderile, eşecurile, falimentele şi anchetele penale. Ia să fi fost Bucşaru subiect penal în locul lui Penescu şi Făcăleaţă, ce-ar mai fi sărit de fund în sus alde Borcea, Turcu, Rednic, Paszkany şi Copos!

Unirea a fost subiect naţional, cît timp a terminat-o pe Dinamo şi a pus cu nasul în pămînt trufaşii şi lacomii Ligii întîi. Exact ca la toate alegerile noastre libere, n-a fost votat cineva, ci s-a votat contra cuiva. Unirea a răzbunat toate jignirile suportate de presă şi de televiziune de la granzi, toate golăniile fiscale pe care statul i le tolerează fotbalului nostru de partid şi de inginerii financiare judeţene, toate frustrările unui public care nu mai merge la stadion din cauza găştilor de forţă finanţate de cluburi, toate aranjamentele pro Dinamo din Ministerul de Interne şi toate aroganţele lui Gigi Becali. Dacă nu era Unirea, putea fi Farul sau Gaz Metan. Important era să li se închidă gura aia rea şi ciudoasă lui Borcea şi Turcu. Să dea Domnul s-ajungă Unirea mare subiect internaţional, dar eu unul nu văd cum. Poate doar printr-un contract al lui Dan Petrescu la Chelsea!    

11 comments ↓

# 11 Poker Mocangiul on 01.07.09 at 3:24 pm

Poate fac o figura frumoasa, in liga.
Tot ce conteaza e ca dupa un rezultat bun in liga sa nu le ridicati statuie, sa ii lasati cu legile lor, cu obiceiurile lor.
Cum s-a intamplat si cu CFR dupa victoria de la Roma…erau deja ZMEI.
Daca ii lasam sa-si faca treaba fara sa ii bagam in sema
ar putea fi prima echipa care prinde primavara CL

BAFTA UNIREA!

# 10 grigore on 29.06.09 at 2:13 pm

eu sunt grigore din urziceni si pot sa va spun ca Unirea noastra are cei mai frumosi suporteri din tara asta! Hai UNIREA URZICENI, lupta, lupta, lupta pentru noi, Unirea suntem noi, Urziceniul suntem noi, echipa cea mai buna, DAN petrescu e antrenorul nostru!
HAI UNIREA

# 9 aqws on 29.06.09 at 12:57 pm

Vad ca deja au venit unii cu scenariile scrise parca de aia de la Antena3: da ma, Basescu e de vina ca a luat Urziceni campionatul. Voi ati citit ce a scris omul asta in articol? Ati inteles despre ce povesteste? Asa e, aveti dreptate, Basescu a dat ordin sa ia Unirea campionatul, nu v-ati lasat nici de data asta inselati. Dinamo si Steaua au fost total nedreptatite (mai ales Dinamo care a luat exact 0 puncte din confruntarile directe cu Urziceni).

# 8 un suporter on 29.06.09 at 11:24 am

mi se pare corect, se scrie si se vorbeste despre ceva care se vinde, Steaua si Dinamo…restul e can-can..

# 7 Sire on 29.06.09 at 10:59 am

slab, slab, slab

# 6 nbk13 on 29.06.09 at 10:16 am

Money Chanell ????
suna ca un parfum contrafacut… mai atent cu engleza… inteleg ca postul e din alt trust, dar nu-i nevoie sa-i botezati
altfel, subiectul e cam tern, si cam alambicat scris

# 5 blatistii on 29.06.09 at 9:42 am

Misterul de la Urziceni - milioanele de la Necolaiciuc date lui Bucsaru ca urmare a interventiei lui Basescu! Fara banii astia Urziceni-ul nu avea buget!

# 4 skrap on 29.06.09 at 7:50 am

ati pomenit de un public frustrat care nu mai merge la stadion - aceasta este una din explicatiile succesului unirii, la noi nicio echipa nu poate spune ca spectatorii sunt al 12 jucator, la steaua fanii sunt in razboi cu patronul iar echipa e aruncata precum copilul din lighean cu zoaie cu tot, dinamo n-are public din cauza metehnelor patronilor care ii fac pe multi sa le fie rusine a recunoaste ca tin cu dinamo, la rapid se vine pe stadion pentru aruncat cu bricheta si scuipat banca tehnica a adversarilor, la timisoara tribuna e hipnotizata de un hipopotam, cfr e un srl sau mai degraba o asociatie familiala, fanii sunt de conjunctura, la craiova suporterii explica esecurile prin interventia “agenturilor straine”, adica blaturi si traiesc din amintirea unei echipe si a unui public de acum un sfert de veac si uite asa o echipa fara suporteri , dintr-un loc unde nu s-a intamplat nimic si de aia e atat de linistita a castigat titlul. Cand spectatorii nostri vor intelege ca venirea pe stadion este pentru a incuraja echipa favorita si nu pentru a te da tu in spectacol prin fel de fel de coregrafii ridicole, cu petarde, fumigene, banere cu atacuri la adversari, cu scandari la adresa unor echipe adverse care nici macar nu joaca atunci cu echipa ta, cand vor intelege ca nu tribuna e primadona ci echipa favorita care trebuie incurajata, atunci urziceniul ar avea un atu in minus si nu ar fi decat o echipa frumoasa precum sportul studentesc pe vremuri

# 3 Zadkielix on 29.06.09 at 6:36 am

Sa dea Bunul Dumnezeu ca aceasyta inimoasa si muncitoare echipa sa faca o figura onorabila in grupele Champions League!
Chit ca simpatizez cu ros-albastrii, “leii” din Urziceni merita asa ceva petru tot ceea ce au realizat si demonstrat!
De la A la Z
Parerea mea!

# 2 claustrofobus on 29.06.09 at 2:27 am

domnule Octavian, nu dinamo a pierdut campionatul ci timisoara! mai sta in picioare argumentatia dumneavoastra in acest caz? este timisoara corupta in fund si cinstitii de la urziceni i-au luat meritoriu campionatul? sau de fapt cea mai potrivita campioana in an electoral pt presedentie este urziceniul lui bucsaru? se leaga oare acest lucru surprinzator de scandalul cu gica popescu la fel de suprinzator? vedeti cine castiga pana la urma si vedeti cine face jocurile! urziceni campioana avataj DNA basescu, gica popescu informator avantaj mircea sandu! teoria conspiratiei! da! posibil adevarat? eu as zice mai degraba mai mult decat probabil!:) eu de fapt sunt sigur ca nu cred in coincidente!

# 1 Vinuripenet on 28.06.09 at 5:21 pm

Poate de aceea si fac treaba,pentru ca sunt lasati in pace,jucatorii inca nu au fite,masini de top si mai stiu eu ce.Sincer sa fiu chiar m-as bucura mult sa bata vre-o doua echipe mari in grupele ligii.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.